Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
kada24, współczuję takich widoków. Oby po świętach obudził się w niej instynkt macierzyński, czasami mam wrażenie, że dla niektórych osób dzieci są pewnego rodzaju przeszkodą... Mnie rodzina tym bardziej mobilizowałaby do pracy, sprzątania, organizowania świąt, pracy nad samą sobą przede wszystkim.
Jak można palić przy małych dzieciach?
Podoba Wam się imię Cyprian...?
Myślę o Juleczce/Kacperku, ale to taaakie popularne imiona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2013, 18:52
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
A moi bracia, też bliźniacy to Miłosz i Natalis Też dwójka chłopców. Kacperek to śliczne imię i chociaż jest w pierwszej dziesiątce najpopularniejszych imion, to mimo wszystko zastanawiam się, czy jednak się nie zdecydować. Bo dawno nie widziałam maluszka o imieniu Kacper. Maksymilian, Maksym, bardzo ładnie, kiedyś miałam szał na to imię, ale ktoś rzucił mi skojarzenie z imieniem psa i minęłoAniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualny
-
Niestety imię nie niesie ze sobą informacji jak dziecko będzie wyglądać Ale moje akurat może mieć loczki, ja mam kręcone włosy, P. też. Bardziej się zastanawiam co zrobię jak Kacper okaże się Julcią. Tak się na syna nastawiłam, a tu wszystko na dziewczynkę wskazuje.
Czy też macie trądzik i BARDZO przetłuszczają Wam się włosy? Zaczyna to być męczące, tylko poczas @ tak miewałam Stan cery powinien się chyba stopniowo polepszać, a ja żadnej poprawy nie zauważam, czasami wręcz przeciwnieAniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyNiestety nie mam dzieci to w brzuszku bedzie pierwsze
Co do cery ogladalam program Bosackiej "o matko!" I tam ginekolog mowil ze wyglad cery nie ma zwiazku z plcia ze zazwyczaj kobiety ktore mialy ladna cere w ciazy zmagaja sie z tradzikiem i na odwrot i ze tak naprawde nie ma w ogolw zadnych objawow plci- jedyna rzecza jest wzrost testosteronu we krwi w przypadku chlopca takze nie sugeruj sie oznakami caly czas mas szanse na chlopca
Ja ani przed ciaza a ni teraz nie mam problemu z tradzikiem cale szczescie!! -
ja przy 1 ciazy tradziek nie z tej ziemi zbrzydłam no okropnie wygladalam i wyskoczyła córeczka... a teraz nic a nic moze na plecach mam pare ale nic wiecej szybciej mi odrastaja brwi masakra no i wasik ktory robilam tydzien temu i znowu musze woskiem zrobic
-
Camille87, my również czekamy... Wiem, że ta cera nie wpływu, to takie typowe wróżenie z fusów, tylko jest po prostu fatalna i zastanawiam się czy tylko ja zmagam się z tym problemem, sporo słyszy się o poprawie wyglądu w ciąży, że ciężarne wyglądają kwitnąco Ja bym im te bajki wyperswadowała.
I ciągle żyję nadzieją co do chłopca Mam nadzieję na synka również ze względów czysto praktycznych, dostanę mnóstwo rzeczy po moich trzyletnich braciach, to byłoby spore ułatwienie.
Fajnie, że nie masz problemów z cerą. Oby wymioty Cię w końcu opuściły A może już zauważyłaś poprawę samopoczucia?Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyNiestety sa dni ze troche mniej bola mnie piersi ale mdlosci nie odpuscilynawet teraz leze i czuje zoladek w gardle obawiam sie ze zaraz przytule sie z muszla
Co do cery to burza hormonow jest odpowiedzialna za jej pogorszenie niebawem moze minie moja siostre ciaza wyleczyla z tradziku ktory nawet z pokoca dermatologa nie chcial znikac wiec cos w tyk jeat ze cera sie poprawia ale dobrze wiesz ze kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje na hormony -
nick nieaktualny
-
Camille87, racja, nie ma sensu sugerować się tym, jak wygląda inna kobieta, co je, jakie ma objawy i jakie jest bicie serduszka jej maluszka przy danej płci Każda matka i dziecko są indywidualnościami. Ale muszę przyznać, że Twojej siostrze poszczęściło się z zanikiem trądziku. Niedługo 1 trymestr będzie za nami, te tygodnie bardzo szybko mijają, może to przez świąteczne zamieszanie.
Mnie też jakby mniej piersi bolą, ale nieznacznie. Poprawy samopoczucia
DobranocAniołek (*) 12.03.2013
U mnie z cera dalej problem niestety jednego dnia mam wrazenie, ze wygladam swietnie (mam niska samoocene wiec to jest dziwne:P) a drugiego mam wrazenie ze moglabym straszyc na polu kukurydzy mojej fasolce nie smakowala dzis owsianka ze zlotym syropem
A co sadzicie o Maji albo Filipie? ja sie nastawilam na dziewczynkeCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia mi te tygodnie tez strasznie szybko leca dzis ogladalm na youtubie filmiki z usg z 12 tc tak bedzie pewnie wygladala moja dzidzia na usg w styczniu
Co do plci to chyba na razie staram sie skupic raczej na zdrowiu moim i Fasolki nawet nie myslimy o imieniu, mamy swoje propozycje ustalone wstepnie w poprzedniej ciazy ale teraz zaczekamy chyba do momentu ustalenia plci
Aggie mi sie Maja bardzo podoba ale odrzucilismy je na wstepie bo nasze nazwisko zaczyna sie na "Ja" wiec byloby majaja ale imie cudne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2013, 20:46
-
Camille, ja musialam mojego juz na poczatku staran (2 lata temu) przekonac do Maji mamy problem z decydowaniem sie co do imion, nasza kotka dalej nie ma imienia wolamy na nia po prostu kota A i tak to sa wtepne propozycje na razie, bo bede szukac imion ktore beda polskie ale i latwe dla anglojezycznych