X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia,Kasika,Camille- sama nie wiem co mam zrobic,w sumie tak czy siak musze isc koniecznie na nfz ze wzgl.na moja sytuacje finansowa. A poza tym mam miesniaki i one sie powiekszaja a skoro na nfz przypadaja tylko 3 usg to jesli sie cos bedzie dzialo z moja dzidzia to boje sie ze usg to za pozno wykryje :(

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda spokojnie ginekolog z nfz to nie wyrok ;) moze podpytaj znajome kogo polecaja? Moze w internecie poszukaj opinii o lekarzach z Twojego miasta? Wiesz to ze ja czy ktos inny ma zle doswiadczenia nie znaczy ze i u Ciebie ak bedzie ;) przede wsystkim poszukaj pojdz na wizyte i sama ocenisz :) ja za duzo kasy tez nie mam i szczerze kowiac z checia bym chodzila na nfz ...

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja bym poszukała innego gina.

Co do imion, ja myślałam z mężem kiedyś, że jak będzie chłopak to będzie Bartuś ( bo wszystkie Bartki jakie znamy to fajne chłopaki) a jak dziewczynka to Martynka.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff ale tego naskrobłyście :-D

Kada dzięki - zaczełam 6 tydzień :-) yupii

Co do imion. Mam już córkę Milenkę, teraz też bym chciała córkę a moje typy imion
    to: Maja, Magda, Tania

Bartek, Wojtuś - i to narazie tyle :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zlapala mnie jelitowka :( oprocz wymiotow dostalam biegunki :/ jejku jak do jutra nie przejdzie dzwonie do gina :( martwie sie...

• MILA Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camille zdecydowanie dzwon do gina :-/

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie każdy lekarz z nfz jest zły! i nie powinno tak byc, ze chce przyjmowac tylko prywatnie albo straszy ze poprowadzi ciąże prywatnie:/ przecież nie po to tyle płacimy na zusy nfz i inne zeby leczyc sie prywatnie! ja chodze do lekarza przez nfz, wizyta zawsze trwa tyle ile musi a nie jest tak, że lekarz sie spieszy bo jeszcze dużo pacjentek. ostatnio dał mi swój nr tel prywatny i powiedział tylko ze ma swój gabinet prywatny i absolutnie mnie nie namawia ale jakby cos sie działo i nie mogłabym sie dostac przez nfz do niego (babka w recepcji niechetnie zapisuje gdy nie ma juz miejsc na dany dzien chociaz zawsze sie cos znajdzie jak sie chce) to w wyjątkowych przypadkach mam pamietac ze ma gabinet prywatny gdzie zawsze przyjmie. także ja jestem zadowolona z mojego lekarza i oby tak zostało :)
    a co do imion to za mną tez chodzi Kacperek:P nad dziewczynką sie nie zastanawiałam ale Julcia i Amelia mi sie podobają, jeszcze nie rozmawiałam z moim M na ten temat mamy jeszcze duuużo czasu. teraz liczy sie tylko zdrowie Maleństwa i zeby sie dobrze rozwijało.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą zastanawiam sie czy moje Dziecko ma faktycznie juz 4 mm jak pisze na suwaczku:P Mam nadzieje, ze za tydzien zobacze cos wiecej niz sam pecherzyk :)

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja idę do gina dopiero 7 stycznia :-P też narazie widziałam tylko pęcherzyk :-/

Moni& lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu zaczęły się plamienia. Mam nadzieję, że to tylko nadżerka :-( Boże jak ja się boję :-(. Jakieś fatum mam z tą ciążą. Najpierw,że puste jajo teraz te plamienia. Jak ma tak wyglądać 9 miesięcy to ja wysiadam fizycznie i psychicznie!!!!!!

c77352d493.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis, ja jak mieszkalam w pl tez mialam super gina, przyjmowal prywatnie i na nfz, i pamietam jak kolezanka leciala do niego w pilnej sprawie i mimo, ze nie byla jego pacjentka to przyjal ja tego samego dnia, a ja po pierwszym powrocie z uk zlapalam jakas infekcje i mnie tez przyjal tego samego dnia (a byly do niego dluuugie kolejki, najlepszy w miescie) :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Monia ja idę do gina dopiero 7 stycznia :-P też narazie widziałam tylko pęcherzyk :-/

kochana to bedziemy sobie kibicowac :) ja przez te świeta sie uspokoiłam psychicznie, nie myślałam za dużo, nie czytałam wujka mądrali Google, mój M był caly czas w domu a dzisiaj to juz zaczynam swoje domysły "a co jeśli..." ale na szczeście nie ma tragedii :P
    jeszcze tydzień i sie dowiem ile cm ma mój Kropek (prosze tylko tam bądź;* ) :)

MILA lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Monia skąd ja to znam :-( to co się dzieje w naszych głowach w tym czasie to jakaś masakra dla mnie. Ja też mam tendencje do wyobrażania sobie typu " a co jeśli, a co gdyby ......."
    i na samą myśl mam dosyć :-P martwię się co i jak będzie :-P zamiast dać na luz :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 12:06

Moni& lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie- chyba dopada mnie przezeibienie:(

t60z7qg.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to kładź się szybko do łóżka i pij mleko z miodem i czosnkiem, mnie postawiło na nogi

c77352d493.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo ale my jesteśmy głupie, same sie nakrecamy ale chyba sie nie da inaczej bo tak pragniemy zeby z naszymi malenstwami było wszystko ok. i tak od wizyty do wizyty, po wizycie uspokoisz sie na kilka dni a potem znowu sobie wkrecasz. bedziemy po porodzie to znowu zaczniemy sie zamartwiac innymi sytuacjami takze to chyba nasz instynkt macierzyński :)

MILA lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& coś w tym jest, że się ciągle martwimy. Chociaż ja jak widzę te plamienia to inaczej nie umiem.

c77352d493.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Cie rozumiem, wszystkie sie nawzajem rozumiemy każda ma obawy i każdy niepokojący objaw jest powodem do stresu. Kochana mam nadzieje ze ustaną te plamienia, a do lekarza lec z każdym niepokojącym objawem! W szpitalu myślą ze my świrujemy z byle powodu le jak sie naprawde cos stanie to powiedzą czemu nie przyszłaś wcześniej. 3maj sie :*

MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& dokładnie. W szpitalu powiedzieli, że takie plamienie to żadne plamienie. No ale jednak jest. Dobrze, że jest to forum :-) Bez Was to bym załamana na maxa łaziła :-)

c77352d493.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    No ja Cie rozumiem, wszystkie sie nawzajem rozumiemy każda ma obawy i każdy niepokojący objaw jest powodem do stresu. Kochana mam nadzieje ze ustaną te plamienia, a do lekarza lec z każdym niepokojącym objawem! W szpitalu myślą ze my świrujemy z byle powodu le jak sie naprawde cos stanie to powiedzą czemu nie przyszłaś wcześniej. 3maj sie :*

dokładnie :-)
    Mój gin na szczęście (tez znajomy) zawsze mi mówi - jakby się coć działo to dzwoń !! strasznie się cieszę że tak mogę bo to też mnie uspakaja, ale jak na złość jak coś się dzieje to zawsze albo w wekeend albo w święta tak jak teraz. Skończyła mi się Luteina i musiałam kombinować z dawkowaniem żeby przez święta starczyło raz wziełam 2x2 raz 2x1 no bo nie bede do chłopa dzwonić przez święta ;-) no ale już rano załatwiłam receptę ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ