Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja wylądowałam dzisiaj w łóżku. Pojawiło się przeziębienie. I w sumie jestem zadowolona Bo sobie odpocznę prze tymi świętami. Gdybym poszła do pracy to pewnie by się rozkręciło to choróbsko
Witamy nową Mamusię. Cieszymy się, że jest następna, bo coś nas tu mało na tym forum
Nadulek nie martw się, ważne że jesteś pod stałą opieką ginekologa. Takimi zamartwieniami możemy tylko zaszkodzić. Plamienia się zdarzają i jest wszystko ok
A mi z nowych objawów doszły wczoraj wymioty. Normalnie po 5 min zwróciłam takie pyszne ciasto z galaretką. Dzisiaj boję się go dotykaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 11:08
nadulek lubi tę wiadomość
-
kada24 wrote:nadulek ja bym jechala do szpitala
-
Dziewczyny, a ja od piątku popadłam w jakąś panikę i to z dnia na dzień coraz bardziej, wkręciłam sobie, jakieś obumieranie płodu i nie mogę wybić sobie tego z łepetyny, wiem, że stres niewskazany, że złe myśli przyciągają złe zdarzenia, ale tak zupełnie bez przyczyny jakoś wbiłam to sobie łeb i mam takiego stracha, nie cieszę się z ciąży tylko cały czas myślę, że coś może być nie tak, bardzo dobrze się czuję, piersi bolą mnie mniej mdłości też raczej nie mam, co też niby objawem nierozwijającej ciąży może być, strasznie się boję, że coś może być nie tak.. czy Wy też tak macie, czy tylko ja oszalałam???klaudia
-
Ja tak mam ale ja jestem oo 2 poronieniach... Co godz sprawdzam czy piersi mnie bolą jak reaguje na jedzenie mam tylko lekkie mdłości ból piersi jest nie tak silny jednego dnia piersi bolą mnie bardzo następnego mniej...
Też mam dziwne myśli Ale zaraz zaczynanam się modlić i przechodza te złe myśli.....Macca lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny a mnie od rana mdlosci mecza juz przytulalam sie z muszla jak na zlosc na dzis zaplanowalam sobie przygotowanie wiekszosci potraw nie mam sily boli mnie glowa..
Jak na zlosc tesciowie i dziadkowie meza ktorzy w jednym domu mieszkaja wszyscy choruja na grype zoladkowa az strach tam jechac na wigilie ehh -
Dziewczyny, ja też miewam takie pesymistyczne myśli pod tytułem, a co jeśli coś jest nie w porządku z dzidzią a ja tego nawet nie czuję. Tak sobie to tłumacze, że to chyba ta nieustająca obawa o maleństwo to jest właśnie to co nazywają macierzyństwem. Będziemy wszystkie cieszyły się swoimi pociechami, już w sierpniu!!! Zobaczycie
A tak przy okazji to chciałabym zyczyc Wam zdrowych i przede wszystkim spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 02:33
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Mnie meczy to przeziębienie tzn tylko ból gardła mam bez kataru i kaszlu.. NIE WEZMĘ ANTYBIOTYKU CHOĆBY SKAŁY SRALY.. Poronilam w 8 tc przez antybiotyk i znieczulenie zęba nie powtórzę tego błędu nigdy już... Piję miksturę z czosnku miodu i cytryny ssie prenalen i plucze gardło woda z solą...
U mojej mamy tez panuje grupa jelitowa aż się boję tam jechać na wigilię..... Buuuu mężowi nic nie mówiłam bo zaraz by zabronił jechać a ja kocham kuchnię mojej mamy i Wigilia bez niej to nie Wigilia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 11:53
Doumox chyba tak się pisze ten antybiotyk..... Nie ma opcji będę leżeć w łóżku i opłukać gardło brać rutinoscorbin i tyle nikt mnie nie przekona do antybiotyku.... Jestem po takich przejściach ze będę dmuchać na zimne...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Paulia87 wrote:Doumox chyba tak się pisze ten antybiotyk..... Nie ma opcji będę leżeć w łóżku i opłukać gardło brać rutinoscorbin i tyle nikt mnie nie przekona do antybiotyku.... Jestem po takich przejściach ze będę dmuchać na zimne...
Hmm no ja ci wierzę że się boisz, ale nie sądzę żeby tu przyczyną był duomox, bo to jeden (chyba z dwóch antyb.) który moga brać ciężarne.
Wydaje mi się że w twoim przypadku przyczyn mogło być więcej a antybiotyk dodatkowo zaszkodził -
MIla pprzyczyną był antybiotyk i znieczulenie zęba!!!!!!! Czytałam w necie teraz i dzwoniłam do swojego gina MAM ZABRONIONE BRANIA ANTYBIOTYKU!!!!!!!! Lekarz przepisalby mi tylko antybiotyk jakbym miała zapalenie oskrZeli bądź płuc.... Ból gardło katar i lekki kaszel można wylezec i leczyć to domowymi sposobami!!! Antybiotyki w ciąży mogą doprowadzić do braku słuchu dziecka zoltaczke maleństwa i wiele innych chorób płodu....... Lekarz powiedział mi od razu absolutnie to jest za wcZesna ciąża by skorygować ją antybiotykiem... W 11 tc już by mi przepisał Ale nie w 5 tc....
MILA lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyCześć Dziewuszki Wpadłam zobaczyć jak się czujecie i jak rosną wasze Fasolki Na świeta zycze wam duzo zdrówka i dobrego samopoczucia :* Ja czekam na pierwszą po poronieniu owulke i mam nadzieje ze bedzie w świeta takze zapowiadają sie serduszkowo Jeśli ktoras z Was ma na zbyciu Dupka to ja bardzo chetnie odkupie bo w tym cyklu robie samowolke
MILA, Lanusia93, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
No to widzisz Paula mnie badała w niedzielę lekarka i powiedziała że gardło wygląda bardzo źle. Nie mówię, bo miała opory z antyb. ale powiedziała że za długo na własną rękę też nie mozna się leczyć, a u mnie to źle wygląda.
potem kontaktowałam się z moim ginem, który powiedział mi że spokojnie mogę wziąć duomox. Dodatkowo czytałam mnóstwo opinii ciężarnych które brały go i na początku i na końcu ciąży i każda z nich pisała to samo, że brały i nic się nie działo, a ważniejsze jest się wyleczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 12:22
-
kobietka26, dziękuję i wzajemnie, kochana U Ciebie to już 9 tydzień, jesteśmy na tym samym etapie
Pusurek, gratulacje
nadulek, trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo, bardzo mocno Spokojnych świąt.
klaudia123, ja przeszłam obumarłą ciążę w marcu. Po prostu nie miałam żadnych objawów przez 2 tygodnie. Nie wydało mi się to dziwne, była to moja pierwsza ciąża, nie szperałam wtedy w internecie, nawet nie orientowałam się w takich sprawach jak owulacja. Po stracie wzięłam się za siebie, ma to swoje dobre i złe strony. Jestem uświadomiona w sprawach ważnych i potrzebnych, ale też takich, które niepotrzebnie zaśmiecają mi głowę, które nie mają prawa się wydarzyć. Przecież widziałaś i słyszałaś serduszko, wszystko musi być dobrze. Ciesz się świętami. Niedługo wybierasz się na wizytę. Ja też się martwię o moje słoneczko, ale staram się nie dopuszczać do siebie takich myśli, żeby nie zakorzeniły się zbyt głęboko. Spokojnych świąt, zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 12:30
MILA lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Ja brałam w 5 tygodniu Amoksiklav na porządną infekcję. Zaufałam lekarzowi, przecież nie chciałby zrobić mi krzywdy, gin potwierdził, że Amoksiklav jest z grupy tych bezpiecznych.
Wątpię, żeby antybiotyk mógł zaszkodzić. Dzidzia się rozwija? Rozwija. Serduszko bije? Bije. No to w czym problem?Aniołek (*) 12.03.2013
aleksa.wawa, dziękuję bardzo U nas wszystko w porządku. A nie lepiej gdybyś zakupiła luteinę- głównie ze względu na kwestię finansową (3,20 zł z pełną refundacją)? To tak samo progesteron Powodzenia w staraniach, kochanaAniołek (*) 12.03.2013
MILA, spokojnie wzięłabym ten antybiotyk. U mnie było to wręcz zalecane, ponieważ podczas kaszlu miałam skurcze w podbrzuszu, dlatego też dostałam luteinę. Infekcja w ciąży nie jest bezpieczna. Oczywiście, dorzuć też domowy sposoby, szybciej wrócisz do formy.
Antybiotyki na bazie penicyliny w pierwszym trymestrze są bezpieczne.
Zdrowia
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,116217199,,Antybiotyk_Duomox_we_wczesnej_ciazy_.html?v=2MILA lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyDziewczyny moja kolezanka tez poronila przez przeziebienie ale nie jestem w stanie powiedziec czy przez sana chrobe czy przez antbiotyk.. od tego mamy lekarza prowadzacego zeby ocenil co jest gorsze a skoro sa antybityki bezpieczne to czym sie obawiac? Ja tez stracilam ciaze i nie ma chwili zebym nie bala sie kolejnej straty ale nie zawsze poronienie jest nasza wina nie zawsze mozemy miec wplyw na prawidlowosc rozwoju dzidzi.. mysle ze nie wolno przesadzac w zadna strone bo faktycznie nieleczona infkcja moze kiec gorsze powiklania niz antybiotyk ktory i tak uwazany jest za bezpi czny..
Takie jest moje zdanie ale na szczescie ja poki co mam sie dobrze i mam nadzieje ze szybko nie zachoruje zatem zdrowka dla wszystkich Mam zyczeLanusia93 lubi tę wiadomość