Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
he he widze że się życzonka zaczynają sypać !!
U nas przygotowania zaczną się jutro. A ja jutro do roboty
Kasika ja też zaliczę picollo he he
więc co do chorowania ostatecznie dostalam antybiotyk, bo byłam rano u lekarza, gardło okropne , kaszel, katar. Lekarka dała mi duomox. Mówiła że nie powinno sie do 3 msc nic brać ale w takiej sytuacji trzeba to leczyć bo może skończyć sie jeszcze gorzej potem skontaktowałam się z ginem i powiedział że spokojnie mogę brać. Czytałam też fora intern. na temat duomoxu we wczesnej ciąży i wiele kobiet go brało, a lekarze tak samo mówili że nie leczona prawidłowo infekcja moze jeszcze bardziej zaszkodzić fasolce. Moja przyjaciółka mówiła ze w ciązy brała go nawet kilka razy, bo tak chorowała
DOMOWE zabiegi mi nie pomagały więc bede go brać i w sumie czuję się trochę lepiej, a tak się w........am dziasiaj.
Rano obudziłam się z okropnym bólem gardła i katarem - masakra, pojechałam więc na dyżur do przychodni. Jakaś pojebana lekarka, stara jak świat, zgubiła moją kartę
chipową do lekarza !!! kur...a znowu mi się musiało coś takiego przytrafić
ona mi wmawia że mi ją oddała, a ja że nie ! więc stwierdziła że ktoś musiał ją przez przypadek zabrać , więc jej mówię no i co??? co mnie to obchodzi do uja pana
teraz czekam na telefon kiedy stara pinda zadzwoni co z moją kartą
pffffffffffffff szkoda słów !!
-
nick nieaktualnyKochane Mamusie
Zycze Wam waszystkim Wesolych Swiat!!
Duzo zdrowka dla Was, Waszych Malenstw i rodziny a reszta sama sie ulozy
Ja alkoholu nie tylkam nawet piwa bezalkoholowego nie pije - chyba jakas blokada psychiczna heheMILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Hihihi już wiem, co wypiję na Sylwestra
Przeszperałam internet i mam:
- piwo Bawaria (całkowicie bezalkoholowe)
- szampan Piccolo
Bo te piwa, które są podobno bezalkoholowe (Lech Free) jakiś jednak procent zawierają. A myślałam, że spędzę ten wieczór przy soczku pomarańczowymWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 16:44
MILA lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Camille87, kochana, wzajemnie, życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze, chociaż ten najważniejszy Cudzik już otrzymałaś i niekoniecznie znalazłaś go pod choinką opakowany w błyszczący papier prezentowy
Dobrych relacji z mężulkiem, dużo zdrowia i spokoju ducha.
Właśnie przed chwilą wyczytałam, że piwo bezalkoholowe alkohol zawiera (np. 0,5 %). Nie będę w ten sposób ryzykować. Wolę napić się oranżady i mieć spokojne sumienieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 16:50
MILA, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lanusia pozostaje nam szampan piccollo he he, ale żeby było milej zrób sobie koktail w ładnej szklance z soczku, ozdób kawałkiem cytrynki i cukrem, słomeczka i będzie OK
Powiem szczerze ze nie żebym miała jakiś problem he he ale lubiałam jak miałam ochotę wieczorkiem na piwko z sokiem czy lampkę wina i przyznam się że bedzie mi tego brakowało co do obżerania się na świeta to tzreba uwazażac przynajmniej ja , bo mam skłonności do tycia, a tym razem obiecałam sobie że będe o siebie bardziej dbaćLanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy z mezem postanowilismy na Sylwestra zostac w domu - ze wzgledu na zalobe. Wiec posiedzimy sobie razem sami w spokoju i zadumie.. maz pewnie napije sie whisky ja soczek i tak bedzie milo bo w trojeczke ja tez przed ciaza lubilam wypic lampke wina czy piwko ale teraz zwyczajnie nie moge patrzec na alkohol .. i dobrze
Co do obzartwa ja chba z tym problemu nie bede miala bo slodkiego nie moge wiec ciasta odpadaja a poza tym z apetytem slabo chyba ze na cos mi najdzie ochota to jem do upadlegoMILA lubi tę wiadomość
-
MILA, ale mnie zainspirowałaś, poprzeglądam sobie stronki, na których znajdę dekoracje do drinków Ja też lubiłam sobie winko wypić i ze dwa piwka weekendami. Prawdę mówiąc, tego mi nie brakuje (no.. może troszkę tego winka), ale mam za sobą bezalkoholowe dwudzieste urodziny i przede mną bezalkoholowy Sylwester Dlatego jak szalona szukam pomysłów na urozmaicenie tego wieczoru.
A ja mam coraz lepszy apetyt, więc chyba wręcz przeciwnie, poobżeram się Nie martwi mnie to, ile przytyję, jestem szczupłą osobą i szybciutko chudnę, bardzo wolno tyję, myślę że po ciąży nie będę miała problemu ze zrzuceniem wagi.MILA lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lanusia93 wrote:MILA, ale mnie zainspirowałaś, poprzeglądam sobie stronki, na których znajdę dekoracje do drinków Ja też lubiłam sobie winko wypić i ze dwa piwka weekendami. Prawdę mówiąc, tego mi nie brakuje (no.. może troszkę tego winka), ale mam za sobą bezalkoholowe dwudzieste urodziny i przede mną bezalkoholowy Sylwester Dlatego jak szalona szukam pomysłów na urozmaicenie tego wieczoru.
A ja mam coraz lepszy apetyt, więc chyba wręcz przeciwnie, poobżeram się Nie martwi mnie to, ile przytyję, jestem szczupłą osobą i szybciutko chudnę, bardzo wolno tyję, myślę że po ciąży nie będę miała problemu ze zrzuceniem wagi.
no to jesteś szczęściara wiesz u mnie to już w tym wieku coraz ciężej schudnąć a łatwiej przytyc -
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Camille87, kochana, wzajemnie, życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze, chociaż ten najważniejszy Cudzik już otrzymałaś i niekoniecznie znalazłaś go pod choinką opakowany w błyszczący papier prezentowy /QUOTE]
Zgadza sie maz mnie dzis pytal co bym od mikolaja chciala (bo ogolnie ze qzgl na ogromne wydatki zwiazane z naprawa auta postanowilismy zrezygnowac z prezentow dla siebie) ja odpowiedzialam ze najpiekniejszy prezent juz mam - w brzuszkuLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Chyba w tym roku się wysilę:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe58007.html
MILA, po 12 tygodniu wszystkie zaczniemy aktywnie ćwiczyć, więc spalimy kalorie szybciej niż przed telewizorem
Z resztą, kobieta w ciąży bez porządnego brzuszka to jakaś ściema
Nawet myślę o basenie 2 razy w tygodniu. W ogóle ambicje to ja mam, gorzej z realizacją.
Camille87, dla mnie to również najpiękniejszy prezent
Nie wyobrażam sobie tych świąt bez maluszka.Camille87, MILA lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyJa sie troche basenu obawiam, ponoc kobiety w ciazy szybciej lapia infekcje na basenie widzialam wypowiedz ginekologa w tv ktory mowil ze aby temu zapobiec powinno sie przed wejsciem do wody posmarowac pochwe jakas mascia przeciwgrzybiczna.. ja z tego powodu nigdy jie lubilam basenu ; (
-
Camille87, też o tym słyszałam. Jednak czytałam gdzieś właśnie o takiej maści albo tabletkach, które należy brać profilaktycznie. Biegać nie lubię, z resztą nie będę biegać z brzuszkiem Rower odpada. Jogi mogę spróbować, ale wątpię, czy będę mieć czas i przede wszystkim ochotę powtarzać takie ćwiczenia kilka razy w tygodniu. A basen może być dobrym pomysłem, po zastosowaniu się do wszystkich zasad bezpieczeństwa. Oby nie ciągnęło mnie tylko do sauny, bo lubiłam się tak czasem powygrzewaćAniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyLanusia ja chyba tez bede musiala sie przekonac do basenu bo oprocz spacerow to zero ruchu
Rozejrze sie za fitnessem dla kobiet w ciazy choc w moim malym miescie nie wiem czy cos takiego istnieje.. Ruch w ciazy jest bardzo niezbedny nie dosc ze sie nie tyje jakslon morski to ponoc porod przebiega latwiej w styczniu zapytam mojego gina co on na basen i te masci/tabletki -
"Korzyści z pływania w okresie ciąży są większe niż potencjalne ryzyko zakażenia. Infekcję intymną można złapać, nie wychodząc z domu: częstą ich przyczyną jest dostanie się do pochwy bakterii z własnego odbytu. Poza tym to nie woda jest głównym „źródłem” chorobotwórczych bakterii na basenie, tylko toalety i szatnie; możesz się przed nimi ustrzec, stosując się do wymienionych rad. Bezcelowe i niewskazane jest stosowanie podczas kąpieli tamponów dopochwowych w charakterze środka zmniejszającego ryzyko infekcji. Tampon przed niczym nie chroni, nie jest przecież nasączony środkiem grzybo- czy bakteriobójczym. Rzeczywistym sposobem na zmniejszenie ryzyka zakażeń pochwy jest natomiast stosowanie probiotyków ginekologicznych, czyli preparatów wspomagających odbudowę prawidłowego ekosystemu pochwy. Są one dostępne w aptece bez recepty, w formie doustnej lub dopochwowej. Jeśli zamierzasz regularnie chodzić na basen, stosuj je profilaktycznie. A gdy obawiasz się infekcji pęcherza, warto zażywać zapobiegawczo preparaty z żurawiną."
Ale referat Ale jeśli ktoś jest zainteresowany jak to jest z tymi infekcjami, niech spojrzy.
Może to być np. Provag, Invag, Lactovaginal.Aniołek (*) 12.03.2013
Camille87, też z ginkiem porozmawiam o basenie. Moje miasto to kompletna dziura. Fitness dla kobiet w ciąży, u nas to niestety nieosiągalne. Poza tym, każdy każdego zna, prywatność tu nie istnieje. Już chyba wolałabym ćwiczyć w samotności przed lustrem niż wystawić się na ciekawskie spojrzenia mieszkańców tego miasta.
Ruch jest bardzo, bardzo ważny, ale chyba o tym wie każda z nas. A przynajmniej te, które chcą mieć lżejszy poródAniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyTak czytam was i odnośnie tego basenu to mi osobiście gin zabronił do 12 tyg ale być może to tez przez to ze jedno poronienie mam za sobą i właśnie przez te infekcje kazał odpuścić basen min do 12 tyg teraz nawet zaleca chodzenie na basen gdy ryzyko poronienia jest u mnie już dużo mniejsze lecz zalecił lacibios femina lub cos w tym stylu zeby zmniejszyć prawdopodobieństwo infekcji
-
nick nieaktualny