Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:Właśnie przeczytałam ze w ciazy niepokojące powinny być bóle brzucha jak na @ i wymagają konsultacji z ginekologem. Kurcze niech mi ktoś odetnie ten internet bo znowu sie głupot naczytalam i będę sie martwić czy wszystko z Maluszkiem wporzadku......
Madzikovy na prawde trzeba Ci zabrac internet
Nawet nie wiesz ile debili sie w internecie wypowiada nie majac jakiegokolwiek pojecia o tym co pisza a takie biedne dziewczyny jak Ty wariuja .. Ogolnie mowi sie i kazdy lekarz to potwierdzi ze niepokojacy jeat bol silny ktoremu dodatkowo towarzyszy plamienie.. bol jak na okres jest normalny ja do tej pory czuje czasem uczucie ciezkosci w brzuchu, wzdecie i wlasnie bol jak na okres a z dzidzia wszystko ok. Jeali cos Cie niepokoi dzwon do gina tylko bron Boze nie sugeruj sie tymi glupotami z neta.
Internet to ogromna kopalnia wiedzy ale wiedze trzeba cedzicWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 21:26
Lanusia93, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
Madzikovy mój gin mówi, że brzuch będzie bolał i jest to prawidłowe. Ból jak na @ też, naprawdę. Gadał z nim o tym w czw. Powiedział, że dopóki nie ma plamień to jest wszystko ok! Kochana nic złego się nie dzieje! Wyłącz dr google
Madzikovy, Lanusia93, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Madzikovy, też czytałam, że te bóle są niepokojące i powinno się je konsultować. Dlatego skonsultowałam. Nie ma powodów do zmartwień. Tak jak już wcześniej pisałam, mój gin powiedział, że każda ciężarna powinna mieć odcięty dostęp do internetu
Oczywiście, że wszystko jest w porządku, inaczej być nie może Nasze maluchy wyskoczą w sierpniu z brzuszków (błyskawicznie i bezboleśnie wyskoczą)
Camille87, też o tej ochocie na słodkości słyszałam. I o wysokości brzuszka na późniejszym etapie ciąży, cerze, włosach i wielu innych sprawach Jednak liczę na to, że już w lutym poznamy płećMadzikovy, Camille87, Moni& lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Dzisiaj jakiś pełnoobjawowy mam dzień Ból brzucha, krzyża i piersi, potworne emocje i płaczliwość, senność, mdłości (do kolacji musiałam się zmuszać, choć była pyszna), wrażliwość na zapachy- kuchnia wypełniona zapachem smażonej cebuli, kotletów, gotujących się ziemniaków i kalafiora to dla mnie zbyt wiele
I zmęczenie znowu daje się we znaki. DobranocAniołek (*) 12.03.2013
Dziewczyny drogie, wyskocze teraz pewnie jak Filip z konopii, ale czy smarujecie juz czyms brzuszki na rozstepy? Troche sie tego obawiam, moja mama nigdy nie miala (a urodzila nas 5), a moja siostra mimo smarowania brzuszka ma do tej pory okropne rozstepy, i boje sie, ze mnie tez to czeka, bo jak przybralam nawet odrobinke na wadze to sie na bokach pojawily pomozcie kochane
-
Aggie, ja smaruję się emulsją na rozstępy, prawdę mówiąc to taka oliwka do ciała z Rossmanna, firmy Babydream. Możesz używać na razie zwykłej oliwki dla niemowląt Najważniejsze, żeby rozmasowywać skórę w miejsach narażonych na pojawienie się rozstępów- brzuszek, piersi, uda, pośladkiAniołek (*) 12.03.2013
Lanusia, myslisz ze raz dziennie wystarczy? moje na bokach nie sa takie zle, ale siostra moja ma ogromne i zdecydowanie widoczne, kupowala cos tu w uk, i chyba po to nie siegne. Slyszalam wlasnie, ze oliwka jest najlepsza, ale chcialam sie tu upewnic, bo jak dla mnie jestescie kopalnia wiedzy dzieki
-
nick nieaktualnyAggie ja za rada starszej siostry smaruje brzuszek juz od chyba dwoch tygodni przede wszystkim chodzi o obfite nawilzenie skory zeby sie rozciagala a nie pekala gdy brzuszek rosnie
Moja mama tez nie miala rozstepow po 3 dzieci siostra po pierwszym miala dlatego przy drugiej ciazy zaczela smarowac sie juz od samego poczatku dzieki czemu nie pojawil sie zaden nowy rozstep
Nie martw sie jak zaczniesz zawczasu nawilzac i masowac skore rozstepy sie pewnie nie pojawia -
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Madzikovy, też czytałam, że te bóle są niepokojące i powinno się je konsultować. Dlatego skonsultowałam. Nie ma powodów do zmartwień. Tak jak już wcześniej pisałam, mój gin powiedział, że każda ciężarna powinna mieć odcięty dostęp do internetu
Oczywiście, że wszystko jest w porządku, inaczej być nie może Nasze maluchy wyskoczą w sierpniu z brzuszków (błyskawicznie i bezboleśnie wyskoczą)
Camille87, też o tej ochocie na słodkości słyszałam. I o wysokości brzuszka na późniejszym etapie ciąży, cerze, włosach i wielu innych sprawach Jednak liczę na to, że już w lutym poznamy płeć
Tez mam taka nadzieje ze w lutym bede wiedziala kto gosci w moim brzuszku
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Dzisiaj jakiś pełnoobjawowy mam dzień Ból brzucha, krzyża i piersi, potworne emocje i płaczliwość, senność, mdłości (do kolacji musiałam się zmuszać, choć była pyszna), wrażliwość na zapachy- kuchnia wypełniona zapachem smażonej cebuli, kotletów, gotujących się ziemniaków i kalafiora to dla mnie zbyt wiele
I zmęczenie znowu daje się we znaki. Dobranoc
Nic nie mow - ja placze na reklamie MERCI
Co mnie denerwuje- ze bardzo duzo zapachow mnie drazni - nowy Lenor,
oliwka do ciala ( zaczelam stosowac krem na rozstepy zamiast niej), odswiezacz do zmywarki i nawet zapachowe swieczki malo co znosze, te zapachy przyprawiaja mnie o mdlosciLanusia93 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny które są w pierwszej ciąży - korzystajcie i cieszcie się że maluszek jest w brzuszku:) odpoczywajcie ile wlezie ja mam niespełna 3letnia córeczkę i marzy mi się odpocząć a tu się nie da , także korzystajcie, jedźcie tez gdzies na wakacje przed porodem bo pozniej we trojke jest inaczej chociaz tez pieknie
Moni& lubi tę wiadomość
-
Aggie, stosuję raz dziennie i mam nadzieję, że wystarczy. Pocieszę Cię, że jednej kobiety dotykają rozstępy, a innej nie, podobno to częściowo dziedziczne, ale sporo zależy od sposobu odżywiania i tego w jakim tempie tyjesz Tego nie przewidzisz, przykre efekty można tylko odrobinę złagodzić przez stosowanie kremów/oliwek. Moja mama po 3 porodach (w tym jeden z bliźniakami) nie ma rozstępów nigdzieAniołek (*) 12.03.2013
Muszę się pochwalić. Jestem już w 9 tygodniu, 3 miesiącu. Dostałam niesamowity, świąteczny prezent
Miłego dnia, mamuśkiNiebieska, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Celia- USG 23 grudnia (pn), termin 15 sierpnia
MMA- USG 23 grudnia (pn), termin 10 sierpnia
marderkowa- USG 27 grudnia (pt), termin 14 sierpnia
kfeva- USG 2 stycznia (czw), termin 16 sierpnia
amela- termin 2 sierpnia
Magda2013- termin 6 sierpnia
Lilenka- termin 8 sierpnia
Madzikovy- termin 4 sierpnia
nezumi- termin 13 sierpnia
positive- termin 15 sierpnia
Ruda27- termin 6 sierpnia
Lanusia93- termin 1 sierpnia
Misia1980- termin 11 sierpnia
Niebieska- termin 10 sierpnia
Alis- termin 8 sierpnia
Camille87- termin 3 sierpnia
kobietka26- termin 3 sierpnia
Inga- termin 13 sierpnia
kada24- termin 16 sierpnia
kasika8303- termin 12 sierpnia
nadulek- termin nieznany
Macca- termin 12 sierpnia
klaudia123- termin 12 sierpnia
Paulia87- termin nieznany
Domi IRL- termin 10 sierpnia
wisienka- termin 19 sierpnia
lili9000- termin nieznany
_Cleo_- termin 23 sierpien
Jus1985- termin nieznany
ania1509- termin nieznany
Moni&- termin nieznany
Muska- termin 7 sierpnia
MILA- termin nieznany
ElvinuTi- termin 9 sierpnia
Aggie - termin 24 sierpnia
H30- termin nieznany
patixx- termin 16 sierpnia
Aniołek (*) 12.03.2013
Lanusia, jak na razie wedlug belly moj przyrost wagi jest nizszy niz powinien byc, mimo, ze nie odmawiam sobie niczego, i na slodkie mnie ciagnie stale ogolnie jak juz pisalam jakies delikatne rozstepy mam na bokach (sa ledwo widoczne) po tym jak przybralam troche wczesniej przed ciaza, wiec wole dmuchac na zimne