X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam program i myslalam ze przejdzie bo strasznie boli ale zbieram sie myc i sprobuje zasnac..
    Masakra normalnie, apapu nawet nie biore bo nigdy mi jeszcze nie pomogl :/
    No nic moze bede zyc..
    Dobranoc :*

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie! ja juz sniadanko mezowi do pracy zrobilam, on jeszcze spi a ja juz nie:P
    Kamilka i jak tam, lepiej sie dzis czujesz?

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :-)

JUs co do spodni ciążowych to ja też nie kupiłam i nie mam zamiaru, bo mam jeszcze spodnie w które wchodze i własnie dzięki tym pasom jest OK :-)
    Oprócz tego chodze w leginsach, a za chwilę będzie ciepło a potem gorąco więc poco teraz kupować ciażowe jeansy?? :-P :-) no chyba ze ktoś chce albo po prostu musi ;-)

Camille87, Ruda27, Magda2013, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE MOJE BARTUŚ I JEGO MAMUSIA SKŁADAJĄ WAM I WASZYCH DZIECIACZKOM
    ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE

Kolorowych jajeczek,
    rozczochranych owieczek,
    rozkicanych króliczków,
    pyszności w koszyczku,
    a przede wszystkim
    mokrego ubrania
    w dniu wielkiego lania!

2100669r7ect479sv.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 07:42

Moni&, Camille87, Ruda27, pekinka82, Magda2013, Kajoni, celia, mala_mi, amela, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dziekujemy, my z Kacperkiem również składamy Wam kochane mamusie i Waszym maluszkom wesołych, zdrowych, słonecznych świa Wielkiej Nocy, mile spedzonych w gronie rodzinnym i obfitych w kopniaczki :D I mokrego Dynguuusaaa :D
    <3 <3 <3 <3 <3

MILA, Ruda27, Magda2013, celia, mala_mi, amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również życzymy wesołego Alleluja! ! Dziś na śniadanie będę wcinac bułkę z sledziem hi hi

Moni&, MILA, Ruda27, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada dziekujemy:) i smacznego! ja jem jogurcik tradycyjnie:) a na obiad mam sledzie opiekane domowej roboty :)

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    No bol glowy na szczescie minal! Ale.co to bylo wczoraj to jakas masakra :-( polozylam sie spac z zimnym okladem naczole i czulam ulge wiec zasnelam... oby sie to juz nie powtorzylo...

Dziekujemy :-)my rowniez dolaczamy sie do zyczen dla wszystkich mam :-)

Ja wstaje zjesc sniadanko!

Moni&, MILA, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni tez mam śledzie opiekane w końcu post

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to dobrze, że dzis juz jest ok:) Mnie wczoraj tez głowa pobolewała ale tragedii nie było. Moze to faktycznie przez tą glukoze. Dzis bedzie ok, wiec korzystaj ze słonecznego (mam nadzieje) dnia! U mnie słoneczko świeci że az sie chce życ :D

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni u mnie niby tez sloneczko swiecilo ale widze ze juz chmury naszly wiec nie wiem jaki dzis bedzie dzien... :-(

do lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Kamila ciesze sie ze dzwiaj juz glowa nie boli, to sie nameczysz biedna :(
    Anitka powodzenia na badaniach! Badz twarda :) fajnie ze Twoja malutka tak wczoraj bombardowala :D

U nas tez ladna pogoda na szczescie :)
    Wlasnie karmie malego brzdaca od siostry bo jeszcze dzisiaj mamy go do 12 :D po poludniu kaz przyjezdza i mam nadzieje ze wyciagne go do smyka :P

Kochane my wam tez zyczymy wesolych swiat i mokrego dyngusa!! <3

MILA, Moni&, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to przesyłam Ci promyczki słonca, mam nadzieje ze zaswieci i u Ciebie :*

dziewczyny wpadłam na fajny pomysł, zaczełam sobie kompletowac folder na komputerze z wszystkimi zdjeciami dotyczącymi ciazy, zdjecia brzuszka, ze spacerków, zdjecia usg, począwszy na zdjeciu testu ciążowego i zrobie później z tego wszystkiego filmik z podkładem muzycznym, na koncu filmiku beda juz zdjecia maluszka :D haha czego z nudów sie nie wymysli :) a jak nie dam rady z braku czasu tego zrobic po porodzie to mój M sie tym zajmie, w koncu jest informatykiem :P

Ruda27, Kajoni, Camille87, MILA, celia, amela, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia swietny pomysl!! Sama niestety nie umiem tak zrobic, a chcialabym tez taka niespodzianke.. Buu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Monia dzieki :-)
    Co do filmiku to fajny pomysl :-) ja tez mam folder ze zdjeciami brzuszka tylko niestet jak zrzucalam je z telefonu to niemam informacji o dacie kiedy zrobilam te fotki wiec bedzie ciezko ustalic tc ale mysle ze po wielkosci brzuszka ustale chronologie ;-)

Ja przed chwila wykapalam psa na swieta :P dzis jedziemy na skrocenie grzywki i male strzyzenie ;-) zeby sie ladnie pod swiatecznym stołem prezentowal :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 10:07

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Tak szybciutko przelecę Was od tyłu (hah nie mogłam się powstrzymać, sorki :D ), postaram się coś nadrobić i gnam sprzątać bo mam tyle kurzu, że jasny gwint!

Monia, super pomysł z tym filmikiem! Ja zaczęłam kiedyś robić własny album ze zdjęciami, nasze od małego, nasza najbliższa rodzina, ważne wydarzenia i tu właśnie zaczęłam dodawać rzeczy związane z dzidziusiem: w kopercie test ciążowy, później zdjęcia usg, moje zdjęcia i takie tam :)

Camille, ja wczoraj miałam też taki ból głowy, okropny! Obudziłam się po północy i dalej mnie głowa bolała! Na szczęście dziś jest ok i cieszę się, że u Ciebie też :) Fajnie, że Twoja siostra chce być z Tobą. Ja nie mam nikogo takiego ;( w tym szpitalu w którym chcę rodzić, może być mąż przy cc, a mój nie chce i zostanę sama :(

Jus, mnie też właśnie w okolicach godzin popołudniowych dopada kryzys i mam ochotę się zdrzemnąć, zwłaszcza w autobusie jak wracam do domu, ale boję się przespać przystanek :D

Ruda, gratuluję wizyty! Moja dzidzia też miała dużą głowę, prawie tydzień różnicy z pozostałymi wymiarami.

DarkRose, Witam :)

U mnie też wyniki glukozy dopiero przede mną, pewnie pójdę w przyszłym tygodniu, więc ja niestety nie pomogę.

My wczoraj pojechaliśmy do koleżanki, też w ciąży, bo dostała dwa łóżeczka i jedno mi dała w prezencie :D śliczne, drewniane, brązowe z bocianem i słoneczkiem. I do tego materacyk, ale materac to chyba sobie kupię nowy, bo nigdy nie wiadomo, co w tym materacu jest. I rożek też mi dała :)

A i byłam u fryzjera! Dopięłam swego, zrobiłam blond balejaż. Pewnie jakieś świąteczne zdjęcia wrzucę na fb w przyszłym tyg :) Mąż był przeciwny, ale strasznie mu się podoba ;)

W Krakowie pięknie, słonecznie! Muszę się zabrać za sprzątnie cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 10:07

MILA, celia, Camille87, Dodi, Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nie jestem w stanie Was nadrobić.. Miałam podły tydzień - mąż w delegacji, a ja załapałam się na serię nieprzyjemnych przygód: najpierw pod marketem ktoś wjechał mi w samochód (i oczywiście uciekł), potem w centrum miasta straż założyła mi blokadę i musiałam zapłacić pierwszy w życiu mandat, a na koniec wypadła mi plomba, co ostatecznie mnie dobiło i wywołało falę łez. Ech, te hormony.. Nie miałam sił Was czytać, a tym bardziej dołować swoim kiepskim nastrojem. Ale już jest lepiej :)

Ruda, Sylka, witajcie w ojczyźnie ;) Przeglądając ostatnie strony widzę, że zwłaszcza Ty Ruda ostro nadrabiasz rodzinne relacje i bardzo aktywnie wykorzystujesz czas :)

Witam nowe sierpnióweczki :)
    Teraz na naszej liście chyba dziewczynki znowu są liczniejsze :)

A poza tym chciałam złożyć Wam wszystkim życzenia pełnych uśmiechu i rodzinnego ciepła świąt, radości z bycia razem i wielu kulinarnych pyszności jz9yjb.gif To ostatnie święta bez nowego członka rodziny :D

Kajoni, Ruda27, MILA, celia, amela, Camille87, pekinka82, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sprzatam maz mi pomaga te ciezkie zeczy sloneczko swieci az chce sie zyc

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to super ze jestes po fryzjerze zadowlona! I maz tez :)
    Fajnie ze dostaliscie lozeczko, materacyk tez bym nowy kupila bo to wiaodmo lepiej i drogie nie sa :)

Co do zdjec brzuszka to ja robie i tez bd to laczyla, ale taki filmik ze zdjeciami ze spaceru i testu, czy innych w czasie ciazy to swietny pomysl :)

Ja juz mam wybrana fotografke po narodzinach synka :) jak bedzie mial 2 tygodnie to idziemy na sesje :D

Kajoni, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi to mialas nieciekawy tydzien :/ kurde ludzie sa naprawde niewporzadku, obic samochod i uciec..
    Idziesz do dentysty czy juz bylas z ta plomba??

Ja korzystam korzystam :) albo u mamy albo u siostry jestem :D dzisiaj maz dolacza i do wyorku zostajemy :)

mala_mi lubi tę wiadomość

‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ