X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam program i myslalam ze przejdzie bo strasznie boli ale zbieram sie myc i sprobuje zasnac..
    Masakra normalnie, apapu nawet nie biore bo nigdy mi jeszcze nie pomogl :/
    No nic moze bede zyc..
    Dobranoc :*

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie! ja juz sniadanko mezowi do pracy zrobilam, on jeszcze spi a ja juz nie:P
    Kamilka i jak tam, lepiej sie dzis czujesz?

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :-)

JUs co do spodni ciążowych to ja też nie kupiłam i nie mam zamiaru, bo mam jeszcze spodnie w które wchodze i własnie dzięki tym pasom jest OK :-)
    Oprócz tego chodze w leginsach, a za chwilę będzie ciepło a potem gorąco więc poco teraz kupować ciażowe jeansy?? :-P :-) no chyba ze ktoś chce albo po prostu musi ;-)

Camille87, Ruda27, Magda2013, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE MOJE BARTUŚ I JEGO MAMUSIA SKŁADAJĄ WAM I WASZYCH DZIECIACZKOM
    ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE

Kolorowych jajeczek,
    rozczochranych owieczek,
    rozkicanych króliczków,
    pyszności w koszyczku,
    a przede wszystkim
    mokrego ubrania
    w dniu wielkiego lania!

2100669r7ect479sv.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 07:42

Moni&, Camille87, Ruda27, pekinka82, Magda2013, Kajoni, celia, mala_mi, amela, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dziekujemy, my z Kacperkiem również składamy Wam kochane mamusie i Waszym maluszkom wesołych, zdrowych, słonecznych świa Wielkiej Nocy, mile spedzonych w gronie rodzinnym i obfitych w kopniaczki :D I mokrego Dynguuusaaa :D
    <3 <3 <3 <3 <3

MILA, Ruda27, Magda2013, celia, mala_mi, amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również życzymy wesołego Alleluja! ! Dziś na śniadanie będę wcinac bułkę z sledziem hi hi

Moni&, MILA, Ruda27, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada dziekujemy:) i smacznego! ja jem jogurcik tradycyjnie:) a na obiad mam sledzie opiekane domowej roboty :)

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    No bol glowy na szczescie minal! Ale.co to bylo wczoraj to jakas masakra :-( polozylam sie spac z zimnym okladem naczole i czulam ulge wiec zasnelam... oby sie to juz nie powtorzylo...

Dziekujemy :-)my rowniez dolaczamy sie do zyczen dla wszystkich mam :-)

Ja wstaje zjesc sniadanko!

Moni&, MILA, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni tez mam śledzie opiekane w końcu post

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to dobrze, że dzis juz jest ok:) Mnie wczoraj tez głowa pobolewała ale tragedii nie było. Moze to faktycznie przez tą glukoze. Dzis bedzie ok, wiec korzystaj ze słonecznego (mam nadzieje) dnia! U mnie słoneczko świeci że az sie chce życ :D

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni u mnie niby tez sloneczko swiecilo ale widze ze juz chmury naszly wiec nie wiem jaki dzis bedzie dzien... :-(

do lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Kamila ciesze sie ze dzwiaj juz glowa nie boli, to sie nameczysz biedna :(
    Anitka powodzenia na badaniach! Badz twarda :) fajnie ze Twoja malutka tak wczoraj bombardowala :D

U nas tez ladna pogoda na szczescie :)
    Wlasnie karmie malego brzdaca od siostry bo jeszcze dzisiaj mamy go do 12 :D po poludniu kaz przyjezdza i mam nadzieje ze wyciagne go do smyka :P

Kochane my wam tez zyczymy wesolych swiat i mokrego dyngusa!! <3

MILA, Moni&, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to przesyłam Ci promyczki słonca, mam nadzieje ze zaswieci i u Ciebie :*

dziewczyny wpadłam na fajny pomysł, zaczełam sobie kompletowac folder na komputerze z wszystkimi zdjeciami dotyczącymi ciazy, zdjecia brzuszka, ze spacerków, zdjecia usg, począwszy na zdjeciu testu ciążowego i zrobie później z tego wszystkiego filmik z podkładem muzycznym, na koncu filmiku beda juz zdjecia maluszka :D haha czego z nudów sie nie wymysli :) a jak nie dam rady z braku czasu tego zrobic po porodzie to mój M sie tym zajmie, w koncu jest informatykiem :P

Ruda27, Kajoni, Camille87, MILA, celia, amela, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia swietny pomysl!! Sama niestety nie umiem tak zrobic, a chcialabym tez taka niespodzianke.. Buu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Monia dzieki :-)
    Co do filmiku to fajny pomysl :-) ja tez mam folder ze zdjeciami brzuszka tylko niestet jak zrzucalam je z telefonu to niemam informacji o dacie kiedy zrobilam te fotki wiec bedzie ciezko ustalic tc ale mysle ze po wielkosci brzuszka ustale chronologie ;-)

Ja przed chwila wykapalam psa na swieta :P dzis jedziemy na skrocenie grzywki i male strzyzenie ;-) zeby sie ladnie pod swiatecznym stołem prezentowal :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 10:07

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Tak szybciutko przelecę Was od tyłu (hah nie mogłam się powstrzymać, sorki :D ), postaram się coś nadrobić i gnam sprzątać bo mam tyle kurzu, że jasny gwint!

Monia, super pomysł z tym filmikiem! Ja zaczęłam kiedyś robić własny album ze zdjęciami, nasze od małego, nasza najbliższa rodzina, ważne wydarzenia i tu właśnie zaczęłam dodawać rzeczy związane z dzidziusiem: w kopercie test ciążowy, później zdjęcia usg, moje zdjęcia i takie tam :)

Camille, ja wczoraj miałam też taki ból głowy, okropny! Obudziłam się po północy i dalej mnie głowa bolała! Na szczęście dziś jest ok i cieszę się, że u Ciebie też :) Fajnie, że Twoja siostra chce być z Tobą. Ja nie mam nikogo takiego ;( w tym szpitalu w którym chcę rodzić, może być mąż przy cc, a mój nie chce i zostanę sama :(

Jus, mnie też właśnie w okolicach godzin popołudniowych dopada kryzys i mam ochotę się zdrzemnąć, zwłaszcza w autobusie jak wracam do domu, ale boję się przespać przystanek :D

Ruda, gratuluję wizyty! Moja dzidzia też miała dużą głowę, prawie tydzień różnicy z pozostałymi wymiarami.

DarkRose, Witam :)

U mnie też wyniki glukozy dopiero przede mną, pewnie pójdę w przyszłym tygodniu, więc ja niestety nie pomogę.

My wczoraj pojechaliśmy do koleżanki, też w ciąży, bo dostała dwa łóżeczka i jedno mi dała w prezencie :D śliczne, drewniane, brązowe z bocianem i słoneczkiem. I do tego materacyk, ale materac to chyba sobie kupię nowy, bo nigdy nie wiadomo, co w tym materacu jest. I rożek też mi dała :)

A i byłam u fryzjera! Dopięłam swego, zrobiłam blond balejaż. Pewnie jakieś świąteczne zdjęcia wrzucę na fb w przyszłym tyg :) Mąż był przeciwny, ale strasznie mu się podoba ;)

W Krakowie pięknie, słonecznie! Muszę się zabrać za sprzątnie cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 10:07

MILA, celia, Camille87, Dodi, Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nie jestem w stanie Was nadrobić.. Miałam podły tydzień - mąż w delegacji, a ja załapałam się na serię nieprzyjemnych przygód: najpierw pod marketem ktoś wjechał mi w samochód (i oczywiście uciekł), potem w centrum miasta straż założyła mi blokadę i musiałam zapłacić pierwszy w życiu mandat, a na koniec wypadła mi plomba, co ostatecznie mnie dobiło i wywołało falę łez. Ech, te hormony.. Nie miałam sił Was czytać, a tym bardziej dołować swoim kiepskim nastrojem. Ale już jest lepiej :)

Ruda, Sylka, witajcie w ojczyźnie ;) Przeglądając ostatnie strony widzę, że zwłaszcza Ty Ruda ostro nadrabiasz rodzinne relacje i bardzo aktywnie wykorzystujesz czas :)

Witam nowe sierpnióweczki :)
    Teraz na naszej liście chyba dziewczynki znowu są liczniejsze :)

A poza tym chciałam złożyć Wam wszystkim życzenia pełnych uśmiechu i rodzinnego ciepła świąt, radości z bycia razem i wielu kulinarnych pyszności jz9yjb.gif To ostatnie święta bez nowego członka rodziny :D

Kajoni, Ruda27, MILA, celia, amela, Camille87, pekinka82, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sprzatam maz mi pomaga te ciezkie zeczy sloneczko swieci az chce sie zyc

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to super ze jestes po fryzjerze zadowlona! I maz tez :)
    Fajnie ze dostaliscie lozeczko, materacyk tez bym nowy kupila bo to wiaodmo lepiej i drogie nie sa :)

Co do zdjec brzuszka to ja robie i tez bd to laczyla, ale taki filmik ze zdjeciami ze spaceru i testu, czy innych w czasie ciazy to swietny pomysl :)

Ja juz mam wybrana fotografke po narodzinach synka :) jak bedzie mial 2 tygodnie to idziemy na sesje :D

Kajoni, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi to mialas nieciekawy tydzien :/ kurde ludzie sa naprawde niewporzadku, obic samochod i uciec..
    Idziesz do dentysty czy juz bylas z ta plomba??

Ja korzystam korzystam :) albo u mamy albo u siostry jestem :D dzisiaj maz dolacza i do wyorku zostajemy :)

mala_mi lubi tę wiadomość

‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ