X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis moja siostra zaproponowala swoja obecnosc przy porodzie :-) tzn nie dokladnie na porodowce bo chyba tylko jedna osoba moze byc i to bedzie maz ale przed samym porodem :-) powiedziala ze moze mi plecy masowac cos pomoc doradzic bo jej maz przy porodzie siedzial i nie wiedzial co ma robic :P uznala ze z faceta moze byc maly pozytek :P zgodzilam sie jesli bedzie taka mozliwosc zeby byla i ona i maz :D

amela, Moni&, MILA, Jus1985, Ruda27, Dodi, Magda2013, Kajoni lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety bede musiala tam siedziec, z tym ze nie mam mobilnego internetu w tablecie, ewentualnie na smartfonie bede mogla popisac..
    To milo ze strony siostry ze chce byc przy Tobie ;) Ja tez jestem tego zdania ze kobieta ktora juz rodzila najlepiej nam pomoze w tych chwilach ! u mnie bedzie mama i pewnie sostra tez ;)

kurde pokazuja w wiadomosciach dziewczyne ktora urodzila w wieku 14 lat :O

Camille87, Magda2013, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak piszesz - osoby dosiwadczone lepiej nam pomoga :-) faceci spanikuja jak zobacza nas w bolach :P
    Siostra mowila ze ja to polozna masowala bo maz robil to za delikatnie po prostu nie wiedzial jak. :-)

No to na smartfonie popiszesz z nami ;) obys zajoba nke dostala jak ja czasem bo tez na smartfonie pisze :-)

Co do tej dziewczyny to niestety tak to bywa - dorosli ludzie ktorzy chca miec dzieci i maja warunki to czesto ich nie moga miec :/ a mnie zbulwersowala historia 6-miesiecznego dziecka ktore zmarlo z glodu! Mowili ze od dwoch tygodni dziecko bylo w stanie agonalnym :-(

A maz wrocil i przywiozl rybki mmm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 20:08

Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tez o tym slyszalam....masakra jak tak w ogole mozna zaglodzic ciecko...szok!

to jutro na obiad rybki smazysz ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrocilan ze spaceru i plecy to mnie tak bola, duzo dzisiaj stalam bo robilam ciasta. teraz prysznic, zjem bulke z serkiem i mezowi jakas kolacje zrobie bo wroci z kursu za godzinke. aa slodkosci to sie tak dzis najadlam bo w paczce duzo slodyczy szwagierka wyslala mmm uwielbiam niemieckie czekoladki kinder czekolada:P aa i najwazniejsze na spacerze jadlam KAKTUSA! :D
    Daria najwazniejsze to nie popadac w paranoje dobrze ze sie nie przejmujesz bo skoro lekarz mowi ze nie ma sie czym przejmowac to faktycznie tak jest:) bo my mamy to do sievie ze lubimy wyolbrzymiac:P

kurde nie mieszcze sie powoli do moich najwygodniejszych so
    podni ...:/ fakt ze maja niski stan ale juz mi ciezko jak sie zapne, jak siedze to i tak sie musze rozpinac. doradzcie mi czy spodbie ciazowe faktycznie takoe wygodne sa? bo chyba czas w koncu zakupic. a wizja spodnicy czy legibsow jakos mnie nie uszczesliwia ja jestem z tych ktore chodza glownie w dzinsach:P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tej tragedi z polrocznym dzieckiem to brak slow ehh. ludzie sie niektorzy staraja i nie moga miec dzieci a tacy zwyrodnialcy tak zmarnoaali swoj najwiekszy cud! mogli dziecko do domu dziecka oddac lepiej a nie.glodzic takie kochane malenstwo:(

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka to bedzie zaraz smazona :-) to duze plotki do zjedzenia z chlebkiem :D

Monja no moje spodnie ciazowe sa bardzo wygodne bo jeans konczy sie nisko i zaczyna pas ktory tak nie uciska :-) i dla zdrowia i wygody radze Ci kupic jakies zebys nie sciskala dzidzi :-)

Ja dzis na spacer zalozylam legginsy i tunike tak mi najwygodniej :-)

Dodi lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja bym w dzinsach chyba nie wytrzymala dlugo, dla mnie sa za ciasne. Ja w leginsach juz smigam od zimy. Sprobuj na pewno bedzie Ci wygodniej ! :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nie wiem co to znaczy, ale powiedzial ze jest dobrze :P ze wszystko jest super wiec nie martwie sie :)

Mońia spodnie ciazowe sa mega wygodne bez porownania :P musze leciec jutro kupic nowe.
    Co do porodu i obecnosci to ja bym tez chcials siostre czy mame, ale bedzie moj maz.. Juz mu tlumaczylam co bedzie musial robic i pomagac itd :P mysle ze da rade.. Moja siostra juz mi wczoraj powiedziala ze wolne wezmie i bedzie z mama siedziala na korytarzu i czekala :) chyba ze to bedize noc.. To beda mialy melodie dla uszu haha

Anita glukoza nie jest zla, pozniej jest slabo ale nie ma tragedii ..
    Mi te 2 h szybko zlecialy, siedzialam i grala, na telefonie, albo siedzialam j rozmyslalam, brzuszek glaskalam jak moj kopal takze zlecialo :P

Jus1985, Dodi, amela, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& ja juz ledwo zapinalam sie w spodnie i kupilam taka gumke jak Mila reklamowała ;-) i do dłuższej bluzki są ok. Póki co nie kupuje spodni ciążowych bo co tydzień mam więcej w w pasie :-)

Czy też jesteście takie zmeczone? Nie chodzi mi o przygotowania do św tylko od jakiegoś czaasu koło godz 15 jestem padnięta i muszę się zdrzemnąć min godzinkę bo zasypiam na stojąco

MILA, Kajoni, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus te spodnie maja gume, wiec rosna razem z Toba :) kazda rosnie w pasie co tydzien i to niczemu nie przeszkadza :) napewno takie spodnie sie nie zmarnuja, ale jelsi ktos dobrze sie czuje w swoich spodniach i wchodzi bez problemu jedynie wlansie musi miec ten pas to napewno duzo lepiej :) ja juz nie wejde w swoje spodnie sprzed ciazy niestety :P
    Jus tez jestem zmecozna i spiaca.. Od jakiegos czasu taka wypompowana mimo ze duzo nie robie

Jus1985, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria mi chodzilo o to ze nie zrozumialam sensu zdania bo chyba blad w wyrazie zrobilas, ale juz nie draze tematu ;-) hehe tosmy sie dogadaly :P

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wiem że one sa rozciagliwe. Ale jak wezme z dobra nogawka to nie wiem czy nie będe zaraz miała więcej też w udzie :-/ a jeansy sie dużo nie rozciągną

MILA lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus mi tez czasem brakuje energii ale spie w dzien tylko w zasadzie gdy sie nie wyspie :-)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria mi chodzilo o to ze nie zrozumialam sensu zdania bo chyba blad w wyrazie zrobilas, ale juz nie draze tematu ;-) hehe tosmy sie dogadaly :P

Ups przepraszam :P
    Na opuszek palca chyba puszcza ta szyjka, ale ze jest dobrze :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ups przepraszam :P
    Na opuszek palca chyba puszcza ta szyjka, ale ze jest dobrze :P

Hehe daj spokoj nie przepraszaj ;-)
    Bo ja po prostu nie zrozumialam o co chodzi ;-)

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria no mam nadzieje ze te 2 h szybko zleca !
    Ja tez jestem czesto zmeczona ...:/ a dzis to mnie tak plecy w krzyzu bola ze nie moge siedziec...musze sie polozyc chyb zaraz. .a mala moja od jakiejs godziny tak kopie ze az maz poczul a reke mial jakos kolo brzucha :D

Jus1985, Camille87, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lece do spania bo mi plecy pekna w pol...:(

Dobranoc, do jutra :* <3

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja umieram tak mnie glowa boli :-(
    Robie sobie oklad na czolo ale jest coraz gorzej :-(

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille współczuje. A nie da rade zasnąć?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ