X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis moja siostra zaproponowala swoja obecnosc przy porodzie :-) tzn nie dokladnie na porodowce bo chyba tylko jedna osoba moze byc i to bedzie maz ale przed samym porodem :-) powiedziala ze moze mi plecy masowac cos pomoc doradzic bo jej maz przy porodzie siedzial i nie wiedzial co ma robic :P uznala ze z faceta moze byc maly pozytek :P zgodzilam sie jesli bedzie taka mozliwosc zeby byla i ona i maz :D

amela, Moni&, MILA, Jus1985, Ruda27, Dodi, Magda2013, Kajoni lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety bede musiala tam siedziec, z tym ze nie mam mobilnego internetu w tablecie, ewentualnie na smartfonie bede mogla popisac..
    To milo ze strony siostry ze chce byc przy Tobie ;) Ja tez jestem tego zdania ze kobieta ktora juz rodzila najlepiej nam pomoze w tych chwilach ! u mnie bedzie mama i pewnie sostra tez ;)

kurde pokazuja w wiadomosciach dziewczyne ktora urodzila w wieku 14 lat :O

Camille87, Magda2013, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak piszesz - osoby dosiwadczone lepiej nam pomoga :-) faceci spanikuja jak zobacza nas w bolach :P
    Siostra mowila ze ja to polozna masowala bo maz robil to za delikatnie po prostu nie wiedzial jak. :-)

No to na smartfonie popiszesz z nami ;) obys zajoba nke dostala jak ja czasem bo tez na smartfonie pisze :-)

Co do tej dziewczyny to niestety tak to bywa - dorosli ludzie ktorzy chca miec dzieci i maja warunki to czesto ich nie moga miec :/ a mnie zbulwersowala historia 6-miesiecznego dziecka ktore zmarlo z glodu! Mowili ze od dwoch tygodni dziecko bylo w stanie agonalnym :-(

A maz wrocil i przywiozl rybki mmm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 20:08

Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tez o tym slyszalam....masakra jak tak w ogole mozna zaglodzic ciecko...szok!

to jutro na obiad rybki smazysz ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrocilan ze spaceru i plecy to mnie tak bola, duzo dzisiaj stalam bo robilam ciasta. teraz prysznic, zjem bulke z serkiem i mezowi jakas kolacje zrobie bo wroci z kursu za godzinke. aa slodkosci to sie tak dzis najadlam bo w paczce duzo slodyczy szwagierka wyslala mmm uwielbiam niemieckie czekoladki kinder czekolada:P aa i najwazniejsze na spacerze jadlam KAKTUSA! :D
    Daria najwazniejsze to nie popadac w paranoje dobrze ze sie nie przejmujesz bo skoro lekarz mowi ze nie ma sie czym przejmowac to faktycznie tak jest:) bo my mamy to do sievie ze lubimy wyolbrzymiac:P

kurde nie mieszcze sie powoli do moich najwygodniejszych so
    podni ...:/ fakt ze maja niski stan ale juz mi ciezko jak sie zapne, jak siedze to i tak sie musze rozpinac. doradzcie mi czy spodbie ciazowe faktycznie takoe wygodne sa? bo chyba czas w koncu zakupic. a wizja spodnicy czy legibsow jakos mnie nie uszczesliwia ja jestem z tych ktore chodza glownie w dzinsach:P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tej tragedi z polrocznym dzieckiem to brak slow ehh. ludzie sie niektorzy staraja i nie moga miec dzieci a tacy zwyrodnialcy tak zmarnoaali swoj najwiekszy cud! mogli dziecko do domu dziecka oddac lepiej a nie.glodzic takie kochane malenstwo:(

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka to bedzie zaraz smazona :-) to duze plotki do zjedzenia z chlebkiem :D

Monja no moje spodnie ciazowe sa bardzo wygodne bo jeans konczy sie nisko i zaczyna pas ktory tak nie uciska :-) i dla zdrowia i wygody radze Ci kupic jakies zebys nie sciskala dzidzi :-)

Ja dzis na spacer zalozylam legginsy i tunike tak mi najwygodniej :-)

Dodi lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja bym w dzinsach chyba nie wytrzymala dlugo, dla mnie sa za ciasne. Ja w leginsach juz smigam od zimy. Sprobuj na pewno bedzie Ci wygodniej ! :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nie wiem co to znaczy, ale powiedzial ze jest dobrze :P ze wszystko jest super wiec nie martwie sie :)

Mońia spodnie ciazowe sa mega wygodne bez porownania :P musze leciec jutro kupic nowe.
    Co do porodu i obecnosci to ja bym tez chcials siostre czy mame, ale bedzie moj maz.. Juz mu tlumaczylam co bedzie musial robic i pomagac itd :P mysle ze da rade.. Moja siostra juz mi wczoraj powiedziala ze wolne wezmie i bedzie z mama siedziala na korytarzu i czekala :) chyba ze to bedize noc.. To beda mialy melodie dla uszu haha

Anita glukoza nie jest zla, pozniej jest slabo ale nie ma tragedii ..
    Mi te 2 h szybko zlecialy, siedzialam i grala, na telefonie, albo siedzialam j rozmyslalam, brzuszek glaskalam jak moj kopal takze zlecialo :P

Jus1985, Dodi, amela, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& ja juz ledwo zapinalam sie w spodnie i kupilam taka gumke jak Mila reklamowała ;-) i do dłuższej bluzki są ok. Póki co nie kupuje spodni ciążowych bo co tydzień mam więcej w w pasie :-)

Czy też jesteście takie zmeczone? Nie chodzi mi o przygotowania do św tylko od jakiegoś czaasu koło godz 15 jestem padnięta i muszę się zdrzemnąć min godzinkę bo zasypiam na stojąco

MILA, Kajoni, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus te spodnie maja gume, wiec rosna razem z Toba :) kazda rosnie w pasie co tydzien i to niczemu nie przeszkadza :) napewno takie spodnie sie nie zmarnuja, ale jelsi ktos dobrze sie czuje w swoich spodniach i wchodzi bez problemu jedynie wlansie musi miec ten pas to napewno duzo lepiej :) ja juz nie wejde w swoje spodnie sprzed ciazy niestety :P
    Jus tez jestem zmecozna i spiaca.. Od jakiegos czasu taka wypompowana mimo ze duzo nie robie

Jus1985, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria mi chodzilo o to ze nie zrozumialam sensu zdania bo chyba blad w wyrazie zrobilas, ale juz nie draze tematu ;-) hehe tosmy sie dogadaly :P

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wiem że one sa rozciagliwe. Ale jak wezme z dobra nogawka to nie wiem czy nie będe zaraz miała więcej też w udzie :-/ a jeansy sie dużo nie rozciągną

MILA lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus mi tez czasem brakuje energii ale spie w dzien tylko w zasadzie gdy sie nie wyspie :-)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria mi chodzilo o to ze nie zrozumialam sensu zdania bo chyba blad w wyrazie zrobilas, ale juz nie draze tematu ;-) hehe tosmy sie dogadaly :P

Ups przepraszam :P
    Na opuszek palca chyba puszcza ta szyjka, ale ze jest dobrze :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ups przepraszam :P
    Na opuszek palca chyba puszcza ta szyjka, ale ze jest dobrze :P

Hehe daj spokoj nie przepraszaj ;-)
    Bo ja po prostu nie zrozumialam o co chodzi ;-)

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria no mam nadzieje ze te 2 h szybko zleca !
    Ja tez jestem czesto zmeczona ...:/ a dzis to mnie tak plecy w krzyzu bola ze nie moge siedziec...musze sie polozyc chyb zaraz. .a mala moja od jakiejs godziny tak kopie ze az maz poczul a reke mial jakos kolo brzucha :D

Jus1985, Camille87, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lece do spania bo mi plecy pekna w pol...:(

Dobranoc, do jutra :* <3

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja umieram tak mnie glowa boli :-(
    Robie sobie oklad na czolo ale jest coraz gorzej :-(

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille współczuje. A nie da rade zasnąć?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ