X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ciepłe okłady (ale nie gorące).. Mnie też często bolą plecy nad pośladkiem tylko zawsze prawa strona... ale zazwyczaj przechodzi i mogę normalnie funkcjonować..

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze Cie przewialo? tak jak mowi Kamilka cieple oklady i powinno przejsc.
    Kamila dobrze ze masz juz za soba to badanie:) moj wynik na czczo 97 a po glukozie nie wiem bo lekarz mi nie wpisal tego do karty ciazy, ma to tylko w karcie ciazy u siebie ale mowil ze jest idealnie wiec musze sie tego trzymac.
    Daria pewnie po.wizycie szaleje na zakupach:P

celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monia :) a to wyników nie widziałaś co?
    Ja na czczo miałam 80 a po 2-ch godzinach 114 (w internecie znalazłam że powyżej 140 wynik jest nieprawidłowy a po 200 to cukrzyca, także chyba jest ok), ale pytałam bo na wyniku z laboratorium norma dla glukozy na czczo i po 2-ch godzinach jest taka sama (70-105) i zgłupiałam :P

A Daria pewnie tak - szaleństwo z siostrą teraz hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 16:12

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille mi kazala siedziec w przychodni,ewentualnie moglam isc usiasc blizej wyjscia zeby mi duszno nie bylo. Ale i tak mi bylo slabo,spac mi sie chcialo i do tego kark mnie bolal :/ ehh.. I wcale mala nie szalala po glukozie.

Celia-podgrzewasz sol na suchej patelni zeby byla mocno rozgrzana. Potem wsypujesz do zwyklej skarpetki,zawiazujesz i przykladasz na bolace miejsce. Uwazaj zeby sie nie poparzyc. Ale mi to zbytnio nie pomoglo :(
    Tak jak pisze Dodi chyba musi samo przejsc. Jeszcze czuje w dodatku jak mnie z dwoch stron boli ten kark :(

Mam dzisiaj dola :/
    Mala chyba wyczuwa moj nastroj bo wogole sie nie rusza. Pare razy puknela w ciagu dnia i to wszystko.
    Ide sobie obiad zrobic.

celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille no to chyba dobre masz wyniki :)
    Ja na jutro mam do odebrania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 16:23

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja bym na Twoim miejscu w jakimś golfie chodziła albo szaliku, ochraniaj szyje!
    Ja jak czytałam teraz o tym OGTT to piszą że powinno się siedzieć, ale to laboratorium jest dość stare i wydaje mi się że babki które tam pracują raczej wiedzą co robią i puszczając mnie do domu chyba nie widziały zagrożenia :)

Mój synuś po badaniu też jakoś specjalnie nie wariował - kopał ale pare razy - bez szaleństw, nie martw się :) ale masz rację, może wyczuwać Twój zły nastrój i po cichutku pewnie paluszka ssie ;-)

celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Kamilka, dobrze,ze masz juz to z glowy, ja ide w przyszlym tygodniu!
    Celia zeby to tylko nie byly korzonki, moze Cie przewialo ? nie wiem czy jakies masci mozna tosowac, chyba nie bardzo... moze polez troche pod kocem i odpocznij i nie siedz w przeciagach.
    Kamilka to wyniki masz ok, nic sie nie martw :)
    Daria czekamy na wiesci od Ciebie ;)

My bylismy z mezem na zakupach i na spacerze, zjedlismy obiad i teraz odpoczynek :)
    a mam juz klawiature do tabletu takze siedze sobie juz przy stole i pisze :)

Camille87, celia, Magda2013, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Camille no to chyba dobre masz wyniki :)
    Ja na jutro mam do odebrania.

No i najważniejsze że Toxo ujemne, krew jak to krew w ciąży - odchylenia delikatne jak to przy anemii i mocz też super, tylko ph 7,5 chyba trochę za wysokie..

Magda2013 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widzialam, bo juz byly w kartotece, od razu sa przesylane do lekarza ktory wysyla mnie na badania. ale wazne ze jest ok:)
    Madzia Twoja corcia ma pewnie leniwy dzien wiec spokojnie:) zrob sobie oklad i sie poloz:)

Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, spróbuję mimo wszystko te okłady, bo masakra :/
    Nie wiem kiedy mogło mnie przewiać, ale ból jest straszny :(

Co do wyników glukozy nie pomogę, bo jeszcze przede mną. Ale tak na chłopski rozum, to też wydawało mi się, że należy jeść normalnie przed badaniem. Jak nagle wprowadzamy antysłodyczową dietę, to wynik nie jest prawdziwy. Ale w sumie miałyście różne wytyczne :)

Madziu uszki do góry, takie piękne słoneczko dziś :D

Camille87, Moni&, Magda2013, amela, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz Anitka możesz szaleć z tą klawiaturą ;-)
    Ja po spacerze z siostrą poszłam z mężem po auto, wzieliśmy psiaka to się przespacerował :) ale strasznie boli mnie głowa wypiłam kawę, ale to pewnie przez to ranne głodowanie :(

Anitka widziałaś ta info którą wkleiłam odnośnie przygotowania do badania OGTT?
    Nie powinno się zmieniać ani diety ani trybu życia :)

Monia, u mnie w przychodni też tak jest, że wynik odbiera pracownik przychodni jest robiony skan i pacjent nawet nie widzi wyniku, ale najważniejsze że wszystko ok! Ja niestety musiałam zapłacić 54 zł za krew mocz toxo i glukoze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 16:30

amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Co do wyników glukozy nie pomogę, bo jeszcze przede mną. Ale tak na chłopski rozum, to też wydawało mi się, że należy jeść normalnie przed badaniem. Jak nagle wprowadzamy antysłodyczową dietę, to wynik nie jest prawdziwy. Ale w sumie miałyście różne wytyczne :)

Dokładnie- przecież węglowodany to też cukry tylko że złożone, to je też trzeba by było wyeliminować, rozumując w ten sposób a węglowodany są prawie wszędzie, to bez sensu..

amela, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kamilko widzialam, takze nie ma co specjalnie zmieniac diety :)
    a co do ph to moze za malo pilas ? Ja raz mialam ph 8 i wtedy faktycznie malo pilam, a juz za miesiac mialam 6.

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wyjątkowo dużo ostatnio piłam, minimum 1,5l wody + herbata kawa sok..
    Niby nic mi nie dolega, pęcherz się nei odzywa żadnej infekcji nie czuję raczej, zobaczymy co gin na to powie (aha znalazłam w internecie że zasadowe ph wychodzi często przy dużej ilości nabiału w diecie :P może to po tym mleku co je tak żłopie hihi) :)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw sie nastepne wyniki wyjda ok:) moze faktycznie wina mleka? w ciazy wyniki nigdy nie beda idealne:P

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank mnie wczoraj przewialo,nie wzielam szalika bo wydawalo mi sie ze jest cieplo. Ale jak wracalam juz ze sklepu to tak mocno zawialo ze myslalam ze mnie przewroci.
    Rano jak wstalam to jeszcze mnie nic nie bolalo ale jak usiadlam do pobrania krwi to juz nie moglam glowy skrecic w lewo. Nieraz tak mam jak zle spie czy cos ale to po godz.przechodzi a teraz boli caly dzien to napewno od wiatru :(

Camille ja ph moczu mialam 6 i 5,5. Nie mam podanych zakresow normy. Nawet nie sprawdzalam tego :) Myslisz ze masz za duze ph ?
    Amela to teraz masz wygode :D
    Moni-wiem kochana nie martwie sie tym :) Zjem obiad i sie poloze

W sumie to obiado kolacja prawie :D ale jadlam o 11 sniadanie, przed chwila drozdzowke i nawet nie jestem zbytnio glodna :) chyba po tej glukozie.

Camille87, amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia pewnie masz racje- jak miałam na początku (chyba w grudniu) ph 8 to lekarz nic nie mówił .. :)
    Ale jak czytałam w internecie to ph w ciąży powinno być kwaśne 5,5 tak jak Ty Magda masz idealne :)

Ja muszę się chyba zdrzemnąć bo głowa mi pęka :(

• kada24 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz zabil tasiora heheh ubaw po pachy ma hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada co to jest tasior ?

amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille idz sie poloz,ja tez spalam po poludniu :)

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ