Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mila ja nawet lezac tak mam i powiem Ci ze zaczynam schizowac troche mimo to, ze wiem iz serce naszych maluszkow bije niemalze dwukrotnie szybciej niz nasze ale to takie dziwne uczucie ze tak wali. Mam nadzieje, ze to normalne i skoro tez tak masz to moze mnie to troche uspokoi :*
MILA lubi tę wiadomość
-
Kasienka trzymam kciuki za wizyte!
Daria wrzuc potem filmik:)
ja tez coraz czesciej sie mecze byle glupotami i serce mi skacze a co dopiero bedzie pozniej:)
Agus masz racje, dopiero co pamietamy jak robilysmy test a tu juz 6 miesiac:)Dodi, MILA lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Hej ja niedawno wrocilam z przychodni- test glukoza mam juz za soba. Juppi
U mnie bylo tak-najpierw pobrala mi krew z palca zeby sprawdzic poziom cukru. Wynik wyszedl dobry. Potem z zyly. Nastepnie dostalam glukoze do wypicia- kazala pic malymi lyczkami. A ja im dluzej ja pilam tym bardziej mi sie niedobrze robilo. Po wypiciu kazala isc 2 godz.posiedziec w poczekalni. To byly najdluzsze 2 godz.w ost.czasie
Kurcze tak mnie wczoraj przewialo ze nie moge sie odwrocic w lewa strone a prawa juz mnie tez boli od ciaglego skrecania szyimyslalam ze umre w tej poczekalni. Wzielam sie za czytanie gazety ale nie moglam sie skupic tak mnie ta szyja bolala
Za chwile mnie zemdlilo,myslalam ze zwymiotuje
potem mi sie goraco zrobilo. Ehh..ale za chwile wszystko przeszlo na szczescie oprocz bolu szyi. Gdy minely 2 godz. weszlam znowu do gabinetu i znowu mi pobrala krew. I to wszystko.
Drugi raz nie chcialbym tego przechodzic
Teraz ide was nadrobic bo wczoraj mi play przestal dzialac i nie jestem na biezacoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 11:33
Dodi, Moni&, MILA, pekinka82, Camille87, celia, amela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi tez serće szybciej bije, byl czas ze tak kolatalo
Mila ja tez uwazam ze belly zle liczy, tak samo miesiace.. Troche za szybko, chyba ze wg kalendarza ksiezycowego..
Ja juz wyszykowana za ok 2 h wizytaDodi, Moni&, MILA, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Ruda,Paula i Kasienka
powodzenia na wizytach
Co do jedzenia nabialu to mi kolezanka ostatnio mowila ze w ciazy nie mozna jesc duzo nabialu bo niby dziecko ma pozniej skaze bialkowa czy cos takiego. Ale ona bedac w ciazy jadla normalnie nabial i jej corka nie jest uczulona. Nie wiem co o tym myslec. Ja jem tez duzo nabialu-duzo mleka pije,jem sery zolte, jogurty,kefiry.
Dodi mi tez brzuch podskakuje w rytm bicia mojego serca-to chyba normalne
Ruda zajebista ta babciamusze to mezowi pokazac
Mila ja tam sobie sama licze miesiace i tygodnie. Ost.@ mialam 28 pazdziernika i 28 kazdego miesiaca mija mi kolejny miesiac.Termin mam na 3.08.Wiec wtedy minie 9 pelnych miesiecy i pare dni.Mniej wiecej sie zgadza.
Kada to sie odstrzelisz na swieta
Camille jak tam po badaniu sie czujesz ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 12:31
Dodi, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej ja wrocilam
po drugim pobraniu krwi zjadlam bulke od siostry
no i pospacerowalam troche z siostra..
Magda a Ty pisalas ze mieszkasz 5min drogi od przychodni to nie pozwolili Ci pojsc do domu na ten czas? Ja bym chyba zajoba dostala jakbym miala siedziec tym laboratoriummi pani tylko powiedziala zeby nie jesc nie pic i za duzo nie chodzic nie kazala siedziec
glukoza byla obrzydliwa ale wypilam dosc szybko
Daria juz pewnie pod gabinetem
Kasienka trzymam kciuki za Ciebie rowniez
Kupilam pilkarskie bodziakimaz zacieszony
pozniej fotke wstawie
pekinka82, Moni&, Dodi, Aggie, celia, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Magda, Kamila super że już macie to badanie za sobą
współczuję Ci również Magda bólu szyi ale za bardzo nie pomogęja zazwyczaj tak mam, ale jak źle śpię raczej nie żeby mnei przewiało a wtedy to raczej nic nie pomgaga ino trzeba odczekać swoje
kada i jak doszliście do porozumienia ze swoim? jakby nie było to Wielkanoc za 3 dniCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo juz z glowy na szczescie
sama glukoza jest znosna ja tam nie mialam zadnych odruchow wymiotnych ani mdlosci najgorsze w tym badaniu bylo wytrzymac na czczo tyle godzin.
Ale w ogole sie nie wyspalam dzis bo jak sie obudzilam o4 na siku to zasnac nie moglam i tak sie wiercilam chyba do 6 juz sie rozwidnialo
I po spacerze jestem teraz taka padnietamowia ze 2 trymestr jest najlepszy ze najwiecej energii.. wiec ja dementuje po spacerze ledwo powlocze nogami boli mnie spojenie lonowe i ciagna pachwiny
masakra
Dodi, pekinka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria jak tam po wizycie??
Odebrałam wyniki i nie wiem jak mam interpretować wynik glukozy,
możecie napisać wasze wyniki? jaki wynik na czczo i jaki po obciążeniu?
P.S. znalazłam taką informację odnośnie OGTT:
Jak się powinienem do niego przygotować?
Przez minimum trzy dni musisz prowadzić swój normalny tryb życia, a więc nie ograniczaj diety – jedz to co zawsze oraz nie zwiększaj swojego wysiłku fizycznego przez te dni, ani go nie zmniejszaj – wykonuj te ćwiczenia co zwykle. Jest to ważne, gdyż czynniki te mogą zafałszować wynik badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 15:43
-
Jej dziewczyny ratunku !!! Coś mnie strasznie połamało
Boli trochę powyżej lewego pośladka, to korzonki??
Nie mogę się zgiąć, normalnie chodzić czy podnieść nogi
Madzia, jak to jest z tą solą do przykładania, może skorzystam z Twojej metody?
Zdaje się, że Sylka też narzekała wczoraj na kręgosłup, ale teraz w podróży, więc mi nie pomożeMożemy jakieś maści stosować?