Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystaj Ruda:) Szkoda, że nie da się zmagazynować tego bycia razem i skorzystać z zapasów za kilka tygodni, gdy poczujesz się samotna ;) Ale i tak dzielnie sobie radzisz.
    Byłam u dentystki wczoraj, przyjęła mnie między zapisanymi wcześniej pacjentami.

Czekam aż na forum pojawią się wywołujące ślinotok zdjęcia Waszych wypieków :P Ja zamierzam ograniczyć się do skromnej babki i mam nadzieję, że nie przerośnie ona moich umiejętności ;)

MILA, Kajoni, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, gratuluje udanej wizyty :)

Jus sama nie mialam pewnosci do spodni ciazowych ale jak juz je kupilam to nie chce nic innego zakladac, ja nie zmieniam rozmiaru, poza brzuszkiem oczywiscie, i ta guma od spodni rosnie razem ze mna :)

Cos mialam napisac wiecej i znow zapomnialam :( ciezko Was nie raz ponadrabiac, a wczoraj u siostry z remontem sie walczylo (trza bylo panom mkowic co maja robic).

Pochwale moja corcie kochana, dzis rano pokazala tatusiowi jaka jest silna :D i mimo ze kopniaki odczzuwal nadal delikatnie to cos juz czul :D a szczesliwy jak dziecko :D

I my skladamy Wam zyczenia spokojnych swiat Wielkanocnych, smacznego jajka, mokrego dyngusa, zdrowych maluszkow i dobrych apetytow mamusiom :) zycza: Aga, Darek, Maja, Kota i Ninja :D

MILA, celia, Kajoni, Dodi, Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a kto to taki kota i ninja :-D ????

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota, jak samo imie wskazuje nasza Kotka ktorej jakos tak imie przylglo :P A Ninja to jej dzieciatko :D baaardzo kochane :D

MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witm mamusie w Wielki Piatek :)

Dziekuje wszystkim za zyczenia my rowniez Z Nelka zyczymy wesloych Swiat Wielkiejnocy i mokego dyngusa ;)
    Camilka dobrze ze juz dzis glowa cie nie boli !!
    Ja za to wieczorem mialam wizyte w wc, jednag spagetti i kakao to nie byl dobry pomysl :D

mala mi to mialas faktycznie tydzien pelen przygod :(
    heh a ja nic nie pieke, jade na gotowe w tym roku..;)) kupilismy kosz slodkosci do moich rodzicow i tesciow, len wygral ;D

Kajoni, mala_mi, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede peikla mazurka z kajmakiem hihih taka mam chec pochwale sie zdjeciem oczywiscie no i jajuszka z corka bedziemy malowac hehe

mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie piekę :D jadę na gotowe jak Amela ;) jedynie sprzątam. Poukładałam do segregatorów wszystkie dokumenty, które przyszły w ostatnim czasie i zrobiłam 2 prania dopiero. Jestem w czarnej dupce z robotą :/ ależ mi się nie chce.

Ja dziś tradycyjnie, jak przystało na post w Wielki Piątek, zjadłam skromne śniadanko - owsiankę, która zawsze mi wystarczała na 3-4 godziny (serio!), a dziś po 1,5 h jestem głodna. Chyba takie psychiczne nastawienie się ma, że jak nie wolno to się chce. U nas na obiad dziś rybka i frytki.

Uwielbiam swój nowy kolor włosów, cieszę się jak dziecko, że wracam do blondu :D
    Moje psiątko śpi, najwięcej zdjęć będzie miała jak śpi, bo ma tak rewelacyjne pozy do spania, że coś niesamowitego :D

Dodi, nick nieaktualny, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi - to zdarzenie zglos na policje - byc moze kamery na markecie cos zarejestrowaly!
    Za ucieczke grozi wyzszy mandat! Oby znalezli dziada...

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ile dzisiaj ciężarówek wyszło na przedświąteczne zakupy :D szok :D Lub mamy z wózkami :)

I sporo moich koleżanek zaciążyło :) One są w szoku, że widzą mnie....a ja w szoku na ich widok :D Śmiechu po pachy :) I też sierpniowe :)

Ale będzie dzieci w 2014 :D WYŻ :)

celia, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny, Jus1985 lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilko, rozmawiałam z ochroniarzem i powiedział, że są kamery, ale tylko jako atrapy.. Polska w pełnej krasie, hehe.
    Straty w aucie w sumie niezbyt duże: strzaskany zderzak i urwana tablica rejestracyjna, lecz wystarczające, by wyprowadzić mnie z równowagi. Nie mając pod ręką męża pokleiłam tablicę taśmą klejącą i jeździłam z taką prowizorką przez 2 dni ;) Dopiero wczoraj mąż porządnie ją przymocował.

Pekinko, ja też wszędzie dookoła widzę przyszłe mamy :) Zakwitły wraz z wiosną ;)

Czyżby ten test obciążenia glukozą nasycił Was cukrem tak bardzo, że nie macie ochoty nic piec? ;) W tym roku wyjątkowo możemy objeść się i nie narzekać, że nam brzuch wydęło :P

celia, amela, pekinka82, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny, Jus1985 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie ogladalam porod babki w szpitlu w ktorym ja mam rodzic, poplakalam sie i tyle...:)

Ja dzis jakos slabo sie czuje, mialam sprzatac ale jakos ciagnie mnie dzis troche brzuch i bola pachwiny takze sobie odpuszczam naraziei leze !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mala_mi ja jeszcze jestem przed testem glukozy więc piekę 2 ciasta: sernik i babkę ;D Teraz właśnie czekam na ciasteczka czekoladowe, które pomału dochodzą w piekarniku, na dzisiejsze spotkani ze znajomymi :)

Niestety ból tego korzonka?/ pleców? jeszcze mi nie przeszedł, czasem nie jestem w stanie wstać :( Strasznie to uciążliwe, a już sama nie wiem co z tym zrobić :(

2046046lg988gh7ug.gif Aha, oczywiście też ślę Wam życzenia spokojnych, bardzo radosnych świąt Wielkiej Nocy :D 2046046lg988gh7ug.gif

mala_mi, pekinka82, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wysprzatalam na blysk cale mieszkanie :-) jeszcze musze podlogi zmyc ale to po odpoczynku bo sie zmachalam ;-) po tym wysilku Kubus tak mnie pokopa jak sje polozylam ze szok :D

Co do przygotowan swiatecznych i pieczenia ciast to ja sie nie wysilam bo praktycznie cale swieta i tak spedzamy u tesciow wiec nie oplaca sie za wiele szykowac, upieke sernik i zrobie salatke warzywna i chyba nic poza tym..
    Na swieta Bozego Narodzenia sporo wyrzucilam wiec juz tym razem bez szalenstw :-)

Mala mi no to super faktycznie :/ macie chociaz AC czy naprawa z wlasnej kieszeni? Nienawidze takich ludzi ktorzy walna i uciekaja :/ ja tez mialam przeciez taka sytuacje ze ktos nam bok obtarl ale okzalo sie ze winnego nie trzeba bylo daleko szukac - na aucie sasiadow z klatki obok znalezlismy rysy na tych samych wysokosciach inspytalismy wprost czy to nie oni - nie przyznali sie wic zglosilismy na policje - nagle telefon od sasiadow ze chca sie dogadac :P

celia, pekinka82, amela, mala_mi, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie caly czas ciagnie w boku :( nie moge nawet posprzatac !

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela moze nospe wez?
    Ja polezalam na plecach i tak mnie kuje na dole plecow ze ledwo sie przekrecilam na bok :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 13:21

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam dzis w skarbowce oddac PIT i na zakupach, kupilam sobie leginsy (tragiczniw wygladaja mojw nogi:/), no i bodziaki dla Kacperka w Pepco. do tego jeszcze fluid i oliwke z babydream w Rosmanie, tez widzialam dzis sama ciezarowki i mamusie z wozkami:)

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zadzwonilam do meza zeby mi kupil bo nie mam w domu...

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widze ze przygotowania do Swiat ida pelna para :P

Ja dzis od rana czulam sie fatalnie. Mialam mdlosci,wymiotowalam zupelnie jak w 1 trym. Ale juz przeszlo na szczescie :) Stalam w kolejce chyba 15 min a plecy tak mnie bolaly ze myslalam ze zwariuje i do tego mnie mdlilo. Masakra :(
    No i odebralam po drodze wyniki. Morfologia w porzadku-hemoglobina urosla do 12% to pewnie po tym zelazie co dostalam w szpitalu dozylnie. Mocz tez prawidlowy,bialka nie ma,ph 6.0, i glukoza tak samo-na czczo 78 a po 2h 118 :)

Na wyniku z morfologii mam takie nowe oznaczenia-ANISO,MICRO i HYPO-wszystko na +. Miala ktoras z was cos takiego? szukam w necie ale nie moge nic znalezc na ten temat.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni fajny pomysl z tym filmikiem :) tez bym cos takiego zrobila ale nie wiem jak to zrobic.

Ja swieta spedzam w domu z mezem-kupilam dzisiaj boczek swiezy,przyprawilam go i upieke. Bedzie na chleb na sniadanie jako wedlina. Upieke tez ciasto cytrynowe wg przepisu Amelii :) Poza tym kupie jeszcze pare rodzai jakiejs wedliny,biala kielbase dla mojego bo ja nie lubie,beda jajka,jakies warzywka i to wszystko :) a na obiad zrobie jakies mieso.

A szyja mnie nadal boli..chociaz juz mniej niz wczoraj.
    Ciekawe jak tam Sylka,czy dojechala szczesliwie. A co z Lanusia ? wogole sie juz przestala odzywac :/

Ide sobie herbatke zrobic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 14:18

amela, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile mam kupic saszetek tej glukozy ? mam napisane na skieowaniu glukoza krzywa obciazeniowa 75 g po 120 min, glukoza krzywa obciazeniowa 75 g 60 minut, to dwie ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ