X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystaj Ruda:) Szkoda, że nie da się zmagazynować tego bycia razem i skorzystać z zapasów za kilka tygodni, gdy poczujesz się samotna ;) Ale i tak dzielnie sobie radzisz.
    Byłam u dentystki wczoraj, przyjęła mnie między zapisanymi wcześniej pacjentami.

Czekam aż na forum pojawią się wywołujące ślinotok zdjęcia Waszych wypieków :P Ja zamierzam ograniczyć się do skromnej babki i mam nadzieję, że nie przerośnie ona moich umiejętności ;)

MILA, Kajoni, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, gratuluje udanej wizyty :)

Jus sama nie mialam pewnosci do spodni ciazowych ale jak juz je kupilam to nie chce nic innego zakladac, ja nie zmieniam rozmiaru, poza brzuszkiem oczywiscie, i ta guma od spodni rosnie razem ze mna :)

Cos mialam napisac wiecej i znow zapomnialam :( ciezko Was nie raz ponadrabiac, a wczoraj u siostry z remontem sie walczylo (trza bylo panom mkowic co maja robic).

Pochwale moja corcie kochana, dzis rano pokazala tatusiowi jaka jest silna :D i mimo ze kopniaki odczzuwal nadal delikatnie to cos juz czul :D a szczesliwy jak dziecko :D

I my skladamy Wam zyczenia spokojnych swiat Wielkanocnych, smacznego jajka, mokrego dyngusa, zdrowych maluszkow i dobrych apetytow mamusiom :) zycza: Aga, Darek, Maja, Kota i Ninja :D

MILA, celia, Kajoni, Dodi, Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a kto to taki kota i ninja :-D ????

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota, jak samo imie wskazuje nasza Kotka ktorej jakos tak imie przylglo :P A Ninja to jej dzieciatko :D baaardzo kochane :D

MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witm mamusie w Wielki Piatek :)

Dziekuje wszystkim za zyczenia my rowniez Z Nelka zyczymy wesloych Swiat Wielkiejnocy i mokego dyngusa ;)
    Camilka dobrze ze juz dzis glowa cie nie boli !!
    Ja za to wieczorem mialam wizyte w wc, jednag spagetti i kakao to nie byl dobry pomysl :D

mala mi to mialas faktycznie tydzien pelen przygod :(
    heh a ja nic nie pieke, jade na gotowe w tym roku..;)) kupilismy kosz slodkosci do moich rodzicow i tesciow, len wygral ;D

Kajoni, mala_mi, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede peikla mazurka z kajmakiem hihih taka mam chec pochwale sie zdjeciem oczywiscie no i jajuszka z corka bedziemy malowac hehe

mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie piekę :D jadę na gotowe jak Amela ;) jedynie sprzątam. Poukładałam do segregatorów wszystkie dokumenty, które przyszły w ostatnim czasie i zrobiłam 2 prania dopiero. Jestem w czarnej dupce z robotą :/ ależ mi się nie chce.

Ja dziś tradycyjnie, jak przystało na post w Wielki Piątek, zjadłam skromne śniadanko - owsiankę, która zawsze mi wystarczała na 3-4 godziny (serio!), a dziś po 1,5 h jestem głodna. Chyba takie psychiczne nastawienie się ma, że jak nie wolno to się chce. U nas na obiad dziś rybka i frytki.

Uwielbiam swój nowy kolor włosów, cieszę się jak dziecko, że wracam do blondu :D
    Moje psiątko śpi, najwięcej zdjęć będzie miała jak śpi, bo ma tak rewelacyjne pozy do spania, że coś niesamowitego :D

Dodi, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi - to zdarzenie zglos na policje - byc moze kamery na markecie cos zarejestrowaly!
    Za ucieczke grozi wyzszy mandat! Oby znalezli dziada...

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ile dzisiaj ciężarówek wyszło na przedświąteczne zakupy :D szok :D Lub mamy z wózkami :)

I sporo moich koleżanek zaciążyło :) One są w szoku, że widzą mnie....a ja w szoku na ich widok :D Śmiechu po pachy :) I też sierpniowe :)

Ale będzie dzieci w 2014 :D WYŻ :)

celia, Camille87, Dodi, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilko, rozmawiałam z ochroniarzem i powiedział, że są kamery, ale tylko jako atrapy.. Polska w pełnej krasie, hehe.
    Straty w aucie w sumie niezbyt duże: strzaskany zderzak i urwana tablica rejestracyjna, lecz wystarczające, by wyprowadzić mnie z równowagi. Nie mając pod ręką męża pokleiłam tablicę taśmą klejącą i jeździłam z taką prowizorką przez 2 dni ;) Dopiero wczoraj mąż porządnie ją przymocował.

Pekinko, ja też wszędzie dookoła widzę przyszłe mamy :) Zakwitły wraz z wiosną ;)

Czyżby ten test obciążenia glukozą nasycił Was cukrem tak bardzo, że nie macie ochoty nic piec? ;) W tym roku wyjątkowo możemy objeść się i nie narzekać, że nam brzuch wydęło :P

celia, amela, pekinka82, Camille87, Dodi, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie ogladalam porod babki w szpitlu w ktorym ja mam rodzic, poplakalam sie i tyle...:)

Ja dzis jakos slabo sie czuje, mialam sprzatac ale jakos ciagnie mnie dzis troche brzuch i bola pachwiny takze sobie odpuszczam naraziei leze !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mala_mi ja jeszcze jestem przed testem glukozy więc piekę 2 ciasta: sernik i babkę ;D Teraz właśnie czekam na ciasteczka czekoladowe, które pomału dochodzą w piekarniku, na dzisiejsze spotkani ze znajomymi :)

Niestety ból tego korzonka?/ pleców? jeszcze mi nie przeszedł, czasem nie jestem w stanie wstać :( Strasznie to uciążliwe, a już sama nie wiem co z tym zrobić :(

2046046lg988gh7ug.gif Aha, oczywiście też ślę Wam życzenia spokojnych, bardzo radosnych świąt Wielkiej Nocy :D 2046046lg988gh7ug.gif

mala_mi, pekinka82, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wysprzatalam na blysk cale mieszkanie :-) jeszcze musze podlogi zmyc ale to po odpoczynku bo sie zmachalam ;-) po tym wysilku Kubus tak mnie pokopa jak sje polozylam ze szok :D

Co do przygotowan swiatecznych i pieczenia ciast to ja sie nie wysilam bo praktycznie cale swieta i tak spedzamy u tesciow wiec nie oplaca sie za wiele szykowac, upieke sernik i zrobie salatke warzywna i chyba nic poza tym..
    Na swieta Bozego Narodzenia sporo wyrzucilam wiec juz tym razem bez szalenstw :-)

Mala mi no to super faktycznie :/ macie chociaz AC czy naprawa z wlasnej kieszeni? Nienawidze takich ludzi ktorzy walna i uciekaja :/ ja tez mialam przeciez taka sytuacje ze ktos nam bok obtarl ale okzalo sie ze winnego nie trzeba bylo daleko szukac - na aucie sasiadow z klatki obok znalezlismy rysy na tych samych wysokosciach inspytalismy wprost czy to nie oni - nie przyznali sie wic zglosilismy na policje - nagle telefon od sasiadow ze chca sie dogadac :P

celia, pekinka82, amela, mala_mi, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie caly czas ciagnie w boku :( nie moge nawet posprzatac !

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela moze nospe wez?
    Ja polezalam na plecach i tak mnie kuje na dole plecow ze ledwo sie przekrecilam na bok :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 13:21

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam dzis w skarbowce oddac PIT i na zakupach, kupilam sobie leginsy (tragiczniw wygladaja mojw nogi:/), no i bodziaki dla Kacperka w Pepco. do tego jeszcze fluid i oliwke z babydream w Rosmanie, tez widzialam dzis sama ciezarowki i mamusie z wozkami:)

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zadzwonilam do meza zeby mi kupil bo nie mam w domu...

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widze ze przygotowania do Swiat ida pelna para :P

Ja dzis od rana czulam sie fatalnie. Mialam mdlosci,wymiotowalam zupelnie jak w 1 trym. Ale juz przeszlo na szczescie :) Stalam w kolejce chyba 15 min a plecy tak mnie bolaly ze myslalam ze zwariuje i do tego mnie mdlilo. Masakra :(
    No i odebralam po drodze wyniki. Morfologia w porzadku-hemoglobina urosla do 12% to pewnie po tym zelazie co dostalam w szpitalu dozylnie. Mocz tez prawidlowy,bialka nie ma,ph 6.0, i glukoza tak samo-na czczo 78 a po 2h 118 :)

Na wyniku z morfologii mam takie nowe oznaczenia-ANISO,MICRO i HYPO-wszystko na +. Miala ktoras z was cos takiego? szukam w necie ale nie moge nic znalezc na ten temat.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni fajny pomysl z tym filmikiem :) tez bym cos takiego zrobila ale nie wiem jak to zrobic.

Ja swieta spedzam w domu z mezem-kupilam dzisiaj boczek swiezy,przyprawilam go i upieke. Bedzie na chleb na sniadanie jako wedlina. Upieke tez ciasto cytrynowe wg przepisu Amelii :) Poza tym kupie jeszcze pare rodzai jakiejs wedliny,biala kielbase dla mojego bo ja nie lubie,beda jajka,jakies warzywka i to wszystko :) a na obiad zrobie jakies mieso.

A szyja mnie nadal boli..chociaz juz mniej niz wczoraj.
    Ciekawe jak tam Sylka,czy dojechala szczesliwie. A co z Lanusia ? wogole sie juz przestala odzywac :/

Ide sobie herbatke zrobic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 14:18

amela, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile mam kupic saszetek tej glukozy ? mam napisane na skieowaniu glukoza krzywa obciazeniowa 75 g po 120 min, glukoza krzywa obciazeniowa 75 g 60 minut, to dwie ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ