X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Bede dawala znac co i jak u nas:)

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka będę czekała na wieści...

któraś z was pytała o koszulki zakładane pod kaftanik... wiązane nie wkładane przez głowę...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46c632b99e77.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/944941f69c98.jpg

miałam takie może ze trzy... czy warto je kupić?? trudno powiedzieć... wszystko zależy od pogody... jak będzie chłodniej może warto... z tym że równie dobrze można je zastąpić zwykłym bodziakiem...
    tą koszulkę po prostu łatwiej ubrać bo nie wkładasz nic przez główkę...

MILA, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Positive, poza tym na pierwsze dni sa świetne póki pępuszek sie nie zagoi bo tak nie obcieraja i właśnie nie trzeba ich wciagac przez głowę.

Kasienka całe szczęście wszystko z Maluszkiem okey a Ty sie trzymaj Kochana <3

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    Kasieńka będę czekała na wieści...

któraś z was pytała o koszulki zakładane pod kaftanik... wiązane nie wkładane przez głowę...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46c632b99e77.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/944941f69c98.jpg

miałam takie może ze trzy... czy warto je kupić?? trudno powiedzieć... wszystko zależy od pogody... jak będzie chłodniej może warto... z tym że równie dobrze można je zastąpić zwykłym bodziakiem...
    tą koszulkę po prostu łatwiej ubrać bo nie wkładasz nic przez główkę...

dokładnie jest tak jak pisze Positive. Takie bluzeczki można ale nie trzeba kupować. Ja dla córki też takie miałam, ale wolałam bodziaki bo plecki były dobrze osłonięte i nic jej nie uwierało a zdarzało mi sie ze te bluzeczki ze spodenek wyłaziły albo się pod pajacykiem zwijały na plecach
    Ale jak kto woli ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 09:14

Dodi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, powodzenia na wizycie :)

Amela trzymaj sie na tej glukozie, az dretwieje na sama mysl o niej :(

Kasienka, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :*

Mila, Cleo nie zaglada bo belly jej nie chce chodzic na telefonie, odzywa sie czasem na fb. A co do moich badan, to chwilowo co wiem, to jedynie ten profesor z Sheffield moze chciec obejrzec mala jeszcze raz przez MRI. Nie musimy jechac ale przynajmniej moglabym zobaczyc corcie przed porodem, powinno to byc za ok miesiaca, jak dostane list to powiem. A tak to polozna ma ustalic wizyte z lekarka co do mojej szyjki i to wszystko raczej. Ja juz sie nie denerwuje, aczkolwiek od wczoraj mam dziwne bole, i az chodzic nie moge, ale moze przeciazylam sie w pracy, poodpoczywam i zobacze co dalej.

MILA, amela, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Mam nadzieję, że wybaczycie mi moją nieobecność i to, że nie mam czasu nadrabiać. Jestem cały czas w biegu, ciągle coś załatwiam i nadrabiam zaległości z rodzinką... W weekend ślub siostry więc wszyscy na wysokich obrotach :)
    U mnie wszystko w porządku, dziś będę ścigać mojego gina żeby mnie przyjął. Wczoraj po całym dniu poza domem miałam mega spuchnięte i obolałe nogi. Masakra.. Ale synek rośnie a ja z nim :) Jestem coraz większa :)

Positive wyczytałam, że z Twoim maleństwem już lepiej, trzymam bardzo mocno kciuki za Was!
    Gratuluję oczywiście reszty udanych wizyt :)
    Kasieńko trzymaj się dzielnie :*

Moni&, MILA, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka trzymaj sie! Takie skurcze sie zdarzaja i najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze!
    Positive ja mam takie kaftaniki chyba z 5szt od siostry :-)

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka trzymaj się! <3 I wracaj do nas.....

• MILA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wybaczamy ci ;-)

Aggie a ty w ogóle do Polski przyjeżdzasz?

Aggie, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mielismy w planach w maju, ale nie damy rady, a maj to ostatni dzwonek na latanie :) Babcia moja przyleci w sierpniu a tylko do niej bym leciala wiec w sumie odpuscilismy, w przyszlym roku juz z Majeczka sie wybierzemy do Polski :)

Dziewczyny, ma ktoras premium i wie co pisza o 24 tyg? mi sie skonczylo a dopiero pod koniec miesiaca moge dokupic, bo do cna konto wyczyscilam :P

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia rozumiemy to :) korzystaj kochana :D i jak nie pojawisz sie na dniach to udanej zabawy na weselu :)

Aggie no fajnie jak bedziesz mogla jeszcze raz zobaczyc coreczke :)
    I tak beda musieli Ci to lozysko sprawdzic nie?

Aggie, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Mila mielismy w planach w maju, ale nie damy rady, a maj to ostatni dzwonek na latanie :) Babcia moja przyleci w sierpniu a tylko do niej bym leciala wiec w sumie odpuscilismy, w przyszlym roku juz z Majeczka sie wybierzemy do Polski :)

Aha, no bo tak sobie pomyślałam, ze gdybys przyleciała to mogłabyś sobie pójść tutaj na jakieś usg :-)

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do premium to ja mam ale jestem dopiero w 23 tc więc ci nie pomogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 10:00

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby powinni sprawdzic ale oni tu sie tak do roboty zabieraja ze az przeraza mnie to :P za dwa tyg powinnam widziec sie z polozna to popytam co i jak z tym lozyskiem.

Mila, to byl glowny czynnik zeby jechac :) podroz i usg w 3D mimo wszystko taniej niz tu :P ale filmik z mri tez fajnie wyszedl. :) Jak zwroca mi szybciutko podatek to pewnie pojde na 3D bo to fajna pamiatka musi byc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 10:03

MILA, positive, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz jestem po.... dziekuje dziewczynki za wsparcie ;* Powiem Wam ze nie jest to nic przyjemnego, do przezycia bo innego wyjscia nie ma ale tak jak pisala positive drugi raz nie chcialabym tego przechodzic. Najgorsze bylo pierwsze 10-15 min po wypiciu, zemdlilo mnie okropnie i slabo sie zrobilo. Otworzylam okna na koryztarzu i jakos siedzialam, pozniej jeszcze raz mi sie slabo zrobilo jeszcze przed pierwszym pobraniem, pozniej juz bylo dobrze. 3 wklocia mialam. Jak sobie przypomne ten smak to az mnie rzuca... blee, ale najwazniejsze ze juz za mna :)
    W poniedzialek wizyta na NFZ i dopiero dostane wyniki.

Kasienka trzymaj sie kochana i informuj nas co u Ciebie, bedzie dobrze ;) <3
    Aggie chyba w 24 tyg to jest granica przezywalnosci dziecka czy jakos tak to bylo napisane , dokladnie nie pamietam bo tez juz nie mam premium ;D

MILA, Ruda27, celia, Aggie, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • celia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam, że się tak nie udzielam, ale jakoś zabiegana jestem i jak już dam radę przeczytać, to nie mam siły nic odpisać :P

Positive ogromie się cieszę, że łożysko poprawiło swoje funkcjonowanie, a maleństwo rośnie :D

Gratuluję Wam dziewczyny wczorajszych wizyt :)

Dziś byłam na glukozie i ja niestety poległam, tzn. zwróciłam wszystko po 50 minutach i muszę iść po raz kolejny :( Także Amela zazdroszczę, że masz już za sobą. Może spróbuję z tą cytryną, choć w sumie ie miałam trudności z wypiciem, tylko potem zrobiło mi się słabo i nie dałam rady :(

Poza tym dziś mam wizytę, mam nadzieję na szybkie usg, bo to moje maleństwo jakieś mało ruchliwe jest i choć staram się myśleć pozytywnie, to troszkę się martwię :/

I mam prośbę dziewczyny, jak coś kupicie wrzucajcie linki albo fotki, to zawsze świetna metoda, by o czymś przypomnieć innym :) Ja prawie nic jeszcze nie mam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 11:24

amela, positive, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka brawo dalas rade :)

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) oj ciężko bylo..

Ze mną byla dziewczyna która tez nie dala rady :-(
    Celia sprobuj z cytryna , powinno być lepiej ! Daj znać po wizycie, na która masz ??

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • celia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    :-) oj ciężko bylo..

Ze mną byla dziewczyna która tez nie dala rady :-(
    Celia sprobuj z cytryna , powinno być lepiej ! Daj znać po wizycie, na która masz ??

Spróbuję z tą cytryną :) A wizytę mam na 15.40 :) U mnie niestety oddzielnie płaci się za usg, ale liczę na to, że tylko zajrzymy i nie potraktuje tego jako pełnego usg :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Celia - troszkę mnie nastraszyłaś tym samopoczuciem po wypiciu glukozy. Ja idę prawdopodobnie w przyszłym tygodniu i aż się boję. Tyle, że ja bardziej niż picia boję się kłucia - mam straaaasznie słabe żyły i nie wiem, gdzie ten trzeci raz będą mi się wbijać...

Positive - odnośnie zwiększenia wód płodowych - mi lekarz nakazał dużo pić, to ponoć ma duży wpływ na ilość wód.

Kasieńka - ja również jestem całym serduchem z Tobą. Takie bóle się zdarzają, ważne, że krew nie poleciała i że z Dzidzią jest dobrze. Myślę, ze magnez załatwi sprawę :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ