X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Celia Ty też jeszcze tak bardzo nie czujesz ruchów?

Ja raczej będę rodziła u św Rodziny Madalińskiego. ..chyba

No widzisz Quendi czuję delikatne pukania rzadko i nieregularnie :/ A byłam przekonana, że z dnia na dzień będą mocniejsze.

Ja niestety mam z Madalińskim złe wspomnienia - tam przechodziłam poronienie :(

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celus mam tak samo, nie czuje mega ruchów. ..tak jak u Was rzadziutko i muszę się wczuć. ..ech i jeszcze dawno dzidzi nie widzialam, smutno...

Jeszcze nie jestem zdecydowana, mam siostre pracujacą na Starynkiewicza-może tam. Czas pokaże.

A jak to jest u nas co do szkoły rodzenia?

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi jak masz siostre w szpitalu to duzy plus.. Zawsźe moze do was zajrzec, pomoc :)
    Kochana wazne ze juz czujesz ruchy! Obojetne ze lekko, z czasem beda mocniej wyczuwalne :) a kiedy masz wizyte?

Quendi lubi tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wiem ze taki temat juz by,ale nie umie odnaleźć bede wdzieczna za polecenie jakiejś oliwki albo balsamu w niedużej cenie na brzuszek. Używam tolpy ale jest strasznie droga musze kupic cos tańszego i stosować zamiennie. Poleccie cos proszę z góry dziękuję :-)

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha sprobuj oliwki z rosmanna :) jest tania 12-13 zl i starcza na dosc dlugo :)

• aicha Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Aicha sprobuj oliwki z rosmanna :) jest tania 12-13 zl i starcza na dosc dlugo :)

Dzieki a jak sie nazywa?

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Dzieki a jak sie nazywa?

To jest ta :)
    http://malinkowykucius.blog.pl/2014/03/03/najlepsza-oliwka-do-ciala/

Dodi, aicha lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi my od 6 maja zaczynamy szkołę rodzenia prowadzoną przez położną z Żelaznej :) A z tymi ruchami, nic tylko trzeba się w cierpliwość uzbroić :/

Aicha ja też używam rossmanowe: rano balsam, wieczorem oliwkę :)

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dopiero wróciłam ze statku, bo ojciec W przyplynal do Szczecina, akurat tak fajnie sie złożyło. Dziś dużo siedzialam i odpoczywalam i mała była naprawdę aktywna :) to bardzo cieszy....ale Quendi, Celia.... Dodi słusznie zauważyła ze jeszcze 2 tyg temu panikowalam, bałam sie i tylko wsluchiwalam w swój organizm... A teraz... Juz naprawdę wali mocno, aż brzuch skacze, wiec dziewczyny głowa do góry!!! Jeszcze chwile to będziecie sie cieszyć tymi mocnymi kopniakami :) wiem to po sobie :) najważniejsze ze juz czujecie ruchy, a na sile przybierac bedą na 100% u mnie to była kwestia 1,5-2 tyg.

Jutro (yyy dziś) idę na zakupy z mama dla małej :) tak sie cieszę :) jupi!!
    Dobra nie zanudzam, idę spać :) dobranoc śpiochy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 00:37

Ruda27, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana... coś spać wcale nie mogę...

Moja wczorajsza wizyta też udana... nawet usg było... krótko bo krótko i niewiele widziałam... ale zawsze to coś...
    potwierdziła się jeszcze raz dziewczynka...

co mnie martwi od miesiąca nie przytyłam nawet pół kilo... lekarka kazała więcej wić i jeść regularnie... mam nadzieję że wszystko spowodowane było tym zamartwianiem i jelitówką...

co do emulsji my używaliśmy Balneum bo amelina po szpitalnej kąpieli w johnsonie dostała osódki (takiej wysypki na całym ciele)

Jus1985, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, Celia troszke cierpliwości i poczujecie mocne kopniaki! Każda z nas po kolei sie zamartwiała, że ruchów brak, ruchy za słabe albo za rzadko. Ale każda sie doczekała i Wy sie doczekacie:) Najważniejsze, że maluszki daja o sobie znać:)
    Ta oliwka z Rossman babydream jest super, świetny ma zapach! Ja sie nią smaruje wieczorem, a kremem z Gerbera rano:)
    Quendi fajnie, że masz siostre w szpitalu. Zawsze mozesz na kogos liczyc tak na 100% w razie czego :)

celia, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni dobrze pisze nie ma się co zamartwiać... ważne że czujecie je choć delikatnie...
    jeszcze nie raz porządnie was skopią ;-)

Moni a mi się ta oliwka już dawno znudziła... mnoży mi się w tym opakowaniu czy jak... zaczęłam na przemian ze zwykłą oliwką w żelu smarować bo już miałam jej dość... Wydajność to jej podstawowa zaleta... ale fakt jest faktem póki co żadnego rozstępu nie widać...

Moni&, Jus1985, celia, Dodi lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was moje serduszka ja za chwilę jadę corcie odwiesc do przedszkola a potem na stajnie konika pożegnać bo dziś przyjeżdżają po nią:'( będę wyla jak głupia

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Madzikovy tez jade na zakupy pozniej ale z siostra :D
    Co do ruchow kazda doczeka tych mocniejszych :) wazne ze w ogole sa..

Positive kochana to prosze teraz duzo jesc :) najlepiej za dwoch :P

26 tydzien zaczynam wow :) fajnie bedzieza miesiac z 3 z przodu :)

celia, positive, Camille87, Dodi, Madzikovy lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podejscie nr 2 do glukozy, wypiłam już i czekam. Trzymajcie kciuki proszę :/

Jus1985, Ruda27, positive, Camille87, MILA, Dodi, Aggie, Madzikovy lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-)
    Co do ruchów to nie macie sie czym martwić grunt że już coś czuć i mnie to uspokajało jak ruchy były nieregularne i słabe. Teraz mnie martwi że już wszyscy czuli kopniaki tylko nie M :-/
    A co do rossmanowej oliwki to jest ok tyle że zapach dla mnie nie jest rewelacyjny a balsam to już całkiem mało przyjemny.
    Gratuluje wizyt dopiero teraz bo od wtorku mnie nie było.
    Positive cieszę się bardzo że z córcią wszystko ok <3
    Lece sie szykować na wizytę i już doczekać sie nie moge :-)

positive, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia trzymam mocno kciuki:) Ja tez ja byłam na glukozie to mysalałm, że to zwróce bo mi tak cholernie niedobrze było. Dasz rade!! :*
    Jus, mój M na początku tez nie czuł ruchów, bo co położył rekę na brzuchu to mały przestawał figlować. Każ mu uzbroic sie w cierpliwośc, niech czesto kładzie rękę na brzuszku i spokojnie czeka :) I powodzenia na wizycie:)
    Aaa i mój brzuchol 107 cm :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 08:25

Ruda27, celia, Camille87, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia i co z cytrynką lepsze?? dasz redę oddychaj spokojnie siedź przy otwartym oknie i się uda...

zmierzyłam swój obwód... mam 95... :-( więc mały...

jus powodzenia na wizycie... mój mąż czuł jak mała kopie... ale z reguły jest tak że przestaje figlować jak tylko przyłoży rękę... i zaczyna zaraz po tym jak ją zabierze...
    za to kopie mocno gdy córka przykłada rękę... chyba nawiązują więź...

a powiedzieliście już wszystkim??

Jus1985, Camille87, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive, nie każda kobieta ma duży brzuch, pisałam niedawno o sąsiadce rodziców, która w maju ma rodzić a prawie po niej nie widać. wścibska jej mamusia juz zauważyła przez okno jak przyjechałam do rodziców że ja mam taaki wielki brzuch przeciez to jest niemożliwe a jej córeczka taki malutki, wrr nie lubie takich ludzi któzy sie interesują innymi, ale to z innej beczki. Wiec nie denerwuj sie i dużo jedz :D Pewnie nie ptzytyłas przez jelitówke, to samo było na początku ciąży, co niektóre żygały dzien i noc no i schudły jeszcze, mnie ten zaszczyt nie spotkał niestetety, położna mi nawet powiedziała, że za dużo przytyłam 1,5 kg w ciagu tych 2 tygodni:/

Camille87, MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ale sie wyspalam! Padlam wczoraj o 22 jak nigdy :P
    Zjadlam sniadanie, Kubus tez juz sie obudzil i sie przeciaga ;-)

Wiecie co? Ostatnio coraz czesciej czuje przesuwanie Maluszka - jak przyloze reke do brzucha to czuje jak pod nia sie przekreca i wypycha nie tylko kopniaki :-) smkeszne uczczucie :-)

Celia powodzenia na glukozie - wytrzymaj !!
    Jus powodzenia na wizycie :-)

Jus1985, Moni&, celia, MILA, Dodi, Madzikovy lubią tę wiadomość

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ