Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Quendi wrote:Celia Ty też jeszcze tak bardzo nie czujesz ruchów?
Ja raczej będę rodziła u św Rodziny Madalińskiego. ..chyba
No widzisz Quendi czuję delikatne pukania rzadko i nieregularnieA byłam przekonana, że z dnia na dzień będą mocniejsze.
Ja niestety mam z Madalińskim złe wspomnienia - tam przechodziłam poronienie
-
Celus mam tak samo, nie czuje mega ruchów. ..tak jak u Was rzadziutko i muszę się wczuć. ..ech i jeszcze dawno dzidzi nie widzialam, smutno...
Jeszcze nie jestem zdecydowana, mam siostre pracujacą na Starynkiewicza-może tam. Czas pokaże.
A jak to jest u nas co do szkoły rodzenia?celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny wiem ze taki temat juz by,ale nie umie odnaleźć bede wdzieczna za polecenie jakiejś oliwki albo balsamu w niedużej cenie na brzuszek. Używam tolpy ale jest strasznie droga musze kupic cos tańszego i stosować zamiennie. Poleccie cos proszę z góry dziękuję
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć, ja dopiero wróciłam ze statku, bo ojciec W przyplynal do Szczecina, akurat tak fajnie sie złożyło. Dziś dużo siedzialam i odpoczywalam i mała była naprawdę aktywna
to bardzo cieszy....ale Quendi, Celia.... Dodi słusznie zauważyła ze jeszcze 2 tyg temu panikowalam, bałam sie i tylko wsluchiwalam w swój organizm... A teraz... Juz naprawdę wali mocno, aż brzuch skacze, wiec dziewczyny głowa do góry!!! Jeszcze chwile to będziecie sie cieszyć tymi mocnymi kopniakami
wiem to po sobie
najważniejsze ze juz czujecie ruchy, a na sile przybierac bedą na 100% u mnie to była kwestia 1,5-2 tyg.
Jutro (yyy dziś) idę na zakupy z mama dla małejtak sie cieszę
jupi!!
Dobra nie zanudzam, idę spaćdobranoc śpiochy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 00:37
Ruda27, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witam z rana... coś spać wcale nie mogę...
Moja wczorajsza wizyta też udana... nawet usg było... krótko bo krótko i niewiele widziałam... ale zawsze to coś...
potwierdziła się jeszcze raz dziewczynka...
co mnie martwi od miesiąca nie przytyłam nawet pół kilo... lekarka kazała więcej wić i jeść regularnie... mam nadzieję że wszystko spowodowane było tym zamartwianiem i jelitówką...
co do emulsji my używaliśmy Balneum bo amelina po szpitalnej kąpieli w johnsonie dostała osódki (takiej wysypki na całym ciele)
Jus1985, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Quendi, Celia troszke cierpliwości i poczujecie mocne kopniaki! Każda z nas po kolei sie zamartwiała, że ruchów brak, ruchy za słabe albo za rzadko. Ale każda sie doczekała i Wy sie doczekacie:) Najważniejsze, że maluszki daja o sobie znać
Ta oliwka z Rossman babydream jest super, świetny ma zapach! Ja sie nią smaruje wieczorem, a kremem z Gerbera rano:)
Quendi fajnie, że masz siostre w szpitalu. Zawsze mozesz na kogos liczyc tak na 100% w razie czegocelia, Macca, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Moni dobrze pisze nie ma się co zamartwiać... ważne że czujecie je choć delikatnie...
jeszcze nie raz porządnie was skopią
Moni a mi się ta oliwka już dawno znudziła... mnoży mi się w tym opakowaniu czy jak... zaczęłam na przemian ze zwykłą oliwką w żelu smarować bo już miałam jej dość... Wydajność to jej podstawowa zaleta... ale fakt jest faktem póki co żadnego rozstępu nie widać...Moni&, Jus1985, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Madzikovy tez jade na zakupy pozniej ale z siostra
Co do ruchow kazda doczeka tych mocniejszychwazne ze w ogole sa..
Positive kochana to prosze teraz duzo jescnajlepiej za dwoch
26 tydzien zaczynam wowfajnie bedzieza miesiac z 3 z przodu
celia, positive, Camille87, Dodi, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
Witam z rana
Co do ruchów to nie macie sie czym martwić grunt że już coś czuć i mnie to uspokajało jak ruchy były nieregularne i słabe. Teraz mnie martwi że już wszyscy czuli kopniaki tylko nie M
A co do rossmanowej oliwki to jest ok tyle że zapach dla mnie nie jest rewelacyjny a balsam to już całkiem mało przyjemny.
Gratuluje wizyt dopiero teraz bo od wtorku mnie nie było.
Positive cieszę się bardzo że z córcią wszystko ok
Lece sie szykować na wizytę i już doczekać sie nie mogepositive, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Celia trzymam mocno kciuki:) Ja tez ja byłam na glukozie to mysalałm, że to zwróce bo mi tak cholernie niedobrze było. Dasz rade!! :*
Jus, mój M na początku tez nie czuł ruchów, bo co położył rekę na brzuchu to mały przestawał figlować. Każ mu uzbroic sie w cierpliwośc, niech czesto kładzie rękę na brzuszku i spokojnie czekaI powodzenia na wizycie:)
Aaa i mój brzuchol 107 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 08:25
Ruda27, celia, Camille87, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
celia i co z cytrynką lepsze?? dasz redę oddychaj spokojnie siedź przy otwartym oknie i się uda...
zmierzyłam swój obwód... mam 95...więc mały...
jus powodzenia na wizycie... mój mąż czuł jak mała kopie... ale z reguły jest tak że przestaje figlować jak tylko przyłoży rękę... i zaczyna zaraz po tym jak ją zabierze...
za to kopie mocno gdy córka przykłada rękę... chyba nawiązują więź...
a powiedzieliście już wszystkim??
Jus1985, Camille87, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
positive, nie każda kobieta ma duży brzuch, pisałam niedawno o sąsiadce rodziców, która w maju ma rodzić a prawie po niej nie widać. wścibska jej mamusia juz zauważyła przez okno jak przyjechałam do rodziców że ja mam taaki wielki brzuch przeciez to jest niemożliwe a jej córeczka taki malutki, wrr nie lubie takich ludzi któzy sie interesują innymi, ale to z innej beczki. Wiec nie denerwuj sie i dużo jedz
Pewnie nie ptzytyłas przez jelitówke, to samo było na początku ciąży, co niektóre żygały dzien i noc no i schudły jeszcze, mnie ten zaszczyt nie spotkał niestetety, położna mi nawet powiedziała, że za dużo przytyłam 1,5 kg w ciagu tych 2 tygodni:/
Camille87, MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, ale sie wyspalam! Padlam wczoraj o 22 jak nigdy
Zjadlam sniadanie, Kubus tez juz sie obudzil i sie przeciaga
Wiecie co? Ostatnio coraz czesciej czuje przesuwanie Maluszka - jak przyloze reke do brzucha to czuje jak pod nia sie przekreca i wypycha nie tylko kopniakismkeszne uczczucie
Celia powodzenia na glukozie - wytrzymaj !!
Jus powodzenia na wizycieJus1985, Moni&, celia, MILA, Dodi, Madzikovy lubią tę wiadomość