X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Celia Ty też jeszcze tak bardzo nie czujesz ruchów?

Ja raczej będę rodziła u św Rodziny Madalińskiego. ..chyba

No widzisz Quendi czuję delikatne pukania rzadko i nieregularnie :/ A byłam przekonana, że z dnia na dzień będą mocniejsze.

Ja niestety mam z Madalińskim złe wspomnienia - tam przechodziłam poronienie :(

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celus mam tak samo, nie czuje mega ruchów. ..tak jak u Was rzadziutko i muszę się wczuć. ..ech i jeszcze dawno dzidzi nie widzialam, smutno...

Jeszcze nie jestem zdecydowana, mam siostre pracujacą na Starynkiewicza-może tam. Czas pokaże.

A jak to jest u nas co do szkoły rodzenia?

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi jak masz siostre w szpitalu to duzy plus.. Zawsźe moze do was zajrzec, pomoc :)
    Kochana wazne ze juz czujesz ruchy! Obojetne ze lekko, z czasem beda mocniej wyczuwalne :) a kiedy masz wizyte?

Quendi lubi tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wiem ze taki temat juz by,ale nie umie odnaleźć bede wdzieczna za polecenie jakiejś oliwki albo balsamu w niedużej cenie na brzuszek. Używam tolpy ale jest strasznie droga musze kupic cos tańszego i stosować zamiennie. Poleccie cos proszę z góry dziękuję :-)

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha sprobuj oliwki z rosmanna :) jest tania 12-13 zl i starcza na dosc dlugo :)

• aicha Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Aicha sprobuj oliwki z rosmanna :) jest tania 12-13 zl i starcza na dosc dlugo :)

Dzieki a jak sie nazywa?

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Dzieki a jak sie nazywa?

To jest ta :)
    http://malinkowykucius.blog.pl/2014/03/03/najlepsza-oliwka-do-ciala/

Dodi, aicha lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi my od 6 maja zaczynamy szkołę rodzenia prowadzoną przez położną z Żelaznej :) A z tymi ruchami, nic tylko trzeba się w cierpliwość uzbroić :/

Aicha ja też używam rossmanowe: rano balsam, wieczorem oliwkę :)

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dopiero wróciłam ze statku, bo ojciec W przyplynal do Szczecina, akurat tak fajnie sie złożyło. Dziś dużo siedzialam i odpoczywalam i mała była naprawdę aktywna :) to bardzo cieszy....ale Quendi, Celia.... Dodi słusznie zauważyła ze jeszcze 2 tyg temu panikowalam, bałam sie i tylko wsluchiwalam w swój organizm... A teraz... Juz naprawdę wali mocno, aż brzuch skacze, wiec dziewczyny głowa do góry!!! Jeszcze chwile to będziecie sie cieszyć tymi mocnymi kopniakami :) wiem to po sobie :) najważniejsze ze juz czujecie ruchy, a na sile przybierac bedą na 100% u mnie to była kwestia 1,5-2 tyg.

Jutro (yyy dziś) idę na zakupy z mama dla małej :) tak sie cieszę :) jupi!!
    Dobra nie zanudzam, idę spać :) dobranoc śpiochy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 00:37

Ruda27, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana... coś spać wcale nie mogę...

Moja wczorajsza wizyta też udana... nawet usg było... krótko bo krótko i niewiele widziałam... ale zawsze to coś...
    potwierdziła się jeszcze raz dziewczynka...

co mnie martwi od miesiąca nie przytyłam nawet pół kilo... lekarka kazała więcej wić i jeść regularnie... mam nadzieję że wszystko spowodowane było tym zamartwianiem i jelitówką...

co do emulsji my używaliśmy Balneum bo amelina po szpitalnej kąpieli w johnsonie dostała osódki (takiej wysypki na całym ciele)

Jus1985, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, Celia troszke cierpliwości i poczujecie mocne kopniaki! Każda z nas po kolei sie zamartwiała, że ruchów brak, ruchy za słabe albo za rzadko. Ale każda sie doczekała i Wy sie doczekacie:) Najważniejsze, że maluszki daja o sobie znać:)
    Ta oliwka z Rossman babydream jest super, świetny ma zapach! Ja sie nią smaruje wieczorem, a kremem z Gerbera rano:)
    Quendi fajnie, że masz siostre w szpitalu. Zawsze mozesz na kogos liczyc tak na 100% w razie czego :)

celia, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni dobrze pisze nie ma się co zamartwiać... ważne że czujecie je choć delikatnie...
    jeszcze nie raz porządnie was skopią ;-)

Moni a mi się ta oliwka już dawno znudziła... mnoży mi się w tym opakowaniu czy jak... zaczęłam na przemian ze zwykłą oliwką w żelu smarować bo już miałam jej dość... Wydajność to jej podstawowa zaleta... ale fakt jest faktem póki co żadnego rozstępu nie widać...

Moni&, Jus1985, celia, Dodi lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was moje serduszka ja za chwilę jadę corcie odwiesc do przedszkola a potem na stajnie konika pożegnać bo dziś przyjeżdżają po nią:'( będę wyla jak głupia

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Madzikovy tez jade na zakupy pozniej ale z siostra :D
    Co do ruchow kazda doczeka tych mocniejszych :) wazne ze w ogole sa..

Positive kochana to prosze teraz duzo jesc :) najlepiej za dwoch :P

26 tydzien zaczynam wow :) fajnie bedzieza miesiac z 3 z przodu :)

celia, positive, Camille87, Dodi, Madzikovy lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podejscie nr 2 do glukozy, wypiłam już i czekam. Trzymajcie kciuki proszę :/

Jus1985, Ruda27, positive, Camille87, MILA, Dodi, Aggie, Madzikovy lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-)
    Co do ruchów to nie macie sie czym martwić grunt że już coś czuć i mnie to uspokajało jak ruchy były nieregularne i słabe. Teraz mnie martwi że już wszyscy czuli kopniaki tylko nie M :-/
    A co do rossmanowej oliwki to jest ok tyle że zapach dla mnie nie jest rewelacyjny a balsam to już całkiem mało przyjemny.
    Gratuluje wizyt dopiero teraz bo od wtorku mnie nie było.
    Positive cieszę się bardzo że z córcią wszystko ok <3
    Lece sie szykować na wizytę i już doczekać sie nie moge :-)

positive, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia trzymam mocno kciuki:) Ja tez ja byłam na glukozie to mysalałm, że to zwróce bo mi tak cholernie niedobrze było. Dasz rade!! :*
    Jus, mój M na początku tez nie czuł ruchów, bo co położył rekę na brzuchu to mały przestawał figlować. Każ mu uzbroic sie w cierpliwośc, niech czesto kładzie rękę na brzuszku i spokojnie czeka :) I powodzenia na wizycie:)
    Aaa i mój brzuchol 107 cm :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 08:25

Ruda27, celia, Camille87, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia i co z cytrynką lepsze?? dasz redę oddychaj spokojnie siedź przy otwartym oknie i się uda...

zmierzyłam swój obwód... mam 95... :-( więc mały...

jus powodzenia na wizycie... mój mąż czuł jak mała kopie... ale z reguły jest tak że przestaje figlować jak tylko przyłoży rękę... i zaczyna zaraz po tym jak ją zabierze...
    za to kopie mocno gdy córka przykłada rękę... chyba nawiązują więź...

a powiedzieliście już wszystkim??

Jus1985, Camille87, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive, nie każda kobieta ma duży brzuch, pisałam niedawno o sąsiadce rodziców, która w maju ma rodzić a prawie po niej nie widać. wścibska jej mamusia juz zauważyła przez okno jak przyjechałam do rodziców że ja mam taaki wielki brzuch przeciez to jest niemożliwe a jej córeczka taki malutki, wrr nie lubie takich ludzi któzy sie interesują innymi, ale to z innej beczki. Wiec nie denerwuj sie i dużo jedz :D Pewnie nie ptzytyłas przez jelitówke, to samo było na początku ciąży, co niektóre żygały dzien i noc no i schudły jeszcze, mnie ten zaszczyt nie spotkał niestetety, położna mi nawet powiedziała, że za dużo przytyłam 1,5 kg w ciagu tych 2 tygodni:/

Camille87, MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ale sie wyspalam! Padlam wczoraj o 22 jak nigdy :P
    Zjadlam sniadanie, Kubus tez juz sie obudzil i sie przeciaga ;-)

Wiecie co? Ostatnio coraz czesciej czuje przesuwanie Maluszka - jak przyloze reke do brzucha to czuje jak pod nia sie przekreca i wypycha nie tylko kopniaki :-) smkeszne uczczucie :-)

Celia powodzenia na glukozie - wytrzymaj !!
    Jus powodzenia na wizycie :-)

Jus1985, Moni&, celia, MILA, Dodi, Madzikovy lubią tę wiadomość

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ