Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPositive co do brzuszka to indywidualna sprawa ale jak zacznie rosnac to pewnie nie nadazysz ubran kupowac
Zatem smaruj zawczasu
Moni 1, 5kg w dwa tygodnie to wcale nie jest az tak duzo, nie rozumiem tej Twojej poloznej, wskazane jest przybieranje 0, 5kg na tydzien bo rosnie dziecko i przybywa wod plodowych jtp itd ... -
Moni wiem że każda z nas jest inna... ale w pierwszej ciąży miałam brzuszek... a poza tym tak cudownie jest go mieć...
wczoraj spotkałam się na poczekalni z dziewczyną która jest w podobnym wieku ciąży jak ja... miała śliczny brzuszek... na prawdę byłam nim zauroczona...
co do jedzenia ... nie będę przesadzać... będę duuużżżooo piła...
co do wagi mi ginekolog powiedziała że minimum w tym czasie ciąży to 0,5 kg na tydz...
więc wychodzi że co lekarz to opinia...
znalazłam wózek który wpadł mi w oko... ale nigdzie nie mogę go obejrzeć na żywo... może wam się uda?
to i'coo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e8fbbc3878e.jpgNiebieska, MILA, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość
-
no nie wiem musiałabym chyba nic nie jeść :/tym bardziej, ze nie widze zeby mi gdzies przybywało łuszczyku naprawde dużo tylko widze po brzuchu, jest coraz wiekszy.
ja tez coraz czesciej czuje rozpychanie, szczególnie jak leże:) jakie to słodkie
positive bardzo ładny wózek:) ale fakt, najpierw trzeba zobaczyc na żywo, spróbowac jak sie nim jeździ itp. niestety nie pomoge, bo jeszcze nie byłam w sklepie nawet wózków oglądac:P Cos czuje ze nastąpi to na sam koniec hehe, znajac mnie w lipcu wpadne w szał zakupów bo ja sie tak za wszystko zabieram na ostatni moment:PWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:01
Ruda27, positive, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyKamila ja tez czuje juz jakis czas jak maly sie rusza, ostatnio tak lezal ze mialam twarde z jednej strony i normlanie czulam jak napiera mi na brzuch
Co do cm brzuszka, to jak dziewczyna jest tez niska i byla szczupla to nie ma co porownywac, kazdej rosnie w swoim tempie
Ja nie wiem czy znajde cm dzisiaj, a juz szykuje sobie sniadanko a nie chce mamy budzic gdzie go maale obstawiam ok 110
Celia mam nadzieje, ze dzisiaj Ci gladko pojdzie z ta glukozaMILA, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
Ja wczoraj dostałam weny i wyciągnełam wózek po mojej Milenie zeby sprawdzić jak się ma. Ja się cieszę z mojego wózka bo jest super. Tylko wszystkie części materiałowe do prania bo jednak leżał z 7 latDltaego porozkręcałam go wczoraj z mamą na cześci pierwsze ha ha
mama wszystko wyprała i powiedziała ze będzie jak nowy
To jest model Volant3 implast i kolor ten sam:
http://image.ceneo.pl/data/products/1676880/f-implast-volant-3-gleboko-spacerowy.jpg
i do tego gondola po wymianie na spacerówkę
http://img13.tablica.pl/images_tablicapl/78351185_2_644x461_wozek-wielofunkcyjny-implast-volant-3-w-1-spiworek-dodaj-zdjecia.jpg
oprócz tego sprawdziłam co mi jeszcze po córce zostało i mam dwa komplety pościeli do łóżeczka, rożek, kocyki.
A po pracy podjechałam wczoraj do Auchan i kupilam czapeczki, butki, butelkę, smoczek z klipsem, myjkę do butelek, kocyk i pieluszki tetrowe. Czyli same najtańsze z potrzebnych rzeczy i 100 zł poszło
Ale bylam zadwowolona ze juz coś kupiłamTeraz rozglądam się za materacem do łóżeczka, przewijakiem, torbą na wózek itp
Positive wózek który wybrałaś bardzo mi się podobaa jaki to model?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:11
Ruda27, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
Moni no właśnie ja o tym pisze że moja ginka uważa że MINIMUM to 0,5 kg na tydz...
Mila fajnie masz że ten zakup cię ominie... ja swój po córci sprzedałam dawno temu...
no i widzę że zaczynasz zakupy...
a wózek to model Icoo Peak Air
u mnie wygląda to tak że jednego dnia kupiłabym wszystko co jest mi potrzebne... bo przecież maleństwo może się szybciej urodzić... a z drugiej strony boję się cokolwiek kupować ... bo ... (nie chcę nawet o tym pisać...)
kończy się na tym że tylko oglądam... i oglądam... i tak w kółko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:22
MILA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypositive wrote:u mnie wygląda to tak że jednego dnia kupiłabym wszystko co jest mi potrzebne... bo przecież maleństwo może się szybciej urodzić... a z drugiej strony boję się cokolwiek kupować ... bo ... (nie chcę nawet o tym pisać...)
kończy się na tym że tylko oglądam... i oglądam... i tak w kółko...
Positive czyli najlepsze wyjscie, kupowac powoli i stopniowo jak myjak nie chcesz naraz, albo tylko ogladasz to mysle ze kupowanie po czesci jest wlasciwe
positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja też raczej nastawiam się ma stopniowe kupowanie, ale to raczej dlatego że teraz mamy mnóstwo wydatków związanych z domem i niestety trzeba liczyc kase
a z drugiej strony mimo ze mam duzo po córce to i tak jeszcze trzeba pokupować i nie chcę tego wszystkiego potem zostawić na raz bo skąd brać na to kasę
dlatego zaczynam kupować stopniowo
Ruda27, celia lubią tę wiadomość
-
Heloł
Celia trzymam kciuki za drugie podejścietym razem musi się udać :*
Jus powodzenia życzę na wizycie
Positive bardzo ładny wózek, ale faktycznie fajnie by było jakbyś mogła go na żywo oblookać bo to zawsze inaczejja już swój też mam upatrzony i czekam na moment, kiedy będę go mogła kupić
Ruda co Ty byś bez tej siostry zrobiła?
ja się zbieram robić i jeść śniadanie, więc pewnie wpadnę później :*celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzukam noclegu w pradze na majowke,. Wczoraj i dzisiaj znalazlam ale nim maz wroci z pracy zeby obadac to juz poszly oba
kurde jak nie wypali to sie zalamie, ostatnia taka szansa na wyjazd w tym roku..
Dodi masz racje, dobrze ze mam ta siostre i moge na nia liczyc
Ciekawe co dzisiaj kupiemoze obadam wiekszosc, a pozamawiam na necie bo pewnie taniej
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie po świętach
Proszę, nie martwcie się na zapas swoją wagą czy obwodem brzucha, bo każda z nas ma inne skłonności, rośnie w indywidualnym tempie, podobnie jak nasze dzieciaczki. Po przeczytaniu Waszych wymiarów zmierzyłam się dziś pierwszy raz od początku ciąży i powinnam się załamać: mam w pasie w najszerszym miejscu 77cm! A przytyłam jak dotąd niecałe 4kg. Ale skoro córcia rozwija się prawidłowo to nie mam zamiaru panikować.
Wydaje mi się, że nawet nie ma co sugerować się opinią lekarzy czy położnych, bo każdy ma inne zdanie i inne poglądy w tym temacie. Np.ordynator w szpitalu powiedział mi, że kobieta powinna tyć w ciąży tylko 1kg miesięcznie czyli łącznie 9kg. Nijak to się ma do tego co usłyszała Camila, że 0,5kg tygodniowo to minimumNie stresujmy się tym aż tak bardzo!
CELIA, przykro mi, że musisz drugi raz zmierzyć się z badaniem cukru:/ Trzymam kciuki, by dzisiaj się udało :*
Positive, wózek ładny, ale musisz go zobaczyć naocznie i spróbować jak Ci się prowadzi. Zwróć uwagę na ciężar ramy, jeśli jest stalowa, to wózek będzie bardzo ciężki i niewygodny w użytkowaniu.
Ten, który pokazała Mila podoba mi się bardziej.
Większość rzeczy można znaleźć taniej w internecie. Najlepiej najpierw zobaczyć w sklepie na żywo, a potem zamawiać przez neta. Zwłaszcza na kosmetykach da się zaoszczędzić. Wyposażenie torby szpitalnej planuję zamówić na allegro (np. podkłady poporodowe są tam o połowę tańsze niż w aptece).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:04
Ruda27, positive, Dodi, celia, MILA lubią tę wiadomość