X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive jaki mały?!?!? ja mam 94,5 i jest gigantyczny :-O skóry zaczyna mi brakować i martwie się że lada dzień będę miała rozstępy.

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive co do brzuszka to indywidualna sprawa ale jak zacznie rosnac to pewnie nie nadazysz ubran kupowac ;-)
    Zatem smaruj zawczasu :-)

Moni 1, 5kg w dwa tygodnie to wcale nie jest az tak duzo, nie rozumiem tej Twojej poloznej, wskazane jest przybieranje 0, 5kg na tydzien bo rosnie dziecko i przybywa wod plodowych jtp itd ...

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:

zmierzyłam swój obwód... mam 95... :-( więc mały...

Ja mam 93 cm i się nie przejmuję :)

MILA, Dodi, Camille87, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wiem że każda z nas jest inna... ale w pierwszej ciąży miałam brzuszek... a poza tym tak cudownie jest go mieć... ;-)

wczoraj spotkałam się na poczekalni z dziewczyną która jest w podobnym wieku ciąży jak ja... miała śliczny brzuszek... na prawdę byłam nim zauroczona...

co do jedzenia ... nie będę przesadzać... będę duuużżżooo piła... ;-)

co do wagi mi ginekolog powiedziała że minimum w tym czasie ciąży to 0,5 kg na tydz...
    więc wychodzi że co lekarz to opinia...

znalazłam wózek który wpadł mi w oko... ale nigdzie nie mogę go obejrzeć na żywo... może wam się uda?

to i'coo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e8fbbc3878e.jpg

Niebieska, MILA, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem musiałabym chyba nic nie jeść :/tym bardziej, ze nie widze zeby mi gdzies przybywało łuszczyku naprawde dużo tylko widze po brzuchu, jest coraz wiekszy.
    ja tez coraz czesciej czuje rozpychanie, szczególnie jak leże:) jakie to słodkie :)
    positive bardzo ładny wózek:) ale fakt, najpierw trzeba zobaczyc na żywo, spróbowac jak sie nim jeździ itp. niestety nie pomoge, bo jeszcze nie byłam w sklepie nawet wózków oglądac:P Cos czuje ze nastąpi to na sam koniec hehe, znajac mnie w lipcu wpadne w szał zakupów bo ja sie tak za wszystko zabieram na ostatni moment:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:01

Ruda27, positive, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tez czuje juz jakis czas jak maly sie rusza, ostatnio tak lezal ze mialam twarde z jednej strony i normlanie czulam jak napiera mi na brzuch :)

Co do cm brzuszka, to jak dziewczyna jest tez niska i byla szczupla to nie ma co porownywac, kazdej rosnie w swoim tempie :)
    Ja nie wiem czy znajde cm dzisiaj, a juz szykuje sobie sniadanko a nie chce mamy budzic gdzie go ma :P ale obstawiam ok 110 :)

Celia mam nadzieje, ze dzisiaj Ci gladko pojdzie z ta glukoza :)

MILA, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Ja wczoraj dostałam weny i wyciągnełam wózek po mojej Milenie zeby sprawdzić jak się ma. Ja się cieszę z mojego wózka bo jest super. Tylko wszystkie części materiałowe do prania bo jednak leżał z 7 lat :-P Dltaego porozkręcałam go wczoraj z mamą na cześci pierwsze ha ha :-) mama wszystko wyprała i powiedziała ze będzie jak nowy :-) To jest model Volant3 implast i kolor ten sam:

http://image.ceneo.pl/data/products/1676880/f-implast-volant-3-gleboko-spacerowy.jpg

i do tego gondola po wymianie na spacerówkę
    http://img13.tablica.pl/images_tablicapl/78351185_2_644x461_wozek-wielofunkcyjny-implast-volant-3-w-1-spiworek-dodaj-zdjecia.jpg

oprócz tego sprawdziłam co mi jeszcze po córce zostało i mam dwa komplety pościeli do łóżeczka :-), rożek, kocyki.

A po pracy podjechałam wczoraj do Auchan i kupilam czapeczki, butki, butelkę, smoczek z klipsem, myjkę do butelek, kocyk i pieluszki tetrowe. Czyli same najtańsze z potrzebnych rzeczy i 100 zł poszło :-P
    Ale bylam zadwowolona ze juz coś kupiłam :-D Teraz rozglądam się za materacem do łóżeczka, przewijakiem, torbą na wózek itp

Positive wózek który wybrałaś bardzo mi się podoba :-) a jaki to model?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:11

Ruda27, positive, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni no właśnie ja o tym pisze że moja ginka uważa że MINIMUM to 0,5 kg na tydz...

Mila fajnie masz że ten zakup cię ominie... ja swój po córci sprzedałam dawno temu...
    no i widzę że zaczynasz zakupy...
    a wózek to model Icoo Peak Air

u mnie wygląda to tak że jednego dnia kupiłabym wszystko co jest mi potrzebne... bo przecież maleństwo może się szybciej urodzić... a z drugiej strony boję się cokolwiek kupować ... bo ... (nie chcę nawet o tym pisać...)

kończy się na tym że tylko oglądam... i oglądam... i tak w kółko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:22

MILA lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    u mnie wygląda to tak że jednego dnia kupiłabym wszystko co jest mi potrzebne... bo przecież maleństwo może się szybciej urodzić... a z drugiej strony boję się cokolwiek kupować ... bo ... (nie chcę nawet o tym pisać...)

kończy się na tym że tylko oglądam... i oglądam... i tak w kółko...

Positive czyli najlepsze wyjscie, kupowac powoli i stopniowo jak my :P jak nie chcesz naraz, albo tylko ogladasz to mysle ze kupowanie po czesci jest wlasciwe :P

positive, Dodi lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Positive czyli najlepsze wyjscie, kupowac powoli i stopniowo jak my :P jak nie chcesz naraz, albo tylko ogladasz to mysle ze kupowanie po czesci jest wlasciwe :P

tak... na pewno tak jest...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posotove Twoj nick i awatar jest tak optymistyczny, ze nie pasuje zebys byla smutna.. Napewno jest dobrze, sama widzisz ze malutka rosnie :)

Dodi, celia, Aggie lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też raczej nastawiam się ma stopniowe kupowanie, ale to raczej dlatego że teraz mamy mnóstwo wydatków związanych z domem i niestety trzeba liczyc kase :-P a z drugiej strony mimo ze mam duzo po córce to i tak jeszcze trzeba pokupować i nie chcę tego wszystkiego potem zostawić na raz bo skąd brać na to kasę :-P dlatego zaczynam kupować stopniowo :-)

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Celia trzymam kciuki za drugie podejście ;) tym razem musi się udać :*

Jus powodzenia życzę na wizycie :)

Positive bardzo ładny wózek, ale faktycznie fajnie by było jakbyś mogła go na żywo oblookać bo to zawsze inaczej ;) ja już swój też mam upatrzony i czekam na moment, kiedy będę go mogła kupić :P

Ruda co Ty byś bez tej siostry zrobiła? :P

ja się zbieram robić i jeść śniadanie, więc pewnie wpadnę później :*

celia lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam noclegu w pradze na majowke,. Wczoraj i dzisiaj znalazlam ale nim maz wroci z pracy zeby obadac to juz poszly oba :/ kurde jak nie wypali to sie zalamie, ostatnia taka szansa na wyjazd w tym roku..

Dodi masz racje, dobrze ze mam ta siostre i moge na nia liczyc :)
    Ciekawe co dzisiaj kupie :) moze obadam wiekszosc, a pozamawiam na necie bo pewnie taniej :)

Dodi lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila ja tak planuję zacząć kupować po 26-28 tyg... i też stopniowo bo się nie da u mnie inaczej... a te wszystkie rzeczy podrożały przez te kilka lat...

MILA, Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    mila ja tak planuję zacząć kupować po 26-28 tyg... i też stopniowo bo się nie da u mnie inaczej... a te wszystkie rzeczy podrożały przez te kilka lat...

no zdecydowanie :-P :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Daria-wczoraj już usunęłam i nie odpisałam...
    Wizytę mam 29-we wtorek tj.nie wizyte a samo usg. A lekarza 6 maja.

Piekne słoneczko. .mąż w domku wychodzimy zmienić opony na letnie :-)

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pamiętam która z was, ale któraś pisała o Antidralu (na pocenie), i miała spytać gina czy można w ciąży stosować. Sylka? Kajoni? Kuźwa skleroze mam :P wiadomo już coś więcej??

• positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajoni... chyba też czekam na to info...

Camille87 lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach :)
    Proszę, nie martwcie się na zapas swoją wagą czy obwodem brzucha, bo każda z nas ma inne skłonności, rośnie w indywidualnym tempie, podobnie jak nasze dzieciaczki. Po przeczytaniu Waszych wymiarów zmierzyłam się dziś pierwszy raz od początku ciąży i powinnam się załamać: mam w pasie w najszerszym miejscu 77cm! A przytyłam jak dotąd niecałe 4kg. Ale skoro córcia rozwija się prawidłowo to nie mam zamiaru panikować.
    Wydaje mi się, że nawet nie ma co sugerować się opinią lekarzy czy położnych, bo każdy ma inne zdanie i inne poglądy w tym temacie. Np.ordynator w szpitalu powiedział mi, że kobieta powinna tyć w ciąży tylko 1kg miesięcznie czyli łącznie 9kg. Nijak to się ma do tego co usłyszała Camila, że 0,5kg tygodniowo to minimum :P Nie stresujmy się tym aż tak bardzo!

CELIA, przykro mi, że musisz drugi raz zmierzyć się z badaniem cukru:/ Trzymam kciuki, by dzisiaj się udało :*

Positive, wózek ładny, ale musisz go zobaczyć naocznie i spróbować jak Ci się prowadzi. Zwróć uwagę na ciężar ramy, jeśli jest stalowa, to wózek będzie bardzo ciężki i niewygodny w użytkowaniu.
    Ten, który pokazała Mila podoba mi się bardziej.

Większość rzeczy można znaleźć taniej w internecie. Najlepiej najpierw zobaczyć w sklepie na żywo, a potem zamawiać przez neta. Zwłaszcza na kosmetykach da się zaoszczędzić. Wyposażenie torby szpitalnej planuję zamówić na allegro (np. podkłady poporodowe są tam o połowę tańsze niż w aptece).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:04

Ruda27, positive, Dodi, celia, MILA lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ