X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale właśnie w tym sęk że nigdzie nie mogę go dostać bo go nie ma... pewnie w dużych miastach w hurtowniach z wózkami są.... tylko u nas taka bieda...

a co do wagi i obwodu to zgodzę się z mala_mi... nie ma się co porównywać...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane z rana :)
    Ja wczoraj nie do zycua bylam, dzis znow glowa mi peka, kolejna zmiana pogody :/

We wtorek jak wracalam z pracy, to dol brzucha mnie strasznie bolal ze wolniej musialam isc, ale dawalo rade, po kapieli przeszlo i zapomnialam o tym. Dzis jednak obudzilam sie po 6 zeby isc do toalety, i jak wracalam do lozka to myslalam ze nie dotre do niego, tak mnie bolalo, polozenie sie tez bylo wyczynem, i az moj sie obudzil na te moje placze :( Teraz troche zelzalo jakby, ale nie wiem czy powinnam sie martwic czy to kolejnhyy urok ciazy?

Positive sliczny wozek :) Ja niesatety nie bede miala mozliwosci "przymierzenia" sie do wozka jesli chce taniej kupic, tu w UK to zlodziejstwo za goowniane wozki oO polski bede kupowac ale online.

http://bobasshop.co.uk/product_info.php?products_id=6029
    wersja tansza :)

http://bobasshop.co.uk/product_info.php?products_id=6008
    wersja drozsza, ale nie wiem czy jest sens wydawac tyle tylko dlatego ze gondola mi sie bardziej podoba, no i kolor.

Ja dzis tez ide na zakupy, sa przeceny w jednej sieciowce, chcemy pare rzeczy kupic, a tak to mam wiekszosc, chyba :)

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie positive, wiekszosc z nas w 8-9 miesiacu to beda ogromne wieloryby a te ktore narzekaja na maly brzuch beda slicznie wygladac:)
    ja to sie w ogole zastanawiam czy robic impreze urodzinowa w tym roku 14 lipca bo sama nie wiem jak sie bede czula :P
    a co do kupowania to z ciuszkow pewnie duzo pomoze szwagierka i tesciowa, ja tez troche juz mam ale reszta...wydaje mi sie ze bede kupowac wszystko na raz bo z miesiaca na miesiac odkladamy ze wzgledu na wydatki, zawsze na cos brakuje i nic odlozyc nie umiemy.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało się :D Mam już za sobą tę nieszczęsną glukozę. Z cytryną smakowało całkiem nieźle i czułam się bez porównania lepiej, także polecam tym co jeszcze mają przed sobą badanie :) Dzięki kochane za wsparcie :)

Ja mam w brzuszku już 99cm i jestem cała przeszczęśliwa, w końcu jest tam moje maleństwo :) I zgadzam się z Tobą Mala_mi, że porównywanie się kompletnie nie ma sensu.

Co do kupowania, jestem strasznie niezdecydowana i każdy większy zakup jest dla mnie drogą przez mękę. Pewnie dlatego, tak jak Ty Moniś odkładam wszystko na ostatnią chwilę :P Myślę, że jakoś w końcu maja zaczniemy kupować. Liczę na mądre porady ze szkoły rodzenia :)

MILA, Dodi, Aggie, mala_mi, positive, Moni& lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatni pomiar w brzuchu - 101 cm :-)

Dodi, positive, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja po wczorajszej wycieczce DOPIERO wstalam :) heh i nie mam czasu bo na 12 jestem umówioną z mama!! :) aaaa mało czasu :)
    Celia gratuluje tej glukozy :)
    Juz przez to wszystko zapomniałam co mam napisać. 3majcie sie :) hehe

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane:)ja to mam 92 cm:)

u nas dzis deszczowo..ale tak wiosennie:)co glukozy to mam przed soba to badanie..martwie sie czy nbedzie ok..ostatnio rano jak wracalam z psinka do domku to taaak mi sie slabo zrobilo:( zlana zimnym potem prawie zemdlalam..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madizkovg udanych zakupow! Czekamy pozniej na zdjecia lowow :)
    Ja ide po 16 z siostra :)

Wlasnie zamowilam nocleg w Pradze :D ale jakis niedociera do mnie ze to wypali :P

celia lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Oszaleje z tymi przegladarkami. Teraz zainstalowalam Opere-zobaczymy jak dlugo bedzie na niej dzialac belly :/

Positive-ogromnie sie ciesze ze z Twoja coreczka jest w porzadku. Mnie wczoraj lekarz nastraszyl ze moja corcia jest troche mniejsza niz powinna byc. A potem chyba zalowal ze mi to powiedzial bo ja sie zdenerwowalam troche. Wogole mialam sie spytac o te skurcze macicy i tez zapomnialam.
    Szyjka ponad 5cm i zamknieta.

Kurcze a mi wyszly dwa malutkie czerwonawe rozstepy na prawym cycku od wewnatrz mimo ze codziennie sie smaruje :/ Ten prawy cycek mam wiekszy od lewego i to chyba dlatego. Nawet moj maz juz kiedys stwierdzil ze jest wiekszy :P

Ruda fajnie ze gdzies jedziecie.My tez chcielismy jechac nad morze na majowke ale moj maz w piatek pracuje :(
    Celia super ze masz juz to za soba. Ja pilam glukoze bez cytryny :P
    Camilla nie mam pojecia czy Antidral mozna stosowac w ciazy. Dla mnie najlepszy jest Dove.

W Rossmanie jest proszek Lovela po 13,99 - 1,8kg do 26 kwietnia chyba. Ja juz sobie kupilam wczesniej jeden worek. Dalam 18.99 ale chyba dzis tez kupie poki okazja.

Dziewczyny moim zdaniem ruchy najbardziej czuc jak sie lezy. Ja jak sie poloze na plecy to po chwili juz je wyczywam :)

Ok lece za zakupy. Milego dnia <3

Dodi, celia, Ruda27, positive, MILA lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dzieki za cynk z proszkiem :) tez kupie bo wybieram sie po podklad bo sa przeceny :P
    Udanych zakupow :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konik odjechal :-(

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wrocilam ze spacerku :-) pogoda cudna!!!
    Teraz zabieram sje za obiad robie pulpety :-)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odebralam auto od mechanika, 830 zaplacilam sprzeglo bylo wymieniane i klocki hamulcowe. no mam nadzieje ze juz sie nic nie bedzie piepszyc przez dluzszy czas, teraz chce troche na synka wydac kasy:)
    pogoda cudowna!

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie.... Też miałam takie bóle,że nie mogłam chodzić.... zatem to chyba urok ciąży :)

celia lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika aggie... dużo sił wam życzę... myślę że wasze dolegliwości to tzw uroki ciąży... gdyby zbyt często się powtarzały trzeba by do lekarza... może to spadki ciśnienia...

kada ale w dobre ręce poszedł...

moni jak ja cię rozumiem... moje auto już pełnoletnie jest... studnia bez dna... ;-)

magda dzięki za cynk... jak będę w okolicy to zakupię na pewno...

Dodi lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa, nie jedziemy do pragi :(
    Moj to jest taki len ze nie chce mu sie jechac autem 360 km.. Masakra z nim po prostu :/ odwolalam i mam gdzies nie bede sie prosic..
    Jade na zakupy :D musze sie obkupic :P do pozniej laseczki :)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja już widziałam ostatnio tą promocję proszku, ale nie kupiłam wtedy a dzisiaj jak pojechałam to już nie było siett.... :/ sprawdzę jeszcze w innych sklepach tzn. w innych miastach

powiem Wam dzisiaj schiza miałam ładnego.... leżałam sobie dosyć długo, potem się przebrałam i stwierdziłam, że jakoś mam mniejszy brzuch :/ ale sobie banię wkręciłam normalnie :( mam nadzieję, że mała się po prostu inaczej ułozyła albo nie wysadziło mnie tak po jedzeniu jak zawsze i to dlatego....

Ruda szkoda, że wyjazd nie wypalił, ale za to możesz sobie odbić na zakupach teraz ;P

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helol ja robie liste co do szpitala potzrebuje bo mam karte apteczna i 300zl na niej wiec po kupie co bede potzrebowala he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada dobry pomysl:)i fajnie ze masz taka karte..bo powiem Ci ze moja kumpela ktora,urodzila tydz temu..za takie majtki po porodzie plus kilka rzeczy typu pampersy, kosmetyki dla dziecka dala 200zl..takze wydatek to jest..poszlam sobie po kaktusa do sklepu a laska,ktora sprzedaje hehe wlanela do mnie tekst,ze bede Duuza:)bo do porodu jeszcze 4 miesiace..ale wzielam to na wesolo, bo raczej nie byla zlosliwa:)

celia, MILA lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wyszlo mnie 123zl ale mezowi tam jeszce n akrte kupowalam rzeczy i napewno cos mi sie przypomni pampersy chusteczki posciel itp loicze osobno bo to sklepie a nie w aptece i tak na oko 370zl mnei wyjdzie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ