X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda mmoj 1 porod 3 dni przed terminem odbyl sie hehe a myslalam ze przenosze bo nic na to nie wskazywalo

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada ja mam taka nadzieje ze u mnie tez tak bedzie :P bede robila wszystko co w mojej mocy zeby maluch przyszedl wczesniej, ale zbey oczywiscie ciaza byla donoszona

• kada24 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe napewno ja mam juz metode sprawdzona caly tydzien latalam jak by ktos mi motorek doczepil do tylka i kawe i cole pilam hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dopiero co usiadlam a tak od rana caly czas cos robilam :/ juz mam dosc. Najpierw bylam na zakupach,potem sie wzielam za odkurzanie i mycie podlog,w lazience posprzatalam a w miedzy czasie gotowalam zupe i jestem juz wykonczona.

Dziewczyny co do ruchow to u mnie roznie,nieraz czuje raz dziennie a nieraz kilka razy o roznej porze dnia. Wczoraj np.jak lezalam na plecach to widzialam ze mi brzuch lekko faluje, ze Maja sie wierci ale wogole nic nie czulam,zadnego przesuwania ! Normalnie widzialam ze sie wiercila ale ja nic nie czulam..dziwne. Macie tez tak ?? :)

Albo leze sobie i gadam z mezem i czuje pukania. Za chwile nic nie mowilam i Maja tez przestala pukac. Za chwile cos sie znowu zapytalam meza i po chwili znowu puknela :D W czasie jak nic nie mowilam to ona tez siedziala cicho...a jak sie do meza odezwalam to zaczela pukac,tak jakby reagowala na moj glos. Smieszne to bylo :D

MILA, Moni&, pekinka82, positive, Ruda27, Dodi, amela lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za godzinę do domku :-)

Moni&, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mam na odwrot - czasem czuje pukanie mimo ze brzuch sie nie rusza ale tak jak Ty to nie mam :-)

Kurna ale mam lenia - musze wyjsc z psem i do sklepu isc a tak mi sie nie chce ze szok :/ pospalabym :P

Magda2013 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ...ja tak miałam ...czułam i widziałam na zewnątrz pukanie...a od środka nic, a nic.

Zaobserwowałam, że maleństwo często się uaktywnia gdy mówię głośno :) Czyli i u Ciebie tak jest :) i podejrzewam, że u innych dziewczyn równiez.

Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zazwyczaj czuje pukanie i brzuch faluje, albo tylko pukanie ale nie odwrotnie:P Nasze dzieciaczki reagują na nasz głos wiec pewnie dlatego jak przestałas mówic to sie uspokajała:P

MILA, positive, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dobry jest ten krem na cellulit ? ja co prawda raczej nie mam cellulitu ale nie zaszkodzi by go uzywac. Na brzuch tez mozna go stosowac ?
    Amela jak tam po wizycie ? :)

Ja przytylam juz ok 10 kg,najwiecej na brzuchu oczywiscie i po bokach i na udach. A jeszcze 3 mies. przed nami :D
    Co do palenia to ja tez na szczescie nie pale i nie zamierzam,maz tez nie ani babcia. Tata tez nie.Mama moja pali ale ona wychodzi na balkon, no i znajomi.Takze u nas tez bedzie czyste powietrze :D
    Positive ja wlasnie tez sie przymiezam zeby cos zamowic z tej apteki ale jak mi nie przysla tak jak Tobie ? musisz jeszcze raz zaplacic :/
    Ale najpierw chcialam isc do apteki sie zorientowac po ile maja ta dana rzecz,czy faktycznie wychodzi taniej ale dzis mi sie juz nie chce a kawalek mam :D

Ruda27, Dodi, amela lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Kamilii i Moni, jak widze to czuje,, nie bylo zebym widziala a nie czula :P
    Moj od wczoraj bardzo aktywny jest.. Pewnie podoba mu sie obijanie mamusi :P

My wlasnie placuszki bananowe zjedlismy mmm pycha :)
    Zaraz idziemy do lekarza po l4 i po truskawki i arbuza do turka :P

Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoją córkę urodziłam w 37 tyg... teraz wolałabym donosić na styk...

mila a do kiedy zamierzasz pracować?

no i wpadłam podzielić się z wami pewnym blogiem... znalazłam go przypadkiem a jest super dziewczyna porównuje składy przeróżnych kosmetyków i środków dla dzieci... sama jestem zielona w tych składach...
    niektóre jej opinie mnie zaskoczyły... zresztą jak chcecie zobaczcie same...

http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html

pod linkiem są chusteczki ale jak wejdziecie w analizy wyświetli wam się więcej opcji...

Ruda27, Magda2013, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka nie musisz brac zadnych kubkow ani wody. Wystarczy sama glukoza. Tam Ci ja przygoruja w gabinecie. Mi nasypala do kubka plastikowego i zalala woda z czajnika. Co do cytryny to nie wiem..ja nie bralam :)

No mi sie raz to zdarzylo ze widzialam falujacy brzuch a nie czulam ruchow :P

Mila to niedlugo fajrant :D

pekinka82, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja widze roznice, tylko ja mam duzy cellulit i napewno go nie usunie :( ale widze napieta i lepsza skore.. Moze sprobuj go uzyc chociaz jedni opakowanie, jak masz malo cellulitu to powinien tym bardziej zadzialac :) a na brzuch nie wiem czy mozna dawac, ja daje na uda pupe i ramiona :P
    Na brzuszek lepiej cos na rozstepy, nawilzajacego :)

Nie pamietam o jakiej aptece internetowej mowicie, ale tez slyszalam ze gemini jest tania :)

• positive Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja już wiele razy zamawiałam z tej apteki i zawsze moje zamówienie dochodziło to pierwszy raz ... a zamawiając przez internet zawsze wychodzi taniej... bo nie ma marży aptecznej czy jakoś tak...

co do ruchów u mnie tak sama jak widzę to i czuję...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive super blog, dzieki za lińka :) napewno sie przyda :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive fajna ta stronka. Ja w sobote w carfurze kupilam 4 paczki chusteczek Johnson's Baby bo wg mnie sa dobre a mieli w promocji. I widze ze na tej stronie tez polecaja :)
    Daria ide sie przejsc do Rossmana,zobacze tam po ile maja ten krem.

Ruda27 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka to mamy tak samo :)

Zawsze tak mam ze jak ja czuje to widze jak mi brzuch sie rusza,wczoraj takie cos dopiero zauwazylam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 15:24

pekinka82 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak widzę to czuję.... Jak czuję to bywa, że czasem widzę..
    ......ale właśnie.......miałam z 2 razy tak, że widziałam a nie czułam :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale kupujac na doz.pl placisz w aptece przy odbiorze :-) wiec nie ma ryzyka - ja kiedys nawet cos zamowilam i zrezygnowalam nie odebralam i po klopocie :P

U mnje sie spaghetti juz robi pranie zrobilam :-) kupilak dzis w lumpeksie spiworek za cale 4, 50zl ogolnie nie wiem czy mi sie przyda ale za takie pieniadze nie moglam sje oprzec :P

Daria ja mam taki cellulit na nogach i tylku ze jak stoje to nawet powyzej linii majtek widac o.O wtyd do ludzi wyjsc :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mi tez wstyd :( ja mam bardziej niz niejedna stukilowa baba.. :( nie pozbede sie go jedynie chyba jakimis zabiegami..
    Madzia daj znac czy kupisz krem :)
    My sie z mezem drzemnelismy :P

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ