Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciąży - do 24 tyg leżałam, waga rosła i robiła mi się oponka za biodrach oprócz brzuszka. Smarowałam brzuch (od 3 mca), biodra i pośladki kremem z kolagenem. Udka nie rosły więc najwyżej wycierałam w nie ręce z kremu. Brzuch w 40 tyg miałam ogromny, skóra była mocno napięta, a do końca nie pojawił ani jeden rozstęp. Po porodzie leżałam kilka godzin pod kroplowkami na jednym boku i całą noc bo dziecko miałam obok siebie, rano okazało się, ze ten bok mi popękał na udku, tam gdzie już nie smarowałam. Wcześniej miałam rozstępy na pośladkach, jeszcze w liceum się pojawiły, choć nie tyłam wtedy. Nie wiem od czego to zależy.
Dziewczyny, polcam do gondolek śpiworki WOMAR, Dobrze się sprawdził od pierwszych deszczowo-chłodnych dni. Na dresik czy polarowego pajaca we wrześniu i później był ok. Nie używałam do niego cieplejszego kombinezonu, ale zabierałam małego w gondoli do domu, pierwsze też rodziłam latem -
Truskaweczka83 wrote:Rudi i dziwić się, że bezdomni tam ciągle są - ciepło, miło, wc, czego chcieć wiecej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:51
-
A ja dziś zapiekanki robię sobie w domu. Na lody jutro w nagrodę po pobraniu krwi. Jutro na szczęście tylko morfologia to dużo nie wezmą.
Truskaweczka, pościel boska. Mężowi za kare nie daj w niej spać tylko na swoją połowę weź.
Rudi a to w jakim mieście ten dworzec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:51
-
nick nieaktualnyTruskaweczka ja moze wygladam na chudzinke ale wcale taka nie jestem. A brzuch to mam juz taki ze zaczyna mi uciskac pluca i przepone jak siedze. Dobrze ze siedze tylko jak jem ale az sie boje koncowki jak ja juz tak wygladam. Jutro zrobie zdjecie i Wam pokaze jaki jest duzy. Dla mnie olbrzymi, juz widze ze wiekszy niz z Marcelim.
-
Mam tzw. wku*wa ogólnoustrojowego...
W listopadzie szwagierka urodziła córcię.
Co chwilę słyszę, jaki to ja mam malutki brzuszek, bo ona to miala wiekszy...
Dziś mnie obsiadła i teściowa moja i matka szwagra i sama szwagierka...
Jeszcze trochę i zacznie się porównywanie porodów, sposobów karmienia czy rozwoju dzieci...
Już teraz jak powiem, że karmienie piersią nie jest dla mnie priorytetem to mało mnie nie zlinczują.
Wychodzę z założenia, że fajnie jak bedę miała pokarm, ale nie za wszelką cenę - jak będzie trzeba to mały dostanie butlę.
Ohhhh ja niedobra matka!makota lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Penelope jestem z miasta Kopernika, piernika i Rydzyka
Malika olej porównywania!!
Jak ktoś zaczyna że mną taki temat to robię minę, która mówi wszystko i nagle znajduje się inny temat
Czasami sama się coś siostry pytam to mi mówi że nie pamięta hehehe
Też nie jestem terrorystką laktacyjną, co będzie to będzie. Ważne żeby dziecko było najedzonemalika89 lubi tę wiadomość
-
Ja tam uwielbiam swój brzuszek
jest zgrabny, ładny, okrąglutki i ma w sobie milion słodyczy - a za zawartośc nie da się zapłacić kartą Mastercard
Rudi88, kaarolaa, paola89, Aśka_gdańsk, makota, Martynka30, Betty Boop, alicjaaaa lubią tę wiadomość
urodzony 40+1 tc.
nick nieaktualnyNajważniejsze jest dobro dziecka i olac wszystkich ktorzy dobrze ci radza i porownuja ciebie do innych matek. Ja sie nasłuchałam w swieta od tescia ze jego corki to ciaze przechodzą jak tarany. Nic im nie jest, ze ja też mam maly brzuch i male cycki i nie będę miala tyle mleka co one. No rusza to troche człowieka ale trzeba to brac na chlodno.
-
malika89 wrote:Ja tam uwielbiam swój brzuszek
jest zgrabny, ładny, okrąglutki i ma w sobie milion słodyczy - a za zawartośc nie da się zapłacić kartą Mastercard
I prawidłowo
Siostra mi powiedziała, że z figury przypominam jej Muminka, prawie posikałam się ze śmiechu -
Z mojej strony rodziny jest spokoj na szczescie, ale od męża strony tez sa porownania. Szwagierka 2 lata temu rodzila, ciaza bez kłopotu, porod naturalny bez gadania i do tego 3ci rok w domu siedzi bo dziecko wychowuje przeciez. A ja niedosc, ze tabletki łykam w ciąży, chce miec cesarke i planuje pracowac na macierzynskim a do pracy wrocic max po roku.
Z cyklu wyrodna matka
malika89, opóźniona, alicjaaaa lubią tę wiadomość
[/url]
-
malika89 wrote:Ja tam uwielbiam swój brzuszek
Pieknie powiedzianeja swoja zawartość tez kocham mocno i jak sobie rok temu przypomne jak ryczalam ze nie moge zajsc w ciąże...niech sie dzieje wola nieba byle cud byl zdrowy
ale kompleksy i tak mam bo rosne nie tylko w brzuszek, juz rozstepy ida, a domyslam sie jak trudno bedzie potem eh
[/url]
-
SyHa85 wrote:Z mojej strony rodziny jest spokoj na szczescie, ale od męża strony tez sa porownania. Szwagierka 2 lata temu rodzila, ciaza bez kłopotu, porod naturalny bez gadania i do tego 3ci rok w domu siedzi bo dziecko wychowuje przeciez. A ja niedosc, ze tabletki łykam w ciąży, chce miec cesarke i planuje pracowac na macierzynskim a do pracy wrocic max po roku.
Z cyklu wyrodna matka
Bo my będziemy Matki Polki Latająco - Pracujące
Wychowywanie dziecka to nie jest wymówka na siedzenie w domu
SyHa85, alicjaaaa, hella lubią tę wiadomość
urodzony 40+1 tc.
Penelope30 u nas każdy ma swoją kołdrę - bo ja spie jak "krokiet" zawijam się w rulon i po czubek głowy, a mój tylko na nogi zarzuca, chyba, że zimno mu, ale to rzadko. Przyzwyczaiłam się do swojej kołderki - przez to mam 3 zmiany po 3 sztuki, tzn:
3 szt letnich - cienkich
3 szt średnich - jesień, wiosna
3 szt grubych pierze, zima
od babci mam część, same z mamą robiły.
dobrze, że strych jest to mam gdzie trzymać
Karola zrób fotkę - to dobrze, że rośnie brzusio, w sierpniu będziemy jak smoki wyglądać
Malika ja tak samo podchodzę, nie dam rady karmić to się nie bede zamęczać!
Córke karmiłam 3 tyg tylko bo po 1 zjeździe na studiach mi przepadł!!
Nie miałam jak ściągnąć cały dzień, dopiero wieczorem po 14h, na drugi i trzeci dzień to samo i jak wróciłam to go już nie było, mała nie chciała ciągnąć z pustego cyca bo flacha lepsza i ma się bardzo dobrze - 13 lat i 170 wzrostu
kaarolaa, malika89, Ania_1986, Penelope30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sobie wyobrażałam ze jak urodze Marcela to bede jak ta matka z okladki. Zadbana, pomalowana w fajnych ciuchach i bede z usmircthem na buzi prowadzila wozek. A w rzeczywistości to nawet mi sie rzes czesto nie chce pomalowac tylko tyle ze puder na ryjek poloze bo mam straszna cere po pryszczach, ciuch zakladam wygodny ale jedyne co zostało z zalozenia to ten usmiech na twarzy
bo mam cudownego synka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:01
Rudi88, malika89, oLena31, Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTruskaweczka krokiet mnie rozbawil
My mamy jedna koldre ale ogromna. Z reszta mój wiecznie odkryty spi wiec wiekszosc jest moja. Kupilismy taka lato zima. Ale korzystamy tylko z wersji lato bo jest dosc ciepla a druga czesc lezy w lozku i wyjmuje ja jak mam gosci wiecej, czyli prawie nigdy.Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Każdy brzuch jest inny, na szczęście mamy inne geny , a nie wiedziałam że duży brzuch i cycki to oznaka ze dziecko będzie większe, zdrowsze ? Yhym... wazne zeby kazda z nas była zadowolona i cieszyła się z ciąży a dzieci były zdrowe. Reszta niech sobie pogada. Zawsze będą porównywać. .Nasze maleństwo :* Kinga
21.08.2016r.
-
nick nieaktualnyPaola duze cycki dla pokolenia naszych rodzicow czy babc oznaczaja dużo mleka a ja jak i Wy wiecie ze to nie prawda. Lezac na oddziale poporodowym mialam przyjemnosc widziec i sama na sobie sprawdzic. Ja mam srednie piersi a mleka mialam ogromne ilosci a znow koleżanki z lozecz obok mialy wieksze rozmiary a o pokarm to dlugo walczyly zanim laktacja sie rozkrecila a i pozniej mialy go duzo mniej ode mnie.
-
Te średniowieczne poglądy ... ludzie tak myślą i potem pindola takie głupoty.
Karola szkoda że czasami ludzie nie zastanowia się zanim coś powiedzą.. moja koleżanka z pracy miała mały brzuch przy dwóch ciazach i cycki jej rosły do pokarmu a jak tylko dzieciaki sciagly mleko to wracał jej rozmiar biustu ... ehh ci ludzieNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.