X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży - do 24 tyg leżałam, waga rosła i robiła mi się oponka za biodrach oprócz brzuszka. Smarowałam brzuch (od 3 mca), biodra i pośladki kremem z kolagenem. Udka nie rosły więc najwyżej wycierałam w nie ręce z kremu. Brzuch w 40 tyg miałam ogromny, skóra była mocno napięta, a do końca nie pojawił ani jeden rozstęp. Po porodzie leżałam kilka godzin pod kroplowkami na jednym boku i całą noc bo dziecko miałam obok siebie, rano okazało się, ze ten bok mi popękał na udku, tam gdzie już nie smarowałam. Wcześniej miałam rozstępy na pośladkach, jeszcze w liceum się pojawiły, choć nie tyłam wtedy. Nie wiem od czego to zależy.

Dziewczyny, polcam do gondolek śpiworki WOMAR, Dobrze się sprawdził od pierwszych deszczowo-chłodnych dni. Na dresik czy polarowego pajaca we wrześniu i później był ok. Nie używałam do niego cieplejszego kombinezonu, ale zabierałam małego w gondoli do domu, pierwsze też rodziłam latem :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Rudi i dziwić się, że bezdomni tam ciągle są - ciepło, miło, wc, czego chcieć wiecej!
    A właśnie, że nie ma bezdomnych. Zamontowali kamery, jest ochrona, a kibelek płatny i pani pilnuje. Także mówię swiatowo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:51

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zapiekanki robię sobie w domu. Na lody jutro w nagrodę po pobraniu krwi. Jutro na szczęście tylko morfologia to dużo nie wezmą.

Truskaweczka, pościel boska. Mężowi za kare nie daj w niej spać tylko na swoją połowę weź.
    Rudi a to w jakim mieście ten dworzec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:51

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniła do mnie moja mama i drze mi się do ucha, mówię jej że zasięgu nie mam i że się nie dogadamy a ta się drze, normalnie mi ciśnienie podniosła, aż mała zaczęła się wiercić.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja moze wygladam na chudzinke ale wcale taka nie jestem. A brzuch to mam juz taki ze zaczyna mi uciskac pluca i przepone jak siedze. Dobrze ze siedze tylko jak jem ale az sie boje koncowki jak ja juz tak wygladam. Jutro zrobie zdjecie i Wam pokaze jaki jest duzy. Dla mnie olbrzymi, juz widze ze wiekszy niz z Marcelim.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tzw. wku*wa ogólnoustrojowego...

W listopadzie szwagierka urodziła córcię.
    Co chwilę słyszę, jaki to ja mam malutki brzuszek, bo ona to miala wiekszy...
    Dziś mnie obsiadła i teściowa moja i matka szwagra i sama szwagierka...

Jeszcze trochę i zacznie się porównywanie porodów, sposobów karmienia czy rozwoju dzieci...

Już teraz jak powiem, że karmienie piersią nie jest dla mnie priorytetem to mało mnie nie zlinczują.
    Wychodzę z założenia, że fajnie jak bedę miała pokarm, ale nie za wszelką cenę - jak będzie trzeba to mały dostanie butlę.

Ohhhh ja niedobra matka!

makota lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope jestem z miasta Kopernika, piernika i Rydzyka :-)

Malika olej porównywania!!
    Jak ktoś zaczyna że mną taki temat to robię minę, która mówi wszystko i nagle znajduje się inny temat :-P
    Czasami sama się coś siostry pytam to mi mówi że nie pamięta hehehe
    Też nie jestem terrorystką laktacyjną, co będzie to będzie. Ważne żeby dziecko było najedzone :-)

malika89 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uwielbiam swój brzuszek :) jest zgrabny, ładny, okrąglutki i ma w sobie milion słodyczy - a za zawartośc nie da się zapłacić kartą Mastercard ;)

Rudi88, kaarolaa, paola89, Aśka_gdańsk, makota, Martynka30, Betty Boop, alicjaaaa lubią tę wiadomość

dqpr3e5ekt0iowfy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze jest dobro dziecka i olac wszystkich ktorzy dobrze ci radza i porownuja ciebie do innych matek. Ja sie nasłuchałam w swieta od tescia ze jego corki to ciaze przechodzą jak tarany. Nic im nie jest, ze ja też mam maly brzuch i male cycki i nie będę miala tyle mleka co one. No rusza to troche człowieka ale trzeba to brac na chlodno.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja tam uwielbiam swój brzuszek :) jest zgrabny, ładny, okrąglutki i ma w sobie milion słodyczy - a za zawartośc nie da się zapłacić kartą Mastercard ;)

I prawidłowo :-)

Siostra mi powiedziała, że z figury przypominam jej Muminka, prawie posikałam się ze śmiechu :-D

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej strony rodziny jest spokoj na szczescie, ale od męża strony tez sa porownania. Szwagierka 2 lata temu rodzila, ciaza bez kłopotu, porod naturalny bez gadania i do tego 3ci rok w domu siedzi bo dziecko wychowuje przeciez. A ja niedosc, ze tabletki łykam w ciąży, chce miec cesarke i planuje pracowac na macierzynskim a do pracy wrocic max po roku.

Z cyklu wyrodna matka :-P

malika89, opóźniona, alicjaaaa lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:

Pieknie powiedziane :-) ja swoja zawartość tez kocham mocno i jak sobie rok temu przypomne jak ryczalam ze nie moge zajsc w ciąże...niech sie dzieje wola nieba byle cud byl zdrowy :-) ale kompleksy i tak mam bo rosne nie tylko w brzuszek, juz rozstepy ida, a domyslam sie jak trudno bedzie potem eh :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Z mojej strony rodziny jest spokoj na szczescie, ale od męża strony tez sa porownania. Szwagierka 2 lata temu rodzila, ciaza bez kłopotu, porod naturalny bez gadania i do tego 3ci rok w domu siedzi bo dziecko wychowuje przeciez. A ja niedosc, ze tabletki łykam w ciąży, chce miec cesarke i planuje pracowac na macierzynskim a do pracy wrocic max po roku.

Z cyklu wyrodna matka :-P

Bo my będziemy Matki Polki Latająco - Pracujące :)

Wychowywanie dziecka to nie jest wymówka na siedzenie w domu :)

SyHa85, alicjaaaa, hella lubią tę wiadomość

dqpr3e5ekt0iowfy.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 u nas każdy ma swoją kołdrę - bo ja spie jak "krokiet" zawijam się w rulon i po czubek głowy, a mój tylko na nogi zarzuca, chyba, że zimno mu, ale to rzadko. Przyzwyczaiłam się do swojej kołderki - przez to mam 3 zmiany po 3 sztuki, tzn:
    3 szt letnich - cienkich
    3 szt średnich - jesień, wiosna
    3 szt grubych pierze, zima
    od babci mam część, same z mamą robiły.
    dobrze, że strych jest to mam gdzie trzymać :)

Karola zrób fotkę - to dobrze, że rośnie brzusio, w sierpniu będziemy jak smoki wyglądać :)

Malika ja tak samo podchodzę, nie dam rady karmić to się nie bede zamęczać!
    Córke karmiłam 3 tyg tylko bo po 1 zjeździe na studiach mi przepadł!!
    Nie miałam jak ściągnąć cały dzień, dopiero wieczorem po 14h, na drugi i trzeci dzień to samo i jak wróciłam to go już nie było, mała nie chciała ciągnąć z pustego cyca bo flacha lepsza i ma się bardzo dobrze - 13 lat i 170 wzrostu :)

kaarolaa, malika89, Ania_1986, Penelope30 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wyobrażałam ze jak urodze Marcela to bede jak ta matka z okladki. Zadbana, pomalowana w fajnych ciuchach i bede z usmircthem na buzi prowadzila wozek. A w rzeczywistości to nawet mi sie rzes czesto nie chce pomalowac tylko tyle ze puder na ryjek poloze bo mam straszna cere po pryszczach, ciuch zakladam wygodny ale jedyne co zostało z zalozenia to ten usmiech na twarzy :D bo mam cudownego synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:01

Rudi88, malika89, oLena31, Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka krokiet mnie rozbawil :)

My mamy jedna koldre ale ogromna. Z reszta mój wiecznie odkryty spi wiec wiekszosc jest moja. Kupilismy taka lato zima. Ale korzystamy tylko z wersji lato bo jest dosc ciepla a druga czesc lezy w lozku i wyjmuje ja jak mam gosci wiecej, czyli prawie nigdy.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy brzuch jest inny, na szczęście mamy inne geny , a nie wiedziałam że duży brzuch i cycki to oznaka ze dziecko będzie większe, zdrowsze ? Yhym... wazne zeby kazda z nas była zadowolona i cieszyła się z ciąży a dzieci były zdrowe. Reszta niech sobie pogada. Zawsze będą porównywać. .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się cieszę z mojej małej kulki :) jak dziecko jest zdrowe to po co się martwić czy porownywac rozmiar .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola duze cycki dla pokolenia naszych rodzicow czy babc oznaczaja dużo mleka a ja jak i Wy wiecie ze to nie prawda. Lezac na oddziale poporodowym mialam przyjemnosc widziec i sama na sobie sprawdzic. Ja mam srednie piersi a mleka mialam ogromne ilosci a znow koleżanki z lozecz obok mialy wieksze rozmiary a o pokarm to dlugo walczyly zanim laktacja sie rozkrecila a i pozniej mialy go duzo mniej ode mnie.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te średniowieczne poglądy ... ludzie tak myślą i potem pindola takie głupoty.
    Karola szkoda że czasami ludzie nie zastanowia się zanim coś powiedzą.. moja koleżanka z pracy miała mały brzuch przy dwóch ciazach i cycki jej rosły do pokarmu a jak tylko dzieciaki sciagly mleko to wracał jej rozmiar biustu ... ehh ci ludzie

‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ