X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • makota Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się z Wami po długiej nieobecności i wiem już, że nie mam szans nadrobić wszystkiego, o czym pisałyście,ale teraz znów będę na bieżąco. Pochwalę się,że na usg wszystko wyszło w porządku i pierwsza część ciała mojej kuleczki,którą wypieła na rodziców był siusiak ;) będzie syn!!!!!!!imiona wybrane, rodzice uradowani :) możecie mnie już wpisać na listę z terminem 15 sierpnia i męskim dziedzicem ;) miłego dnia życzę i udanego weekendu

Martynka30, kaarolaa, paola89, malika89, alicjaaaa, sabanek, SyHa85, oLena31, Kajka86, Rudi88, Truskaweczka83, hella, Betty Boop, monirek lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dr spokojnie pozwoliła wcisnąć cytrynkę ;)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet o kurtce dla młodej nie myślałam.. zakładam że będzie ciepło, a w chłodniejsze dni ubiore ja cieplej, najwyżej w sklepach teraz wszystko jest i jak coś to podjechać można. A jak ze szpitala będziecie wychodzić to co lepsze jakiś bodziak czy kaftanik i spodenki ? Myślę żeby tego pepuszka nieuszkodzic ...:)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na body. Nie lubie kaftanikow i przy Marcelu tylko body i pajace czy spiochy byly ubierane.

Martynka30, opóźniona lubią tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota gratulacje :)

A ja mam pytanie o rozstępy - głównie do obecnych już mam. Kiedy jest "największa szansa", że zaczną się robić? Jest jakiś moment, że brzuch zaczyna rosnąć w zawrotnym tempie i skóra nie wyrabia? Wiem, że jest to oczywiście sprawa indywidualna, uwarunkowana genetycznie i zależna od skłonności, ale może jest jakiś czas, kiedy trzeba intensywniej im przeciwdziałać?

makota lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja stawiam na body. Nie lubie kaftanikow i przy Marcelu tylko body i pajace czy spiochy byly ubierane.
    Dokładnie. Ja będę kupowała body, pajace i śpiochy. Jak dla mnie najwygodniejsze ubranka dla maluchów. Zamiast kurteczki na wczesną jesień będzie dresik. Jak będzie bardzo chłodno to przykryć cieplej i tyle. Potem kupię kombinezon w którym Mała przechodzi do wiosny :)

Martynka30, kaarolaa, _cherryLady lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no co Ty mały na pewno Cię bardzo kocha, w końcu jesteś jego mamusią.

Ja miałam taką sytuację z siostrzeńcem ze on zaczął się mylić i mowil do mnie mamo, bo ja z nim więcej czasu spędzałam niż moja siostra on czasami jej nawet nie widział bo wracała do domu z pracy jak on spał. W końcu ją zrypałam i powiedziałam ze nie może tak być ze już dziecko się myli kto jest jego mamą a ze w tedy obydwie miałyśmy długie ciemne włosy to dziecko tym bardziej głupiało. Ale to trwało kilka miesięcy. Teraz jak on śpi a siostra położy się koło niego to on to od razu czuje przez sen i się przekręca i wtula w nią a ma juz 5 lat. Trochę mi przykro że juz nie jestem dla niego taka ważna jak kiedyś ale ważne że za siostrą jest i tak slodko woła mamusia di niej.

Ale się rozpisałam. :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Dokładnie. Ja będę kupowała body, pajace i śpiochy. Jak dla mnie najwygodniejsze ubranka dla maluchów. Zamiast kurteczki na wczesną jesień będzie dresik. Jak będzie bardzo chłodno to przykryć cieplej i tyle. Potem kupię kombinezon w którym Mała przechodzi do wiosny :)

Ja tez stawiam na body, pajace ale tez fajne są pól śpiochy, można założyć do bodow. Kurteczki tez nie kupuję co najwyzej dresik. Z reszta mam chyba taki mały od siostry.

opóźniona lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do glukozy to ja jeszcze nie mam skierowania. Pewnie na następnej wizycie dostanę. A zamierzam poszukać tej cytrynowej. W ogóle zastanawiam się czy u mnie w ośrodku robią tą glukozę, mam nadzieję ze tak to bym na te 2 godziny wróciła do domu.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa dzięki za miłe słowa otuchy, od razu mi ulżyło, ten katar strasznie mnie męczy przez niego głowa mnie boli i oczy mi łzawią, wyglądam okropnie.

Ja na obciążenie glukozą idę 12 kwietnia, zobaczymy jak ja to przetrwam, wezmę w razie czego cytrynę, może u mnie w laboratorium pozwolą dodać, a może nie będę musiała i jakoś wypije ;)
    Najtrudniejsze to te czekanie dwie godziny o pustym żołądku, mimo choroby mała dopomina się jedzenia ;) cieszy mnie to że mogę jeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 14:43

kaarolaa lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu raczej nie ma opcji powrotu do domu bo trzeba siedzieć bez ruchu i nie spalać tego cukru, w jakąś książkę czy gazetki się trzeba będzie zaopatrzyć. Ciekawe czy choć do samochodu można przejść bo z pacjentami na korytarzu to słabo to widzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Kaarolaa dzięki za miłe słowa otuchy, od razu mi ulżyło, ten katar strasznie mnie męczy przez niego głowa mnie boli i oczy mi łzawią, wyglądam okropnie.

Ja na obciążenie glukozą idę 12 kwietnia, zobaczymy jak ja to przetrwam, wezmę w razie czego cytrynę, może u mnie w laboratorium pozwolą dodać, a może nie będę musiała i jakoś wypije ;)
    Najtrudniejsze to te czekanie dwie godziny o pustym żołądku, mimo choroby mała dopomina się jedzenia ;) cieszy mnie to że mogę jeść :)
    Mala nie patrzy ze ty chora i wola o jedzonko :)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Makota gratulacje :)

A ja mam pytanie o rozstępy - głównie do obecnych już mam. Kiedy jest "największa szansa", że zaczną się robić? Jest jakiś moment, że brzuch zaczyna rosnąć w zawrotnym tempie i skóra nie wyrabia? Wiem, że jest to oczywiście sprawa indywidualna, uwarunkowana genetycznie i zależna od skłonności, ale może jest jakiś czas, kiedy trzeba intensywniej im przeciwdziałać?

ja intensywnie działałam całą ciążę :) pojawiły się jak tylko wkroczyłam w 9 miesiąc i popękał mi cały brzuch aż do żeber :P ale już mało co widać

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczrlam 6ty i biodra poszly :-/ i podkolanami. A smaruje 2xdziennie :-( ehhh

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole tomnie znowu gardlo boli :-/ a wcale nie jest czerwone. Takie 2 plamki biale byly ale wyplukalam sola i juz nie ma. Mam nadzieje ze nic sie z tego nie wykluje bo taka piekna pogode zapowiadaja!!! A moze to alergia? Hmm czas zaczac brac zyrtec chyba...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko moge powiedziec tyle ze do 24 tygodnia nie mialam ani jednego i zaraz wchodze w 21 i tez poki co skora czysta, rozstepow brak. Ale do konca jeszcze daleko.

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście też nie mam rozstępów a weszłam w 23 tc mam nadzieje ze się już nie pojawią, ale za chwile pępek wyskoczy na zewnątrz, zawsze był wewnątrz a teraz widzę ze jeszcze trochę i będzie wysunięty na zewnątrz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 16:15

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się smaruję dwa razy bo niestety nawet przed ciążą czułam jak mi się nowa krecha zrobiła :/ teraz staram się nie przytyć zbyt dużo naraz chociaż nie ode mnie rosnący brzuch zależy.. a i jeszcze kupiłam gabke do masażu i staram się jej używać przynajmniej 2 razy w tygodniu. I peeling idzie razem z nią w ruch ..póki co to nie mam nic nowego no ale jak się ma tendencję to chyba nic mnie nie uratuje w późniejszym czasie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 16:23

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie nie smaruje i nie masuje po brzuchu bo w moim stanie to w ogole niewskazane. Wiec skore to mam sucha jak diabli ale kit ze skora aby tylko niepotrzebnych skurczy nie wywolywac.

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powiem, że u mnie w poprzedniej ciąży z rozstępami do 8 miesiąca był spokój, a potem poszło: koło pępka, trochę na biodrach i na prawym boku nad biodrem, no i jeszcze pod piersiami. Przez pierwsze pół roku były sino- srebrzące się (załamka), ale po roku stały się mało widoczne (myślałam, że to nie nastąpi ;)). Poszło mi tak, bo mała się mocno wypychała w dwóch miejscach i w tych miejscach miałam najwięcej. Teraz nowych jeszcze nie widzę, ale wiem, że będą ;)

Gorzej zszokowana byłam widokiem brzucha (a właściwie worka na brzuchu) po porodzie. Inaczej sobie to wyobrażałam i to było dla mnie totalne zaskoczenie. Mało estetycznie to wygląda. No ale wchłaniał się bardzo szybko. Właściwie do 6 tygodnia miałam już tylko oponkę.

A co do kołderek dla dzieci - moja dwulatka do tej pory nienawidzi spać pod kołdrą albo kocem. Ile ja się nakombinuję, żeby ją czymś przykryć… Śpiworek to w ogóle histeria totalna. Ona musi mieć nieskrępowane nogi i tyle. Nakładam jej na noc cienkiego pajaca i na to grubego pajaca (takiego a'la kołderka, kupionego kiedyś w HM, ale rękawy obcięłam) i skarpety i tak może spać, a jak tylko ją przykryję w nocy, to jest od razu ryk i wybudzenie. Masakra. Jak była noworodkiem to robiłam jej rożek z kocyka grubego (bo urodziła się w marcu) i tak kładłam ją do łóżeczka. Niczym więcej jej nie przykrywałam, żadnych poduszek, nawet płaskich. Podkładałam tylko z jednej strony pod boczek zwiniętą w rulon pieluchę tetrową, żeby spała delikatnie na boczku. Mieliśmy moment, że trochę ulewała, to kupiłam poduszkę-klin i na tym ją kładłam. A odkąd nauczyła się przewracać, śpi na brzuchu i to dla niej najlepsza pozycja.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ