X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja nie mialam najmniejszego klopotu z glukoza. Teraz za 2 tyg powtorka-zobaczymy. Ja sie na tym nie skupialam- potraktowalam to na chlodno jak zwykle badanie :-) wypicie spoko, bardziej pobieranie krwi bylo straszne bo 3 klucia a ja slabe żylki. No i w glowie z glodu mi sie kreciło wiec siedzialam grzecznie :-)

Nie zmienia to faktu, ze wszystkim nam zycze powodzenia!!! :-)

U nas jak byłam ostatnio na badaniach, to gościu jakiś krzywą cukrową miał robioną i widziałam, że siedział na korytarzu po pobraniu pierwszym z tym takim czymś wbitym i przyklejonym w rękę co na początku montują. W sumie wolałbym 3 wkucia niż łazić 2 godziny z igłą bleee :)

• malika89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja nie mialam najmniejszego klopotu z glukoza. Teraz za 2 tyg powtorka-zobaczymy. Ja sie na tym nie skupialam- potraktowalam to na chlodno jak zwykle badanie :-) wypicie spoko, bardziej pobieranie krwi bylo straszne bo 3 klucia a ja slabe żylki. No i w glowie z glodu mi sie kreciło wiec siedzialam grzecznie :-)

Nie zmienia to faktu, ze wszystkim nam zycze powodzenia!!! :-)
    Ja mam tylko dwa oznaczenia. Na czczo i dwie godzinki po koktajlu

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja mam tylko dwa oznaczenia. Na czczo i dwie godzinki po koktajlu
    Ja tez bede miala tylko dwa pobrania. Tak przeczytalam ze strony laba do ktorego dostalam skierowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Karola- kochanie mama zawsze jest ważna! Np moj brat chojrak 10 letni, jak tak to mama bee, wez mamo nie całuj mnie to siara. Zwłaszcza przy tacie. Ale jak nikt nie widzi, to mówi do mamy maaaaaaamuuuśśś przytulania nadszedł czasss i sie tulą, albo wchodzi jej pod bluzkę i karze jeszcze mamie go rodzić i tulić jak niemowlaka :D
    Super ze mam kogos kto mi pomoze no ale teraz jest mi ciezko sie pogodzic z tym ze mlody wybiera do przytulania babcie a nie mnie. Czasem tak mysle czy nie za szybko jednak podjelam decyzje o ciazy. Wiedzialam ze beda problemy, no ale troszke mnie to przerasta. Nie chce isc do szpitala bo nie bede widziala malego a wiem ze musze bo zeby ratowac drugiego.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja tez bede miala tylko dwa pobrania. Tak przeczytalam ze strony laba do ktorego dostalam skierowanie.

A to u nas na czczo, po 1h i po 2h. Ja bym welfron wolala juz chyba bo ostatnio wkluwala, wykluwala i tydzien z siniakami chodzilam na obu łapach. No ale co tam- trzeba przezyc :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A to u nas na czczo, po 1h i po 2h. Ja bym welfron wolala juz chyba bo ostatnio wkluwala, wykluwala i tydzien z siniakami chodzilam na obu łapach. No ale co tam- trzeba przezyc :-)
    Mnie to moga nawet i 10 razy pobierać. Ja mam takie zyly ze nigdy nikt problemu nie mial a i ja sie igiel nie boje. Po pobycie na oddziale kiedy mi wody uciekaly to mialam tak zyly pokute ze zrosty mi sie porobily.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek, bo szwędam się po domu a robota czeka

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda super a ja sie kisze w domu no deprechy dostane.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    ja mam zwykla glukoze, ale mam zamiar wcisnąć tam cytryynkę :)

a apropo tego szumisia- bo mowicie, ze mozna go na noc zostawić- ale czytałam, że on tylko minutę szumi???

kuzzzwa.... tylko co troche pochodze i poloze sie zeby sprawdzic to twrdnienie, to podbrzusze twrde///... bede najwiecej jak sie da lezala do srody zanim sie nie dowiem czy te twardnienia nie powodują skracania... zawsze jest sie o co martwic...

Ten z rosmanna po godzinie się wyłącza sam, są takie szumisie co same się włączają na płacz dziecka... :)

Mąż mnie wyciągnął na spacer, zakupy ciucholandowe dla Tymka poczynione :)

_cherryLady, kaarolaa lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek, bo szwędam się po domu a robota czeka

Rudi, ja też nie mogę się zebrać, a tyle mam rzeczy do zrobienia, że jeszcze bardziej mnie to zniechęca... Zasiedzieliśmy się po świętach u rodziców i teraz czas nas goni. A wcale nie czuję się wypoczęta :/
    Dobrze, że chociaż pogoda ładna, to od razu pozytywniej

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisiów, dla mnie 100 zł to dużo. Chociaż patrząc na to ile kosztują bez promocji, to rzeczywiście okazja. Na szczęście mój S. jest dźwiękowcem, więc wynajdzie zestaw różniastych odgłosów i będziemy włączać przez mały głośniczek na kartę sd. Już mam plan, jak go wkładać i wyjmować z maskotki :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny w 23 tygodniu, chora i osłabiona juz trzeci dzień, ale chyba pomału czuje poprawę, czuje jak ze mnie schodzi, z nosa leci mi jak z kranu, mam najgorzej z oddychaniem, zwłaszcza się męczę jak jem, ale mam nadzieje ze juz niedługo mi przejdzie.

kaarolaa lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Witam się z Wami dziewczyny w 23 tygodniu, chora i osłabiona juz trzeci dzień, ale chyba pomału czuje poprawę, czuje jak ze mnie schodzi, z nosa leci mi jak z kranu, mam najgorzej z oddychaniem, zwłaszcza się męczę jak jem, ale mam nadzieje ze juz niedługo mi przejdzie.
    Mialo byc cytuj. Nie ma jak pisanie z tel. Blondyba dla pocieszenia mi katar puscil po 8 dniach...

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :-)
    Gratuluję udanych wizyt a tym które chorują zdrówka życzę :-)

Byłam dzisiaj na glukozie i nie było tak strasznie, 75 g glukozy rozpuszczaja w 300 ml ciepłej wody i smakuje to prawie jak bardzo słodka slabiutka herbata. Cytryny nie pozwalają dodawać bo podobno falszuje wyniki... I u mnie były 3 wklucia: na czczo, po godz i po dwóch.

Jest to do przejścia :-)

Miłego dnia :-)

Pozdrawiam

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podejrzewam ze katar długo będzie mnie trzymał, mam tylko nadzieje ze maleństwu nie zaszkodzi moje przeziębienie, bo tylko o nie się martwię.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Tak podejrzewam ze katar długo będzie mnie trzymał, mam tylko nadzieje ze maleństwu nie zaszkodzi moje przeziębienie, bo tylko o nie się martwię.
    Nic mu nie bedzie. Jest na tule duze ze spokojnie mozesz chorowac ;)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:
    Hej Kobietki :-)
    Gratuluję udanych wizyt a tym które chorują zdrówka życzę :-)

Byłam dzisiaj na glukozie i nie było tak strasznie, 75 g glukozy rozpuszczaja w 300 ml ciepłej wody i smakuje to prawie jak bardzo słodka slabiutka herbata. Cytryny nie pozwalają dodawać bo podobno falszuje wyniki... I u mnie były 3 wklucia: na czczo, po godz i po dwóch.

Jest to do przejścia :-)

Miłego dnia :-)

Pozdrawiam

Co laboratorium to inaczej.
    Tu gdzie ja byłam, to sama pielęgniarka proponowała, żeby przyjść z cytryną :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn, które są już mamusiami. Rodzimy latem- co z kurteczkami- warto chyba mieć jakąś nie? KUpić lepiej rozm 62 czy 56? No bo wiadomo i latem bywają chłodne dni.

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolala 62 i mam taka lekka w yym rozmiarze chociaz 56 tez mam po Marcelim. Wszystko tez zalezy od tego jakie dziecko duze sie urodzi, ale chyba 62 to tak bezpieczniej

Martynka30, _cherryLady lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że cytryna taka zwykła na własną rękę mogła by zafałszować, ale te glukozy gotowe cytrynowe to chyba są dobrze zbilansowane i można spokojnie kupić. Ja jeszcze nie wiem kiedy będę miał pewnie za miesiąc. Idę do diagnostyki i zapytam jak mają cytrynową to wezmę a jak tylko zwykła to też sprubuję. Chyba że będą kazali własną przynieść, zobaczymy.

‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ