X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam ogromne zaleglosci. Az nie wiem od czego zaczac. Ja dzisiaj zorganizowalam grila i zaprosilam swoich rodzicow (maja do mnie 140km) oczywiscie z grzecznosci musialam.tez zaprosic tesciow u ktorych mieszkam... troche to przykre ze zapraszam swoich rodzicow, do swojego nowo wybudowanego domu ale nie moge w spokoju z nimi posiedziec i pogadac bo musze wielka impreze robic.... do tego jeszcze dziadek z babcia sie wprosili i jeszcze jakis wujek ktorego pierwszy raz na oczy widzialam. No litosci...... AMANINA kilka dni temu pisalas o rowerze, ale mam troche zaleglosci :-) ja jezdze codziennie rowerkiem a wczoraj zaszalalam i pojezdzilam z mezem motorem. Oprocz tego codziennie gimnastykuje sie na dzialce z grabiami i motyka :-) i czuje sie z tym swietnie. Zdecydowanie lepiej niz jak siedze na tylku. Spedzam cale dnie na swiezym powietrzu a nie przed telewizorem. :-)

malika89, Rudi88, kaarolaa, SyHa85, hella, amanina lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    W ogole jak ten czas leci. Marceli dzisiaj konczy 19 miesiecy. Jeszcze 5 i beda dwa latka...

A nasza Królewna dziś skończyła 16 :-) rosną szybko te nasze dzieciaczki ;-)

kaarolaa, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w końcu dotarłam do domu, bo na weekend byliśmy w Warszawie u przyjaciół. Nawet nie spodziewałam się, że po ponad tygodniu nieobecności w domu będę się tak cieszyła, że noc w końcu w swoim łóżku spędzę.
    Oczywiście, żeby nie było tak fajnie to dostałam pismo z ZUS-u o wszczęciu postępowania wyjaśniającego i nie dość, że jakies dokumenty trzeba im wysłać to odpowiedzieć na ok 40 pytań...

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 a z jakiej organizacji musisz ich zapraszać, bo nie rozumiem. Jak moi rodzice przyjeżdżają do mnie to ich tylko goszczę pomimo tego że mieszkam z teściami, no chyba że mam takie życzenie to ich zaproszę jak mam lepszy dzień, ale nikt nie zmusi mnie żebym to zrobiła zawsze.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wzięłam mojego pod włos :D wiem jaki on jest cięty na sklepy typu loompex i powiedziałam mu że już w sumie nie mam w czym chodzić, ale że mam tylko parę złotych to pójdę do loompexu i coś sobie kupię.
    Normalnie dostał piany na pysku i powiedział że absolutnie żadnego chodzenia po takich sklepach :D

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Paulka123 a z jakiej organizacji musisz ich zapraszać, bo nie rozumiem. Jak moi rodzice przyjeżdżają do mnie to ich tylko goszczę pomimo tego że mieszkam z teściami, no chyba że mam takie życzenie to ich zaproszę jak mam lepszy dzień, ale nikt nie zmusi mnie żebym to zrobiła zawsze.
    Mieszkam w domu u tesciow- tymczasowo bo 500m dalej pobudowalismy dom ale dopiero latem sie wprowadzimy..... niby nikt nie zmusza mnie ale wypada zaprosic..... moze przesadzam ale jakos glupio byloby ich nie zaprosic

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam głupio nie jest, a mieszkamy w tym samym domu. Kurczę masz prawo do jakiegoś odosobnienia, czy chociażby po to żeby się rodzicom na teściów pożalić.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ja 6 też dopiero za 2 tygodnie. Kto jutro wizytuje?
    Ja jutro na 17:00 połówkowe - nie wiem jak zasne :\

Penelope30, hella lubią tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się słabo czuję, niby ciepło dziś było to spacer i potem lody w domu nie powinny mi zaszkodzić. Gorączki nie mam, raczej taki zimny pot, osłabienie i trochę gardło drapie. Mam nadzieję że żadne choróbsko się z tego nie wykluję. Może to tylko osłabienie z niewyspania i po porannym pobraniu krwi.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w środę rano a już spać nie moge , mała też cicho siedzi :/ denerwuje mnie to ..

Powodzenia jutro na wizytach!

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj nerwa na teściową, grrrr!
    Przyjechała szwagierka na parę dni, tzn. siostra mojego męża i nocowali u niej. Dzisiaj zaprosiłam ich na obiad. Po obiedzie miała być kawa ale szybko zebrali się bo do kościoła. Ok, na kawę umówiliśmy się później u teściowej. Sprzątam potem po obiedzie i w kuchni na blacie leżała siateczka a w środku czekolada i cukierki. Pytam M czy wie skąd to, a on że nie wie. No to myślę: Pewnie przynieśli do kawy, bo nikt nic nie mówił no to ok, pójdziemy na tą kawę to zabierzemy. Jak teściowa to zobaczyła to myślałam, że mnie zje! Schowała to szybko i jak goście pojechali to z ryjem na mnie, że jak to tak! Że szwagierka kupiła dla nas, coby tak z pustymi rękami nie przychodzić a ja takie cyrki odstawiam i przynoszę z powrotem.. No to mówię, że mi nikt nic nie dawał, leżało w domu to przyniosłam do kawy. Ale nic do niej nie dotarło i dalej gadała, że to tak nieładnie i nie wypada i jak ja tak mogłam zrobić... Nosz ku***!!! Myślałam, że wyjdę z siebie!

Sorki za me żale, ale jak chciałam wyżalić się M to było tylko: Dobra daj już spokój... A we mnie się dalej gotuje.. :-/

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pije od kilku dni saszetki do rozpuszczania Prenalen, jakie to jest niedobre, bleeeee

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty i Karola za pomyślne wieści u Ciebie! :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja to pije od kilku dni saszetki do rozpuszczania Prenalen, jakie to jest niedobre, bleeeee

Ten bezwonny czosnek...

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ten bezwonny czosnek...
    Nom fuj fuj fuj

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty i Karola za pomyślne wieści u Ciebie! :-*
    Dzieki, zaraz jak tylko czegos sie dowiem to bede na bieżąco Wam pisala. Mam stresika az mi serce mocniej bije. Mam nadzieję ze chociaż zasne bez problemu.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiłabym się oranżady... Takiej ze szklanej butelki :) Takiej "na miejscu" :)

Produkują jeszcze takie?

paola89 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:

Produkują jeszcze takie?
    W niektorych osiedlowych mozna kupic. U mnie w Groszku wiem ze latem byla :)

malika89 lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:

Produkują jeszcze takie?

Oj tak poczuć jej smak :D

malika89 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    A ja mam dzisiaj nerwa na teściową, grrrr!
    Przyjechała szwagierka na parę dni, tzn. siostra mojego męża i nocowali u niej. Dzisiaj zaprosiłam ich na obiad. Po obiedzie miała być kawa ale szybko zebrali się bo do kościoła. Ok, na kawę umówiliśmy się później u teściowej. Sprzątam potem po obiedzie i w kuchni na blacie leżała siateczka a w środku czekolada i cukierki. Pytam M czy wie skąd to, a on że nie wie. No to myślę: Pewnie przynieśli do kawy, bo nikt nic nie mówił no to ok, pójdziemy na tą kawę to zabierzemy. Jak teściowa to zobaczyła to myślałam, że mnie zje! Schowała to szybko i jak goście pojechali to z ryjem na mnie, że jak to tak! Że szwagierka kupiła dla nas, coby tak z pustymi rękami nie przychodzić a ja takie cyrki odstawiam i przynoszę z powrotem.. No to mówię, że mi nikt nic nie dawał, leżało w domu to przyniosłam do kawy. Ale nic do niej nie dotarło i dalej gadała, że to tak nieładnie i nie wypada i jak ja tak mogłam zrobić... Nosz ku***!!! Myślałam, że wyjdę z siebie!

Sorki za me żale, ale jak chciałam wyżalić się M to było tylko: Dobra daj już spokój... A we mnie się dalej gotuje.. :-/

Ta Twoja teściowa to ewidentnie starej daty, dziwne ma poglądy, ja bym tak samo zrobiła jak Ty.

A ten Twój mąż to też widzę bardzo stoi po Twojej stronie.
    Ech, ci mężowie. Mój już mnie tak wkurzał tym ciągłym łażeniem i gadaniem o wszystkim teściowej że zaczęłam go od mamisynków wołać. Nawet nic nie mówi bo wie że mam racje, a potem ma pretensje że teściowa się do nas wtrąca. To teraz się wziął na sposób i mówi że do brata idzie, no nie wyrobie...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ