X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Chyba częściej będę mamę zapraszać. Włosy mi zrobiła, przy obiedzie pomogła, w kuchni posprzatała :-) teraz mogę leniuchować a może nawet mała drzemka ;-)
    :)

Mi sie u mamy podoba, mam obiadek ugotowany, malym się zawsze ktos zajmie, nakarmi, wykapie. Takze rudii jak masz okazję no to super ;)

Penelope30 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrociliśmy ze sklepu , poszłam po nowy stanik a oczywiście weszliśmy do smyka i wyczaiłam śpiworek z kubusiem puchatkiem ocieplany na jesień/zimę za 40 zeta przeceniony ze 139 , jestem tak zadowolona że szok :) będzie akurat na chłodne spacerki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 17:21

malika89, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne macie te brzuszki :) a to już 6 miesiąc .. jeszcze nie tak dawno wszystkie marudziły że nic nie widac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Dziewczyny śliczne macie te brzuszki :) a to już 6 miesiąc .. jeszcze nie tak dawno wszystkie marudziły że nic nie widac ;)
    U mnie do 6 miesiaca jeszcze troszke brakuje ;)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola , juz bliżej niż dalej a czas tak leci ze za chwilę będzie już 6 :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no brzuszki już duże macie ;) ja przy Was to malutki mam, a przynajmniej tak mi się wydaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    no brzuszki już duże macie ;) ja przy Was to malutki mam, a przynajmniej tak mi się wydaje
    Wstaw to sobie porownamy :)

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale mi sie zachcialo kielbaski z ogniska teraz juz zaraz natychmiast!!!☺

kaarolaa, sabanek lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 6 też dopiero za 2 tygodnie. Kto jutro wizytuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu. ..

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak, Karola ale jutro raczej nic jeszcze zakładać nie będą tylko pooglądają, ewentualnie Cie już położą tam tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobiora posiew i bede czekala na wynik bo probke wysylaja do olsztyna. Ale tak juz poloza, jak beda dobre wyniki to założą ale mysle ze usg na przyjeciu tez mi zrobia...

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    :)

Mi sie u mamy podoba, mam obiadek ugotowany, malym się zawsze ktos zajmie, nakarmi, wykapie. Takze rudii jak masz okazję no to super ;)

Nieczęsto mam okazję, bo mama od pon do pt pracuje. Fakt na 3/4 etatu, ale jednak. Ale jak przychodzi to zawsze mi cos ogarnie albo jak musiałam leżeć to obiadki robiła:)

Coś się na deszcz u nas zbiera :/

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest super. Wialo prawie caly dzien a teraz cichutko i cieplutko jest. Marcel ponad 3 godziny biegal po podworku...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Pobiora posiew i bede czekala na wynik bo probke wysylaja do olsztyna. Ale tak juz poloza, jak beda dobre wyniki to założą ale mysle ze usg na przyjeciu tez mi zrobia...
    No to choć tyle dobrze że Kornelka podejrzysz jak zrobią. Miejmy nadzieję że to wszystko im sprawnie pójdzie i nie będą Cie niepotrzebnie przetrzymywać. No i mam nadzieje że tam mają WIFI i będziesz z nami w ciągłym kontakcie.

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika, Karola, Penelope sliczne brzuszki - już widać, że to ciąża na 100% :)

Co do szafy to ja zamierzam kupić małą narożną na wymiar, tylko tam mam miejsce, ale nie mam za bardzo za co... :/

Sama się wkopałam, idziemy na wesele, sukienki, buty, fryzura, koszule, prezent to prawie 1000zł, opłaty kwiecień, raty, to drugi 1000zł, remont mamy jeszcze nie skończony, wiec na żarcie nam tylko 500zł zostanie na cały miesiąc, a przejadamy średnio 1500-1800zł (jedzenia i jakaś chemia, kosmetyki) A w maju komunia chrześnicy wiec 1500zł jak nic.
    Jeszcze kupiłam torebkę za 125+wysył a nie musiałam mieć nowej na wesele ale tak mi się spodobała:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ea226d27e61.jpg
    buty, bo w szpilkach nie dam rady za nic, a na sandałki za zimno jeszcze:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/416baca75c2f.jpg
    tak się wydaje, ale jak zsumuje wszystko to są ładne kwoty...
    Problem w tym, że korzystam z kasy przeznaczonej na remont dachu i powinno być 25000, a mam w tym momencie 22500, już mi 2500poszło na życie, a do czerwca musze oddać bo braknie na ten dach, fachowcy umówieni, blachy kupione, wszystko gotowe, tylko ta kasa.

W zeszłym roku przez ciążę zrezygnowałam z 2 tyg wakacji w Chorwacji, z remontu dachu - odwołałam go, żeby się nie przemęczać w ciąży a i tak ciąża nie dotrzymała nawet do ferii, teraz nie chciałam z niczego rezygnować ze względu na ciążę bo się bałam, że może się powtórzyć, na szczęście roboty masa a ciąża trwa ;)
    Oby tak do końca :)

A to ja dziś w 22 tyg - wchodzę w 23 tydzień i już 55% ciąży za mną :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6eecbc1bdc2b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:09

paola89, malika89, Martynka30, Kw14tuszek, Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    No to choć tyle dobrze że Kornelka podejrzysz jak zrobią. Miejmy nadzieję że to wszystko im sprawnie pójdzie i nie będą Cie niepotrzebnie przetrzymywać. No i mam nadzieje że tam mają WIFI i będziesz z nami w ciągłym kontakcie.
    Dwa lata temu wifi latalo wiec mam nadzieję ze dalej tak jest i oczywiście bede pisala... :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, ja muszę Kornelowi 200zł oddac po wypłacie, bo pożyczyłam hehehe

Zajadam maliny z Lidla i powiem wam ,że całkiem smakowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 20:08

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś byłam na szopingu z mężem :) zanim pojechaliśmy to mąż na drzemkę a ja się zrobiłam na bóstwo (włoski, makijaż) bo po domu to chodzę jak straszydło a potem poszłam męża obudzić on otwiera jedno oko i zdziwienie, a ja do niego "co żonę Ci podmienili?" :D

A na zakupach byliśmy w H&M kupiłam ubranka dla maleństwa łącznie 5 czy 6 rzeczy, a byliśmy też w smyku i w sumie nic mi się nie podobało, a jak się spodobało to ceny z kosmosu.

A i w H&M 20% na ubranka dziecięce, także 15 zł mniej zapłaciliśmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 20:07

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż kupił truskawki :)

Ania_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ