Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jujka wrote:Dziewczyny proszę powiedzcie mi gdzie mam mierzyć temp ? Zlapalo mnie przeziębienie i temp pod pacha 37,3 w pochwie 38,4. Robie zimne oklady bo mialam dreszcze. Od 6 dni jestem na antubiotyku bo mialam 2 zęby robione kanalowo.
Ja zawsze pod pacha mierze.[/url]
-
Właśnie usłyszałam hita.
Jak będę dużo leżeć to dziecko będzie spokojniejsze po urodzeniu!laven81, Lulu83, alicjaaaa, _cherryLady, Dominique88 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualny
-
malika89 wrote:Właśnie usłyszałam hita.
Jak będę dużo leżeć to dziecko będzie spokojniejsze po urodzeniu!
hehe:)
Mi wiele kolezanek mowilo, ze jak bede spokojna i wyciszona w ciazy to dziecko tez prawdopodobnie bedzie spokojne. A jak bede nerwowa to i dziecko bedzie nerwowe. Kilka kolezanek twierdzi, ze u nich sie to 100% potwierdzilo:)
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyDomi793 wrote:hehe:)
Mi wiele kolezanek mowilo, ze jak bede spokojna i wyciszona w ciazy to dziecko tez prawdopodobnie bedzie spokojne. A jak bede nerwowa to i dziecko bedzie nerwowe. Kilka kolezanek twierdzi, ze u nich sie to 100% potwierdzilo:) -
kaarolaa wrote:Ja sie duzo denerwowalam w poprzedniej ciazy a Marcel od poczatku byl spokojny...
Moja corka Julia tez spokojna jest od urodzenia, a wtedy w ciazy nie bylam calkiem spokojna;)Asiasia lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Czytam sobie "Jezyk niemowlat" i tam autorka wlasnie pisze o osobowosciach noworodkow, ktore podzielila na takie kategorie: Aniolki, Sredniaczki, Wrazliwce, Zywczyki i Poprzeczniaczki. Swietnie opisala kazda grupe z mnostwem przykladow maluszkow o podanych usposobieniach i osobowosci. Zytalam ta ksiazke podczas pierwszej ciazy 10 lat temu i sprawdzala sie idealnie. Teraz znow ja czytam i uwazam ze jest genialna:) Ciekawa jestem jaka osobowosc bedzie mial moj maly Alex:))
Moja Julia byla Sredniaczkiem wg opisu autorki i wszystko napisane w tej ksiazce o Sredniaczkach sie sprawdzilo w 100%!
Julia, 10 latek
nick nieaktualnyMusik wrote:Czesc Dziewczyny:) to my z dzisiaj. W koncu zaczelo byc po mnie widac ciaze;))
W piatek mam polowkowe i juz sie nie moge doczekac aby potwierdzic plec bo teraz jest cora tylko na 70%. Czy ktoras tak miala ze na pierwszym usg genetycznym byla podana plec na 70-80% a na polowkowym sie nie sprawdzilo??
Skoro dziecko ma byc spokojne od dlugosci lezenia w ciazy to moje bedzie strasznie ruchliwe bo nie mam czasu na nic;) ciagle tylko praca dom praca wizyta u gina i tak caly czas.
Cudowny brzuszek! Szczerze jeśli wierzyć we wróżenie z brzucha, to u Ciebie bardziej chłopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 18:42
-
Domi793 wrote:Czytam sobie "Jezyk niemowlat" i tam autorka wlasnie pisze o osobowosciach noworodkow, ktore podzielila na takie kategorie: Aniolki, Sredniaczki, Wrazliwce, Zywczyki i Poprzeczniaczki. Swietnie opisala kazda grupe z mnostwem przykladow maluszkow o podanych usposobieniach i osobowosci. Zytalam ta ksiazke podczas pierwszej ciazy 10 lat temu i sprawdzala sie idealnie. Teraz znow ja czytam i uwazam ze jest genialna:) Ciekawa jestem jaka osobowosc bedzie mial moj maly Alex:))
Moja Julia byla Sredniaczkiem wg opisu autorki i wszystko napisane w tej ksiazce o Sredniaczkach sie sprawdzilo w 100%!w empiku jest teraz tańsza
Asiasia lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Powiem wam,że u mojej siostry to się trochę sprawdziło. W pierwszej ciązy miała więcej czasu, mogła odpoczywac i jej starsza córcia jest spokojniejsza i powolniejsza. W drugiej ciąży ciągle w biegu, ciągle coś i młodsza to jest szogun w czystej postaci, na 5 minut nie usiądzie
Mi wystarczy umiarkowany maluch -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Penelope30 wrote:Też bym wolała, ja właśnie do porodu bym chciała znieczulenie ale się boję. Boję się tego zastrzyku w kręgosłup, a jeszcze bardziej tego zastrzyku co zostawiają wenflon między kręgami i cały czas dozują. To musi być strasznie nieprzyjemne. Ale podobno inne znieczulenia typu zastrzyk w biodro to tylko powodują otępienie a nie hamują bólu.
A i cewnika też się boję że boli i że popsuje mi pęcherz._cherryLady, Penelope30 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021