Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny_cherryLady wrote:Karola- najlepsza wiadomosc dnia
makota, _cherryLady lubią tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Makota pewnie chodzi o mutacje v leiden- wrodzona trombofilia. Powinnas wtedy brac w ciazy heparyne ALE- gdyby mialo sie cos stac- dojsc do poronienia to stalo by sie to najpewniej do 12 tc- wiec nie martw sie widocznie tej ciazy to nie zaszkodzilo.
-
kaarolaa wrote:Super super wiadomość. Juz jestem po rozmowie z anestezjologiem i czekamy na haslo po jutrzejszym obchodzie. Sa planowe trzy cesarski i mam nadzieję ze mnie wezma przed zebym nie glodowala tak dlugo.
Karola łoooo matko normalnie tak się cieszę, że aż Kornel cały skaczekaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karola - super!
Malika ja też mam mokro -ale myślałam, że to od nietrzymania moczu?!
Sama nie wiem.
Już w tej ciąży chyba 5 raz mam grzybicę - chyba też bede aplikować jakiś probiotyk, bo co chwile antybiotyk biorę.
A to ja grubiutka:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7637b14d6794.jpg
Przez dobę zjadłam 2 kg arbuza(kupiłam sobie ponad 4kg)
1/2 dużej czekolady terravita, duuużo lodów
MasakraMartynka30, makota, Penelope30, kaarolaa, paola89, sabanek, SyHa85, monirek, _cherryLady, Aśka_gdańsk, Domi793, Lulu83, Betty Boop, Ninka0111 lubią tę wiadomość
-
Karola bardzo się cieszę
superowe wieści
Truskaweczka piękny brzuszek.
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt...
Ja dopiero wstaje z łóżka ogarnąć na szybko jakiś obiad, zwłoki ze mniekaarolaa, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
klaudia12369 wrote:A jaką masz dokładnie mutację? Ja mam V Leidena i od 8-9 tc biorę heparynę. Mi dr mówiła, że największy ryzyko poronienia jest na początku ale w każdej chwili może dojść do jakiegoś zakrzepu i niewydolności jak się nie bierze leków
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:Karola a jak Cię będą znieczulać? W kręgosłup czy bardziej miejscowo jak u dentysty?
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
Też bym wolała, ja właśnie do porodu bym chciała znieczulenie ale się boję. Boję się tego zastrzyku w kręgosłup, a jeszcze bardziej tego zastrzyku co zostawiają wenflon między kręgami i cały czas dozują. To musi być strasznie nieprzyjemne. Ale podobno inne znieczulenia typu zastrzyk w biodro to tylko powodują otępienie a nie hamują bólu.
A i cewnika też się boję że boli i że popsuje mi pęcherz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 15:34
-
Betty Boop wrote:Mnie tez praca troche meczy, a raczej meczy mój kregosłup. Chce jak najdluzej pracowac bo jak przestane to nie bedzie dopływu gotówki a tego nie chce.
U mnie właśnie to samo...
malika89 wrote:Dziewczynki, czy Wy teraz macie więcej wydzieliny? Teraz przy chodzeniu dłuższym mam wrażenie że to jest potok... Wkładka aż mokra bleeehhh
Ja od początku ciąży mam mega dużo wydzieliny... I nigdy nie jestem w stanie określić, czy to upławy, czy to ciąża. Dopiero u gina się dowiaduję, bo normalnie nie mam żadnych innych objawów infekcji.
Prewencyjnie zażywam trivagin.
Kaarolaa wrote:Posiew prawidlowy ufffff. Jutro szew a w piatek jak bedzie dobrze to do domu... az mam lepszy humor
No i pięknie
Malika dzięki za aktualizacjęJuż się pięknie na różowo świecę na pierwszej stronie
-
nick nieaktualnymalika89 wrote:Kupiłam loooody!
Jest mi teraz baaardzo dobrze
Dziewczynki, czy Wy teraz macie więcej wydzieliny? Teraz przy chodzeniu dłuższym mam wrażenie że to jest potok... Wkładka aż mokra bleeehhh
U mnie też coraz więcej tego. Aż sobie papierki lakmusowe kupiłam, bo schizuję, że to wody... -
Wlasnie byłam w rosmanie i udało mi sie kupic jeszcze body z sowkami jedne z krótkim i jedne z długim rekawem i do tego pieluszki tetrowe 4 szt. Za wszystko zapłaciłam 42zl, czyste szaleństwo
SyHa85, Penelope30 lubią tę wiadomość
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )