X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :-)

Mój chce być przy porodzie ale nie wiem czy w naszym szpitalu jest taka możliwość...

Mam pytanko czy może którejś z Was zatykaja się co jakiś czas uszy i slyszycie takie pulsowanie w nich? Bo nie wiem czy to objaw ciąży czy może iść z tym do laryngologa?

Pozdrawiam i gratuluję udanych wizyt i zdrówka życzę :-D

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czuję się jak księżniczka na ziarnku grochu :-/ Boli mnie każdy fragment ciała, w nocy wiercę się i kręcę, a później budzę... i ta świadomość, że będzie jeszcze gorzej ;-)

JRY1984 lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:
    Hej Kobietki :-)

Mój chce być przy porodzie ale nie wiem czy w naszym szpitalu jest taka możliwość...

Mam pytanko czy może którejś z Was zatykaja się co jakiś czas uszy i slyszycie takie pulsowanie w nich? Bo nie wiem czy to objaw ciąży czy może iść z tym do laryngologa?

Pozdrawiam i gratuluję udanych wizyt i zdrówka życzę :-D

Kochana ja na to ubolewam od kilku tygodni. Byłam u laryngologa- nos jest przekrwiony i nabrzmiały, przez co może zatykać uszy i stąd takie odczucia. Z tym, że ja na to biorę leki bo inaczej kiepsko funkcjonuje, bo od zatkanych uszu boli głowa, kręci się itp. A do tego mam alergię.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ooo to super :-) moze sie jakos razem zabierzemy? Bo Ty moje okolice, nie?
    Oj ja to na miejscu jestem- torun

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Kochana ja na to ubolewam od kilku tygodni. Byłam u laryngologa- nos jest przekrwiony i nabrzmiały, przez co może zatykać uszy i stąd takie odczucia. Z tym, że ja na to biorę leki bo inaczej kiepsko funkcjonuje, bo od zatkanych uszu boli głowa, kręci się itp. A do tego mam alergię.

Przeczytałam gdzieś właśnie że niby pochylenie się w dół z głową między nogami pomaga na to :-P przetestuje :-)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dwie godziny w pracy i wszystko mnie boli, szczególnie kłuje w okolicach lewego jajnika. Mam też jakąś beżową plamkę w majtkach a zwykle plamki były mleczno-białe, boję się cy to nie jakaś domieszka krwi. Wzięłam magnez i będę leżeć i się obserwować.

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejny chłodny i pochmurny dzień :( kiedy ta piękna wiosna przyjdzie? bo u mnie jej nie widać... Zapisałam się dziś na szkołę rodzenia, kurs zaczyna się w czerwcu. Niestety tylko 8 spotkań, na kurs rozszerzony nie było już miejsc :(
    Dziewczyny macie już wybraną położną? Ja mam namiary ale tak się zastanawiam czy ona mi teraz potrzebna?

Piękne macie brzuszki, ja nie mam jeszcze żadnego zdjęcia w ciąży :( na początku miałam robić co tydzień ale jakoś tak przeleciało... później nie będę miała żadnej pamiątki, muszę to nadrobić.

już chyba 5 raz odkąd jestem w ciąży jestem przeziębiona, szlag mnie trafi ehh...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    No i dobre masz podejście po co Ci ktoś oprócz męża przy porodzie. Ja tez chce tylko męża miec przy sobie. Mi się wydaje ze to jest taki intymny czas.

A to pierwszy wnuk w rodzinie ze takie mają podejście?

Tak, pierwszy wnuk, a właściwie wnuczka... Do tego ja jestem najstarsza z rodzeństwa, oni jeszcze mieszkają z rodzicami. Już 7 rok odcinam pępowinę :/ Jesteśmy ze sobą bardzo blisko, ale bez przesady....

Martynka30 wrote:
    A swoją drogą moja chrześnica nie mogła używać zwykłych płynów typu nivea, jonson, bo zaraz ją zsypywało... bratowa używała oliatum i było oki.

Rosmannn ma składowo dobre kosmetyki do pielęgnacji dzieci :)

Ja mam zboczenie na punkcie czytania etykiet i ogólnie składu kosmetyków. I niestety 80% kosmetyków dla dzieci i niemowląt nawet ma kiepski skład. W tych do mycia zawsze pojawia się SLS, SLES lub silikony i parabeny. Seria Babydream ma fajny skład, podobnie Hipp. Niestety Johnson i Nivea to dramat. Płacisz krocie za chemię takna prawdę.

SyHa85 wrote:
    Ja tez chce tylko meza ale on nie chce za bardzo i go strasza jeszcze. On mdleje na strzykawki i krew :-/

Mój na sam finał pewnie wyjdzie, bo autentycznie mdleje na widok krwi. Nie chcę mu tego fundować, ani sobie dodatkowego stresu. O przecinaniu pępowiny zapomnij :P Z resztą tak, jak pisałyście - bałabym się pogorszenia spraw łóżkowych. Ale będę potrzebować trzeźwo myślącą osobę, bo nie mam pojęcia jak będę się zachowywać i w jakim będę stanie. Chcę, żeby był ktoś, kto dopilnuje, żebym dostała znieczulenie i wszystko inne, czego będę potrzebowała. Cały czas liczę na cesarkę, ale jeśli nie, to SN trwa przecież ładnych kilka-kilkanaście godzin :/

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nawet ze mną nie rozmawia o tym czy ma być czy nie , dla niego to oczywiste że tak, jakoś będę czuła się bezpieczniej kiedy on będzie miał jakąś kontrolę nad całą sytuacja. Poza tym niech doceni moje cierpienie i wysiłek , co on sobie myśli .. 9 miesięcy organizm przygotowuje się do tego wielkiego dnia a dla niego to była chwilą przyjemności hehe.
    Jakby nie chciał ze mną być to trudno zmuszać bym to nie chciała. Ale on już jest dumny na każdym usg więc u nas temat porodu zamknięty. :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie wyobraza sobie nie byc razem ze mna, ja poki co tez. Ale znajac zycie i moj temperament bedzie mnie tam wkurzal i wyrzuce go za drzwi :P aaaaa mooze akurat nie? :P

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:
    Przeczytałam gdzieś właśnie że niby pochylenie się w dół z głową między nogami pomaga na to :-P przetestuje :-)

Nie na mnie :-/ u mnie po pare dni sie odetkac nie moze :-/

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do połoznej. Taka po porodzie to u mnie jedna w przychodni to nie mam co wybierac :-P a do porodu to tez jaka bedzie miala dyzur taka bedzie...kiedys moja ciocia pracowala jako polozna ale juz niestety na rencie :-/

Ja na pewno chce rodzinny. Jesli moj maz nie da rady to wezme siostre. Ona jest trzezwo myslaca :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak mi papryks w ciazy nie sluzy...masakra...zjadlam 2 plasterki do sniadania i umieram na brzuch :-/ ale mnie pokusilo :-( to juz nie pierwszy raz ehh

Boje sie jutrzejszej glukozy :-( kurde nie siem czy dzis jesc czy nie jesc...a jak mi wyjdzie cukrzyca to na dodatek bede musisla jezdzic do Bydgoszczy bo w Grudziadzu nie ma takiej poradni hehe

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyznaję zasadę ze skoro byl przy poczęciu to przy narodzinach tez powinien.

Domi793 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa za 2,5 godziny wizyta!

SyHa85 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    Piękne macie brzuszki, ja nie mam jeszcze żadnego zdjęcia w ciąży :( na początku miałam robić co tydzień ale jakoś tak przeleciało... później nie będę miała żadnej pamiątki, muszę to nadrobić.

Ja też miałam zdjęci robić co tydzień, nawet aparat specjalnie kupiłam po to ;) Ale skończyło się na tym, że mam w aparacie więcej zdjęć ptaszków w ogrodzie niż brzucha, bo w ogóle nie rósł mi, ostatnio tylko mnie wywaliło na zewnątrz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaliczyłam wyprawę do Pepco. Jedna rzec za duża, ale urośnie Kruszynka ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d2f9af0f473.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/032537e8e14b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a271afb57733.jpg

Co do porodów. Ja nie wiem sama, czy chcę, żeby był. Musimy porozmawiać na ten temat.
    Mała stała się coraz bardziej aktywna. Już nawet jak stoję to czuję kopniaki, zwłaszcza w pęcherz ;)

Ania_1986, Penelope30, Martynka30, Lulu83, kaarolaa, Truskaweczka83, Kw14tuszek, Dominique88, malika89, Betty Boop, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1986 zamorduje Cię :P
    Przez ciebie polazłam do tego głupiego Pepco i nakupowałam małemu czapeczek, niedrapek, portki i pieluszki flanelowe:)
    A sobie zupełnie przez przypadek buty hihihi

Penelope30, Ania_1986, SyHa85, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Moj nie wyobraza sobie nie byc razem ze mna, ja poki co tez. Ale znajac zycie i moj temperament bedzie mnie tam wkurzal i wyrzuce go za drzwi :P aaaaa mooze akurat nie? :P
    Ja już mojemu zapowiedziałam, co może mówić, a czego absolutnie ma nie mówić na porodówce, bo on lubi coś palnąć czasami (oczywiście nie w złej wierze). Wolę się ubezpieczyć na wszelki wypadek, żeby mnie nie wkurzył do tego wszystkiego :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz skopała tak na dole nawet sama nie wiem w co ale nieprzyjemnie :(

W ogóle wy tez taką niemoc odczuwacie? Ja obiecałam sobie że dziś wezmę sie za cos w domu. Zjadłam śniadanie i wzięłam się za prasowanie m wyprasowałam 3 koszule męża i mi słabo.

Poszłam na dwór bo myślałam że swierze powietrze pomoże a guzik. Właśnie sie położyłam bo mało sie nie przewróciłam.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ