Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gluko za dwa tygodnie zrobić.
    Następna wizyta 12 maja a na wadze +1 od początku to jak dziecko waży prawie pół kilo to nie jest źle zważywszy na to że wpieprzam słodycze ale tylko w nocy :-P

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbar u mnie na bazarze już w tamtym tygodniu widziałam i przyznam szczerze że trochę byłam w szoku że tak szybko.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • hella Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam już dzisiaj rabarbar na targu, a od kilku tygodni widuję w marketach. Jak będę u rodziców to muszę zobaczyć jaki u nas urósł :)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - gratulacje :)

SyHa trzymam kciuki - będzie dobrze - zobaczysz!

Ja wysłałam męża po arbuza - zżarłam pół 8-) naprawdę!! Nie opanowałam się!
    Jeszcze lody czekoladowe - mniam - ide po dokładkę!
    Oszaleje z tym żarciem - taka nigdy nie byłam...
    :) :) :) :)

Domi793, SyHa85, JRY1984 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuchy!!! CISZA z tym rabarbarem!!!! Bo do jutra kota dostane jak nie zjem :-!

hella lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to za dziecka lubilam maczac galazki rabarbaru w cukrze. Jeszcze w zeszlym roku chyba tez jadłam.

Lulu83, Ania_1986, JRY1984, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Ja mam gluko za dwa tygodnie zrobić.
    Następna wizyta 12 maja a na wadze +1 od początku to jak dziecko waży prawie pół kilo to nie jest źle zważywszy na to że wpieprzam słodycze ale tylko w nocy :-P

Wow zazdroszczam :-) ja sie ograniczam z żarciem, szczegolnie slodyczami, a i tak waga w góre niemiłosiernie ....

Nelk lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic odpowiadam na pytanie w komentarzu do pamietnika. Na goraczke na zmiane co 4 godziny daje Pedicetamol z nurofenem forte. Na kaszel ma mokry kupilam mu Prospan i Ambrosol. Ambrosol podaje dwa razy dziennie rano i przed wieczorem a Prospan w poludnie bo zawierają dwie rozne substancje wiec wiem ze nie przedawkuje. A na katar rodzinna przepisala Clemastinum. I jeszcze trzy razy na dobe krople do nosa Nasivin i woda morska plus wieczorne inhalacje z soli fizjologicznej. Nie jest zle. Najgorszy w tej chwili jest kaszel bo przeszkadza w spaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Wow zazdroszczam :-) ja sie ograniczam z żarciem, szczegolnie slodyczami, a i tak waga w góre niemiłosiernie ....
    Kazda ma inny organizm i w ciazy roznie reaguje. Jedne moga jesc co chca i ile chca i malo przybiora a inne moga uwazac i sie ograniczac a i tak przybedzie tych kg duzo wiecej niz tego chca. Ja moge przybierac byle by maly siedzial w srodku.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejechałam się z mężem po zakupy i znów mam kremowo-brunatny ślad na majtkach. Martwię się. Może to po dzisiejszym wysiłku przy robieniu 2. Wizytę mam za tydzień, dzwonić do gina jutro czy obserwować i leżeć na razie? Ilość jest śladowa ale się martwię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope obserwuj bo jesli to sluz i do tego taki delikatny to mysle ze nie sie czym martwic. Co innego zywa krew. Na tym etapie ciazy taki sluz to norma, obserwuj i sie nie denerwuj przede wszystkim :)

Penelope30, hella lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a to moze jakas infekcja? Skoro nie ma krwi? Mysle ze poobserwuj do jutra, jak nadal bedzie to dla wlasnego spokoju, znajac zycie (mowie o sobie), moze zadzwon do gina. Bedzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:00

Penelope30 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Kazda ma inny organizm i w ciazy roznie reaguje. Jedne moga jesc co chca i ile chca i malo przybiora a inne moga uwazac i sie ograniczac a i tak przybedzie tych kg duzo wiecej niz tego chca. Ja moge przybierac byle by maly siedzial w srodku.

Wiem wiem :-) dla mnie tez jest najwazniejsze zdrowie dziecka, jednak troche mi szkoda, ze nie naleze do tej grupy żrącej bez konsekwencji :-)

Domi793, Lulu83 lubią tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Dziewczyny u mnie pada e tam.... Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia ruszam 10 maja ;)
    Jutro na Kościuszki rusza grupa, ale babki powiedziały mi, że to za szybko i muszę dzwonić i umawiać się na następny termin :(

JRY1984 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Jutro na Kościuszki rusza grupa, ale babki powiedziały mi, że to za szybko i muszę dzwonić i umawiać się na następny termin :(

My z mężem zaczynam 16.05 :-)

• malika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    My z mężem zaczynam 16.05 :-)
    U swojego gin mam szkołę rodzenia - 3 spotkania. Zaczynamy w sobotę 23 kwietnia.
    Ja chcę jeszcze chodzić do SzR w szpitalu, w którym planuję rodzić.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak zjesc o 9 wieczorem 3 slone platy sledzia zagryzione duza bulka z masłem i zapite kubkiem zbozowki z mlekiem.

W ogole juz od rana chcialo mi się śledzi i tata akurat robil dzisiaj zakupy w sklepie. A trzy dni wcześniej mama kupowala platy tez dla mnie bo mi sie zachcialo. Sklepowa do taty a kto na takie zachcianki ze co drugi dzien śledzie kupujecie... :) praktycznie nikt na wiosce nie wie ze ja w ciąży. Dopiero od taty dzisiaj sie dowiedziala. Narazie nie mam kiedy i jak wyjsc i pospacerowac z brzuszkiem po wsi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:28

Ania_1986, Penelope30, JRY1984, _cherryLady, SyHa85, Aśka_gdańsk, hella, Jujka lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i macie za swoje!! Zeżarłam przez was pół pudełka grycanow bakaliowych

nick nieaktualny, malika89, Lulu83, SyHa85, alicjaaaa, hella lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Nie ma to jak zjesc o 9 wieczorem 3 slone platy sledzia zagryzione duza bulka z masłem i zapite kubkiem zbozowki z mlekiem.

W ogole juz od rana chcialo mi się śledzi i tata akurat robil dzisiaj zakupy w sklepie. A trzy dni wcześniej mama kupowala platy tez dla mnie bo mi sie zachcialo. Sklepowa do taty a kto na takie zachcianki ze co drugi dzien śledzie kupujecie... :) praktycznie nikt na wiosce nie wie ze ja w ciąży. Dopiero od taty dzisiaj sie dowiedziala. Narazie nie mam kiedy i jak wyjsc i pospacerowac z brzuszkiem po wsi.

U mnie na wsi tez mało kto wie, z resztą mnie tu mało kto zna bo ja do męża przyszłam, do sklepu nie chodzę, bo na zakupy jeżdżę do miasta. Czasem ktoś przyfiluje mnie w kościele, ale ja chodziłam w obszernym płaszczu jak dotąd to mogli nie dostrzec :D

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak juz sklepowa wie to sie po wsi szybko wiesci rozejda ;-)
    Moje sasiadki tez nie wiedza bo jakos tak zawsze przemykam przed oknami z malym na rekach i nie widac za bardzo. A ta co mieszka pode mna wiecznie ma jakis pretensje ze maly glosno sie bawi to sie ucieszy :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ