X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Dzien dobry ja od 6 nie spie. Malego nad ranem zaczal kaszel meczyc i musialam go podnosic i brac na rece zeby mu sie nie cofnelo. Cala noc tez nie mial goraczki a rano po 6 nagle wyskoczyla.

O kurcze :-/ to dziwne, rano powinna byc nizsza :-( wspolczuje kochana i duzo zdrowka Wam zycze! Jak dziecko sie meczy to straszne :-( a Ty uwazaj na siebie w miare mozliwosci :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    O kurcze :-/ to dziwne, rano powinna byc nizsza :-( wspolczuje kochana i duzo zdrowka Wam zycze! Jak dziecko sie meczy to straszne :-( a Ty uwazaj na siebie w miare mozliwosci :-)
    No właśnie dziwne. Wczoraj tez tak bylo. Cala noc spokojna a kolo 6 pojawila sie goraczka. A ja biore go na rece tylko siedzac i sie zastanawiam czy to nie za duzo. Ale mi już brakuje tego tulenia sie. W ciagu dnia dalej nie chce sie do mnie przytulic to chociaz korzystam jak spi. Przykro mi jest ze mnie tak nagle odstawil na dalszy plan.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    No właśnie dziwne. Wczoraj tez tak bylo. Cala noc spokojna a kolo 6 pojawila sie goraczka. A ja biore go na rece tylko siedzac i sie zastanawiam czy to nie za duzo. Ale mi już brakuje tego tulenia sie. W ciagu dnia dalej nie chce sie do mnie przytulic to chociaz korzystam jak spi. Przykro mi jest ze mnie tak nagle odstawil na dalszy plan.

Nie odstawił :-) nadal jestes jego ukochana Mamusia :-) ale moze juz dorasta? Albo moze jakos podswiadomie wie, ze Mama musi uwazac na braciszka i nie moze nisic itp? Co tam siedzi w takich malych główkach nie wiadomo :-)

Macie jakas kontrole u lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My wróciłyśmy z pobrania krwi, gdyby nam zniżki nie dali to znowu stówa by poszła :/
    Wam też chce się śmiać jak siedzicie w przychodni albo stoicie gdzieś w kolejce i Dzidzia kopie? ;)
    Powodzenia wszystkim wizytującym!
    Nas jutro czeka wizyta :) Ciekawe, czy Mała też będzie taka uparta jak ostatnio

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tez wydaje że on tak intuicyjnie to robi bo mamusi nie chce skrzywdzić i braciszka. Albo braciszek mu mówi idź sobie to mój mama ;)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Witajcie kochane ja już na nogach. Mąż oddelegowany do pracy a ja się ogarniam i jadę do moich rodziców - bo dziś u nich będzie nawiedzenie obrazu Jasnogórskiego i będzie specjalna msza święta dla ciężarnych. Odezwę się po południu - miłego dnia kochane i kciuki mocno zaciśnięte za wizytujące ;)

Mochowo?
    Znam te rejony :)

JRY1984 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Hej :)
    My wróciłyśmy z pobrania krwi, gdyby nam zniżki nie dali to znowu stówa by poszła :/
    Wam też chce się śmiać jak siedzicie w przychodni albo stoicie gdzieś w kolejce i Dzidzia kopie? ;)
    Powodzenia wszystkim wizytującym!
    Nas jutro czeka wizyta :) Ciekawe, czy Mała też będzie taka uparta jak ostatnio

Tez tak mam :-) dzis w autobusie zacieszałam do siebie jak Młody kopał :-) a teraz to z nerwow chyba okłada mnie, ze matka go głodzi, porzadnego śniadania nie bylo jeszcze, a to jeszcze tyle czasu...

Jutro tez wizytujemy :-)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

U nas dziś pochmurno i kropi, ale dzięki temu mam spokój od alergii.
    Klusek mnie obudził o 7.20.

Dziewczyny do jutra na Reserved on-line jest darmowa dostawa kurierem. Zamowilam Kluskowi 2 pary dresów za 40zl.
    Na 11 jadę do przyjaciółki, która ma termin 2 tyg po mnie :-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko wlasnie aspargin lykam. Dzisiaj ide na moment do gina po zwolnienia to sie go spytam co i jak. Mala wczoraj wieczorem dawala takie jazdy, ze szok. Kopie jak szalona, a mocy to ma w tych nogach chyba po tatusiu. Caly brzuch mi skakal.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zakupiłam w koncu poduchę do spania z Motherhood i dzis mimo pobudki o 6 udało mi sie jeszcze przysnąć, jestem w szoku. Mój A. Juz nawet śniadanie mi przygotował wiec ide wcinać. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Nie odstawił :-) nadal jestes jego ukochana Mamusia :-) ale moze juz dorasta? Albo moze jakos podswiadomie wie, ze Mama musi uwazac na braciszka i nie moze nisic itp? Co tam siedzi w takich malych główkach nie wiadomo :-)

Macie jakas kontrole u lekarza?
    On wybral osoby ktore moga sie z nim bawic bez problemu. A ze ja nudna teraz jestem to nawet sie nie przytuli.

Kontroli nie mamy, chyba ze caly czas bylaby wysoka goraczka. Narazie nie jest tak zle i mysle ze zmierza ku wyzdrowieniu.

• Friend Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)

Moja Niunia wczoraj tańczyła w brzuchu. Od kilku dni trzęsie się jak galareta. Nie wiedziałam, że ciężarne brzuchy tak potrafią :-)

Udanych wizyt wszystkim wizytującym.

Karolcia, jesteś Mamą. Nawet jeśli do 40 tygodnia nie będziesz mogła się bawić z Marcelim tak jakbyś chciała to i tak później nadrobisz i pokonasz wszystkich. Taki nasz urok :-)

_cherryLady, kaarolaa lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj taaak klulo w pochwie/ szyjce ze juz sie zastanawialam czy na IP nie jechac :/

Slonko wyjrzalo... ide wiec do warzywniaka, kupie owoce, zrobie kompotu i bede pila dzis caly dzien taki schlodzony mmmmmmniami.

Karolka- czuc jak ci przykro. Ale tak jal dziewczyny mowia i tak zawsze- no moze dopoki nie dorosnie :) to Ty bedziesz najwazniejsza.

kaarolaa lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko boje sie ze zanim urodze to on calkiem sie do mnie zniecheci. No juz nie wiem co o tym myslec.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny alergiczki: zapisałam się na wtorek do Pani doktor baaardzo dobrej (ogólnie prywatnie się czeka ok 2-3 miesięcy, ale znajoma mi załatwiła ), także przekażę wam najświeższe informacje :)
    No i leje deszcz...blehhhhhh

Karola nie martw się, Marceli tak pokocha Kornelka,że nie będziesz ich mogła od siebie odczepić! Mojej siostry córeczki chodzą za sobą krok w krok, a baaaardzo się bała jak to będzie.

SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie naczytałam o Waszych smakach na rozne rzeczy, ze sama zrobiłam koktajl z awokado, banana, nasion chia i jogurtu naturalnego- pychaaa... :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim :) dziś zapowiadają ładną pogodę - zobaczymy czy się sprawdzi. wczoraj puściłam Anielce muzykę relaksacyjną, położyłam słuchawki na brzuchu a malutka tańczyła ;) Czasem się zastanawiam czy tam na pewno jest tylko jedno dziecko bo aż dziwne że jedna osóbka może tak wariować :)
    w ogóle to od wczoraj czuję małą już jakieś 3cm nad pępkiem, aż dziwnie...

trzymam kciuki za wszystkie wizyty! :)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Tylko boje sie ze zanim urodze to on calkiem sie do mnie zniecheci. No juz nie wiem co o tym myslec.

Kochana na pewno nie! Przecież jesteś obok :) Dzieci czują miłość :)

kaarolaa, _cherryLady lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam tą glukozę. . .Ale łeb mi pęka :/ Po 13tej wyniki. . .

U nas też pada, szaro i ogólnie bleeee :( I do tego mąż w delegację na 3 dni wyjechał :(

_cherryLady, JRY1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez szaro buro. Jakis lekki deszczyk popaduje. Czasem sie ciesze ze nie musze wychodzic i niczego zalatwiac.

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ