X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja sie smieje ze u mnie z porodem moze byc podobnie bo maz albo bedzie jeszcze w pracy albo juz na zniwach i sama bede musiala jechac do szpitala tylko Marcela jeszcze komus bede musiala podrzucic.

A wiesz, że ja mam takie same odczucia? i jeszcze czuje, że to będzie w nocy :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny,,,.. macie tez czasem takie dni że jecie i jecie i nie ma konca... ja ogolnie jem malo- ale dzis mam taki przepał że to jest jakas masakra!! ide do sklepu wzielam sobie drozdzówkę z posypką, zjadłam po drodze i po 20 min SSIE mnie w żołądku- przecież to nie jest normalne... jak zaraz nie zjem czegoś konkretnego to zabije pierwsza osobe jaka stanie mi na drodze............

paola89, Domi793, makota, Penelope30 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja sie boje najbardziej ze sie trafi sluzba... podobno jakis poligon sie szykuje ale juz zglosil dowodcy zeby go na liste nie wpisywali bo zona ma termin porodu...

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mowie ze bede ostatnia bo na kazdym isg termin co raz dalszy wyswietla, syna przenosilam tydzien pd terminu z usg a od terminu z OM to miesiac!
    Ja od rana dzien przed porodem mialam dosc bolesne skurcze tak co godzine/pol godziny, pojechalam na ktg rano, potem do marketu na zakupy i do kolezanki na kawe i wieczorem wrocilam do domu i czekalam az sie rozkreci zeby do szpitala jechac i pojechalismy o 1 w nocy i to tylko dlatego ze maz mial na druga isc do pracy i sie balam ze sama zostane i nikt mnoe nie zawiezie potem az do 6 jal wroci z trasy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:27

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Paulka123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz chce wziac urlop jakis dluzszy zeby w tych ostatnich dniach siedziec ze mna w domu bo szpital w ktorym chce rodzic oddalony jest o jakies 40 km. Sa tez dwa szpitale w odlegloosci max 10 km ale wszyscy mowia ze to rzeznie..... wiec sie troche boje. Zwlaszcza ze w jednym z nich lezalam jak poronilam. Co z tego ze szpilal wyremontowany jak jednego dnka zakrwawilam podloge w toalecie (powiedzialam sprzataczce i ja przeprosilam) to na drugi dzien wieczorem podloga nadal byla w takim samym stanie. Nie mam najmniejszego zamiaru tam rodzic.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry ja to bym mogla cały czas cos rzuć. Niby jestem najedzona ale dalej musze jesc i przeraza mnie to...

_cherryLady, Penelope30, Ania_1986 lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    kurcze dziewczyny,,,.. macie tez czasem takie dni że jecie i jecie i nie ma konca... ja ogolnie jem malo- ale dzis mam taki przepał że to jest jakas masakra!! ide do sklepu wzielam sobie drozdzówkę z posypką, zjadłam po drodze i po 20 min SSIE mnie w żołądku- przecież to nie jest normalne... jak zaraz nie zjem czegoś konkretnego to zabije pierwsza osobe jaka stanie mi na drodze............

Jak ja Cię rozumiem .. to jest straszne. . Wczoraj wieczorem tyle nawpychalam ze mnie brzuch bolał. Ja nawet głodna nie jestem ale ciągle myślę co tu zjeść..

_cherryLady lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Ile dni czeka sie srednio na wyniki z obciazenia glukoza?

Zalezy od labo. U mnie tego samego dnia :)

Domi793 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Rodzilam corke w nocy. Wody odeszly o 23, a o 4.56 rano urodzilam. Cala noc w bolach i skurczach. Przerabane rodzic w nocy. Bylam strasznie zmeczona i ogromnoe spiaca. Pierwsze zdjecie jakie mam z mala Julcia - wygladam jakby mnie czolg przejechal, oczow niemal nie widac i twarz tak spuchnieta ze szok. Nakarmilam dziecko i usnelam bezsilnie.
    Teraz chcialabym gdybym miala taki wybor rodzic w dzien i zeby poszlo szybko i sprawnie:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Jak ja Cię rozumiem .. to jest straszne. . Wczoraj wieczorem tyle nawpychalam ze mnie brzuch bolał. Ja nawet głodna nie jestem ale ciągle myślę co tu zjeść..

Znam to, oj znam :D

_cherryLady, paola89 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też to przeraża,... zamówiłam wlasnie pizze na ktora mam ochote od 2 mcy... w koncu mnie dopadła.......... ;Pp

kaarolaa, Domi793, paola89 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Znam to, oj znam :D

Tak tak.. u mnie tak samo heh heh:)
    Wczoraj wrabalam pol kilo cukierkow i gdyby bylo wiecej napewno bym sie nie opanowala.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:34

_cherryLady, kaarolaa, paola89 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • makota Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Ja tak miałam w poprzedni piątek; po obiedzie zaczęłam szukać czegoś więcej...wrzuciłam banana,jabłko,trochę orzechów i uznałam,że jestem głodna i zamawiamy pizze ;) była wyjątkowo dobra i zeżarłam całą (to tylko 26 cm średnicy) popiłam pszenicznym piwem i wtedy się młody rozbrykał jak nigdy -musiało mu smakować ;)
    W życiu tyle nie jadłam. Zdarza mi się mężowi z talerza wyjadać i mówię wtedy - Twój syn jest głodny ;) zawsze to on musiał po mnie dojadać. Jeszcze ciągle myślę co by tu wszamać-szczególnie po rowerze albo pływaniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:42

_cherryLady, Domi793, paola89, Penelope30 lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja sie boje najbardziej ze sie trafi sluzba... podobno jakis poligon sie szykuje ale juz zglosil dowodcy zeby go na liste nie wpisywali bo zona ma termin porodu...

Ja też się tego boję :/ a mój nie ma wyjścia :( a to amerykańcy przyjeżdżają, a to niemcy i ktoś musi się nimi zająć :/ mój nie ma tak łatwo i wolne ciężko mu dostać a czerwiec-lipiec-sierpień urlopy i szykuje się więcej służb, bo bemowo piskie to mała jednostka.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Rodzilam corke w nocy. Wody odeszly o 23, a o 4.56 rano urodzilam. Cala noc w bolach i skurczach. Przerabane rodzic w nocy. Bylam strasznie zmeczona i ogromnoe spiaca. Pierwsze zdjecie jakie mam z mala Julcia - wygladam jakby mnie czolg przejechal, oczow niemal nie widac i twarz tak spuchnieta ze szok. Nakarmilam dziecko i usnelam bezsilnie.
    Teraz chcialabym gdybym miala taki wybor rodzic w dzien i zeby poszlo szybko i sprawnie:)

Ta najgorzej w nocy, bo położne a tym bardziej lekarz.... hm sama nie wiem jak to napisać ;)

Ponoć najwięcej porodów zdarza się w nocy :) znajoma z dawnego forum urodziła w windzie, bo nie zdążyli ją przewieść na porodówkę :D miała ekspresowy poród :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moj bedzie trwal znow 20h to sie chyba zabije.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja też się tego boję :/ a mój nie ma wyjścia :( a to amerykańcy przyjeżdżają, a to niemcy i ktoś musi się nimi zająć :/ mój nie ma tak łatwo i wolne ciężko mu dostać a czerwiec-lipiec-sierpień urlopy i szykuje się więcej służb, bo bemowo piskie to mała jednostka.
    To lipa bo mój ma o tyle dobrze ze zglosi ze potrzebuje tego i tego dzien wolny i dostaje. Raczej nigdy wiekszego problemu nikt nie robil.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    To lipa bo mój ma o tyle dobrze ze zglosi ze potrzebuje tego i tego dzien wolny i dostaje. Raczej nigdy wiekszego problemu nikt nie robil.

Szczęściara :) mój dopiero ma urlop w sierpniu :)

mmalibu lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wstrzeliliśmy, bo mój ma akurat sierpień wolny - nauczyciel :D Ja się decyduję na planową CC i mam nadzieję, że dotrwam do wyznaczonego terminu :) A jak nie to urodzę ,a co! :) Miłego dnia dziewczynki! Ps. Macie już wybrane położne?

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Szczęściara :) mój dopiero ma urlop w sierpniu :)
    Moj tez ma ten dlugi urlop w sierpniu ale na zniwa jedzie. W ogole nie wiem jak to będzie. Ja chce rodzic w Ełku. Najwyżej tesc sam bedzie zniwowal w tym roku.

Martynka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ