X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Moj tez ma ten dlugi urlop w sierpniu ale na zniwa jedzie. W ogole nie wiem jak to będzie. Ja chce rodzic w Ełku. Najwyżej tesc sam bedzie zniwowal w tym roku.

Mój lekarz mnie też namawia na Ełk :D, ale ja sobie nie wyobrażam jak mi wody odejdą, skurcze i jechać 60km do szpitala :D

Teść zrozumie...

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, jak sie wybiera polozna? Chodze do gin prywatnie, mam jechac do przychodni i tak nagle powiedziec dzien dobry jestem w ciazy i chce jakas polozna? Wezcie no sie pokazcie wszystkie to sobie ktoras wybiore? Czy to sie jedzie do szpitala w ktorym mam zamiar rodzic? I co dalej? Przepraszam wiem.ze to glupie pytanie ale mam troche problem z takimi sprawami organizacyjnymi.

Friend lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • malika89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Ile dni czeka sie srednio na wyniki z obciazenia glukoza?
    U mnie były tego samego dnia po godz. 15 :)

Domi793 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • _cherryLady Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    47183ef0d3405e4cmed.jpg zapraszam glodomorow :D

Martynka30, kaarolaa, SyHa85, makota, paola89 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    A wlasnie, jak sie wybiera polozna? Chodze do gin prywatnie, mam jechac do przychodni i tak nagle powiedziec dzien dobry jestem w ciazy i chce jakas polozna? Wezcie no sie pokazcie wszystkie to sobie ktoras wybiore? Czy to sie jedzie do szpitala w ktorym mam zamiar rodzic? I co dalej? Przepraszam wiem.ze to glupie pytanie ale mam troche problem z takimi sprawami organizacyjnymi.

Tez jestem zielona, i nic nie wiem o wybieraniu położnej :( szkoły rodzenia nie ma :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Nie mam pohecia z tego co wiem u nas sie nie wybiera poloznej tylko jakas tam przychodzi po porodzie i juz.

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Ale chodzi ci o polozna srodowiskowa ktora przychodzi do domu po porodzie?

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ale chodzi ci o polozna srodowiskowa ktora przychodzi do domu po porodzie?
    No wlasnie nie wiem nawet jakie sa te polozne. Bardziej chodzi mi o to ze teraz chodze tylko do lekarza prywatnie i juz. I czy przed porodem ja mam cos gdzies zalatwiac? Czy ja musze jechac do tego szpitala co chce w nim rodzic i sie jakos "zapowiedziec?" Jezu jak pisze to co mi w glowie siedzialo od dawna to chce mi sie smiac z samej siebie. W glowie te pytania byly bardziej rozsadne.

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    No wlasnie nie wiem nawet jakie sa te polozne. Bardziej chodzi mi o to ze teraz chodze tylko do lekarza prywatnie i juz. I czy przed porodem ja mam cos gdzies zalatwiac? Czy ja musze jechac do tego szpitala co chce w nim rodzic i sie jakos "zapowiedziec?" Jezu jak pisze to co mi w glowie siedzialo od dawna to chce mi sie smiac z samej siebie. W glowie te pytania byly bardziej rozsadne.
    Nie ma glupich pytan :) nigdy nie rodzilysmy to skad mamy wiedziec :)

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka jak wypisali malego ze szpitala to szukalam lekarza rodzinnego. I w tej przychodni kiedy zglaszalam malego do lekarza dali mi papiery do podpisania ze u nich jest taka i taka polozna i przyjdzie na wizyte. Polozna ogolnie bardzo fajna i przypadla mi do gustu i mam nadzieje ze bede miala ta sama co przy Marcelim. Wiec ja nie szukalam, sami w przychodni powiedzieli ze maja polozna...

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

U mnie na szkole rodzenia wypelnialam deklaracje dotyczącą położnej. Ogólnie w swojej przychodni powinnaś mieć jakąś przypisaną, ale możesz ją zmienić.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko zaczęłam rodzić miesiąc wcześniej, pojechałam do szpitala dali kroplowke i skurcze wyciszyli i kazali leżeć w szpitalu już do porodu ale że koleżanka miałam wesele to się wypisalam na własną prośbę, na weselu tancowalam jak głupia i jeszcze dwa tygodnie przenosilam. A jak leżałam pod tą kroplowka na porodowce to sobie położne opowiadała różne historie i podobno raz przywieźli rodzaca w sylwestra to podobno gdyby nie rajstopy to by dziecko zgubiła ;-)

Ja mam wizytę 12 maja i dopiero wtedy mam zrobić glukoze.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Nie ma glupich pytan :) nigdy nie rodzilysmy to skad mamy wiedziec :)
    No niby tak ale jakos to nawet glupio brzmi. U mnie w rodzinie jesli chodzi o moje pokolenie to raczej jestem jedna z pierwszych co bedzie rodzic. Mam tam jakies kuzynki co niedawno rodzily ale mam z nimi kiepski kontakt i wiem ze pozniej beda chodzily i sie nasmiewaly z moim problemow jak by to bylo takie oczywiste. Wiekszym zaufaniem darze was tutaj niz swoja rodzine....

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    47183ef0d3405e4cmed.jpg zapraszam glodomorow :D

Osz Ty kusicielko :-D

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też co chwilę coś podjadam, a to jabłko, a to mus z płatkami, a to pokroiłam sobie 3 pomidorki, a za chwilę cukierki. Zamiast sobie zupy odgrzac i się najeść jak człowiek, to co chwilę coś miętole w paszczy.

Domi793 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    No niby tak ale jakos to nawet glupio brzmi. U mnie w rodzinie jesli chodzi o moje pokolenie to raczej jestem jedna z pierwszych co bedzie rodzic. Mam tam jakies kuzynki co niedawno rodzily ale mam z nimi kiepski kontakt i wiem ze pozniej beda chodzily i sie nasmiewaly z moim problemow jak by to bylo takie oczywiste. Wiekszym zaufaniem darze was tutaj niz swoja rodzine....

A jak u mnie w przychodni nie ma ginekologa to ciekawe czy jest polozna hehe.
    Ja tez jestem zieloniutka w wiele spraw zwiazanych z ciaza i w ogole...im blizej tym mniej przygotowana sie czuje na to wszystko :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka gratuluje sporej córci :)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin niby na sam środek długiego weekendu (13,14,15). To chociaż K będzie w domu... A czym ja tam dojadę, to nie mam pojęcia, oboje bez prawka. Myśleliśmy o jego bracie, ale to egoista i jeśli w ogóle by się zgodził, to zanim by się wyszykował i przyjechał, to już szybciej bym autobusami z przesiadkami dojechała. Poza tym w weekend by sobie piwka nie odmówił pewnie...
    Ja nie wiem, co zrobię :( A taxi ucieknie jak mnie zobaczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Mi się wydaje, że po porodzie idzie się do swojej przychodni (albo do innej, w której jest położna środowiskowa) i się zgłasza, że się Dziecko urodziło, ewentualnie tam wypełnisz deklarację i tyle Twojej roboty. Położna chyba dzwoni się umawia z Tobą, ileś wizyt musi odklepać. Uczy jak kąpać Dzidzię, ewentualnie rady co do przystawiania do piersi, tego nie wiem nawet... Opieka społeczna się nie przysapie, że "zaniedbujesz dziecko", bo swój obowiązek wypełniłaś.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja swojemu zabroniłam w tym roku jechać na żniwa. Jest w o tyle lepszej sytuacji że ma jeszcze brata który pomoże. Trochę mi jednak marudzi że chciałby być. Ale mamy do teściów 200km więc na pewno go nie puszczę.

‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ