Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
SyHa85 wrote:Dziewczyny niby w ciazy paznokcie lepsze a u mnie tragedia. Kruche na maxa, cieniutkie i naprawde kiepsko wygladaja
przed ciaza uzywalam odzywki eveline 8w1- myslicie ze moge tez teraz?
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
SyHa85 wrote:Dziewczyny niby w ciazy paznokcie lepsze a u mnie tragedia. Kruche na maxa, cieniutkie i naprawde kiepsko wygladaja
Ona zawiera formaldehyd, może jakiś olejek do wcierania? tylko nie rycynowy.makota lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja mam za to problem z włosami są suche, sianowate
dbam o nie bardzo, odżywki, oleje, maski nic nie pomaga
Nie farbowałam odkąd wiem, że jestem w ciąży, rzadko też prostuje włosy i co ? wyglądają okropnie.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
No dobra. Ide na te imieniny. Trzymajcikciuki bo dalsza rodzina jescze mnie nie widziala z takim bufetem.. sepy pewnie zaraz dopadna moj brzuch i beda sie nade mna pastwic.
Martynka30, kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Martynka30 wrote:Ona zawiera formaldehyd, może jakiś olejek do wcierania? tylko nie rycynowy.
Jest taki olejek z minerałami z morza martwego do wcierania w paznokcie. U mnie się sprawdził. Jest też taka czarna odżywka (chyba bielenda) zachwalana i bez formaldehydu. Eveline ma go naprawdę dużo także w ciąży to nie najlepszy pomysł.
Paulka-super ciuszki,szczególnie ta szara sukienka
Martynka, co do szamponów -próbowałaś Sylveco? Ja zaczęłam profilaktycznie stosować i jestem bardzo zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 17:56
Martynka30, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
makota wrote:Jest taki olejek z minerałami z morza martwego do wcierania w paznokcie. U mnie się sprawdził. Jest też taka czarna odżywka (chyba bielenda) zachwalana i bez formaldehydu. Eveline ma go naprawdę dużo także w ciąży to nie najlepszy pomysł.
Martynka, co do szamponów -próbowałaś Sylveco? Ja zaczęłam profilaktycznie stosować i jestem bardzo zadowolona
Ten pszeniczny? czy balsam myjący ? pszeniczny nie bardzo mi służy, a balsamu nie miałam.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
My po wizycie
Antośka waży 709 gram, wszystkie wymiary odpowiednie do wieku ciążowego, AFI 13, łożysko niskoschodzące, przepływy ok, móżdżek, komory, serce też ok.
Na początek niedokrwistości dostałam Tardyferon-Fol 1 tabletkę dziennie. Luteiny mam już nie brać, dopiero jak mi brzuch będzie twardniał. Na kolejną wizytę mam zrobić mocz, morfologię, d-dimery,próby wątrobowe,tsh,ft3,ft4 i test glukozy ogtt 75. Zdjęcia w 3d nie mam, bo Mała wtuliła się twarzą w łożysko. Z nowszych rzeczy mam żylaki sromuMartynka30, Ania_1986, Domi793, Rudi88, pigułka, SyHa85, kaarolaa, kaarolaa, malika89, Nelk, paola89, _cherryLady, blondyna5555, Betty Boop, hella lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Nie radzę. Bo zawsze formaldehydSyHa85 lubi tę wiadomość
-
Ja mam na szczęście dobre pazurki, pomimo noszenia od chyba 3 lat hybryd, które trzymają jak na byku.
Ja dziś walczę z moim dzidziem, bo ona bardzo prawicowo jest ułozony i tam mi wszystko poprzestawiał i przez to żebro mnie boli, pozycji sobie nie mogę znaleźć. -
Hej, dziewczyny, ja dzisiaj już padam. Ostatnio mi się coś ze spaniem porobiło. Budzę się w nocy na siku, a potem nie mogę zasnąć. Wczoraj obudziłam się o 6, a dzisiaj przed 4. Musiałam jeszcze coś zjeść, bo strasznie burczało mi w brzuchu i chyba do 5 się męczyłam. Byliśmy dzisiaj na targach jednego sklepu dziecięcego, były warsztaty bezpieczny maluch. Udało mi się kupić laktator w internetowej cenie, a dostałam jeszcze do niego butelkę, smoczek i inne gadżety, więc jestem zadowolona. Zaopatrzyłam się też w koszulę do karmienia w końcu. Pół dnia rozkminialiśmy nad fotelikiem, bo okazało się, że do naszego auta nie da się zamontować fotelików bez bazy. Głowa mi mega spuchła, ale w końcu podjęliśmy decyzję. Wczoraj zamówiłam też łóżeczko dla małej i powinno przyjść w przyszłym tygodniu. Robię się spokojniejsza, jak pomału przybywa tych dziecięcych rzeczy
SyHa85, paola89, Domi793, Betty Boop, hella lubią tę wiadomość