X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Hej dziewczynki jak tam majowka? Ja dzisiaj leze do gory moim wielkim brzuchem. Maz oczywiscie w pracy. Corcia od wczoraj jakas spokojna, chyba tez sobie majowke urzadzila. Wozek ktory wybralam powinnam dostac jeszcze w tym miesiacu! Jupi :-) ale sie ciesze.

Mój dzisiaj na 16 idzie do pracy, bo jakieś imprezy plenerowe są i inne cuda wianki. Ja mam zamiar zrobić sobie dzień piękności :-D mój Klusek ma dzisiaj dzień leniuszka, bo tylko spokojnie sobie pływa i lekko zaczepia mamuńkę :-)

AniołkowaMama84 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina to zes chyba zwiedzila wszystkie mozliwe toalety w mieście ;)

amanina lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech mam depresje ciazowa...

marcianka86
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc :) Ja Was tylko będe czytać nie będę pisac bo moge pozarażać fatalnym humorem i samopoczuciem. W skróćie- zwariować można z tą rwą, cycki też mnie bolą, zakopana jestem z tymi pracami zaliczeniowymi a nie moge dogadać się z laptopem- to mi niewygodnie, to mnie grzeje i idzie mi jak krew z nosa, do tego załamałam się jak poszłam zobaczyć mieszkanie- wczoraj pokoj mełego mąz pomalował i nie wiem jak tak mozna zjebać :( wszystkie kolory teczy mam na ścianie. A gdzie tu dalej- jeszcze 3 pomieszczenia! Miały być 2 dni a 4 nie starczą....i jeszcze zeby chociaz to bylo dobrze zrobione....on się stara ale nie ma talentu do malowania za nic, . . .no umysłowe to a nie fizyczne. Pewnie się jeszcze przez to pokłócimy. Mały znowu mało kopie. Zwariuje chyba :(

Udanego majowego odpoczywania dziewczyny :)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, to Ty jestes gotowa na lato i wystawianie konczyn jak malo kto :D taki zapas kosmetykow :D

Kaarolaa.. no, sporo tego bylo ;)

SyHa: biedna jestes z tymi dolegliwosciami. a z tym pokojem malego az tak zle?

PS. cofnelam sie do 25 kwietnia i od wtedy czytam, wiecej nie ogarne ;))

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, poniewaz nadrabiam i jestem na etapie porodów - mam jedno pytanie. ja wszystko przetrwam, serio, ale kurde nie cewnik.
    wiec: CZY ONI ZAKLADAJA W JAKIEJKOLWIEK FAZIE BYCIA W SZPITALU CEWNIK?

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    dobra, poniewaz nadrabiam i jestem na etapie porodów - mam jedno pytanie. ja wszystko przetrwam, serio, ale kurde nie cewnik.
    Nie zawsze zakładają. Czasami tylko na chwilę jak jest problem z opróznieniem pęcherza np. przy znieczuleniu zzo. Cewnik nie boli i nawet nie jest to nieprzyjemne. Czujesz jak jest wkładany i tyle.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha współczuje nastroju i dolegliwosci. Narzekaj ile chcesz, moze Ci ulzy.
    Dla pocieszenia powiem, ze moj M nie cierpi malowac i w ogóle robic cokolwiek w domu. Teraz malowalismy sypialnie i przedpokój i wziełam kolesia, zaplacilam mu i mam spokój. Ale zobowiazał sie do połozenia paneli w pokoju Małej. Ciekawe kiedy znajdzie na to czas - zobaczymy. Chyba i tak najgorsza bedzie dla niego do składania komoda z Ikea-nienawidzi wrecz skladac mebli. Chyba sie wyprowadze na ten czas z domu hahaha

SyHa85, paola89 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Truskaweczka, to Ty jestes gotowa na lato i wystawianie konczyn jak malo kto :D taki zapas kosmetykow :D

Kaarolaa.. no, sporo tego bylo ;)

SyHa: biedna jestes z tymi dolegliwosciami. a z tym pokojem malego az tak zle?

PS. cofnelam sie do 25 kwietnia i od wtedy czytam, wiecej nie ogarne ;))

Źle. . . chyba, że wmówię wszystkim, że to futurystyczny melanż. . .Kolor nazywa się słoneczny len. A jest słońce za chmurami na tle obsranego mniszka lekarskiego.

amanina, Ninka0111, kaarolaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Chyba i tak najgorsza bedzie dla niego do składania komoda z Ikea-nienawidzi wrecz skladac mebli. Chyba sie wyprowadze na ten czas z domu hahaha
    o my też mamy komodę z Ikea :) Stoi w kartonie i czeka na złożenie po remoncie. Remont po 15 maja.

paola89, Asiasia, Betty Boop lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Nie zawsze zakładają. Czasami tylko na chwilę jak jest problem z opróznieniem pęcherza np. przy znieczuleniu zzo. Cewnik nie boli i nawet nie jest to nieprzyjemne. Czujesz jak jest wkładany i tyle.

Miałam cewnik raz w życiu i potem 2 miesiące robiłam w bólach pod siebie wręcz bo mi uszkodzili przy wkładaniu. Także nie zgadzam sie z opinią. Ja nie wyraże nigdy w życiu zgody na cewnik.

amanina lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Źle. . . chyba, że wmówię wszystkim, że to futurystyczny melanż. . .Kolor nazywa się słoneczny len. A jest słońce za chmurami na tle obsranego mniszka lekarskiego.
    Oryginalnie...
    Może trzeba wyskrobać, zagruntować i dopiero pomalować? My zatrudnimy męża kolegę specjalistę do malowania. Już trochę materiałów do nas pozwoził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 11:54

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:

Opozniona - mialam dwa razy przy okazji operacji cewnik zakladany. Jak sie budzilam po narkozie to od razu siadalam i chcialam chodzic, zeby im udowodnic ze moga juz mi go wyjac. walic rany i dziury w brzuchu - to mi nie przeszkadzalo, ale cewnik to jeszcze na glupim jasiu darlam sie zeby mi wyciagnac ;))

SyHa: az sie poplakalam ze smiechu :DDDD a nie da sie dodatkami jakos tego przytlumic? :)

opóźniona, SyHa85 lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Syha współczuje nastroju i dolegliwosci. Narzekaj ile chcesz, moze Ci ulzy.
    Dla pocieszenia powiem, ze moj M nie cierpi malowac i w ogóle robic cokolwiek w domu. Teraz malowalismy sypialnie i przedpokój i wziełam kolesia, zaplacilam mu i mam spokój. Ale zobowiazał sie do połozenia paneli w pokoju Małej. Ciekawe kiedy znajdzie na to czas - zobaczymy. Chyba i tak najgorsza bedzie dla niego do składania komoda z Ikea-nienawidzi wrecz skladac mebli. Chyba sie wyprowadze na ten czas z domu hahaha

Ja chciałam zamówić ale się obruszył, że on jest facetem i będzie malował. No i kurwa mam :( Ja się wyniosłam i żałuję że poszłam dziś tam zobaczyć efekty. Chociaż lepiej teraz niż jak już by było wszytsko zrobione. Nam zawsze mój tata pomagał, ale teraz sam ma pracę i nie ma go na miejscu. Dupa :( A o składaniu mebli nie chce nawet myśleć. ... Kurna że mam tą rwę bo bym sama polazła malowac :(

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

Do cesarki chyba obligatoryjnie cewnik, dasz radę :)

Syha spokojnie, może światło źle pada? Albo trzeba drugą warstwę na spokojnie połozyć?
    Ja miałam schizę z przedpokojem jak się wprowadzaliśmy, bo każda ściana mi się inna wydawała, a to wszystko przez światło.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Miałam cewnik raz w życiu i potem 2 miesiące robiłam w bólach pod siebie wręcz bo mi uszkodzili przy wkładaniu. Także nie zgadzam sie z opinią. Ja nie wyraże nigdy w życiu zgody na cewnik.
    Boszsze, współczuję. Mi nie przeszkadzał, miałam dwa razy. Raz na chwilę do opróżnienia pęcherza i raz po operacji na sali pooperacyjnej.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Oryginalnie...
    Może trzeba wyskrobać, zagruntować i dopiero pomalować? My zatrudnimy męża kolegę specjalistę do malowania. Już trochę materiałów do nas pozwoził.

Jest biała tapeta podkładem, taka z nierówną strukturą, która sama w sobie powinna korygowac niedoskonałości....wczesniej też taką miałam i było równiutko. Żałuję, że też nie zamówiłam chłopa. Chociaż z drugiej strony to mi szkoda męża bo on się stara, ale no fenomenalnie mu nie wychodzi .. . .

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Boszsze, współczuję. Mi nie przeszkadzał, miałam dwa razy. Raz na chwilę do opróżnienia pęcherza i raz po operacji na sali pooperacyjnej.

No musiałabym być nieprzytomna żeby mi to umieścili kiedykolwiek znowu. Sikałam wtedy z krwią w takich bólach, że noga po operacji to był przy tym pikuś.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

SyHa: az sie poplakalam ze smiechu :DDDD a nie da sie dodatkami jakos tego przytlumic? :)

Na jednej ścianie będą meble, ale druga chciałam żeby była odkryta bo będzie na niej łózeczko. Musiałabym chyba z 50 metrów łąńcucha na choinkę kupic, żeby przytłumić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Na jednej ścianie będą meble, ale druga chciałam żeby była odkryta bo będzie na niej łózeczko. Musiałabym chyba z 50 metrów łąńcucha na choinkę kupic, żeby przytłumić :P

a te sciane "pusta" jakas tapeta potraktowac? tego nie zepsuje ;)

‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ