X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A gdzie Twoje leżenie do góry brzuchem ? Coś słabo Ci idzie hehehe :P
    A no widzisz :-) tak to jest z tym moim lezeniem. Tescie jada do dziadkow, chata wolna to zaraz przesiadam sie na odkurzacz i w droge :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa tak w ogole to wczoraj zaczelam 3 trymestr :-) i czuje ze zaczynam panikowac. 3 miechy zleca jak z bicza strzelil. A dzisiaj sie dowiedzialam ze kolezanka jest w 3 miesiacu :-) ah ta wiosna jest bardzo owocna.....

kaarolaa, paola89, mmalibu, Betty Boop, _cherryLady, malika89 lubią tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/460c26fe2b63.jpg a to moja domowa hodowla pomidorkow :-)

letty, kaarolaa, paola89, Ania_1986, malika89 lubią tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka superanckie :D patrz na moją <3 wszystkie z nasionek :) a większe już na dachu

https://zapodaj.net/images/645a2207bd357.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 16:30

kaarolaa, paola89, malika89, Friend lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez z nasionek :-) jak to na dachu?

• hella Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe mieszkanie mam na biało. Tylko w pokoju córki będzie jedna ściana żółta i naklejka z sowami :)

Bardzo podoba mi się styl skandynawski, więc zamiast malować ściany na kolorowo wolę pobawić się dodatkami :)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    No u mnie tez z nasionek :-) jak to na dachu?

a bo mam huskie na działce i jakby... nie za bardzo da się hodować roślinki w gruncie :D dlatego mam ogród na dachu... truskawki, borówki, pomidory, ogórki, papryka itp. itd. co tam chcesz :D

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma jak chodowac pomidorki. Ale za to tescie maja szklarnie i zawsze wracamy od nich z reklamowka pomidorow i ogórków. Oczywiscie warzywa gruntowe tez bierzemy ile sie da ;)

SyHa85, letty lubią tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    a bo mam huskie na działce i jakby... nie za bardzo da się hodować roślinki w gruncie :D dlatego mam ogród na dachu... truskawki, borówki, pomidory, ogórki, papryka itp. itd. co tam chcesz :D
    Hahaha wiem o czym mowisz bo ja tez mam huskiego. Ostatnio mamy spokoj bo poszedl sie lajdaczyc i od kilku dni tylko slysze ze pilnuje suczki sasiadow.....

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    U mnie nie ma jak chodowac pomidorki. Ale za to tescie maja szklarnie i zawsze wracamy od nich z reklamowka pomidorow i ogórków. Oczywisci
    e warzywa gruntowe tez bierzemy ile sie da ;)

Moi rodzice tez maja folie i ogrodeczek :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Moi rodzice tez maja folie i ogrodeczek :-)
    U moich jest tylko ogrodek. Wiec czego nie maja jedni napewno maja drudzy :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi tesciowie dwa tyg temu zrobili sobie tunelik ale pies go troche podziurawil..... moi rodzice natomiast psa maja grzecznego ale mieszka z nimi ciotka ktora robi im po zlosci i wylewa pomyje na wszystko co mama posadzi. Takie wiecie plyny do zmywania, domestos itp. Widzialam na wlasne oczy :-(

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu, nie mogę Was czytać bo muszę siedzieć z teściową. Przywitała mnie tekstem : "o Grubaśnica już się uwija po kuchni!" robiłam jej obiad na przyjazd. Wrrr...

amanina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Bu, nie mogę Was czytać bo muszę siedzieć z teściową. Przywitała mnie tekstem : "o Grubaśnica już się uwija po kuchni!" robiłam jej obiad na przyjazd. Wrrr...
    Nie ma to jak uslyszec mily tekst od tesciowej...

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam nikogo z ogródkiem.
    Strasznie mnie ostatnio ciągnie do zielonych ogórków i arbuza - to podobno ta sama rodzina :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja niestety nie mam nikogo z ogródkiem.
    Strasznie mnie ostatnio ciągnie do zielonych ogórków i arbuza - to podobno ta sama rodzina :-)
    Dla mnie teraz z warzyw to tylko ogórek. Jem go ze trzy razy dziennie.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam nie smecic dzisiaj ale juz nie wytrzymam :/ od jakiegos czasu jak się poloze albo kurcze brzuch to czuję w okolicach pępka taki guzek. Jak to zaczęłam macac to wiem że od guzka się zaczyna i ciągnie w głąb macicy. A dzisiaj głupia ja zaczęłam to naciskać , i naciskalam na górze to czułam jak w dole po drugiej stronie macicy jakby to coś się kończyło ... No i nie muszę chyba mówić że boli mnie cały brzuch a młoda też niewiele się rusza.. czy któraś ma takie coś albo wie co to może być ? :/

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie nastepujace: czy bol w dole plecow, a nawet bym powiedziala na poczatku przedzialka :-), promieniujacy do biodra. Silny, klujacy, powodujacy niemoznosc stapniecia na noge. Czy to jest ta rwa?

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Dziewczyny miałam nie smecic dzisiaj ale juz nie wytrzymam :/ od jakiegos czasu jak się poloze albo kurcze brzuch to czuję w okolicach pępka taki guzek. Jak to zaczęłam macac to wiem że od guzka się zaczyna i ciągnie w głąb macicy. A dzisiaj głupia ja zaczęłam to naciskać , i naciskalam na górze to czułam jak w dole po drugiej stronie macicy jakby to coś się kończyło ... No i nie muszę chyba mówić że boli mnie cały brzuch a młoda też niewiele się rusza.. czy któraś ma takie coś albo wie co to może być ? :/
    Ja niestety nie mam pojecia :-(

paola89 lubi tę wiadomość

• Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Mam pytanie nastepujace: czy bol w dole plecow, a nawet bym powiedziala na poczatku przedzialka :-), promieniujacy do biodra. Silny, klujacy, powodujacy niemoznosc stapniecia na noge. Czy to jest ta rwa?
    Niestety ale tak.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ