X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Niestety ale tak.
    Aaaaaaa no to klops. SyHa- piateczka! Nie jestes sama. Tyle mowilyscie o tej rwie, a ja dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac czy to nie to. A jest na to rada?

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • letty Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Hahaha wiem o czym mowisz bo ja tez mam huskiego. Ostatnio mamy spokoj bo poszedl sie lajdaczyc i od kilku dni tylko slysze ze pilnuje suczki sasiadow.....

a no widzisz... u mnie nie mają jak uciec :D mam 2 dziewoje po sterylizacji więc grzeczne i pełnosprawnego samca ale na szczęście nikt w pobliżu nie ma suki! :D więc nie czuje chęci :) a na dopełnienie jest jeszcze moskiewski stróżujący czyli 100 kg miłości ;) ale on akurat grzeczny... nie kopie... :D

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Dziewczyny miałam nie smecic dzisiaj ale juz nie wytrzymam :/ od jakiegos czasu jak się poloze albo kurcze brzuch to czuję w okolicach pępka taki guzek. Jak to zaczęłam macac to wiem że od guzka się zaczyna i ciągnie w głąb macicy. A dzisiaj głupia ja zaczęłam to naciskać , i naciskalam na górze to czułam jak w dole po drugiej stronie macicy jakby to coś się kończyło ... No i nie muszę chyba mówić że boli mnie cały brzuch a młoda też niewiele się rusza.. czy któraś ma takie coś albo wie co to może być ? :/

Mi sie pępek zrobił bardzo miękki, a naokoło niego jakby siniak- tez nie mam pojęcia czy to normalne czy coś się dzieje. Internetów na ten temat nie czytam. Mały rusza się normalnie :)

paola89 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • letty Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Dziewczyny miałam nie smecic dzisiaj ale juz nie wytrzymam :/ od jakiegos czasu jak się poloze albo kurcze brzuch to czuję w okolicach pępka taki guzek. Jak to zaczęłam macac to wiem że od guzka się zaczyna i ciągnie w głąb macicy. A dzisiaj głupia ja zaczęłam to naciskać , i naciskalam na górze to czułam jak w dole po drugiej stronie macicy jakby to coś się kończyło ... No i nie muszę chyba mówić że boli mnie cały brzuch a młoda też niewiele się rusza.. czy któraś ma takie coś albo wie co to może być ? :/

nie chcę Cie straszyć ale... ten guzek to jakby stożek? bo jeśli tak to rozstęp mięśni brzucha niestety

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Aaaaaaa no to klops. SyHa- piateczka! Nie jestes sama. Tyle mowilyscie o tej rwie, a ja dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac czy to nie to. A jest na to rada?

Ja walczę z rwą jeszcze z przedciązowych czasów. Na podłoge na płasko sie połozyc, nogi na krzesło i 15 minut leżenia. Mi w mega kryzysowych sytuacjach pomaga chodzenia na czworaka.

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja walczę z rwą jeszcze z przedciązowych czasów. Na podłoge na płasko sie połozyc, nogi na krzesło i 15 minut leżenia. Mi w mega kryzysowych sytuacjach pomaga chodzenia na czworaka.
    O no to pieknie. Ja od dluzszego czasu mialam cos takiego ze jak polozylam sie na plasko na plecach, na twardym to za cholere nie moglam uniesc nog. no i to sie baaaardzo nasililo w ciazy. Mam nadzieje ze po porodzie tp przejdzie?

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    O no to pieknie. Ja od dluzszego czasu mialam cos takiego ze jak polozylam sie na plasko na plecach, na twardym to za cholere nie moglam uniesc nog. no i to sie baaaardzo nasililo w ciazy. Mam nadzieje ze po porodzie tp przejdzie?

Ja po porodzie to od razu do neurologa i kręgarza się wybieram :) bo w ciąży mi sie bardzo nasiliło. Przed to raz na 3-4 miesiące mnie łapało a teraz to non-stop.

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    nie chcę Cie straszyć ale... ten guzek to jakby stożek? bo jeśli tak to rozstęp mięśni brzucha niestety
    Rozstep robi się chyba na zewnątrz, taka luka między miesniami. Chyba że objawia się też wewnętrznym jakimś guzkiem :/ .. Eh sama nie wiem , to tak jakby twarda szpilka z dużą główką i ogonkiem ciagnacym się wewnątrz macicy ... :/ ciężko to opisać eh . Mam nadzieję ze krzywda małej się nie dzieje przez to .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny wiecznie coś się dzieje jak nie urok to sraczka.. niech już będzie lipiec/ sierpień bo osiwieje do reszty :/

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pepek to moj zawsze byl mocno wklesly a teraz jest na plasko i w jedym miejscu jest taka smieszna goreczka, mieciutka :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Moja gin mówi, że są na to leki. Ale jeszcze nie znalazłam lekarza, który chciałby mi je dać...Od środy zaczynam fizjoterapię- może jakieś fajnie ćwiczenia dostanę (póki co wiem, że leżeć na płasko np. na podłodze i stopy opierać o krzesło, próbowac delikatnie sie odrywać powolutku. Ale na mnie nie działa..). No i basen ponoć pomaga- też mam w planach aquaaerobik dla ciężarnych ale akurat jest we wtorki a teraz święto. No i joga też jest dobra słyszałam- nie próbowałam. Póki co to moge doradzić nie zależeć tego, bo jest jeszcze gorzej.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Jak nie można unieść nogi to rwa jest wskazaniem do cc. Moja gin nie bagatelizuje rwy. Nastraszyła mnie, że jedna z jej pacjentem 3 miesiące z tym chodziła w ciąży i nie chciała dać się leczyć i niestety ale miała powikłania po porodzie.
    Rwa jest wyleczalna, tylko lubi powracać.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Jak nie można unieść nogi to rwa jest wskazaniem do cc. Moja gin nie bagatelizuje rwy. Nastraszyła mnie, że jedna z jej pacjentem 3 miesiące z tym chodziła w ciąży i nie chciała dać się leczyć i niestety ale miała powikłania po porodzie.
    Rwa jest wyleczalna, tylko lubi powracać.
    No tez slyszalam ze to wskazanie do cc. Poki co moj lekarz zalecil obserwacje. Jesli sie nasili to byc moze cc :-(

• letty Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Rozstep robi się chyba na zewnątrz, taka luka między miesniami. Chyba że objawia się też wewnętrznym jakimś guzkiem :/ .. Eh sama nie wiem , to tak jakby twarda szpilka z dużą główką i ogonkiem ciagnacym się wewnątrz macicy ... :/ ciężko to opisać eh . Mam nadzieję ze krzywda małej się nie dzieje przez to .

W ciąży już takiej widocznej objawia się właśnie takim stozkiem na wysokości pępka ale z tego co Ty opisujesz to chyba masz coś bardzo małego? To raczej nie to. Pewnie nic strasznego

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mi sie pępek zrobił bardzo miękki, a naokoło niego jakby siniak- tez nie mam pojęcia czy to normalne czy coś się dzieje. Internetów na ten temat nie czytam. Mały rusza się normalnie :)

Mi tez pępek ściemniał. To normalne tak jak ciemnienie sutków i linea negra :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    W ciąży już takiej widocznej objawia się właśnie takim stozkiem na wysokości pępka ale z tego co Ty opisujesz to chyba masz coś bardzo małego? To raczej nie to. Pewnie nic strasznego
    To tego stożka już mam niestety od jakiegos czasu , pozostaje czekać na wizytę , dzięki za odp

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    No nic, czyli ewidentnie musze rodzic wlasnorecznie ;D

właśnie sobie wyobraziłam Ciebie odbierającą własny poród :-P

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Jak ja bym chciala pospac do 9 ale z tym moim synem niedobrym sie nie da. Dzisiaj znow sie kreciol od 6 a wstal pol godziny później. Oj nie jest mi dane wypiczac przed porodem.

Karola, mi też nie jest dane się wyspać... A ile razy marzę o drzemce razem z małą i nawet już zaplanuję, że kładziemy się razem to nagle z tysiąca rzeczy do zrobienia robi się milion, albo jak na złość mi oczy już się kleją a córa ma inne plany :-/
    Ale ileż kobiet oddałoby te noce, żeby być na naszym miejscu <3
    z dwójką będziemy niewyspane x2, więc cieszmy się z tego co jest ;-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na majówkę pojechaliśmy wczoraj do siostry. Przyjechał też brat z rodzinką i dzisiaj wybraliśmy się nad rzekę na grilla :-) pogoda piękna, tylko me dziecię bardzo marudne i płaczące... No i 3 małych dzieci w jednym mieszkaniu.. Ale mimo wszystko początek weekendu bardzo udany :-)

Dominique88 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, dziewczyny.. Jaki to jest gamon z tego mojego syna.. Najpierw sie nie odzywal dwie doby, a teraz mu sie wzmozona aktywnosc odpalila i to ze w ciagu dnia nawala to super, ale od 2h nie spie bo mam dyskoteke w brzuchu jak nieskoordynowane ruchy tanczacego do disco polo umcumc w remizie strazackiej Zdzicha.
    Macie jakies metody na zasniecie? Bo to druga noc z rzedu i ja juz ledwo ciepla ze zmeczenia jestem.. :O

‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ