X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Witam się z Wami jeszcze z łóżka, ja nie znalazłam swojego sposobu na tą cholerna rwe. Ale nie mogę jej zależeć bo jest wtedy jeszcze gorzej, nawet jak boli staram się chodzić. Już nie raz z bólu poleciały mi łzy. Mi Maja nie przeszkadza w spaniu, nawet jak kopie i się budzę to idę spać dalej ;) Jeszcze tylko dzisiaj cały dzień u teściów i jutro wracamy do domu, cieszę się bardzo :)

Oj wierz mi ze doskonale Cie rozumiem. Na pocieszenie- u mnie odpukac apogeum minelo, bylo ok. Tygodnia...albo sie przyzwyczailam do bolu. W srode wieczorem ide do fizjoterapeuty takze moze beda jakies pomocne cwiczenia to dam znac. No ale do tego czasu musimy wytrzymac :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Co do brzucha to kurcze ja mam wrażenie, że mój jest twardy powyżej pępka.
    Powyżej pępka to ja mam kamień już od kilku tygodni. Ginka powiedziała, że to od mojego chorego żołądka.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam ze sklepu wiejskiego, na szczęście ludzi nie było to nikt mnie nie mierzył :P a poszłam po serek i śmietanę, bo jest u mnie tato , pomaga mężowi i zrobie im na obiad pierożki, także podwijam rękawy i jade skoksem ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj pulpety w sosie koperkowym :) zrobiłam więcej żeby jutro miec luz :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomidorowa z wczorajszego rosolu :) Marcel sie wyszalam na podwórku, teraz odsypia a ja moge polezec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha to ci ginka niespodziankę zrobila. Moze da rade pracowac jeszcze te 3 miesiace...

moja dr do ktorej chodzilam podczas stymulacji a pozniej na poczatku ciazy tez byla w ciazy i do konca pracowala w klinice.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co wiceic co truskawki na działce kwitna:-)

SyHa85, _cherryLady, Friend lubią tę wiadomość

marcianka86
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Syha to ci ginka niespodziankę zrobila. Moze da rade pracowac jeszcze te 3 miesiace...

moja dr do ktorej chodzilam podczas stymulacji a pozniej na poczatku ciazy tez byla w ciazy i do konca pracowala w klinice.

W poprzedniej ciazy pracowala do 8mc. Mam nadzieje ze teraz tez :-) i ze nie zrobi sie humorzasta i niemila hehe. Ma juz 2 synow, tetaz pewnie w corke celowala:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Powyżej pępka to ja mam kamień już od kilku tygodni. Ginka powiedziała, że to od mojego chorego żołądka.

Kurna no zoladka nie mam chorego. Albo o tym nie wiem :-) ale wydaje mi sie ze to ma zwiazek z trawieniem. Musze bardziej uwazac co jem. No i espumisan regularnie bo jest wtedy ciut lepiej.

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do twardego brzucha miała któraś? czy to faktycznie skurcze braxtona i mam się nie przejmować?
    Wizytę u ginekologa mam za tydzień 11 maja, zapytam go wtedy, ale co Wy na to?

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie o to pytalam tu na forum jakis czas temu ale nikt mi nie odpowiedzial. W czwartek jak bylam u lekarza to powiedzialam ze mi brzuch twardnieje a ginka mi powiedziala ze jesli to przechodzi to na tym etapie moze tak byc kilka razy dziennie i zeby sie nie martwic. Mozna brac wiecej magnezu i nospe jesli jest mocno uciazliwe

blondyna5555 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bardzo się cieszę, że u szwagierki lepiej!
    Ale ją nastraszyli!!

Dziś mam gorszy dzień.
    Noc nieprzespana - żebra dają popalić bardzo, eh...
    Smarowałam w nocy maściami i od ok 04-08.00 spałam chociaż, ale siku co 2h... wracam z siku, układam się - mała kopie, za chwile śpimy obie :)

A z mężem mamy kryzys jakiś dość duży, mam go tak dość, że nie da się opisać, tak mi się nazbierało, że szkoda gadać.
    Wczoraj brat zaprosił na grila - pojechałam z córką bo pan gra w gre od rana i chleje piwska i przecież nie bedzie się odrywał, w piątek sama u lekarza - bo pan ma inne plany, a że ja zasłabłam to mój pech, i 1000 innych spraw o których nawet nie chce pisać bo nie mam siły...

Boję się, że w końcu nie wytrzymam, wybuchne, wygarne, pan pójdzie i zostane sama z 2 dzieci...
    I mama powie: "a nie mówiłam" - "odradzałam ci 2 dziecko z nim"
    mam dziś dość!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1560f0a61428.jpg

Właśnie przyszedł kombinezon dla mojej dzidzi :) 20zl z przesyłka

Dominique88, Truskaweczka83, malika89, Betty Boop lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych skurczach już jakiś czas temu ja też pisałam bo mam je niestety od 15tc. Macica się spina, robi się taką twarda ale nie może boleć . Pomóc może nospa , magnez , nie macanie brzucha i unikać leżenia na płasko. Karola i Cherry z tego co pamiętam też to miały /maja.

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    A co do twardego brzucha miała któraś? czy to faktycznie skurcze braxtona i mam się nie przejmować?

Mi ginekolog powiedziała że to niemożliwe żebym miała te skurcze i ze one sie pojawiają od 36 tygodnia. Takze sama nie wiem co o tym myśleć.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, nie zazdroszczę Ci tej sytuacji z mężem. Ja czasem na mojego męża narzekam bo on tez lubi wypic, ale zależy mu na naszym dziecku . Ostatnio jak nie zdążył na usg to tez nad tym ubolewał.

Nie wiem nawet jak Ci doradzić w tej sytuacji, przypadek chyba beznadziejny, nawet potrząśnięcie nim by pewnie nic nie dało. Możemy Cię tylko wspierać dobrym słowem i wierzyć że cos mu sie nagle odmieni.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam takie twardnienia od około 18 tyg i zaczęłam brac magne b6 3x2 i te twardnienia praktycznie nie czuje. Czasem wieczorem mi sie brzuch spina ale jeszcze nigdy nie byl twardy jak kamien.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy to ja nie wiem czy to te. Bo u mnie jak twardnieje to nie jest to kilkusekundowe tylko kilkugodzinne hehe. Podobno jak nie ma bólu/plamień itp to nie trzeba się przejmowac....Ja mam wizytę za tydzień to na pewno zgłoszę.

• monika454 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog twierdzi, ze te skurcze są na naszym etapie i nie są złe póki nie są częstsze niż 3/1h czyli m/w 1 na 20 min. Jesli jest więcej to kazał mi na IP jechać. Jak to powiedział, lepiej o 1 raz za dużo niż o 1 raz za mało pojechać. Na te skurcze brać aspargin 3x2. Jak będą częstsze to będzie mi robił KTG na wizytach

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:

ja mam ze 2 razy dziennie. Nic się nie dzieje :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ