X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyneczka ja miewam szczegolnie wieczorami i jak cos za duzo robie...ale to normalne:-)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczow to ja nie miewam w ogole. Zdarzaly mi sie na poczatku po wiekszym wysilku fizycznym twardnienia brzucha, ale brzuch sie przyzwyczail i odpuscil :)

Dzis po odespaniu nocnej impry Grubego poszlam z tego hotelu po srodku niczego na busik lokalny do Myslenic, zwiedzilam wszystkie wioski po drodze, pan mnie wysadzil przy rynku wiec przedreptalam te 3 km na start runmageddonu, potem sie wdrapalam na gorke i dostalam opr od meza bo mnie skubany wypatrzyl ze leze (mam malo maskujace barwy dzis bo czerwona kamizelke;)), cos tam sie pokrecilam a teraz wrocilam z powrotem 3km na rynek bo mi sie soku swiezego z grejpfruta zachcialo i wlasnie wypilam tyle ze sie czuje jak bąk ;O
    No i zaraz wracam z powrotem, takze podejrzewam ze Gruby caly dzien przespi a w nocy znowu bedzie turniej tanca towarzyskiego...

A tu zdjecie z gorki na Myslenice :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86f05af85700.jpg

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat skurczy się nie wypowiadam bo ich nie miałam, za to skurczami jelit czasem nadrabiam :/
    Twardnienie tylko na początku ciąży - znaczy w okolicach 12 tyg było kilka razy niegroźne, a tak to nigdy.

Za to zgaga i zaparcia - norma u mnie :/

Ania też mam nadzieję, że nim coś wstrząśnie, to typ, który musi sam zrozumieć swój błąd - np spaść na samo dno - a ja z nim niestety jako współuzależniona :/ i dzieci też, kiedyś córka mnie spytała:
    "mama ja też bede pić?"
    odpowiedziałam, że NIE - geny to nie wszystko trzeba mieć silną wolę.
    Dzieki za wsparcie, tylko ono mi pozostało w trudnych chwilach :)
    Mamie i babci nie chce już nawet mówić...

Amanina skąd Ty masz tyle siły?
    Rowerek/spacery - długie/cały dzień aktywna, dziecko musi w nocy nadrabiać zaległości ;)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina calymi dniami lata to i Gruby grzecznie spi w dzien bo nim buja. A kiedy to mama chce spac to dziecko sie budzi bo wyspany jest calodniowym bujanie. :)

amanina lubi tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina u nas to samo :) też muszę zrobić te 6 km dziennie a do tego jeszcze fitnessy i latanie za córą i młody śpi... a w nocy armagedon :P oby nam spali po urodzeniu!

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhah :) ja Grubemu dzis zapowiedzialam, ze jak podrosnie to moze by zechcial w runmageddon kids pobiec, ale udaje ze nie slyszy :p
    Ja dzis 10 km zrobilam na piechote i mi prawa stopa spuchla! Jakby but byl za maly, no masakra ;))
    Lece sie pakowac, bo wracamy do Wawy :)

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Ania też mam nadzieję, że nim coś wstrząśnie, to typ, który musi sam zrozumieć swój błąd - np spaść na samo dno - a ja z nim niestety jako współuzależniona :/ i dzieci też, kiedyś córka mnie spytała:
    "mama ja też bede pić?"
    odpowiedziałam, że NIE - geny to nie wszystko trzeba mieć silną wolę.
    Dzieki za wsparcie, tylko ono mi pozostało w trudnych chwilach :)
    Mamie i babci nie chce już nawet mówić...
    Wiem jak to jest. U mojego wszywka już puściła i już raz zabalował. potem miał moralniaka i teraz chodzi na spotkania AA. Chce powalczyć bez straszaka w tyłku. Tylko nie wiem czy ja zniosę jego porażki (oby ich nie było). Życzę mu jak najlepiej, ale nie wiem czy się nie rozstaniemy. Nie chce mi się już tego kolejny raz przeżywać.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zamierzacie prac ciuszki dla maluszkow? Maj to chyba jednak za wzesnie co?
    Mam juz wszystkie ciuszki dla Alexa, ufff jest tego mnostwo:) ale pewnie do porodu jeszcze cos mi wpadnie w oko (znajac siebie) hehe
    Tak sie zastanawiam nad sterylizatorem butelek, kupujecie? Przy corce tego nie mialam, ale kolezanki chwala sobie..
    Dzis wrocilismy do de.. nastawilam dwie pralki, zmeczeni bardzo. Lot byl ok, troche zakrecilo sie w glowie, Alex troche pokopal..Za tydzien wizyta:)
    Od 30 tygodnia wizyty co dwa tygodnie i ktg:)

Asiasia lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym praniem ubran to celuje w okolice lipca - tak gdzies polowa druga, no bo tak mysle ze to sie wszystko zakurzy na maksa jak bedzie tyle lezakowalo.. Ale chetnie poslucham mam majacych doswiadczenie.

A jak sie nie ma sterylizatoea to jaka jest procedura umycia takiej butli czy smoczka?

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prała na koniec czerwca ubranka.
    Nie kupuje sterylizatora. Butelki będę normalnie wstawiać do zmywarki, a potem wyparzę wrzątkiem przed użyciem.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszytkich po pracowitym dniu :-) posadzilam dzisiaj troche truskawek :-) oblozylam je sciolka zeby nie zarosly chwastami, zgrabilam podworko i podlalam wszystkie roslinki woda z naszej studni, recznie kopanej przez meza :-) udany dzien. Pomijajac tesciowa. Od rana kazala mi namoczyc kurczaka (nie mam pojdcia po co? Moze wiecie po co wklada sie mieso z kurczaka do miski z woda? I tak sie zostawia.) Kazala mi tez zadzwonic do szwagra zeby kupil bulki na hot dogi. Wiec caly dzien cieszylam sie ze wreszcie bedzie cos dobrego na obiad. Zwlaszcza ze tesciowa 3 godziny walila garami w kuchni. Wchodze do kuchni i wiecie co? Tesciowa przez 3 godziny gotowala wode i kostke rosolowa. Po co ? Bedzie robic flaki z kotletow sojowych. Rece opadaja. Dobrze ze babcia przyniosla.troche bigosu bo chociaz maz zjadl przed praca.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka o jezu ale masz przekichane z ta tesciowa....:-( wspolczuje...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sterylizatora nie planuje kupowac. A co do prania to tez mysle ze maj za szybko, druga polowa czerwca tak mysle.

Mam pytanie o opinie. Materac gryko-kokos dobre to? Bo jest w zestawie do klupisia i nie wiem czy zamawiac :-) pokoik Kajtka dzuadek dzis reanimowac wiev moge isc krok dalej :-) pieknie bedzie- zolte sloneczne sciany, biale mebelki i firanki i siwe dodatki mmmmh :-) jak przyjade meble to dopiero bede dokupywac wyprawke.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna wiecie co sie tak naczytalam o tych bolach, twardnieniach brzucha itd ze znowu mam schize. Ajjj. Ostatnio przeszlo po 1 dniu a teraz za 2 dni znowu :-/ jak nie przejdzie to jade jutro na IP. Kurna chata zwariuje chyba do sierpnia :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam sterylizatora, mylam szczoteczka do butelek i plenem do naczyn bialy jelen lub nuk, plukalam i zalewalam wrzatkiem. Terax jesli bede uzywala butelek bede robila tak samo.

SyHa85 lubi tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie planuje tak do polowy czerwca bo pozniej nie wiem jak bedzie z silami do prasowania.
    Sterylizator jak dla mnie nie potrzebny. U mnie procedura byla taka: gabka + plyn do naczyn i potem przelanie wrzatkiem tak do skonczenia 4 czy 5 miesiecy, pozniej juz bez wrzatku (wygotowalam tylko przed pierwszym uzyciem), zmywarka niby spoko tylko ja sie balam czy aby na pewno sie ta tabletka dobrze wyplukuje a druga sprawa to to ze nie mialam za wiele butelek a codziennie zmywarki nie nastawiam ;-)

SyHa85, amanina lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Hahhah :) ja Grubemu dzis zapowiedzialam, ze jak podrosnie to moze by zechcial w runmageddon kids pobiec, ale udaje ze nie slyszy :p
    Ja dzis 10 km zrobilam na piechote i mi prawa stopa spuchla! Jakby but byl za maly, no masakra ;))
    Lece sie pakowac, bo wracamy do Wawy :)

to dawaj urabiamy młodych :D niech biegną razem! i córa też się załapie :P

a mamuśki mogą pobiec razem ;) bo nigdy nie mam kompana a chciałabym wreszcie w rekrucie wystartować

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie zacxne robic w czerwcu jak tylko wroce do domu zeby chociaz miec te najmniejsze ciuszki poprane i ogarniete. Reszte zrobie jak juz maly sie urodzi.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ciuszkami to ja tez poczekam tak do polowy czerwca, upiore, wyprasuje i przykryje jakims kocykiem zeby sie nie kurzyly w szafce. Chociaz mam ochote juz wszystkie te slicznosci wyprac i wziasc sie za prasowanie tych cudeniek hihi:))
    Z tym sterylizatorem jeszcze sie zastanowie, przy corce mylam butelki z ta szczotka do butelek i wyparzalam, smoczki tez wyparzalam wrzatkiem.

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze, że piszesz, Ty jesteś "Swieża" mamuśka i wiesz co i jak bo ja córka prawie 14 lat to już wszystko zapomniałam ;)

Ubranka też bede prać w lipcu dopiero, raczej nie wcześniej.

Paulka - współczuje tej teściowej - co raz to lepszą akcję wywinie.
    Nigdy nie jadłam flaków sojowych ?!?

Opóźniona - u mnie dokładnie to samo - nie mam już siły walczyć, użerać się, oglądać podpitą twarz zanim z pracy wróce, eh,,, kobity wszystko musza znosić? a co my męczennice???
    też mogę nie wytrzymać i koniec!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ