X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Kiedy zamierzacie prac ciuszki dla maluszkow? Maj to chyba jednak za wzesnie co?
    Mam juz wszystkie ciuszki dla Alexa, ufff jest tego mnostwo:) ale pewnie do porodu jeszcze cos mi wpadnie w oko (znajac siebie) hehe
    Tak sie zastanawiam nad sterylizatorem butelek, kupujecie? Przy corce tego nie mialam, ale kolezanki chwala sobie..
    Dzis wrocilismy do de.. nastawilam dwie pralki, zmeczeni bardzo. Lot byl ok, troche zakrecilo sie w glowie, Alex troche pokopal..Za tydzien wizyta:)
    Od 30 tygodnia wizyty co dwa tygodnie i ktg:)

Ja już mam większość poprane i poprasowane, teraz jak coś dokupuję to systematycznie piorę. Cieszę się że tak wcześnie się za to wzięłam kiedy jeszcze miałam więcej siły, bo teraz wyprasuje 5 sztuk i mam dość brzuch boli, słabo mi się robi, no nie dałabym rady tak hurtem.

laven81 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam sobie zjesc kielbaske z grilla i dupa blada bo moj brat ma takie ruchy ze do tej pory chyba nie rozapalił. Jestem zmeczona bo prawie caly dzien chodzilam za Marcelem ktory buszowal na podworku. Az sie boje sie troche z tym przesadzam . Cos czuje ze za tydzien na wizycie będzie nieciekawie :( i olac kielbase. Ide sie wykapac i położyć, jeszcze zjem nie jedna kielbache w tym roku...

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Troszke poza lodowka to jak najbardziej ale z tego co rozumiem to ten kurczak stoi dzisiaj pol dnia, potem cala noc i jeszcze jutro pewnie do poludnia, takoego to juz bym tez nie ruszyla. Ta Teoja tesciowa to chce chyba potruc wszystkich zeby nie bylo komu juz gotowac
    No i wlasnie o to chodzi. Dzisiaj rano tego kurczaka zalalam woda. Bylam wlasnie w kuchni i tak jak mowilam, miska stoi na blacie- nie w lodowce. Tesciowa juz spi wiec nikt nie wstawi tego do lodowki a ja wtracac sie nie bede. Obiad zazwyczaj jest kolo 16. Wiec powodzenia.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pranie i prasowanie to ja pewnie w sierpniu sie za to zabiore :-( sadzac po tym w jakim tepie kompletuje wyprawke. Nie wiem czemu mi to tak slabo idzie.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co najbardziej w tej ciazy denerwuja mnie te wielkie cyce az sine od tego rosniecia....grrr

marcianka86
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    wiecie co najbardziej w tej ciazy denerwuja mnie te wielkie cyce az sine od tego rosniecia....grrr
    A mnie zgaga. Poki co od kilku dni cisza ale bylo ciezko.

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prac na koniec czerwca, bo potem przez prawie cały lipiec mnie nie będzie w domu, wyjeżdżam z córką na działkę, mamy tam domek nad jeziorem, znajomych. ;) a potem w sierpniu będzie że już za ciężko. Kurcze, miałam mocne postanowienie że nie będę kupować zbyt dużo tych maleńkich ubranek bo i tak nie będę wynoszone. A popełniam znowu ten błąd i mam już sporo za dużo.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie..
    Czy Wy też macie tak strasznie suchą skórę na dłoniach...?
    Ja swoje smaruje i przy okazji brzucha też a skóra jest tak sucha, że mam wrażenie, że zaraz popęka.. Jakieś sposoby? Co robić? Bo to aż boli momentami :(

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno na chłopca sa suche dłonie:-)ale ja na dziewczynke tez mam
    smasyje ciagle czym sie da...nawet mascia cholesterolowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:50

marcianka86
  • Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja sterylizatora nie planuje kupowac. A co do prania to tez mysle ze maj za szybko, druga polowa czerwca tak mysle.

Mam pytanie o opinie. Materac gryko-kokos dobre to? Bo jest w zestawie do klupisia i nie wiem czy zamawiac :-) pokoik Kajtka dzuadek dzis reanimowac wiev moge isc krok dalej :-) pieknie bedzie- zolte sloneczne sciany, biale mebelki i firanki i siwe dodatki mmmmh :-) jak przyjade meble to dopiero bede dokupywac wyprawke.

Nasi przyjaciele od których braliśmy ubranka bardzo nam odradzali taki materac. Ani pierwsze ani drugie dziecko nie chciało na nim spać. Dopiero przy drugim kupili zwykły piankowy i mała zaczęła normalnie spać.

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sie dzije z Martyna? Nie ma wpisów a nie zakodowałam by gdzies jechala?

marcianka86

Wysłany: 2 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:

Mogę tylko pozazdrościć :) ja bardzo liczyłam na to, że mi piersi urosną w ciąży ale niestety moje liche B nawet o milimetr się nie powiększyły ech..

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mój K ma podraznione i suche dłonie po pracy. Ostatnio kupiłam bambino krem pielęgnacyjny z pantenolem w rossmanie (ok 10zł) i spróbowalismy z nim i jest rewelacja, tak długo nie mógł zagoic tego, a to już mu prawie od razu pomogło. Aczkolwiek jeśli to u Ciebie typowo ciazowy objaw, to nie wiem czy pomoże ;-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    A mnie zgaga. Poki co od kilku dni cisza ale bylo ciezko.

A ja nie zaczne wymieniac co mnie bo admin mnie zablokuje :-P

amanina, Paulka123, opóźniona lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa ciesz sie naprawde ...zmiana staników co chwile... piersi mi sie wcale nie podobaja jescze te zyły. Tylko maz zadowolony przynajmniej to

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Dziewczyny a co sie dzije z Martyna? Nie ma wpisów a nie zakodowałam by gdzies jechala?
    Pisze w pamietniu a tutaj czemu sie nie odzywa nie mam pojęcia :(

Wysłany: 2 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie..
    Czy Wy też macie tak strasznie suchą skórę na dłoniach...?
    Ja swoje smaruje i przy okazji brzucha też a skóra jest tak sucha, że mam wrażenie, że zaraz popęka.. Jakieś sposoby? Co robić? Bo to aż boli momentami :(

Też mam bardzo suche, mi pomaga peeling dłoni i masa kremu.

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki, wiem że się odzywam tylko jak proszę o poradę, ale ja naprawdę ciągle biegam coś robię załatwiam i jakoś tak wychodzi.

BLAGAM! Ten mały smród (mój kochany piękny mądry kosteczek) ZLAŁ się po złości, bo Mąż na jego płacz (tzn wypuśc mnie na klatkę na spacer 3min i sam wrócę) odpowiedział "Teraz jest już za późno a pozatym dziś byłeś".
    To już 3 raz kiedy nawet nie wymuszal płaczem tylko po pierwszym mualknieciu poszedł się i zesikal (tym razem na torbę podróżna w nuedomknietej szafie).

Pamiętam ze któraś miała taki przypadek sikajacego ZDEOWEGO kota.
    Boje się ze nasika małemu.do łóżeczka, albo w ogóle gdzie kolwiek, ja nie mam sił juz tego sprzątać i na niego krzyczeć.

Jak sobie poradzić?

Pozdrawiam wszystkie!

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, no właśnie smaruję... chociaż peelingu stricte na dłonie nie robiłam. Mam taki ze złotem Verdany to może smaruję... przed chwilą cytrynę kroiłam i aż mnie całe pieką..
    Sabanku... na właśnie przed ciążą tak nie miałam.. no chyba, że po służbie na mega siarczystym mrozie...
    Co do piersi to jak któraś jest chętna to ja oddam troszkę ze swoich! Zgłaszam się na ochotnika! z C już mam E a ciągle rosną...

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    podobno na chłopca sa suche dłonie:-)ale ja na dziewczynke tez mam
    smasyje ciagle czym sie da...nawet mascia cholesterolowa
    To by się zgadzało ;)

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ