X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak siadam to moje piersiątka dotykają brzucha :/ boje się żeby mi się w lato odparzenia nie porobiły.
    Suche dłonie tez mam, chociaż przed ciążą od pracy też mi sie robiły. Smaruje teraz kremem 10% hydro urea i jest troszkę lepiej. Tylko,że ja głupia nie umiem sprzatac/myć w rękawiczkach, bo pewnie byłoby to wskazane.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Kurcze, no właśnie smaruję... chociaż peelingu stricte na dłonie nie robiłam. Mam taki ze złotem Verdany to może smaruję... przed chwilą cytrynę kroiłam i aż mnie całe pieką..
    Sabanku... na właśnie przed ciążą tak nie miałam.. no chyba, że po służbie na mega siarczystym mrozie...
    Co do piersi to jak któraś jest chętna to ja oddam troszkę ze swoich! Zgłaszam się na ochotnika! z C już mam E a ciągle rosną...

Ja chętnie przygarnę :) zauważyłam, że laski co przed ciążą miały większy biust to w trakcie ciąży on jeszcze bardziej rośnie a tym z miseczką B stoi w miejscu. No cóż życie, nie można mieć wszystkiego :)
    U mnie na umywalce obok mydła stoi krem do rąk w butelce z dozownikiem taki z ziaji i po każdym myciu od razu smaruje.

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam C a ostatni stanik który juz za mały kupowałam na F i z z 70 na 75 pod biustem ...maaasssaakkrrraaa

marcianka86
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojego F też Wam chętnie oddam, jak dla mnie taki duży biust to nic przyjemnego.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie..
    Czy Wy też macie tak strasznie suchą skórę na dłoniach...?
    Ja swoje smaruje i przy okazji brzucha też a skóra jest tak sucha, że mam wrażenie, że zaraz popęka.. Jakieś sposoby? Co robić? Bo to aż boli momentami :(

Ja wcześniej tak nie miałam ale teraz jest dramat. Ręce białe jak kreda. A żebym nie kremowala, ja mam krem do rąk w każdym kącie smaruje namiętnie a tu takie coś.

Mikołajkowa66 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co powiecie na moje G? Juz zaczęłam spać w staniku bo grawitacja na niego działa i robią się zwisy .

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie co za dzień. Męża odwiedził kolega, wiadomo mecz Lech grał z Legia o puchar Polski, no i.przegrał, no to oni ze muszą się naje...c. No ok ale kulturalnie. Na początku było nawet zabawnie, później juz mniej śmiesznie się zrobiło, kolega zasnął a gdy mąż go próbował obudzić bo chciał go do domu odprowadzić, ten zaczął być agresywny, wybiegł z domu a mąż za nim, by czegoś głupiego nie zrobił, a ze mąż również wypił to wyszłam za nimi. Znalazłam ich po chwili, mąż próbował go namówić żeby poszedł do domu, zaczęli się szarpać, ten zaczął być tak agresywny ze bałam się żeby męża nie pobił, próbowałam ich rozdzielić i co kolega chciał kopnąć męża a ja dostałam, na szczęście w rękę, dzięki Bogu nie w brzuch, nie powiem wystraszyłam się o maleństwo i zostawiłam ich, a pozabijajcie się. Kolega się uspokoił i poszedł do domu, a my z mężem szukaliśmy jego telefonu, bo się na domiar złego okazało ze zgubił go :-( no masakra jakaś. A że jest ciemno na dworze to mimo latarki nie mogliśmy go znaleźć. Wróciliśmy do domu. Tłumaczyłam mu ze to tylko telefon, raczej powinien o mnie się martwić ze o mało mnie nie kopnął w brzuch, ale chyba do niego bardziej dotarło brak telefonu niż ja. Może jutro jak wytrzeźwieje zrozumie to. Znając kolegę nie będzie nic pamiętał. Normalnie co za dzień. Od tego nocnego spaceru za poszukiwaniem telefonu, mała teraz tak wariuje mi w brzuchu ze chyba nie zasne.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna co Ci do głowy przyszło żeby iść za nimi? Nawet jakby pobił Ci męża no to co, dla chłopów to norma. A już tam podchodzić i próbować rozdzielać!!! Aż się przeraziłam. Z pijanymi nie ma żartów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie do tlukacych sie po wypuciu lepiej nie podchodzic bo takim rozne rzeczy do glowy wpadaja i oni nie myślą czy obok jest kobieta tym bardziej w ciazy. Wazne jednak ze w brzuch nie dostalas.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa83 wrote:
    Ja chętnie przygarnę :) zauważyłam, że laski co przed ciążą miały większy biust to w trakcie ciąży on jeszcze bardziej rośnie a tym z miseczką B stoi w miejscu.
    Myślę, że to nie ma nic do rzeczy. Ja miałam B przed ciążą, a teraz mam pełne D.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczynam kolejny tydzien 25+0 :) hurra
    Marceli za to konczy 20 miesiecy, kiedy to zlecialo...

SyHa85, Rudi88, _cherryLady, Betty Boop, paola89, Ania_1986, Friend lubią tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyneczka kolega nie miałby ju do nas wstepu...nie wazne czy alkohol czy nie,,, trzeba pic tyle by potrfic sie zachowac... biedna Ty ten stres masakra...

marcianka86
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna ale stresow... :/

Dziewczyny te rozmiary to wiecie jak jest. Moja kolezanka ma cycki mniejsze ode mnie a wg stanika w ktorym chodzi ma 2 rozm wieksze ;) dla jednej firmy D to juz F ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 09:35

opóźniona lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, ale przeboje. Powinien na kolanach z bukietem kwiatow dzis sie u Was stawic i przepraszac.
    I zadnego alkoholu w Twoim towarzystwie w Twoim domu nie miec prawa wypic.
    Koszmar jakis..

Kaarolaa gratulacje duzego Kornela i jeszcze wiekszego Marcela! To sa same super wiesci :)
    Moja Mama tez podpytuje co jakis czas jak duzy juz Gruby i ostatnio sie zmartwila ze jeszcze taki malutki i ze za malutki jakby chcial wychodzic na swiat juz.. Powiedzialam jej ze mam z Grubym umowe ze do 34 tyg na bank nie wylezie, ale ona sie martwi bardziej niz ja chyba ze Ryszard Lew bedzie sie probowal wczesniej ewakuowac :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sie z Grubym dogadujecie wiec napewno za szybko nie wyjdzie, a jeszcze mama jak go codziennie buja to tym bardziej mu sie podoba :)

amanina lubi tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Aaaa!!! Bombowo! Jestesmy umowione! Starym opchniemy kurdupli i biegniemy! Ja tez nie mam z kim, a tam sie trzeba podsadzac, bo ja do tej 3m sciany nie doskocze ;)))
    Wspaniale !! :)

no to umówione :D tam ogólnie lepiej jest biec z kimś bo zawsze znajdzie się miejsce w którym potrzeba pomocy... a jak stworzymy dobry team to na następny raz jesteśmy w stanie osiągnąć dobre miejsca ;)

amanina lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyneczko...Boże jaki wieczór! Ileż Ty szczęścia miałaś, że kopnął Cie w ręke a nie w brzuch! Ale Kochana co za pomysł by w nocy za pijanymi i jednym agresywnym z domu wychodzić... Wiem, że się bałaś o męża ale Twoje zdrowie i Dzidziusia najważniejsze jest teraz. Zobacz jak sie będziesz dzisiaj czuła, jak coś będzie nie tak to leć od razu na Polną i nie patrz na nic! a telefon rzecz nabyta, zablokujcie tylko kartę co by Wam nikt nic nie nabił na rachunku. Co do kolegi... kiedyś u mnie była "podobna" akcja. Kumpel mojego się napił i zrobił grandę. Od tamtej pory nie ma prawa wejścia do nas a i kontakt został maksymalnie ograniczony.

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • letty Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa83 wrote:
    Ja chętnie przygarnę :) zauważyłam, że laski co przed ciążą miały większy biust to w trakcie ciąży on jeszcze bardziej rośnie a tym z miseczką B stoi w miejscu. No cóż życie, nie można mieć wszystkiego :)
    U mnie na umywalce obok mydła stoi krem do rąk w butelce z dozownikiem taki z ziaji i po każdym myciu od razu smaruje.

nie zawsze, nie zawsze :) ja na szczęście z mojego 65H mam... 65H :P w pierwszej ciąży to samo... nawet na nawał pokarmu mi nie podskoczył :)

Myszkaaa83 lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna masakra z tym kolega. Jakis szalony jak agresywny po wypiciu to niech nie pije wcale. Szkoda slow na takiego!!!

Ja tez poprosze troche biustu ;)
    Mialam male B i jest moze duze B obwod ten sam. Bez szalu. To corka 13 lat ma C.
    Chcialabym zawsze C 80 miec ale coz...
    Staniki kupie wszedzie na bazarku w pepco wszedzie bo maly cyc jest zawsze dostepny.
    A najczesciej w pepco kupuje bo za 10-20zl fajny wybiore a lubie miec duzo kolorow.
    Moze jak bede karmic to C bedzie :)
    Mezowi bardzo podoba sie duzy biust jak oglada teledyski to wpros zapatruje sie na cyce ;)

Karola gratulacje 25 tyg :)

Martynka co u Ciebie?
    Czemu tak malo piszesz?
    Jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 10:12

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpada ktos na koktajl z truskawek malin i borowek? :D

Ja dzis ok 13 ide na to spotkanie z polozna do szpitala- ciekawa jestem jakie bede miala wrazenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 10:17

paola89 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ