X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny <3
    Wczoraj byliśmy na grillu u moich rodziców, było fajnie do czasu aż po jedzeniu dotknęłam brzuch, był twardy jak kamień, bardzo się wystraszyłam, tym bardziej ze jak chodzę do lekarza to mi sprawdza czy brzuch nie jest twardy i mówi dobrze, jest miękki, chociaż nie wiedziałam dlaczego nie może być twardy. Mąż się śmiał ze napewno to przez to że za dużo zjadłam i kupki nie było, a ja nie nigdy taki twardy nie był, ogólnie nic mnie nie bolało, weszłam w internet a tam pisało ze to są skurcze Braxtona i ze przejdzie po pół godziny. Myślę sobie przecież nic nie czuje, żadnych skurczy, ale faktycznie po pół godziny brzuch znowu był miękki i odetchnełam z ulgą ;-)

U rodziców mieszka mój brat ze swoją żoną i 7 miesięczną córeczką, mała jest boska, uśmiech od ucha do ucha, tylko trochę grymasi bo ząbki jej wychodzą. W męża wpatrzona jak w obrazek. Bratowa sama ją przeważnie wychowuje, bo brat ciągle w pracy, a jak wraca to tłumaczy się ze jest zmęczony i musi odpocząć. Dziadkowie jej dużo pomagają. Mąż do ojca ze on taki nie będzie, a tata no zobaczymy jak się urodzi. A on ze juz był chciał żeby była z nami, a powrót z pracy dla niego będzie najcudowniejszy bo będzie wracał do córeczki :-) widzę jak on się cieszy, jak pragnie by mała juz była, ja mu mówię poczekaj jeszcze daj jej te chociaż 10 tygodni, za wcześnie, a on ze wie tylko tak mówi. Ja chyba nie potrafię aż tak się cieszyć, mimo wszystko cały czas się martwię, każdy ból i złe wyniki mnie stresuja. Teraz to wydaje mi się że czas za szybko mija i martwię się ze nie zdążę wszystko urządzić na przyjście małej.
    Co prawda w tym tygodniu będą wymieniać nam okna w mieszkaniu a od 23 maja rusza u nas pełną parą remont, mąż i brat celowo wzięli urlop. Ja chcę w pokoju pastelowe kolory, niewiem jakie jeszcze ale jasne ;-) No zobaczymy.

Trochę się rozpisałam, wybaczcie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 07:44

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Amanina na mnie nie licz bo moj nadal grzeczny i raczej w nocy spi a jesli sie juz kręci to ja go nie czune...

tak rybaaa cieszmy się bo ja kilka lat na to czekalam. A kiedys sobie pospie rano, musze tylko odczekac az dzieciaki beda większe.

amanina lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w mój wolny od pracy dzien :) Telefon słuzbowy na pewno bedzie dzwonil ale tylko poumawiam klientów i nigdzie nie ide.
    Dzis wraca mój M. i jestem taka happy :)

Ja przed ciaza mialam problemy z rwa a teraz to juz w ogóle jest ciezko. Tylko nocny odpoczynek na nią działa. Po porodzie ide na masaze i akupunkture aby sobie ulżyc.

Jeszcze w kwestii farb. My teraz sypialnie pomalowalismy Duluxem. Zaplacilam wiecej niz za sniezke bo wybralam kolor smietankowy ktory mi sie bardzoej podobal wlasnie w tej palecie. I co, wyszedł jakis zółtawy i mi sie nie podoba. Ale nie bede juz zmieniała bo to duzo malowania. Nie zawsze nam wychodzi tak jakbysmy chcieli. beckersa nigdy nie uzywalam ale dzieki za rady, na pewno natepnym razem kupie skoro ma takie dobre opinie wsród Was. Wszystko co białe to malowalismy Sniezka i wyszło ok.

Mnie na razie sie na brzuchu (poza rozmiarem) nic nie zmieniło. pepek wciaz wklesły choc sie troszke rozpłaszcza, ale kolory takie jak były. Linii nie widac (nawet nie wiem kiedy ona sie pojawia, rozstepów poki co tez nie ma wiec zobaczymy jak bedzie dalej.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina nie narzekaj! Bo gruby naprawde sie obrazi! Jest ciuchutko- matce zle, jest aktywny- matce zle :D przyzwyczajaj sie :D lezysz- nie bujasz go chodzsc to sie wierci :D i pociesze cie ze lepiej nie bedzie :P :P

My wieczorem wrocilismy od tesciow- przywiezlismy ze soba wanienke kocyk pieluszki tetrowe reczniczek uwaga: z sówką i kilka innych pierdolek od tesciowej dla mojej dziewczynki :)

Tez pogrilowalismy- pyyyszotka. Oczywiscie dzis jestem spuchnieta od nadmiaru soli i czuje sie jak czołg :P

A mala wczoraj trzy razy tak mocno kopnela mnie gdzies na dole ze sie zginalam w pol i tak sie balam zeby mi przypadkiem wody zaraz nie odeszly...

amanina, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Rany, dziewczyny.. Jaki to jest gamon z tego mojego syna.. Najpierw sie nie odzywal dwie doby, a teraz mu sie wzmozona aktywnosc odpalila i to ze w ciagu dnia nawala to super, ale od 2h nie spie bo mam dyskoteke w brzuchu jak nieskoordynowane ruchy tanczacego do disco polo umcumc w remizie strazackiej Zdzicha.
    Macie jakies metody na zasniecie? Bo to druga noc z rzedu i ja juz ledwo ciepla ze zmeczenia jestem.. :O
    Mi tam nie przeszkadzają ruchy Małej w zasypianiu ani mnie nie budzą w nocy :)

amanina, kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• pigułka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.moja mala tez dzisiaj czadu w nocy dawala. Obudzilam sie ze strasznym bolem w odbycie, jakkby mi ktos tam pochodnie wsadzil. Nie wiedzialam co sie dzieje, a po chwili czuje, ze mala szaleje w najlepsze i cos mi tam ucisnela. Moj sposob na spanie to kolysanie sie na boku. Jak tak troche porobie, to w koncu sie uspakaja i idzie spac.

amanina lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U nas coś się pogoda popsuła, a myślałam że urodzinową kawkę siostry wypijemy na balkonie.
    Ja dziś słabo spałam, ale nie przez Kluska. jakoś pozycji sobie nie mogłam znaleźć odpowiedniej ( ręce mi dzisiaj dretwialy) i Ł chrapal jak stary niedźwiedź. Ale najgorsza była osa, która o 5 tak zaczęła tłuc w szybę i bzyczec, że prawie zawału dostalam!

Amanina jak Klusek szaleje, a ja już bym chciała spać to mam 2 metody: na boku jak leże to obejmuje brzuch, kciukiem go gladze i mruczę jakaś piosenkę, i 2 podobnie jak Pigułka bujam się " stacjonarnie".

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje z tym stacjonarnym bujaniem. Ja juz bylam w takim kryzysie ze poszlam w koncu do sali cwiczen na rowerek, ledwo tomna z zamknietymi oczami i w pizamie :D

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami jeszcze z łóżka, ja nie znalazłam swojego sposobu na tą cholerna rwe. Ale nie mogę jej zależeć bo jest wtedy jeszcze gorzej, nawet jak boli staram się chodzić. Już nie raz z bólu poleciały mi łzy. Mi Maja nie przeszkadza w spaniu, nawet jak kopie i się budzę to idę spać dalej ;) Jeszcze tylko dzisiaj cały dzień u teściów i jutro wracamy do domu, cieszę się bardzo :)

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pogoda taka srednia. Nie pada ale jest pochmurno i w miare cieplo. Dziś brat planuje grila. Mam nadzieje ze sie uda bo mi sie marzy kielbaska ;)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, wczoraj na tym grilu zjadlam kielbaske, taka byla ona hmmm... wisniowa? Jakby lekko wisniowy posmak miala- no obledna :) teraz bedziemy tylko o grilach mowic, w koncu sezon sie rozpoczal :D

Wstawilam indyka na rosolek, nagotuje na dwa dni i bede miala spokoj :) nie wiem czy probowalyscie kiedys piramidek smakowych do rosolu z lidla? Wlasnie otworzylam- pachnie oblednie! To mieszanka ziol i przypraw m.in lubczyk pieprz, palona cebulka, lisc laurowy ziele angielskie. Bardzo ladnie dopelnia smak i zapach rosolu- polecam :)

Jutro idziemy na to spotkanie z polozna- alez jestem ciekawa jakie beda wrazenia. Mam nadzieje, ze nie trafie akurat na jakis porod :D

Karola jak sie czujesz? Zobacz, najgorszy okres masz za soba :)

Wspolczuje wam z ta rwa... :( mnie odpukac narazie nic takiego sie nie dzieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 10:22

kaarolaa lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.

Mnie dzis obudził .... odór dobiegający z pokoju moich rodziców. Wczoraj popili a dziś szlo siekierę powiesić i nawet okna nie otworzą a jak ja otwierałam to zamykali. W końcu dorwałam dezodorant ojca w roli odswierzacza.

Siostrzeniec mnie nie obudził bo siostra z nim wczoraj pojechala do kuzynki. A tajemnice taką z tego zrobila ze szok. Nie wiem o co jej ostatnio chodzi jakas sie dziwna zrobila i wredna. Własnej siostry nie poznaję.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak was czytam i piszecie ze brzydka pogoda a u mnie słoneczko.

Mnie Maja tez dziś w nocy kopała ale tylko jak na prawym boku spałam na lewym się uspokajała.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A u nas pogoda taka srednia. Nie pada ale jest pochmurno i w miare cieplo. Dziś brat planuje grila. Mam nadzieje ze sie uda bo mi sie marzy kielbaska ;)

A mi się marzy pyszny tort, który zjem u siostry :-D ślina mi leci już od 3 dni hihihi

kaarolaa, _cherryLady lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry tak jutro kolejny tydzien zaczne i oby do przodu. Tylko zwby mi jeszcze ten czas szybciej mijal a jak ja w domu siedze to sie dluzy strasznie. Czekam az Marcelemu katar minie i ruszam na oglądanie coreczki kolezanki. No juz sie dozekac nie moge, nie mial kiedy mlody kataru dostac.

Czekam tez na wiadomosc od szwagierki jak ta wizyta z echo serduszka. Pisalam do niej godzine temu to jeszcze czekała.

_cherryLady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A mi się marzy pyszny tort, który zjem u siostry :-D ślina mi leci już od 3 dni hihihi
    Ja to dwa dni z rzedu ciasto jadlam. Rafaello i sernik, pycha :)

Rudi88 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja dziś spokojniejsza o remont, bo tata już się zalogował u męża, jeszcze do tego jest to nasza tajemnica, że dzwoniłam z rykiem, także mąż szczęśliwy że ma pomoc, ja spokojniejsza, no a rodzice są kochani :) Za to zrobię chłopom na obiad kapustę młodą na obiad w nagrodę, bo oba lubią :)

Co do brzucha to kurcze ja mam wrażenie, że mój jest twardy powyżej pępka. Pod pępkiem jest mięciutko, a powyżej gorzej. Wzięłam nospę rano i espumisan. Z 2jka raczej nie mam kłopotu, ale zauważyłam, że z jedzeniem mam kłopot. Tzn bardzo mało mogę zjeść bo inaczej już od razu ból. Ale za to częstotliwość jeszcze wzrosła :) Za tydzień mam wizytę, to zgłoszę te moje twardnienia. No chyba, że będzie do tego czasu gorzej. Teraz już coraz częściej będzie ten brzuch obolały, chyba, co? Macica już prawie na cyckach, dzieciaki duże to co się dziwić.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka dzwonila i na szczęście wszystko jest dobrze. Tetnice uwidocznione, poprawne takze kamien z serca...

SyHa85, Rudi88, _cherryLady, Ania_1986, paola89, Nelk, malika89, Betty Boop, hella, Friend lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Szwagierka dzwonila i na szczęście wszystko jest dobrze. Tetnice uwidocznione, poprawne takze kamien z serca...

Takie informacje uwielbiam czytać :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa w ogóle to zaczynam 7 miesiąc :D

I dziś się dowiedziałam, że moja gin prowadząca jest w 4 miesiącu ciąży. . .Podobno czuje się dobrze, ale mam wielką nadzieję, że będzie ze mną do porodu, bo mam do niej zaufanie, ona mnie zna i nie chciałabym w 9mc szukac lekarza...

_cherryLady, Ania_1986, kaarolaa, paola89, Dominique88, amanina, Betty Boop, Friend lubią tę wiadomość

‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ