Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Coconue wrote:Po wizycie. Jest hujowo!!!!
Serduszka nie ma. Najprawdopodobniej rozwój płodu się zastopował. Wg lekarza za tydzień na usg raczej nic się nie zmieni. Kazał zrobić jeszcze dwie bety. I najprawdopodobniej w przyszły poniedziałek dostanę leki na wywołanie poronienia.
USG ma najwyzszej jakości bo do badań prenatalnych, więc tutaj raczej nic sie nie zmieni. Dajemy tydzien czasu, ale lekarz powiedział ze mam sobie nadziei nie robic.
Ojej Kochana.... A moze jeszcze za wcześnie na serduszko?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Ja czekam jeszcze na 16:00 na betę
Na wizycie wszystko super. Dr powiedziała że jak na ten czas ciąży (4 tydzień i 4 dzień) to wszystko wygląda ok. Widziałam pęcherzyk i tworzący się powoli zarodek....
Już kocham tego małego KROPECZKA!
3majcie kciuki za bete! Dam znać.
Mam zmniejszone leki stare (Glucophage, Norprolac) - w Sylwestra mam już odstawić zupełnie.
Dodano mi do Dupka Accard....kaarolaa lubi tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
rosax3 wrote:Tez macie tak ze od samego ujrzenia dwoch kresek czujecie czy bedzie chlopiec czy dziewczynka? Ja w pierwszej ciazy od razu mowilam synek a teraz czuje ze dziewczynka. Ciekawe jaka w tym moim mysleniu prawda? Dowiem sie w 14 tygodniu ale to jeszcze spooro czasu..
Ja mam intuicje jak facet, wiec nawet nie mysle:) w pierwszej ciazy bylam na 100% przekonana ze chlopak, wiec jak nawet lekarz powiedzial ze dziewczynka to pytalam czy jest pewien tak bylam na chlopaka nastawiona teraz mi wszystko jedno, chociaz ciaza jest zupelnie inna niz pierwsza to moze faktycznie teraz bedzie chlopak. Chociaz tyle sukienek sie zmarnuje -
Serduszka nie ma. Najprawdopodobniej rozwój płodu się zastopował. Wg lekarza za tydzień na usg raczej nic się nie zmieni. Kazał zrobić jeszcze dwie bety. I najprawdopodobniej w przyszły poniedziałek dostanę leki na wywołanie poronienia.
USG ma najwyzszej jakości bo do badań prenatalnych, więc tutaj raczej nic sie nie zmieni. Dajemy tydzien czasu, ale lekarz powiedział ze mam sobie nadziei nie robic.
Bardzo mi przykro, trzymaj sie
-
Coconue bardzo mi przykro:( moze nie trac jeszcze nadziei do konca, moze w czasie tego tygodnia jeszcze wszystko sie zmieni?! Wiesz, w ciazy dzieja sie rozne dziwne rzeczy, czasem zupelnie niewytlumaczalne, moze w ciagu tego tygodnia jeszcze wszystko sie zmieni - trzymaj sie!Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Ojej ;( przykro mi. Ale lepiej byc dobrej mysli! Moze jednak?
Tzn masz puste jajo plodowe czy jest zarodek ale serduszka nie ma?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Agsha wrote:Ja czekam jeszcze na 16:00 na betę
Na wizycie wszystko super. Dr powiedziała że jak na ten czas ciąży (4 tydzień i 4 dzień) to wszystko wygląda ok. Widziałam pęcherzyk i tworzący się powoli zarodek....
Już kocham tego małego KROPECZKA!
3majcie kciuki za bete! Dam znać.
Mam zmniejszone leki stare (Glucophage, Norprolac) - w Sylwestra mam już odstawić zupełnie.
Dodano mi do Dupka Accard....
No to swietnie!!! Beta tez bedzie bardzo dobra!
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
USG ma najwyzszej jakości bo do badań prenatalnych, więc tutaj raczej nic sie nie zmieni. Dajemy tydzien czasu, ale lekarz powiedział ze mam sobie nadziei nie robic.[/url] -
Raczej nic sie nie zmieni. To nie bylo moje pierwsze usg. Na pierwszym pecherxyk mial 3,4 mmm to bylo 4 grudnia. Wiec przyrost powinien byc duzy i na tym etapie powinno byc wiecej widac.
Do dupy ze sa swieta. Do dupy ze taki okres w roku.
Wole juz sobienadziei nie robic. Jedynie licze na samoistne poronienie....
Lekarz zaczal juz mowic o alternatywach. Obce nasienie..... takich rzeczy ten lekarz nie mowi bo wywrozyl z fusow.
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Coconue wrote:Raczej nic sie nie zmieni. To nie bylo moje pierwsze usg. Na pierwszym pecherxyk mial 3,4 mmm to bylo 4 grudnia. Wiec przyrost powinien byc duzy i na tym etapie powinno byc wiecej widac.
Lekarz zaczal juz mowic o alternatywach. Obce nasienie..... takich rzeczy ten lekarz nie mowi bo wywrozyl z fusow.[/url] -
Coconue wrote:Raczej nic sie nie zmieni. To nie bylo moje pierwsze usg. Na pierwszym pecherxyk mial 3,4 mmm to bylo 4 grudnia. Wiec przyrost powinien byc duzy i na tym etapie powinno byc wiecej widac.
Lekarz zaczal juz mowic o alternatywach. Obce nasienie..... takich rzeczy ten lekarz nie mowi bo wywrozyl z fusow.
Ale jak to obce nasienie???Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Coconue, czyli nie było też wcześniej widać serduszka?
4 grudnia pęcherzyk miał 4 mm, czy zarodek miał 4 mm (czyli CRL)?
I co było widać dzisiaj? Był zarodek widoczny, czy sam pęcherzyk?
I jak Twoje objawy? Masz jakieś?
-
USG ma najwyzszej jakości bo do badań prenatalnych, więc tutaj raczej nic sie nie zmieni. Dajemy tydzien czasu, ale lekarz powiedział ze mam sobie nadziei nie robic.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Czas mi sie dluuuzy... Pomimo synka w domu i zabaw z nim gotowania obiadu i tak czas sie ciaaagnie... Jeszcze prawie 4 godziny do wizyty..
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny