X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się boję przenoszenia, po terminie porodu kobieta powinna mieć bezwzględne prawo do cc na życzenie i bez łaski

paola89, amanina, JRY1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Oj chcialabym to zobaczyc jak kapie corcie. Jakos nie wyobrazalam go sobie jako tatusia ale ostatnio widze ze z dziecmi siostry sie bawi ochoczo i z corcia juz rozmawia z uciecha :)
    Ja bylam przekonana ze moj bedzie sie bal i troche mu zajmie zanim sprobuje. Jednak szybko sie przełamał.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola kochana Gratulacje! Super ze szyjka trzyma i wszystko ok:)))

Ja juz tez po wizycie. Alex wazy 947 gram. Szyjka nadal dluga (ok. 4,5 cm) i zamknieta. Uff:) Widzielismy dzis jego cala buzke w 3d i 4d, taki prezencik od doktorka:) sliczna ma buzke, a nosek podobny do corki:) potem zaslanial buzke cala raczka i wtykal paluszek do buzki:) kochany maluszek. Musialam sie powstrzymywac zeby sie zas nie poryczec z wrazenia hihi. Doktorek wszystko pomierzyl malemu i powiedzial ze jest ok, miesci sie w srednich granicach centyli czyli nie jest ani za duzy ani za maly. :)

Karoola tak sie ciesze ze u nas dzis wszystko wyszlo dobrze:))
    Dzieki dziewczyny za trzymanie kciukaskow:)
    Tez bede trzymac za kolejne wizytujace;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 17:53

kaarolaa, Penelope30, paola89, Aśka_gdańsk, Ania_1986, opóźniona, sabanek, Friend, pigułka, monika454, hella, Rudi88, malika89, Betty Boop, JRY1984, SyHa85 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope mozliwe ze Twoj nawet wiekszy jest. Kazde dziecko rosnie w swoim tempie teraz. Ale juz tak obraz mniej wiecej masz ile moze wazyc...

Penelope30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to ladnie. Twoja ciaza 3 dni starsza a jaka roznica w wadze, chociaz wiem ze to tak orientacyjnie. Ale szyjki to Ci zazdroszcze moje skromne 2 cm to nic w porownaniu do Twojej.

Domi793 lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Domi to ladnie. Twoja ciaza 3 dni starsza a jaka roznica w wadze, chociaz wiem ze to tak orientacyjnie. Ale szyjki to Ci zazdroszcze moje skromne 2 cm to nic w porownaniu do Twojej.

kochana wazne ze Twoja trzyma i ze masz szew. Ja to sie stresuje bo tu w de to nie zakladaja pessaru ani szwu, takze jakby robilo mi sie rozwarcie i szyjka sie skracala to nic tylko lezenie plackiem i szpital.
    Musimy jakos dotrwac do konca kochana z tymi naszymi szyjkami:)
    Ciesze sie ogromnie ze wszystko u nas ok:)

Julia, 10 latek
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Penelope mozliwe ze Twoj nawet wiekszy jest. Kazde dziecko rosnie w swoim tempie teraz. Ale juz tak obraz mniej wiecej masz ile moze wazyc...
    większy to raczej nie bo 3tyg temu miał 540g

• paola89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Wiem Penelope moj gin mowil ze wyrywaja nawet pod znieczuleniem ogolnym jak mocno sa rozgalezione korzenie a to by nie bylo dobre dla malej to co teraz mam w zebie mam miec juz do porodu bo i tak do wyrwania moj m wogole nie ma 8a ja az 4 i to proste silne ta jedna sie zbuntowala☺
    A teraz tak z innej beczki w moczu wyszlo mi 500leukocytow swoadczy to o zapaleniu albo ukladu moczowego albo nerek jak to jest mozliwe ze ja nic nie czuje i nie mam problemu zadnego przy siusianiu?
    A te leukocyty to może od tego zęba właśnie :/ nie wiadomo w sumie co z tam się dzieje

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przy jakiej długości szyjki zakładali Ci szew?
    Jakie masz zalecenia od gin?

Moja szyjka ma 2,42 i tak utrzymuje się od 4 tygodni. Chodzę co dwa tygodnie na wizytę. W ten piatek też mam wizytę.
    Jutro badania krwi moczu i glukoza z obciążeniem blee.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    też się boję przenoszenia, po terminie porodu kobieta powinna mieć bezwzględne prawo do cc na życzenie i bez łaski

Kliknelam lubie zamiast cytuj :p
    Ja sie z tym nie do konca zgodze. Od dawna wiadomo ze 40 tyg jest statystycznie umowiona srednia. Jedne dzieci potrzebuja 37 tygodni zeby byc gotowe wyjsc na swiat, inne 42. I nie ma co ani ich wstrzymywac ani przyspieszac jesli mieszcza sie w akceptowalnym nawiasie.

Ale zem sie wkurwila. Centralnie ludzie mnie wytykaja palcami i z oburzeniem GLOSNO komentuja "patrz, ciezarna na rowerze!!"
    Co po niektorym starszym dziadom zdarza sie nawet prychnac.

JRY1984 lubi tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Wybaczcie, pierwszy raz nie mam siły ani czasu Was nadrabiać.. Zdążyłam zarejestrować z kilku ostatnich stron dobre wieści z wizyt - gratuluję! I trzymam kciuki za kolejne.
    U nas od czwartku sajgon... mała ma non stop 39-40 stopni gorączki. 2 wizyty u lekarza za nami i poza stwierdzonym zapaleniem gardła nic więcej. A jest coraz gorzej... Dzisiaj nawet nie chce pić.. :-( boję się, że czeka nas szpital.. :-( w
    niedzielę tylko było lepiej, że nawet pojechałam na chrzciny (bom chrzestna), a mąż został z małą w domu.
    I chodzę już jak cień człowieka, zmęczona, nie mam czasu zjeść.. no i dużo ją muszę nosić na rękach.. dużo za dużo :-/ oby tylko na dzidzi się to negatywnie nie odbiło.. no ale najważniejsza teraz pierworodna, tylko niemoc mnie ogarnia bo nie wiem jak jej pomóc... :-(((((
    Trzymam cały czas za Was kciuki, tylko narazie nie dam rady śledzić bbf..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    większy to raczej nie bo 3tyg temu miał 540g
    No moj trzy tyg temu mial 580g wiec mozliwe ze podobnie Twoj wazy

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wspolczuje moja mala tez chora jakis okres glupi
    Domi gratuluje juz jaki duzy bobasek☺szyjka piekna
    Paola ja mialam wyniki robione dwa tyg temu wiec nie sadze bo zab zaczol wczoraj swirowac
    Amanina nie przejmuj sie wiesz jacy ludzie sa niech gadaja i wytykaja tyle ich☺

Domi793, amanina, Aśka_gdańsk, paola89 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Karola przy jakiej długości szyjki zakładali Ci szew?
    Jakie masz zalecenia od gin?

Moja szyjka ma 2,42 i tak utrzymuje się od 4 tygodni. Chodzę co dwa tygodnie na wizytę. W ten piatek też mam wizytę.
    Jutro badania krwi moczu i glukoza z obciążeniem blee.
    Okolo 25mm ale ze względu na wcześniejszy porod w 24 tyg i rozwarcie wewnętrzne lekarze nie chcieli czekac i chwala im za to ... skoro u Ciebie ta szyjka jest caly czas taka sama to mozliwe ze taka juz jest. Zobaczysz jak bedzie po piątkowej wizycie.

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba, my z małą też mamy bardzo często problemy z gorączkami ponad 39st. i gardło (2 razy angina), na gorączkę co 3-4 godziny podawałam paracetamol i ibuprofen zamiennie (a gorączka potrafiła wracać co 2h i tak przez 5 dni). Za którymś razem trafiliśmy na lekarkę, która poleciła nam homeopatyczny engystol i Lymfo-coś tam. To pierwsze jest na infekcję górnych dróg oddechowych, a to drugie obkurcza migdałki. Mieliśmy podać od razu końską dawkę - przez dwie godziny co 15min jedna tabletka engystolu i 0,5 tabl. tego drugiego - rozpuszczone w wodzie. Mega pomogło - po 1 dniu był już spokój, a zawsze 5 dni min. Od tego czasu tfu tfu, większych problemów nie ma. Ten engystol podawaliśmy też mojemu bratu, jak miał chore gardło (27lat) - na początku śmiał się z homeopatii, ale potem mu pomogło :) Oczywiście nie zachęcam do podawania na własną rękę, zwłaszcza dziecku, ale może warto podpytać lekarza o takie rozwiązanie leczenia, skoro już nic nie działa...

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff pomyłam podłogi i rwa mnie zaraz wykończy, brzuch tez boli, ale trafia mnie jak jest kurz. Teraz i tak nie latam tak często na mopie. U nas strasznie się kurzy przed ciążą codziennie myłam podłogi a teraz raz w tygodniu to max. Mam prawie 100m powierzchni.

W ogóle to jutro mam glukozę. I tu moje pytanie, ktos miał pobieranie z palca? Bo mówią że tak będą badać. W ogóle pytałam czy będę mogla pójść do domu powiedziała ze wtedy po 2 h tylko mi zrobią pobieranie. No to chyba jednak posiedzę. Trudno.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam dzieckiem to mi jakies homeopatyczne leki podawali R coś. I pamiętam ze laryngolog mi wywoływała farmakologicznie gorączki i raz miałam prawie 40st. Mama mówi ze bylam w stanie niemal agonalnym.
    Pamiętam ze śniły mi się caly czas roze ze szłam przez ogród i te kolce mnie kuly i raniły. Trudno to wytłumaczyć.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolejnej wizycie - 7 czerwca bede juz w 30 tygodniu i od tego momentu doktorek powiedzial, ze bede miala wizyty co dwa tygodnie i na kazdej wizycie dodatkowo ktg.
    Acha i na kolejnej wizycie dostane zastrzyk z immunoglobiny D, z racji tego ze mam krew B rh(-) i mamy z mezem konflikt. Drugi zastrzyk dostane tuz po porodzie.
    Acha i odebralam wyniki z glukozy. Wynik po godzinie 88 mg, takze ok:)

JRY1984 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pod koniec to jakos więcej tych wizyt jest chyba :) fajnie. Cieszę się na to :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:

W ogóle to jutro mam glukozę. I tu moje pytanie, ktos miał pobieranie z palca? Bo mówią że tak będą badać. W ogóle pytałam czy będę mogla pójść do domu powiedziała ze wtedy po 2 h tylko mi zrobią pobieranie. No to chyba jednak posiedzę. Trudno.

Ja mialam z zyly pobierana do badania glukozy i to do dwoch probowek. Ale moze i mozna z palca hmm nie wiem

Ania_1986 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ