Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:Ja mam do zrobienia teraz odczyn Coombsa i zobaczymy czy nie mam przeciwcial bo tez mak ujemna grupe. Juz dwa razy mialam immunoglobuliny podane. Zobaczymy jak mi wynik za tydzień wyjdzie.
Kaarolaa jedziemy na podobnym wozku hehe:) w tej ciazy mialam robione juz dwa razy badanie na przeciwciala, wyszlo negatywnie wiec ok. Tobie tez wychodzilo negatywnie?
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
kaarolaa wrote:Okolo 25mm ale ze względu na wcześniejszy porod w 24 tyg i rozwarcie wewnętrzne lekarze nie chcieli czekac i chwala im za to ... skoro u Ciebie ta szyjka jest caly czas taka sama to mozliwe ze taka juz jest. Zobaczysz jak bedzie po piątkowej wizycie.
Czyli już w poprzedniej ciąży miałaś problem z szyjką.
Wcześniej była dłuższa, no nic mam nadzieje ze wytrzyma jeszcze trochę.
A prowadzisz leżący tryb życia? Chociaż przy małym dziecku to chyba nie możliwe
-
nick nieaktualnyJa tylko raz miałam podane, ile Mała waży ( 209 g ), bo nie dało jej się pomierzyć już kilka razy. Mam nadzieję, że w piątek się uda, albo chociaż buźkę pokaże
Gratuluję dziewczyny wizyt i dobrych szyjekWidzisz Karola, wszystko ładnie się zapowiada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:05
Domi793, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Też mam ujemną grupę krwi. Mąż dodatnią. Będe teraz robiła przeciwciała i zobaczymy.. Domi a to Twój drugi poród, że przed porodem masz podawaną immunoglobuline?
Mi gin mówił, że to kosztuje ponad 600 zł w Polsce. A po porodzie i tak dostanę ją - za darmo. A podanie przed porodem zwiększa bezpieczeństwo o 0,5 %... a podanie po porodzie daje 99% -
Friend wrote:Też mam ujemną grupę krwi. Mąż dodatnią. Będe teraz robiła przeciwciała i zobaczymy.. Domi a to Twój drugi poród, że przed porodem masz podawaną immunoglobuline?
Mi gin mówił, że to kosztuje ponad 600 zł w Polsce. A po porodzie i tak dostanę ją - za darmo. A podanie przed porodem zwiększa bezpieczeństwo o 0,5 %... a podanie po porodzie daje 99%
Tak to moja druga ciaza. W pierwszej ciazy dostalam tez zastrzyk immunoglobine D miedzy 28-30 tygodniem ciazy (juz dokladnie nie pamietam, ale w ttm przedziale jakos) i potem tuz po porodzie tez dostalam. Teraz bedac w drugiej ciazy postepowanie jest takie same, musze dostac zastrzyk w czasie ciazy miedzy wlasnie 28-30 tygodniem i kolejny raz po porodzie. Taka jest profilaktyka nawet tu w Niemcowni.Julia, 10 latek
karkam83 wrote:No my z mezem tez mamy konflikt ale przeciwcial nie zdiagnozowano. A wiec nie zdecydowalam sie na ten zastrzyk za 600zl.Domi a Ty sie jednak zdecydowalas czy masz przeciwciala?
Zarowno w pierwszej ciazy jak i teraz mialam badane przeciwciala i wyniki zawsze byly negatywne, mimo to dostalam zastrzyk w czasie ciazy i tuz po porodzie. Wtedy w Polsce nic za to nie placilam. W czasie tej ciazy przeciwciala tez wychodza mi negayywnie, a jednak dostane dwa razy ten zastrzyk czyli tak samo jak w Polsce. Tu w Niemcowni postepowanie jest takie samo, tyle ze teraz w czasie ciazy musze wykupic ten zastrzyk a po porodzie - czyli w szpitalu dostane za darmo.Julia, 10 latek
Aniu mi badali najpierw cukier z palca na glukometrze i jak wynik był ok, to pobierali z żyły. Po prostu boją się podać glukozy jakby ktoś czasem miał wysoki cukier.
Dzisiaj pierwszy raz dostąpiłam zaszczytu ustąpienia mi miejsca w autobusie i to taki starszy pan się zerwał z miejsca jak mnie tylko dostrzegł.
Co do zielonych wód to nam położna mówiła, że maja taki kolor jak dziecku coś się dzieje (np. przydusi się pępowiną) i wydala wtedy smółkę jeszcze w brzuchu.amanina, Ania_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia, ja mialam jak pigulka - najpierw z palca potem z zyly (bo wynik byl ok). Potem glukoza, potem siedzenie godzine, pobranie, siedzenie kolejna godzine, drugie pobranie.
Wez koniecznie cytryne!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:57
Ania_1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi793 wrote:Kaarolaa jedziemy na podobnym wozku hehe:) w tej ciazy mialam robione juz dwa razy badanie na przeciwciala, wyszlo negatywnie wiec ok. Tobie tez wychodzilo negatywnie?
Domi793 lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:Ja mialam raz i w poniedzialek bede miala drugi raz robione. Nie wiem czy teraz dostane immuno czy dopiero po porodzie. Pewnie cos mi powiedza w poniedzialek w poradni.Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
nick nieaktualnyPaulka123 wrote:Ja wczoraj robilam przeciwciala, jutro pojade po wyniki. A pozniej wizyta u gina.
-
kaarolaa wrote:Ja sie zastanawiam czy moze nie jutro zrobic tych przeciwcial. Nie wiem ile sie na wynik czeka. Czy zdarza zrobic jesli oddam krew o 7 a wizyte mam po 14...
-
nick nieaktualnypigułka wrote:U mnie są zawsze szybko wyniki (w sensie jak na 9 pójdę, to ok 12 są), a na te się dłużej czeka, są późno wieczorem i trzeba odebrać osobiście.
-
kaarolaa wrote:Ja sie zastanawiam czy moze nie jutro zrobic tych przeciwcial. Nie wiem ile sie na wynik czeka. Czy zdarza zrobic jesli oddam krew o 7 a wizyte mam po 14...Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017