Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do zrobienia teraz odczyn Coombsa i zobaczymy czy nie mam przeciwcial bo tez mak ujemna grupe. Juz dwa razy mialam immunoglobuliny podane. Zobaczymy jak mi wynik za tydzień wyjdzie.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja mam do zrobienia teraz odczyn Coombsa i zobaczymy czy nie mam przeciwcial bo tez mak ujemna grupe. Juz dwa razy mialam immunoglobuliny podane. Zobaczymy jak mi wynik za tydzień wyjdzie.

Kaarolaa jedziemy na podobnym wozku hehe:) w tej ciazy mialam robione juz dwa razy badanie na przeciwciala, wyszlo negatywnie wiec ok. Tobie tez wychodzilo negatywnie?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Okolo 25mm ale ze względu na wcześniejszy porod w 24 tyg i rozwarcie wewnętrzne lekarze nie chcieli czekac i chwala im za to ... skoro u Ciebie ta szyjka jest caly czas taka sama to mozliwe ze taka juz jest. Zobaczysz jak bedzie po piątkowej wizycie.

Czyli już w poprzedniej ciąży miałaś problem z szyjką.
    Wcześniej była dłuższa, no nic mam nadzieje ze wytrzyma jeszcze trochę.

A prowadzisz leżący tryb życia? Chociaż przy małym dziecku to chyba nie możliwe

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz miałam podane, ile Mała waży ( 209 g ), bo nie dało jej się pomierzyć już kilka razy. Mam nadzieję, że w piątek się uda, albo chociaż buźkę pokaże :)
    Gratuluję dziewczyny wizyt i dobrych szyjek :) Widzisz Karola, wszystko ładnie się zapowiada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:05

Domi793, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ujemną grupę krwi. Mąż dodatnią. Będe teraz robiła przeciwciała i zobaczymy.. Domi a to Twój drugi poród, że przed porodem masz podawaną immunoglobuline?

Mi gin mówił, że to kosztuje ponad 600 zł w Polsce. A po porodzie i tak dostanę ją - za darmo. A podanie przed porodem zwiększa bezpieczeństwo o 0,5 %... a podanie po porodzie daje 99%

8p3ogov3mui4evm6.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my z mezem tez mamy konflikt ale przeciwcial nie zdiagnozowano. A wiec nie zdecydowalam sie na ten zastrzyk za 600zl.Domi a Ty sie jednak zdecydowalas czy masz przeciwciala?

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Też mam ujemną grupę krwi. Mąż dodatnią. Będe teraz robiła przeciwciała i zobaczymy.. Domi a to Twój drugi poród, że przed porodem masz podawaną immunoglobuline?

Mi gin mówił, że to kosztuje ponad 600 zł w Polsce. A po porodzie i tak dostanę ją - za darmo. A podanie przed porodem zwiększa bezpieczeństwo o 0,5 %... a podanie po porodzie daje 99%

Tak to moja druga ciaza. W pierwszej ciazy dostalam tez zastrzyk immunoglobine D miedzy 28-30 tygodniem ciazy (juz dokladnie nie pamietam, ale w ttm przedziale jakos) i potem tuz po porodzie tez dostalam. Teraz bedac w drugiej ciazy postepowanie jest takie same, musze dostac zastrzyk w czasie ciazy miedzy wlasnie 28-30 tygodniem i kolejny raz po porodzie. Taka jest profilaktyka nawet tu w Niemcowni.

Julia, 10 latek
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzieki za odp bo juz sie zastanawialam czy to tylko ja nie zdecydowalam sie i zle zrobilam. Ale widze ze ok jest

Domi793 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    No my z mezem tez mamy konflikt ale przeciwcial nie zdiagnozowano. A wiec nie zdecydowalam sie na ten zastrzyk za 600zl.Domi a Ty sie jednak zdecydowalas czy masz przeciwciala?

Zarowno w pierwszej ciazy jak i teraz mialam badane przeciwciala i wyniki zawsze byly negatywne, mimo to dostalam zastrzyk w czasie ciazy i tuz po porodzie. Wtedy w Polsce nic za to nie placilam. W czasie tej ciazy przeciwciala tez wychodza mi negayywnie, a jednak dostane dwa razy ten zastrzyk czyli tak samo jak w Polsce. Tu w Niemcowni postepowanie jest takie samo, tyle ze teraz w czasie ciazy musze wykupic ten zastrzyk a po porodzie - czyli w szpitalu dostane za darmo.

Julia, 10 latek
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mi badali najpierw cukier z palca na glukometrze i jak wynik był ok, to pobierali z żyły. Po prostu boją się podać glukozy jakby ktoś czasem miał wysoki cukier.
    Dzisiaj pierwszy raz dostąpiłam zaszczytu ustąpienia mi miejsca w autobusie i to taki starszy pan się zerwał z miejsca jak mnie tylko dostrzegł.
    Co do zielonych wód to nam położna mówiła, że maja taki kolor jak dziecku coś się dzieje (np. przydusi się pępowiną) i wydala wtedy smółkę jeszcze w brzuchu.

nick nieaktualny, Ania_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszace dobre wiesci...miło jak dzieci rosna, szyjki trzymaja :-)

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja mialam jak pigulka - najpierw z palca potem z zyly (bo wynik byl ok). Potem glukoza, potem siedzenie godzine, pobranie, siedzenie kolejna godzine, drugie pobranie.

Wez koniecznie cytryne!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:57

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, Amanina mi mówiła że wszystkie 3 pobrania z palca, wiec zdziwiona jestem.

A co do cytryny chyba dam rade bez ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:18

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Kaarolaa jedziemy na podobnym wozku hehe:) w tej ciazy mialam robione juz dwa razy badanie na przeciwciala, wyszlo negatywnie wiec ok. Tobie tez wychodzilo negatywnie?
    Ja mialam raz i w poniedzialek bede miala drugi raz robione. Nie wiem czy teraz dostane immuno czy dopiero po porodzie. Pewnie cos mi powiedza w poniedzialek w poradni.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja mialam raz i w poniedzialek bede miala drugi raz robione. Nie wiem czy teraz dostane immuno czy dopiero po porodzie. Pewnie cos mi powiedza w poniedzialek w poradni.
    Ja wczoraj robilam przeciwciala, jutro pojade po wyniki. A pozniej wizyta u gina.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Ja wczoraj robilam przeciwciala, jutro pojade po wyniki. A pozniej wizyta u gina.
    Ja sie zastanawiam czy moze nie jutro zrobic tych przeciwcial. Nie wiem ile sie na wynik czeka. Czy zdarza zrobic jesli oddam krew o 7 a wizyte mam po 14...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja sie zastanawiam czy moze nie jutro zrobic tych przeciwcial. Nie wiem ile sie na wynik czeka. Czy zdarza zrobic jesli oddam krew o 7 a wizyte mam po 14...
    U mnie są zawsze szybko wyniki (w sensie jak na 9 pójdę, to ok 12 są), a na te się dłużej czeka, są późno wieczorem i trzeba odebrać osobiście.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    U mnie są zawsze szybko wyniki (w sensie jak na 9 pójdę, to ok 12 są), a na te się dłużej czeka, są późno wieczorem i trzeba odebrać osobiście.
    To u mnie morfologia i mocz tez jest szybko ale nie pamietam jak z Combsem jest. Moze lepiej podjade jutro do szpitala i zrobie zeby byc na poniedziałek spokojnym o wynik.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    To u mnie morfologia i mocz tez jest szybko ale nie pamietam jak z Combsem jest. Moze lepiej podjade jutro do szpitala i zrobie zeby byc na poniedziałek spokojnym o wynik.
    Na pewno bezpieczniej :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    No ja robilam w poniedzialek a jutro przed lekarzem wstapie po drodze odebrac wyniki. W pon akurat mialam samochod wiec nawet sie nie interesowalam jak dlugo trzeba czekac.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ