X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziewczyny w sobote beda meble dla małej:-)

pigułka, laven81, laven81, hella, Betty Boop, Truskaweczka83, malika89, ewi0808, paola89, Nelk, _cherryLady, JRY1984 lubią tę wiadomość

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko no no no:-)gdzie te Twoje 13kilo?super ubranka

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobija mnie ta dieta. Nie nawet sama dieta ale fakt że muszę gotować, a to dopiero drugi dzień. Do tej pory kupowałam gotowe obiadki na mieści i był spokój, smacznie i tanio. No ale jak mi gin zrobił awanturę że bez sosów i ziemniaków mam jeść no to już muszę sama. Nienawidzę tego. Najpierw trzeba wymyślić co zrobić, potem zakupy i kolejki, potem samo gotowanie to też harówa głównie na stojąco. Na koniec sterta rzeczy do zmywania. Jakby się dla 6 osób robiło to jakaś oszczędność i ekonomia by w tym była, a dla dwóch tyle samo się brudzi codziennie gary patelnie albo piekarnik do szorowania. Jak żyć? Do tego czuję odpływ sił z braku cukru...

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cherry ale Ci fajnie ze Twój dzidzius juz taaaki duzy. ja za tydzien zobacze mojego babelka :)

Ja juz po pracy. uff ale nie mam sił, cisnieie 105 na 68 to i tak nieźle o ostatnio mialam 89/59 masakra.

Obiadu juz 2 dzien nie gotuje ale mam pyszne zarełko koło siebie. Wczoraj zurek i gołabki a dzis pierogi z pieca w ciescie sezamowym z szynka,mozarella i ziołami- pyyysznosci. Zjadłam wszystkie 3 sztuki i mialam sie zabrac za porcje M ale to przesada no nie? ;) Popilam inka i juz jestem full.

Zaraz ugotuje za to kompot z rabarbaru bo specjalnie kupilam.

Co do kosmetyków dla dzidziusia to ja tez sie sugeruje blogiem Sroki. tak naprawde wiele nam nie potrzeba do tej pielegnacji.

_cherryLady lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie za analizami sroki czekam na promocję kosmetyków HIPP ;)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope dlaczego musisz sama gotowac ?

marcianka86
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tego poj*** kota teściowej teraz leżę i zdycham. Cały dzień ledwo chodziłam bo rwa mnie męczy ale mimo to poszłam z królikiem na trawę bo biedny cały dzień w tej klatce i co? On sobie pieknie kica a kot pojawił się znikąd i juz chciał z niego zrobić obiad. Zerwałam się mimo tej rwy zeby króla życie uratować i po domu juz pełzałam . Ból jak cholera łzy same lecą. Teraz leżę i dogorywam...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie mąż wkur##ł poprosiłam go żeby mi pomógł przy obiedzie a on do mnie podniesionym tonem że siedzę cały dzień w domu i nawet obiadu nie mogę zrobić, aż się popłakałam.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu rozumiem Twoj bol mnie od tygodnia dopieka juz okropnie ta rwa wczesniej było jak Cie moge...

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede pewnie z baby dream bo u Marcela tez kupowalam i nic sie nie dzialo.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Penelope dlaczego musisz sama gotowac ?
    Mój lekarz uważa że za dużo przytyłam 4,5kg w 6tyg, nie podobał mu się też wynik glukozy po 2 godz 140 i kazał mi wprowadzić dietę jak przy cukrzycy, nie mam te nikogo z rodziny kto by mi pomógł, mąż jak widać też mnie nie rozumie.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rajusiu! przez to sprzątanie nie zarejestrowałam,że dziś kolejny tydzień mi mija !!! Już co raz bliżej do spotkania z moim Kluseczusiem :D <3

paola89, _cherryLady, JRY1984, Friend lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko widzisz mówiłam Ci ze przyjdzie. :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi ja mam taki odkurzacz przemysłowy co odkurza pył, gips, sadzę z kominka, jakbyś była bliżej to bym Ci pożyczyła, on ma filtry jak kombajn.

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja taki shizol jestem jak nie ma tydzień to czytam na necie opinie i panikuje zaraz, nie wiem po co mi to!
    W sumie to jestem zadowolona, choć wolałabym też dłuższy (na wzrost 175, a przysłali na 165, ale nie jest źle) :)

Penelope - Twój lekarz by mnie zabił - w tydzień potrafiłam nawet 1,5kg przybrać...
    A już w sumie 13+, Ty ledwo połowę i się czepia...

Dziewczyny tak mi duszno, że nie mam siły na nic, ciśnienie zmierzyłam - jest ok, nie mam czym oddychać, a u nas się już chłodnawo robi, wiec powinno mi się poprawić, a tu dupa.
    Poza tym około godziny 21.00 muszę iść już leżakować w sypialni - coś oglądać w tv a 22.30 śpie bo padam poprostu. Fakt, że nie śpie całej nocy bo nie mogę lub siku, a budzę się na dobre ok 6.30 a od 7.00 zawsze jestem na nogach, ale z dnia na dzień mi ciężej.
    Ciekawe jak dalej będzie.
    Ale i tak wytrzymam :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Rudi ja mam taki odkurzacz przemysłowy co odkurza pył, gips, sadzę z kominka, jakbyś była bliżej to bym Ci pożyczyła, on ma filtry jak kombajn.

Dziękuję za chęci, ale mój Philips ożył :-)

U mnie teraz burza i deszcz. Dobrze, że pranie przeschlo :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej gin coś jutro wypadło pilnego i odwołali mi wizytę... :( Olałabym to, ale muszę mieć przedłużone zwolnienie lekarskie, bo mam do jutra. Jedyny wolny termin w klinice jest u Faceta, to się zapisałam. Eh... wstydzę się jak nic :( Zobaczymy, co na to K powie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Mojej gin coś jutro wypadło pilnego i odwołali mi wizytę... :( Olałabym to, ale muszę mieć przedłużone zwolnienie lekarskie, bo mam do jutra. Jedyny wolny termin w klinice jest u Faceta, to się zapisałam. Eh... wstydzę się jak nic :( Zobaczymy, co na to K powie ;)
    Ja tylko do facetow chodze bo do nich mam wieksze zaufanie i bardziej sie interesuja. Mam porównanie. Poprzednia ciaze prowadzilam u kobiety i bardzo sie zawiodlam. Teraz prowadze u dwoch panow mozna powiedziec, a w poradni patologii ciazy tez przyjmuje kobieta i olewa sprawe.

Penelope30, _cherryLady, pigułka, Ibi lubią tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez odebrałam wyniki glukoza na czczo 64, po 1 h 74 a po 2h 94.

Penelopa no ja też tak jak Ty przytyłam w miesiąc 4 kg ale przy USG okazało się ze mam za dużo wód płodowych.

No ja dla małego mam tylko ubranka. Resztą zajmę się w czerwcu po wypłacie, bo na koniec maja ratę za dom trzeba zpłacić, wszystkie wydatki na raz. ALe pesrpektywa własnego domu mnie pociesza.
    Mój mąż też się nie bardzo angażuje w wyprawkę, ale jak robiliśmy porządki malowania w domu na piętrze u moich rodziców gdzie póki co mieszkamy to większość rzeczy sam robił. bo w sumie nie mogę sie przemęczac i duzo musze odpoczywac przez te szyjkę. No ale czasem jest mi smutno jak olewa jaki wózek łóżeczko itp :/
    No cóż faceci to chyba inaczej przezywaja.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja tylko do facetow chodze bo do nich mam wieksze zaufanie i bardziej sie interesuja. Mam porównanie. Poprzednia ciaze prowadzilam u kobiety i bardzo sie zawiodlam. Teraz prowadze u dwoch panow mozna powiedziec, a w poradni patologii ciazy tez przyjmuje kobieta i olewa sprawe.
    Ja na moją nie narzekam, reaguje w porę, słucha, itp. Moja mama woli do facetów chodzić, mi się ciężko było na początku w ogóle przełamać do jakiegokolwiek ginekologa, bez różnicy czy babka czy facet, poszłam sobie do prywatnej kliniki, żeby sobie źle nie kojarzyć i jak zaczęłam do babki, to teraz mi ciężko się przełamać do faceta, jakby samo USG było to bym nie narzekała, ale chcę, żeby mi szyjkę sprawdził.

‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ