X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów. Byłam na targu po warzywka i w lidlu.
    Powiedzcie mi jak to jest ze wczoraj poszłam ze stówą i prawie nic nie kupiłam a dzis polowa mniej i dwie pełne siaty.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ginka mówiła, że twardnienia są teraz normalne jeśli po chwili ustępują i mogę ewentualnie zwiększyć magnez.
    może komuś się przyda taka informacja ale na szkole rodzenia mówili nam, że jeśli ktoś ma zamiar używać chusteczek nawilż dla dziecka to wtedy wybrać krem do pupy bez cynku (alantan niebieski, linomag lub bepanthen), jeśli przemywamy tylko wodą to można krem z cynkiem. Położna mówiła też żeby kupić jakiś krem z filtrem 50 na buźkę jak będziemy wychodzić z dzieckiem ze szpitala, czy później na spacer. znacie jakiś krem który będzie się nadawał dla noworodka?

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra wycierała dupke chusteczkami i stosowała sudokrem i bylo ok. Tez zamierzam tak robic.

Co do filtra to nie wiem. Ale na pewno cos jest trzeba poszukać. Ja myślę ze ogólnie to bez znaczenia jak pogoda to krem bambino na pycholka

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    mi ginka mówiła, że twardnienia są teraz normalne jeśli po chwili ustępują i mogę ewentualnie zwiększyć magnez.
    może komuś się przyda taka informacja ale na szkole rodzenia mówili nam, że jeśli ktoś ma zamiar używać chusteczek nawilż dla dziecka to wtedy wybrać krem do pupy bez cynku (alantan niebieski, linomag lub bepanthen), jeśli przemywamy tylko wodą to można krem z cynkiem. Położna mówiła też żeby kupić jakiś krem z filtrem 50 na buźkę jak będziemy wychodzić z dzieckiem ze szpitala, czy później na spacer. znacie jakiś krem który będzie się nadawał dla noworodka?

A u nas mówiły na szkole rodzenia żeby niczym nie smarować maluszka. Ale Ja zamierzam jakiś krem zakupić może doświadczone mamusie coś podpowiedza

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie na nfz, zwolnienie na miesiąc :)

Nikola waży prawie 1 kg :)
    Niby to o 2 tyg mniej wg doktorki niż powinno być, ale mówi, że poprostu może przy porodzie będzie mniejsza od poprzedniej córki - i dobrze bo 4250 gram nie rodzi się tak kolorowo ;)
    Ogólnie to ok, wizyta dość szybka i jakiś parametr - chyba główka wskazuje na 27+5 tc a brzuszek na 25+5 tc, nie martwie się tym bo wszystko się zmienia co wizytę.

Odnośnie ostatniego usg (tego 28-32 tc) u mnie kosztuje ono 250zł i mi ginka odradzała go.
    Powiedziała, że ono nic nowego nie wniesie, ani nic nie zmieni, a jakby nawet coś nie tak to za późno na cokolwiek!
    Chyba, że chce, wiec ja nie chcę...
    Pójde prywatnie gdzieś za 5 - 6 tyg może ale tego ostatniego usg "genetycznego" nie bede robić a Wy dziewczyny robicie je?

hella, Domi793, sabanek, SyHa85, Nelk, Betty Boop, JRY1984 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam najpierw linomag jak byl w inkubatorku. Mialam ten bepanten a terax albo maka do tylka albo penaten.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka albo jeszcze troche nadrobi wagowo pod koniec. Kolezance tez powtarzali ze jej cora bedzie mala bo od poczatku byla mniejsza a przy porodzie 3460 i 56 wiec standard :)

Co do usg III trymestru to ja tez pewnie nie będę robiła. Z reszta porozmawiam z moim ginem bo wracam z powrotem pod jego skrzydla i zobacze co mi doradzi. Za I trymestru nie placilam bo zrobil mi w szpitalu wiec moze i teraz sie uda :)

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Moja siostra wycierała dupke chusteczkami i stosowała sudokrem i bylo ok. Tez zamierzam tak robic.

Co do filtra to nie wiem. Ale na pewno cos jest trzeba poszukać. Ja myślę ze ogólnie to bez znaczenia jak pogoda to krem bambino na pycholka

przekazuję tylko co nam mówiła położna ;)
    robię właśnie zamówienie na gemini, już jest 200zł a to jeszcze nie koniec...

dziewczyny jakie kosmetyki na początek dla dziecka są potrzebne? pewnie będą nam mówić na szkole rodzenia ale robię teraz to zamówienie więc może od razu coś kupię... coś do kąpieli? do smarowania to tylko to pupy czy do ciałka też coś? jakieś zasypki, pudry?

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię to ostatnie wymagane usg, bo ja tylko te wymagane miałam zlecone :) Czyli o mnie było w 13, 20 i 31 tyg będzie :)

Moja ginka usg nie robi, więc skoro nie było problemów to nie chciałam dodatkowo przepłacać, a po Waszych informacjach o tym co czasem jest na nfz nie chciałam ryzykować stresu.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam od lekarza.
    Kaszel mimo brania syropu z cebuli i czosnku utrzymuje sie i juz prawie sie dusilam. Dostalam antybiotyk na 7 dni - penicyline. Lekarka mowi ze to bezpieczny antybiotyk dla mnie i dla maluszka. Troche sie jednak stresuje, czy aby napewno jest bezpieczny dla dzidziusia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 12:00

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam ostatnie usg 14.04- to byl 21tc chyba, po polowkowym. Teraz mam zaplanowane na 14.06. Lekarka mowi, ze anatomicznie jest ok i nie trzeba. A to ostatnie to niby mozg sprawdzaja. Ufam jej, jest dobrym lekarzem. Jakby ja cos niepokoilo to by robila na pewno.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tez bralam i to w I trymestrze. Leki mniej szkodliwe niz dlugotrwala infekcja. Na pewno nie zaszkodzisz dziecku :-)

Domi793 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, prawie dwie godziny trwało, ale położna ciekawie mówiła, więc tego się nie odczuło, wczoraj była taka teoria, mówiła o szpitalach w Poznaniu, jakie są, kiedy jechać do szpitala, prawie każdy niepokój jaki towarzyszy ciężarną mówiła że lepiej sprawdzić, jechać do szpitala raz więcej niż raz mniej, lepiej dmuchać na zimne. Mówiła żeby mieć cały czas kartę ciąży przy sobie, bo różnie bywa. Mąż tak się wkręcił, że nawet się udzielał i rozbawiał towarzystwo, zwłaszcza jak położna mówiła jakie urlopy nam i tatom przysługują, czy mąż może opiekę wziąć na żonę, to od razu mąż a gdzie takie opiekę wydają, w szpitalu a to na pewno skorzystam, dwa tygodnie opieki potem dwa tygodnie urlop, do tego za urodzenie dziecka dwa dni wolnego w pracy, aż łezki mi napłynęły w oczach jak mąż powiedział, że pierwszy miesiąc jest najważniejszy, dlatego woli być w domu ze mną i maleństwem niż w pracy, wzruszyłam się, a inne pary tylko patrzyły z zazdroszczą jakiego to mam kochanego męża :D
    Teraz co tydzień w każdą środę mamy zajęcia ze szkoły rodzenia, tylko już teraz praktyka będzie ;)

SyHa85, hella, mmalibu, pigułka, Penelope30, Betty Boop, malika89, JRY1984 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wszystkie kosmetyki rossmanowskie dla niemowlaków. Były w przecenie więc nawet jak coś się nie przyda to nie będzie szkoda. A jak nie dziecko to ja wykorzystam hehe . Ostatnio nawet się mylam tym płynem dla niemowlaków :) już córci podebralam

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy korzystacie z bloga Sroki ale fajnie tam są składy przeanalizowane. Wyczytałam że ogólnie Babydream ma bardzo dobre składy no i wiadomo- ceny mają fajne, dla córci będę z tej firmy kupować kosmetyki.

Domi793, Asiasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane:)

Ja dziś dłużej pospałam, bo do 10 ale czekałam do 3:30 aż mój wróci z pracy ale się nie doczekałam, bo studenci zrobili swoje i miał nadgodziny...

co do kosmetyków to nie wiem czy znacie bloga Srokao. Są tam analizy kosmetyków dla dziecka i dla mamy z rozbiciem na składniki.
    Tutaj link: http://www.srokao.pl/p/blog-page.html
    A z tego co wyczytałam to produkty rossmanowskie-babydream są bardzo dobre jakościowe mimo wszystko

Asiasia lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz sie dzis ucieszyłam z moich cyców...ubrałam sukienke i az sie 2 panów za mna ogadało...do czasu az zobaczyli brzuch
    ;p:P

amanina lubi tę wiadomość

marcianka86
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Mala wazy juz 1,5 kg!!! W 2 tyg przybrala pol kg! Zrobila mi psikusa i ulozyla sid glowa do gory :( a caly czas byla glowa w dol! Stopy i rece na glowie wiec nie dalo sie zrobic takich fajnych zdjec. Ale najwazniejsze: zdrowa :) stope ma wielka o.O ok 7 cm i w ogole cala tatus, a pultasna, ze szok :P

monika454, mmalibu, Truskaweczka83, Domi793, kaarolaa, Paulka123, paola89, pigułka, Rudi88, sabanek, Kw14tuszek, hella, amanina, Nelk, Penelope30, Betty Boop, malika89, Ania_1986, blondyna5555, Ninka0111, JRY1984 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Ja juz po. Mala wazy juz 1,5 kg!!! W 2 tyg przybrala pol kg! Zrobila mi psikusa i ulozyla sid glowa do gory :( a caly czas byla glowa w dol! Stopy i rece na glowie wiec nie dalo sie zrobic takich fajnych zdjec. Ale najwazniejsze: zdrowa :) stope ma wielka o.O ok 7 cm i w ogole cala tatus, a pultasna, ze szok :P

Cherry! Gratulacje udanej wizyty! Masz już dużą córunię! 1,5kg.. toć to szok normalnie :D

_cherryLady lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ