X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie ciągle coś do zrobienia w domu?? Ja nie wiem czy sama sobie wymyslam robotę czy naprawdę non stop mam bałagan :/

SyHa masz prawo do informacji medycznej!!! Wypytuj się co i jak, bo inaczej osiwiejesz!!!

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha slonko kciuki zacisniete biedactwo a nie mozesz zadzwonic do swojego gin jak mu bardziej ufasz i zapytac czy powod podania sterydow to pluca?tule mocno

Ja dzis pozzlam spac po 3 wstalam o 9 sniadanko zrobilam a teraz biore sie za obiadek tak mi sie chce spac ale trzeba sie przemeczyc bo jak spie w dzien to w nocy problem kurcze ja juz nie pamietam kiedy ostatni raz jadlam cos na miescie tu na wsi mamy jedna pizzerie ale jeszcze nie wyprobowana☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha trzymam kciuki! Czasami lekarze wolą zapobiegawczo dać te sterdy. Moja koleżanka też dostała 2 zastrzyki bo miała skurcze w okolicach 30 tygodnia a teraz termin ma za 5 dni i nie zapowiada sie na rychły poród a synka też ma dużego.

U mnie za to nie wiem czy waga zwariowała czy w 3 dni przybrałam 4 kg...

SyHa85 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha trzymaj sie dzielnie i dopytuj o wszystko! Masz prawo o wszystkim wiedziec, dopytuj tez o wyniki z badan i co planuja..

Moja znajoma miala w 28 tc podawane sterydy na rozwoj plucek bo miala delikatne skurcze i rozwarcie. Duzo jednak lezala i dotrwala do normalnego terminu.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Może młody jeszcze się opanuje i spokojnie donosisz, najważniejsze że jest zdrowy i nic mu nie jest

Który masz tc ? 29 ?

27+5

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sterydty w szpitalu to napewno na płuca
    ,dmuchaja na zimne jak sie trfia po 26tyg .wola by płuca sie rozwineły niz ryzykowac

marcianka86
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa kochana trzymamy z Anielką kciuki i wszystko na pewno będzie dobrze! a z tą wagą to też nigdy nie można być pewnym, tak samo jak później nam będą mówić ile dziecko mniej więcej będzie ważyć jak będziemy rodzić, zawsze jest jakiś margines błędu... No ale dobrze, że jesteś w szpitalu tam się wam zaopiekują :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tak moze byc z waga było ciepło woda sie gromadzi.Ja tez w 21tyg w tydzien 5 kilo ale zostało z tego na stałe 3,5..

marcianka86
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa martwię się bardzo o Ciebie, pisz nam wszystko co się dowiesz i wypytuj jak najwięcej. Te sterydy to tak jakby faktycznie chcieli przyśpieszyć poród ale czemu?
    Karola coś mówiła że wyjeżdża i jej nie będzie? Karola odzywaj się??

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie koniecznie przyspieszyc...poprostu lepiej dac by dzieko było gotowe gdyby nie daj boze chciało samo wyjsc wczesniej.

hella lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterydy podają na rozwój płuc, i robią to po prostu zapobiegawczo. Żeby sobie Kajtek w razie czego poradzil, tego nie trzeba się obawiać bo one nie mają niekorzystnego wpływu.

SyHa85, mmalibu lubią tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    27+5

To spora różnica między naszymi TP.

Daj znać też co na te Twoje bóle będą podawać bo chyba tak Cię nie zostawia z tym

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Jestem po konsultacji. Po kolei- Kajtek wazy 1790... Jest DUŻY. Lekarke to zastanowilo, myslala ze jest po sterydach albo mam cukrzyce ciazowa...ale przeplywy, parametry wszystko ok. Szyjka ok. Nie ma zadnego zapalenia, nerki ok. Mam miec usg u radiologa sprawdzajace spojenie łonowe, bo faktycznie moj organizm moze nie ogarniac przyrostu wagi Młodego. W najlepszym przypadku faktycznie rwa. Lekarz sie zmienil rano, babka bardzo mila- mam nadzieje ze dzis ogarnie te konsultacje bo jutro przyjdzie ktos nowy i zeby nie bylo znowu "po co Pani lezy". A plecy bola, pachwiny ciagna i nawet leze jak pokraka :-/

SyHa on jest wielki!! nie duży ;)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    SyHa on jest wielki!! nie duży ;)

Noooooo.....

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Chyba nie mowia mi wszystkiego. Przyszla lekarka i zapytala czy wyrazam zgode na podanie sterydow na rozwoj pluc u dziecka. Zgodzilam sie. Niedosc ze obolala to przestraszona jestem :-(

W ciazy okazalo sie dopiero ze tarczyca niedomaga, wczesniej nie chorowalam.

SyHa moja koleżanka jest teraz w szpitalu i też jej to podają, to po prostu w razie W, nic złego się nie dzieje ale gdyby dziecko miało się wcześniej urodzić to będzie umiało samodzielnie oddychać .

SyHa85 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie ciągle coś do zrobienia w domu?? Ja nie wiem czy sama sobie wymyslam robotę czy naprawdę non stop mam bałagan :/

U mnie też, ja bym cały czas latała ze ścierą jakby nie ta rwa.
    Dziś wstałam o 9 choć obudziłam się o 6 i zrobiłam obiad z dwóch dań. Zaraz jakieś prasowanie, ale wiele nie porobię, w końcu niedziela.

SyHa85 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    SyHa martwię się bardzo o Ciebie, pisz nam wszystko co się dowiesz i wypytuj jak najwięcej. Te sterydy to tak jakby faktycznie chcieli przyśpieszyć poród ale czemu?
    Karola coś mówiła że wyjeżdża i jej nie będzie? Karola odzywaj się??

No właśnie miałam pytać, co się dzieje z naszą Karolą?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :))

Betty, Blanka przepiekne imie!!! :)

SyHa, dawaj znac co z Kajtulem i z Toba. Mam nadzieje ze jakos Ci pomoga z tym bolem, trzymam kciuki!

Ja sobie z rwa poradzilam poki co. Mialam 3 dni ale jak tylko sie zaczela to ja potraktowalam cwiczeniami i chodzilam w tym pasie i poki co jest super. U nas dzis slonce na zmiane z wiatrem takim ze czapki z glow zrywa. Pojechalam rowerem na targ sniadaniowy ale tak wialo ze na piechote chyba bym szybciej doszla ;p
    I znowu niewyspana bo maz trzymal spiac reke na brzuchu a Gruby ja wypychal roznymi czesciami swojego ciala. Strasznie zaczepne to moje dziecko. Wystarczy ze poszturcham brzuch a ten juz sie aktywuje :O
    A jutro jedziemy na tydzien do Juraaaaatyyyyy, maz do pracy a ja na aktywny nadwodny wywczas :) mega sie ciesze :D

SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie z moim pożarłam o wyprawkę.

On ma czas...
    A ja nic nie mam dla dziecka. Ja ostatnie grosze dzis wydałam na dziecko a on sobie jakieś śrubki kupuje. No idzie spazmów dostać.

Po aferze przychodzi do mnie i mówi że mi da pare zl i mam sobie jechac sama. Jak zwykle wszystko sama. Dama jem sniadania i obiady, sama siedzę w domu całymi dniami no to sama sobie mogę jechać na zakupy! Ja się boje z domu wyjść bo nie wiem kiedy mnie ta cholerna rwa złapie a on mi każe samej jechac autem... No super! Po prostu bomba.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania zamów z neta, np w smyka darmowa dostawa jeszcze do jutra do 9
    amanina my się też wybieramy do Juraty ale tylko na dwa dni jeden nocleg z soboty na ndz, już się nie mogę doczekać. W sobotę kupujemy w Gd łóżeczko a wracając w ndz na zakupy do ikei. Jodu sobie powdycham.

‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ