Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kata89 wrote:Termin sie zgadza. A imienia jeszcze nie wybraliśmy. Znając życie będzie jak przy synu, czyli na ostatnia chwilę.
W takim razie w miejsce imienia wpisuję *****Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
hella wrote:Ja z chrzcinami muszę wyrobić się max do połowy listopada, bo moja siostra, którą chcę poprosić na matkę chrzestną wyjeżdża do Stanów. Ale najpewniej wycelujemy w październik w okolicach 3 rocznicy ślubu
Ja też myślałam o październiku, nawet żeby to połączyć z 30-tą rocznicą ślubu teściów, ale potem stwierdziłam że to kiepski pomysł.
Lepiej niech dziecko ma swoje święto , a nie z dziadkami -
a co do alkoholików to ja mam pokrzepiającą wiadomość. Mój ojciec lubił sobie ostro pójść w tango, czego ja na szczęście nie pamiętam, ale matka postawiła ultimatum : albo idziesz się leczyć albo wypi.... no i tym sposobem, dzięki katorżniczej pracy mojej matki i jej ogromnemu wsparciu, w grudniu piekłyśmy ojcu piękny tort na meeting AA z okazji 25-tej rocznicy trzeźwości
Także da się, tylko nie jest to łatwe.
opóźniona, Truskaweczka83, Betty Boop lubią tę wiadomość
[/url]
-
Ninka0111 wrote:2-4 piwka dziennie truskaweczko to jest nalogowe picie tak samo jak 1 dziennie tylko z taka roznica ze on sie tym nie upija
Ja myslę że większy problem alkoholowy ma nie ten co pije tak że domownicy widzą tylko ten co się z nim kryje.
W moim domu tak jest że tato od wielu lat za kołnierz nie wylewa, nie raz wracał do domu na 4, ale uważam że większy problem jest z mamą, od dobrych kilku miesięcy ma tak że wraca z pracy wieczorem , nawet w kuchni światła nie zaświeci i sobie polewa kieliszeczek, tak żeby nikt nie widział, a w sobote to już od rana bo do pracy nie trzeba.
Tato zdaje sobie sprawę że ma problem, choć nie szuka pomocy, to jego sposób na stres, ale mama wydaje mi się że to cięższy przypadek. Najgorsze że po kieliszku już robi się agresywna...
-
monika454 wrote:Kochana ja nie o Was myślałam tylko o sytuacjach jakie mają miejsce w rodzinach dysfunkcyjnych. Przepraszam, że tak to odebrałaś bo nie to chciałam powiedzieć...
w porządku, ja się nie obrażam
Chciałam tylko to wyjaśnić żeby nie było nieścisłości -
malika89 wrote:
OGŁOSZENIA PARAFIALNE
Przez cały ten tydzień sprawdzam listę obecności. Bardzo proszę o sprawdzenie w pierwszym poście czy data porodu i płeć maleństwa są poprawne.
Dodatkowo proszę o podanie imienia dzieciątka
Osoby, które nie są aktywne w wątku i odezwały się, tylko po to by wpisać się na listę zostaną usunięte.
U mnie termin bez zmian.
A co do imienia to ma być Maja (póki co) ale możesz tak wpisać
chyba że coś małej wyrośnie w przyszły wtorek
malika89 lubi tę wiadomość
-
malika89 wrote:
OGŁOSZENIA PARAFIALNE
Przez cały ten tydzień sprawdzam listę obecności. Bardzo proszę o sprawdzenie w pierwszym poście czy data porodu i płeć maleństwa są poprawne.
Dodatkowo proszę o podanie imienia dzieciątka
Osoby, które nie są aktywne w wątku i odezwały się, tylko po to by wpisać się na listę zostaną usunięte.
U nas data porodu się nie zmienia, płeć również za to imię już ostatecznie będzie NADIA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:19
SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalika, wpisz proszę Grubemu imiona: Ryszard Lew.
A data porodu niech zostanie z OM, wylezie jak bedzie gotowy
buziaki dziewczynyz Juraty !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:31
_cherryLady, hella, JRY1984, Penelope30, SyHa85, Ninka0111, paola89, malika89, Nelk lubią tę wiadomość