X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mowicie o takim oficjalnym oplaceniu czy daniu w lape? :-) bo ja nie slyszalam zeby u mnie w szpitalu placilo sie za polozna.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    My zrobilismy tak samo :) wole miec polozna przy sobie niz szkole rodzenia dlatego wybralam ta opcje :)

Cherry myślę że pewniej można się czuć z taką położna która ciągle kontroluje i skacze przy rodzącej , poza tym ona będzie mówić jak mamy oddychać i w ogóle co mamy robić więc mam nadzieję ze dobrze wydamy te pieniądze ;)

_cherryLady lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka, oficjalnie jest możliwość wykupienia takiej położnej. I mnie to wygląda tak ze w chwili gdy zaczyna się coś dziać to dzwoni się do położnej i ona też jedzie do szpitala i siedzi tak długo az dzidziuś się urodzi. Ale jeszcze muszę o szczegóły dopytać :)

• boo123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na razie śledzę ten wątek, nie udzielam się bardzo bo nie mam czasu, niedługo idę już na zwolnienie, także na pewno będę bardziej aktywna.

Proszę o wpisanie nas na datę 04.08.2016 :)

Jeśli chodzi o materacyki, też początkowo byłam za materacem pianka-gryka-kokos, ale patrzcie na co się natknęłam w necie:
    http://tojestchore.pl/robale-w-materacu-niemowlaka-wiwat-ekologia/
    http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-sen-dziecka-czyli-jak-wybrac-materac/

Nie wiem na ile ufać tym artykułom, ale wolę nie ryzykować.

My koniec końców wybraliśmy taki https://magicznypokoik.pl/pl_PL/p/Hevea-Baby-120x60-materac-lateksowy/212.
    Nie jest to najtańszy materac, ale ma bardzo dobre opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 11:42

Asiasia, Jujka, malika89 lubią tę wiadomość

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend, my też nie będziemy opłacać położnej ani prywatnie ani w łapę bo w naszej sytuacji może się to skończyć brakiem pracy :P a ta może mi w szpitalu pomóc albo wręcz zaszkodzić. A jeśli faktycznie wejdzie w życie ustawa to wiele szpitali przestanie przyjmować porody.. wtedy zacznie się robić wesoło. Mam nadzieje, że póki co, będzie tak jak mówią, czyli że wchodzi pilotażowo

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też nie wykupuje położnej i nie będe chodziła do szkoły rodzenia - raz nie mam kasy na to, a dwa poradze sobie bez tak jak za pierwszym razem.

Na razie nie kupuje łóżeczka/materacyka/wózka/ nosidełka bo mama stanowczo zabrania.
    Z tym mogę się wstrzymać do porodu. Jakoś damy radę.
    Poza tym gromadzę co mi wpadnie w oko - ciuszki, śpiworki, kombinezony, pieluszki itd i kosmetylki tez.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałam Wam doradzić, żebyście wzięły do szpitala swoje ciuszki dla dziecka. Gdy byłam w pierwszej ciąży to na szkole rodzenia tak nam doradzili. Ciuchy szpitalne są prane w mocnych detergentach i mogą podrażnić skórę dziecka. U mnie niestety już na drugi dzień pediatra kazała założyć swoje ciuszki, bo mały miał podrażnioną skórę, a ja nic nie zauważyłam...

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ustawa?

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeśli chodzi o materac, to kupiłam dla pierwszego dziecka pianka gryka kokos, bo miał super recenzje, ale w praktyce się nie sprawdził. Moje dziecko często przesikiwało się itp. A ten materac miał taką powłokę, ze nie dało się tego uprać. Niezbyt pachniał po pewnym czasie. Teraz kupię inny

• Benus Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu jest oficjalna informacja, że można wykupić sobie prywatny pakiet opieki okołoporodowej i wtedy jedna, wybrana położna jest ze mną od początku aż do momentu gdy dzidziuś się urodzi no i 2 pierwsze godziny po. Myślę, że mi to pomoże.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lozeczko kupujemy po powrocie z wczasow a jedziemy w przyszlym tyg, albo pod koniec tego jeszcze nie wiem. Lozeczko bedzie z kompletem poscieli, ochraniaczem i innymi duperelami. Wozek odkupie od kolezanki, z tym ze ona mieszka daleko i jakos w czerwcu dopiero uda nam sie spotkac. Bujaczek i wanienke ze stelazem odkupie od kuzynki, mieszka na przeciwko wiec mysze tylko ruszyc swoje 4 litery. Lozeczko turystyczne dostane od sasiadki jak tylko odkopie je ze strychu :-) reszte mam. A nie. Kosmetyki musze kupic. Ale to przy najblizszej wizycie na miescie :-)

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Cherry myślę że pewniej można się czuć z taką położna która ciągle kontroluje i skacze przy rodzącej , poza tym ona będzie mówić jak mamy oddychać i w ogóle co mamy robić więc mam nadzieję ze dobrze wydamy te pieniądze ;)
    Nie wiem jak jest u Was w szpitalach kochane ale ja nic nie placilam a polozna byla caly czas, w pierwszej fazie porodu na troche wychodzila ale byl maz wiec itak w sumie nie byla potrzebna ale jak juz sie zaczynalo parcie to tez mpwila jak oddychac, kiedy przec itd. poza nia przyszla wtedy jeszcze jakas druga Pani, chyba pielegniarka od noworodkow a na sam koniec jeszcze neonatolog i po wszystkim pojawil sie lekarz na szycie :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim79 wrote:
    Hej dziewczyny, chciałam Wam doradzić, żebyście wzięły do szpitala swoje ciuszki dla dziecka. Gdy byłam w pierwszej ciąży to na szkole rodzenia tak nam doradzili. Ciuchy szpitalne są prane w mocnych detergentach i mogą podrażnić skórę dziecka. U mnie niestety już na drugi dzień pediatra kazała założyć swoje ciuszki, bo mały miał podrażnioną skórę, a ja nic nie zauważyłam...
    Ciuszki osobiscie uzywalam szpitalne bo mnie polozna przestrzegla, ze jak wezma dziecko do kapieli czy na badanie to moje moga nie wrocic. Mowila tez ze w szpitalu preferuja uzywanie ich ciuszkow wlasnie dlatego, ze sa bezpieczne (sterylne i prane w dobrym srodku) a mamy uzywaja roznie przygotowanych i w razie podraznienia nie wiadomo od czego sie zrobilo, takze tez co szpital to inaczej.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    polecam Ci tu na stronie są fajne listy i możesz je sobie skomponować wg uznania, ja tak zrobiłam :)

https://bellybestfriend.pl/moje-listy.html
    Dziękuje

Ania_1986 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Nie wiem jak jest u Was w szpitalach kochane ale ja nic nie placilam a polozna byla caly czas, w pierwszej fazie porodu na troche wychodzila ale byl maz wiec itak w sumie nie byla potrzebna ale jak juz sie zaczynalo parcie to tez mpwila jak oddychac, kiedy przec itd. poza nia przyszla wtedy jeszcze jakas druga Pani, chyba pielegniarka od noworodkow a na sam koniec jeszcze neonatolog i po wszystkim pojawil sie lekarz na szycie :-)

U nas w szpitalach różnie bywa , dużo się naczytalam , a też znajoma doradzala ze lepiej wziąć sobie kogoś przy porodzie SN. To mój pierwszy poród , więc jestem szczerze przerażona :P a tak to trochę większy komfort psychiczny

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Gilis Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Hmmm...czy tylko ja nie planuje opłacać położnej? Może nieświadomie popełniam duży błąd? To serio jest taka różnica?
    Ja też nie planuję, nawet swojego lekarza nie będę miała w szpitalu. Poprzednio też tak było i nie odczułam, że opieka jest gorsza bo nie jestem pacjentką ordynatora. W niektórych szpitalach chyba nawet nie pozwalają mieć opłaconej położnej.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola pewnie, ze dla swojego komfortu warto zrobic wszystko co mozemy. Zawsze latwiej jak kogos sie pozna wczesniej, a bedzie z Toba maz albo ktos bliski?

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to ja biorę własne. Po szczepieniu i tak ubierają dziecko więc małe szanse by ubrali akurat w inne. Kąpać nie bedą. A mój kontakt ze szpitalnymi ubraniami nie wspominam mile. Brałam ich rożek i dostałam raz jak moich brakło po przesikaniu. Śmierdziały okropnie pralnią, chemią, Coś miało taki odór, że nie szło w rękach trzymać. Ale faktycznie cała szafa była dostępna. I były potwornie szorstkie i sztywne.
    Wydaje mi się też, ze to może być prane wszystko razem tzn. ubranka i pościel ze wszystkich oddziałów i to też jest dla mnie odpychające. Ja ogólnie mam uraz do szpitalnego zapaszku, nie tylko pościeli nawet tej w miarę bezwonnej.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Kokosanka Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie może i dziwne ale gdzie jak nie tu ;/
    Od wczoraj przy chodzeniu czuje dziwne parcie od środka na pochwę wręcz nawet powiedziałabym, że wargi ;/ czy to może mieć związek ze spojeniem ?
    Warto zgłosić się z tym do lekarza jak najszybciej czy raczej to normalny objaw? :|
    Wybaczcie bezpośredniość ale wiem, że bywacie niezawodne... ;p

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie może i dziwne ale gdzie jak nie tu ;/
    Od wczoraj przy chodzeniu czuje dziwne parcie od środka na pochwę wręcz nawet powiedziałabym, że wargi ;/ czy to może mieć związek ze spojeniem ?
    Warto zgłosić się z tym do lekarza jak najszybciej czy raczej to normalny objaw? :|
    Wybaczcie bezpośredniość ale wiem, że bywacie niezawodne... ;p
    A kiedy masz wizyte?

‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ