X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    U nas choroby małej ciąg dalszy, więc wybaczcie, ale jeszcze troszkę tu nie pozaglądam.. :-/
    Ale obiecuję, że późbiej nadrobię! ;-)
    My się meldujemy po wizycie!
    Szyjka trzyma. Z malutką wszystko ok, obróciła się główką do dołu, bo ostatnio siedziała sobie na szyjce.
    Waży ok. 1350g, więc jest już co dźwigać :-)
    Kolejna wizyta 14 czerwca.
    Pożaliłam się ginowi na skurcze łydek, bo od kilku dni nie dają mi spokoju, ale nic poza magnezem 2x dziennie nie zalecił, a tyle (a zazwyczaj więcej) to już od dawna biorę... Więc pozostaje przecierpieć...
    Ale najważniejsze, że malutka zdrowo sobie siedzi w brzuszku ;-)

paola89, Rudi88, _cherryLady, oLena31, SyHa85, hella, Nelk, Kw14tuszek, Ninka0111, Penelope30, opóźniona, Domi793, Betty Boop, kaarolaa, malika89, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Paola pewnie, ze dla swojego komfortu warto zrobic wszystko co mozemy. Zawsze latwiej jak kogos sie pozna wczesniej, a bedzie z Toba maz albo ktos bliski?

Będzie ze mną mój mężu ale on nie dość ze kompletnie zielony w tych tematach to jeszcze potrafi być upierdliwy :P więc obawiam się ze poza ogólna pomocą i jego dobrymi checiami będzie mnie denerwować a tak to przynajmniej położna będzie miała wszystko pod kontrolą.
    Powiem Ci że u nas w szpitalach takie historie się słyszy że wierzyć się nie chce. Niestety ale większość szpitali to dosłownie produkcja i te położne biegają od sali do sali albo mają wszystko gdzieś i przychodzi jak już mąż każe przyjść bo żona rodzi albo coś złego się dzieje :/

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosana ja tak mam już 3=4 tyg
    parcie jakby główka wychodziła, jakbym opuchnięta była, nie wiem jak to opisać.
    Każdy przypadek inny, ale moja gin na nfz nawet nie zajrzała...
    a mój prywatny zajrzał, dał mi lek na małą grzybicę ?!?
    który brałam przez 8 dni i nic nie dał to uczucie zostało, wiec boje się o szyjkę, która ma 37mm
    ale powiedział, że twarda/zamknięta, wiec sobie daruje stresowanie się.
    Mam nadzieję, że z małą dobrze - tzn po usg wiem, że dobrze, ruchy raczej czuje regulernie, tylko to dziwne uczucie przy chodzeniu...
    Ale nie mówie żebyś nie szła do lekarza, może u Ciebie coś innego.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Kokosanka Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    A kiedy masz wizyte?

Miałam w ubiegły czwartek... kolejna 9 czerwca.

• Paulka123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Hej dziewczyny.
    U nas choroby małej ciąg dalszy, więc wybaczcie, ale jeszcze troszkę tu nie pozaglądam.. :-/
    Ale obiecuję, że późbiej nadrobię! ;-)
    My się meldujemy po wizycie!
    Szyjka trzyma. Z malutką wszystko ok, obróciła się główką do dołu, bo ostatnio siedziała sobie na szyjce.
    Waży ok. 1350g, więc jest już co dźwigać :-)
    Kolejna wizyta 14 czerwca.
    Pożaliłam się ginowi na skurcze łydek, bo od kilku dni nie dają mi spokoju, ale nic poza magnezem 2x dziennie nie zalecił, a tyle (a zazwyczaj więcej) to już od dawna biorę... Więc pozostaje przecierpieć...
    Ale najważniejsze, że malutka zdrowo sobie siedzi w brzuszku ;-)
    Super, gratulacje udanej wizyty. :-) kawal dziewczyny juz :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    Miałam w ubiegły czwartek... kolejna 9 czerwca.
    Troche pozno. Moze zadzwon do lekarza zapytac? Ja nie jestem z tych jezdzacych na ip wiec nie bede Cie tam wysylac ale mysle ze warto poinformowac lekarza. Jesli bedzie to niepokojace to sam poradzi Ci czy przyspkeszyc wizyte czy jechac do szpitala. Ale w kazdym wypadku oszczedzaj sie :-)

• Kokosanka Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Kokosana ja tak mam już 3=4 tyg
    parcie jakby główka wychodziła, jakbym opuchnięta była, nie wiem jak to opisać.
    Każdy przypadek inny, ale moja gin na nfz nawet nie zajrzała...
    a mój prywatny zajrzał, dał mi lek na małą grzybicę ?!?
    który brałam przez 8 dni i nic nie dał to uczucie zostało, wiec boje się o szyjkę, która ma 37mm
    ale powiedział, że twarda/zamknięta, wiec sobie daruje stresowanie się.
    Mam nadzieję, że z małą dobrze - tzn po usg wiem, że dobrze, ruchy raczej czuje regulernie, tylko to dziwne uczucie przy chodzeniu...
    Ale nie mówie żebyś nie szła do lekarza, może u Ciebie coś innego.

W czwartek byłam badana, z szyjką wszystko w porządku. Tak jak piszesz, dosłownie jakby główka miała zaraz wyjść ;p

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    W czwartek byłam badana, z szyjką wszystko w porządku. Tak jak piszesz, dosłownie jakby główka miała zaraz wyjść ;p
    Moze dziecko sie tak hukowo ustawilo.... ja mam takie dni czasami ze czuje ogromny dyskomfort u dolu brzucha. Niby brzuch nie jest napiety ale.jednak czuje jakby byl taki scisniety.
    Wazne ze szyjka trzyma. Ja bym zadzwonila do gina albo chociaz na ip skonsultowac czy to jest normalny objaw czy trzeba to skontrolowac.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szkole rodzenia i niestety nie mogę robić większości ćwiczeń przez tą głupią rwę!!! Mogę ćwiczyć oddechy ( dzisiaj kolejne 2 rodzaje doszły ) i pozycje porodowe oraz relaksacje. Mama ma mi załatwić namiary na fizjoterapeutkę żeby mnie otaśmowała tak jak SyHę :)

Mój Ł pięknie kąpał i ubierał lalkę Anię :)

Idę coś wszamać bo mnie ssie

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D

Wysłany: 17 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa jaki magnez bierzesz?
    jutro ide do apteki po witaminy i nie wiem jaki kupić.

A odnośnie porodu to zastanawiam się w nad szpitalem bo rodzić też bede sama, znaczy bez nikogo, mąż pracuje i nie zostanie dłużej niż godzine - dwie zależy od pory dnia, mama/ brat/ bratowa na kuracji/wczasach zostanie tylko tata, który pracuje - ale nie chce go przy porodzie mieć - krępuje się i babcia 80 lat chora na cukrzyce/serce itd - nie nadaje się - trzeba się nią opiekować jeszcze.
    Wiecej rodziny nie mam, mąż nie ma wcale rodziny, bede sama to pewne.
    Na to jestem juz przygotowana.
    Teraz tylko myślę, czy lepiej jednak ten Kraków - dobra opieka ale 50km od domu, czy Olkusz - bo planuje rodzić naturalnie i ok 25 km od domu, wieksza możliwość, że mąż mnie odwiedzi, bo w Krk to tylko zawiezie albo i nie i przywiezie - koniec.
    Beznadzieja jak o porodzie myśle!!

iv09roeqjdjavel4.png
  • Kokosanka Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Moze dziecko sie tak hukowo ustawilo.... ja mam takie dni czasami ze czuje ogromny dyskomfort u dolu brzucha. Niby brzuch nie jest napiety ale.jednak czuje jakby byl taki scisniety.
    Wazne ze szyjka trzyma. Ja bym zadzwonila do gina albo chociaz na ip skonsultowac czy to jest normalny objaw czy trzeba to skontrolowac.

Jeśli do jutra nie minie skontaktuje się z lekarzem a póki co postaram się tym nie stresować...
    Dzięki za zainteresowanie ;)

Wysłany: 17 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka ja się boję, że do porodu mi to zostanie i boję się dużo chodzić bo mocno ciśnie...
    Ale leżeć nie dam rady bo żebra mnie wykończą!!
    No nic moja następna wizyta to 13 czerwiec, ale moja gin już ze 3 miechy nie zaglądała...
    Dla mnie to trochę dziwne bo skąd można wiedzieć czy np nie mam rozwarcia?
    Przez 3 miesiące???
    Jakbym się nie zaliła kiedyś, że mnie boli - nie pamiętam co, to pół roku bez "zajrzenia" bym była...

Rybaaa - gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 21:08

Rybaaaa lubi tę wiadomość

iv09roeqjdjavel4.png
  • Zielona88 Debiutantka

Wysłany: 17 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się wcinam, ale mam pytanie do jednej z Was. AMANINA pisałaś coś o pasie ciążowym. Chciałabym go zamówić, ale kompletnie nie wiem jak dobrac rozmiar. Napisz proszę, który ty wybrałaś XS, czy s? I czy bardzo się rozciąga.
    Przed ciążą nosiłam 38, przytyłam już 10 kilo. Jeśli możesz mi coś poradzić to napisz proszę. Będę wdzięczna ☺

Pozdrawiam Was wszystkie!

Aniołki 08.2013 (18tc)**
    Córka 07.2014
    p19uvfxmi6gmn6vx.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Nie wiem jak jest u Was w szpitalach kochane ale ja nic nie placilam a polozna byla caly czas, w pierwszej fazie porodu na troche wychodzila ale byl maz wiec itak w sumie nie byla potrzebna ale jak juz sie zaczynalo parcie to tez mpwila jak oddychac, kiedy przec itd. poza nia przyszla wtedy jeszcze jakas druga Pani, chyba pielegniarka od noworodkow a na sam koniec jeszcze neonatolog i po wszystkim pojawil sie lekarz na szycie :-)
    U nas byea tak ze na 3 rodzace sa 2 polozne i wyglada to tak ze zaglada co godzine- 1,5... :/

paola89 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona88 wrote:
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się wcinam, ale mam pytanie do jednej z Was. AMANINA pisałaś coś o pasie ciążowym. Chciałabym go zamówić, ale kompletnie nie wiem jak dobrac rozmiar. Napisz proszę, który ty wybrałaś XS, czy s? I czy bardzo się rozciąga.
    Przed ciążą nosiłam 38, przytyłam już 10 kilo. Jeśli możesz mi coś poradzić to napisz proszę. Będę wdzięczna ☺

Pozdrawiam Was wszystkie!

Zamowilam ten: http://www.kobieca.eu/ciazowy-pas-podtrzymujacy-anita-1709.html

U mnie rozmiar S i jeszcze mam bardzo duzo miejsca - takze na luzaku bym polecila ten sam rozmiar :)

Zielona88 lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Wózek, fotelik i pościel zakupione!
    Padlo na Adamex Barletta z kolekcji Rainbow w kolorze Mint, fotelik Maxi Cosi Citi w kolorze Origami Red i pościel Ty i My Koala (bez baldachimu)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/588d843a600d.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e3dad339524.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56e8f7ebb9ed.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c207721007a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 21:26

amanina, Kw14tuszek, Paulka123, paola89, JRY1984, _cherryLady, 33Karola33, Nelk, Penelope30, Truskaweczka83, Jujka, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przy okazji szukania info o zapaleniu pecherza trafilam na takie oto kompendium wiedzy: http://klr.szczecin.pl/files/Leki_stosowane_w_ciszy_1397383382.pdf

Malika, moze warto pod pierwszym postem podczepic?

_cherryLady, malika89 lubią tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to faktycznie nie za fajnie. U mnie w szpitalu na dyzurze porodowym tez sa dwie polozne ale tez tylko dwa lozka do porodu wiec nie ma opcji na trzecia rodzaca, no chyba ze cesarka w sali obok ale tam to juz bardziej lekarz i anastezjolog potrzebny chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 21:27

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • SyHa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi jak cos to zapraszam do mojego do Gdzs:-) dobrze obkleja hehe. Teraz mam zamiar dac mu sie jeszcze wymasowac bo mi dzis kazali przy wypisie :-)

Dlatego ja sie zastanawiam czy w ogole zaczynac szkole rodzenia- oddechy moge cwiczyc sama, filmiki instruktazowe w necie. Dylemat teraz mam.

A poloznej nie oplacam na pewno.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Rudi jak cos to zapraszam do mojego do Gdzs:-) dobrze obkleja hehe. Teraz mam zamiar dac mu sie jeszcze wymasowac bo mi dzis kazali przy wypisie :-)

Dlatego ja sie zastanawiam czy w ogole zaczynac szkole rodzenia- oddechy moge cwiczyc sama, filmiki instruktazowe w necie. Dylemat teraz mam.

A poloznej nie oplacam na pewno.

SyHa te oddechy wcale nie takie łatwe. Mi bardzo pomaga jak mi Ł liczy i jak żebreka ściska ( przy boczno-żebrowych oddechach ) a instruktorka też sprawdza. Może warto żebyś z raz poszła i żeby Ci dokładnie pokazali a potem będziesz ćwiczyć w domu, bo złym oddychaniem można i sobie i smrodkowi zaszkodzić.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ