X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć ze nie tylko ja nie chodze.
    Dziś uświadomiłam sobie że moja wyprawka to pare ubranek i tyle.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Dobrze wiedzieć ze nie tylko ja nie chodze.
    Dziś uświadomiłam sobie że moja wyprawka to pare ubranek i tyle.
    W zasadzie to ta cala wyprawka jest przereklamowana :-) ja tez dlugo sie zbieralam az troche wpadlam w panike ze nic nie mam ale teraz jak na to patrze to niewiele potrzeba takiemu malemu dziecku.
    Wiec luz- nie przejmuj sie, nawet sie nie zorientujesz kiedy a bedziesz miala wszystko co trzeba.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze nawet nie wiem jak sie za to zabrać pewnie poszukam jakiejś listy na necie co trzeba małemu

atdc3e5exzk12dxf.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam bujaczrk w spadku :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się czy dobrze zrobiliśmy ale my też nie chodzimy i nie będziemy chodzić do szkoły rodzenia. Koszt takiej szkoły w szpitalu którym chce rodzić to prawie 400 zl. :/ stwierdziliśmy że dołożymy do położnej i przy porodzie będzie ze mną cały czas.

My właśnie przywiezlismy leżaczek od znajomej a jeszcze kupimy od niej takiego elektronicznego bujaka :) co młodej nie będę musiała kolysac :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 17:26

_cherryLady lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pisałam że mi pierwsze zajęcia nie podeszły i nie będę chodzić, jeszcze rozważam weekendową ale na razie zostawiam temat do Lipca, bujaczek chcę mieć na 100%, koleżanka powiedziała że mi odda więc poczekam. Jak nie to i tak kupię.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dlugo zastanawialam nad szkola rodzenia. najpierw chcialam isc ze wzgledu na nauke opieki nad noworodkiem, ale teraz mysle ze dam sobie rade, zawsze sie balam takich maluchow ale jakos sie oswoilam z tym i mysle ze bede wiedziala co robic. Pozniej myslalam o tym ze naucza mnue tam oddychac i takie tam ale teraz mysle ze moj mozg i tak nie jest przygotowany na bol jaki mnie czeka. Nikt mnie w tym nie wyreczy, bede musiala sluchac poloznej. I juz.
    Moze zle mysle ale mysle ze dla mnie to strata czasu bo i tak jestem niereformowalna :-) ale rozumiem osoby ktorym szkola rodzenia pomaga.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • letty Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika mi możesz tp zmienić na 20.08 i Kacper :)

Co do szkoły rodzenia to ja nie chodziłam i teraz też nie będę chodzić :P dla mnie strata czasu

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja dostałam od siostry także posiadam :)

A mój Klusek się dzisiaj tak wypina,że mogę go po tyłku klepac hihihi

Moja przez dwa dni tak kopala ze az sie balam ze cos nie tak. Dzisiaj jest spokojniejsza chociaz przekreca sie i siedzi w prawym boku tak ze czasami z bolu nie moge...a czytalam ze dzieci w tym wieku mniej sie ruszaja...dziwne bo mojha pobija wszelkie rekordy.
    Maz az sie zastanawia co to z niej bedzie jak sie urodzi :-)

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Kurzce wszyscy chodzą do szkoły rodzenia a ja olałam temat.
    hm... zastanawiam sie czy dobrze zrobiłąm

nie wszyscy ja też nie chodzę, świadomie

ewi0808 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też do szkoły rodzenia nie chodzimy i nie będziemy, wierzę, że sobie poradzimy. Za to postanowiłam dołożyć trochę kasy i zapłacić położnej, żeby była przy mnie cały czas.

Bujaczek dostaliśmy, siedzi i czeka w szafie.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    tylko ze nawet nie wiem jak sie za to zabrać pewnie poszukam jakiejś listy na necie co trzeba małemu

polecam Ci tu na stronie są fajne listy i możesz je sobie skomponować wg uznania, ja tak zrobiłam :)

https://bellybestfriend.pl/moje-listy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 17:51

ewi0808 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też leżaczek się sprawdził - najpierw taki bardzo płaski, a potem takie siedzonko. Dostałam po rodzinie, już nawet nie liczę ile dzieci to wybujało ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika wiesz może kiedy będzie nowa gazetka z biedronki z tymi rzeczami od 25 co mają być?

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam w pierwszej ciazy na szkole rodzenia i w sumie z jednej strony troche sie tam ciekawych rzeczy dowiedzialam i nauczylam ale mysle, ze ta sama wiedze, moze bez nauki oddychania mozna ogarnac w domu z internetu. Ja nie zaluje bo ogolnie bylo mi potrzebne wtedy wyjscie troche do ludzi i byla darmowa wiec nic nie stracilam a najbardziej pomocna dla mnie byla wycieczka na porodowke, wszystko pokazali i spokojniejsza bylam jak wiedzialam jak to wszystko tam wyglada.
    A co do tych oddechow to umialam oddychac przepona juz wczesniej ale w praktyce przy tych bolach to itak tylko sie darlam, ze nie bede oddychac bo nie bylam w stanie ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec tak ja do szkoly nie chodzilam i sie nie wybieram...

bujaczka nie bede miala, przy Marcelim nie mialam teraz tez sie obede...

za wyprawke powoli musze sie brac, jestem w domu to pora na pranie tylko poczekam na ladna pogode :)

a i co do wyprawki do szpitala dzisiaj rozmawialam z sasiadka co pracuje w szpitalu gdzie chce rodzic i musze miec swoje rzeczy tylko na wyjscie oraz chusteczki i pampersy, nic wiecej...wiec u mnie sprawa ze spakowaniem mlodego jest latwa

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła że porodówki można pooglądać samemu bez szkoły rodzenia. Wybiorę się w przyszłym tyg i zobaczę czy mnie wpuszczą.

• Friend Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...czy tylko ja nie planuje opłacać położnej? Może nieświadomie popełniam duży błąd? To serio jest taka różnica?

8p3ogov3mui4evm6.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Zastanawiałam się czy dobrze zrobiliśmy ale my też nie chodzimy i nie będziemy chodzić do szkoły rodzenia. Koszt takiej szkoły w szpitalu którym chce rodzić to prawie 400 zl. :/ stwierdziliśmy że dołożymy do położnej i przy porodzie będzie ze mną cały czas.

My właśnie przywiezlismy leżaczek od znajomej a jeszcze kupimy od niej takiego elektronicznego bujaka :) co młodej nie będę musiała kolysac :).
    My zrobilismy tak samo :) wole miec polozna przy sobie niz szkole rodzenia dlatego wybralam ta opcje :)

paola89 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend nie tylko Ty, ja tez nie mam takiego zamiaru :-) i z tego co kojarze to wiele dziewczyn nie bedzie tego robic.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ