X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penelope no wlasnie ja mu tlumacze zeby podal po porodzie Kornel Ksawery, na to sie zgodze ale odwrotnie to juz nie za bardzo...no ten Ksawery to mo nie lezy i tyle.

• karkam83 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    penelope no wlasnie ja mu tlumacze zeby podal po porodzie Kornel Ksawery, na to sie zgodze ale odwrotnie to juz nie za bardzo...no ten Ksawery to mo nie lezy i tyle.

U mnie jest task ze ja mowie do corki Laura a moj maz Dominika.... Ciekawa jestem co zrobi po porodzie czy szybko pojedzie zarejestrowac dziecko ze swoim imieniem ;-)

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa mi tez imie Kaja za bardzo nie lezy ale kurde no maz jest nieugiety, wszystkie moje propozycje od razu odrzuca i kazdemu szybko mowi, ze Kaja jak ktos pyta o imie i nawet nie zniecheca go to jak ludzie sie krxywia jak to slysza... No coz, ja sie przezwyczaje a w razie pretensji corki w przyszlosci odesle ja do tatusia :-/

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    dzięki amanina za tą fotkę teraz jeszczę bardziej nie mogę doczekać się soboty aż będę miała na żywo.
    33Karola33 mi też właśnie dopiero w 33tyg gin będzie robił takie główniejsze USG a teraz od połówkowych nic nie wiem o wadzę Kornela,
    Karola jak mąż chcę to możecie dać na drugie Ksawery, albo no pierwsze a Kornel na drugie,
    Ania bebe te dziś mam rocznicę ślubu drugą ;)

Haha no to niezle :) bo u nas to tez druga rocznica! :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy urodzil sie brat mojej mamy to dziadkowie mieli zgryz co do imienia, babcia chciala Mariusz, dziadek Dariusz. Stanelo na tym ze Mariusz ale dziadek podal w urzedzie Dariusz.... i wiecie co cale zycie wszyscy mowia mu Mariusz tylko i wylacznie. Jak go prosilismy na wesele to na zaproszeniu oczywiscie bylo Mariusz... jaka on mi awanture zrobil ze nie wiem jak ma na imie. W dowodzie ma Dariusz.... glupio tak.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszła dzisiaj kołyska!!! Złożyliśmy i nawet się przy składaniu nie pozabijalismy :-D
    Oczywiście się poryczalam ♥♥♥

Dagmara, karkam83, kata89, aniab91, Ninka0111, kaarolaa, hella, sabanek, _cherryLady, pigułka, SyHa85, Nelk, Ania_1986, Penelope30, paola89, Friend, malika89 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna polecila dzwonic po 27 tyg wiec na czwartek jestem umowiona☺
    Dziewczyny moje plecy one nie bola one napieprzaja!!!a gdzie tu do sierpnia ☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba podjęłam decyzję życia :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe6af8fc983d.jpg

sabanek, SyHa85, hella, amanina, 33Karola33, Nelk, _cherryLady, Ania_1986, Ninka0111, malika89 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Dziewczyny w ktorym tc planujecie pakowac torbe? Dla mnie to jeszcze za wczesnie ale bede duzo spokojnoejsza jak to zrobie. Przyszlo mi zamowienie z allegro z rzeczami do szpitala, czesc kupuje w rossmanie pomalu i tak pomyslalam, ze jak to ma sie walac to chyba niedlugo wyjme torbe i zaczne tam ukladac juz te podklady, pampersy i takie rzeczy. A tak kolo 35 tc dopakuje jedzonko, wode, dokumenty, itp.

Ja chce najpóźniej do końca czerwca mieć wszystko ogarnięte, tym bardziej że w ostatnim tygodniu czerwca wyjeżdżamy na tydzień to potem już moment zleci. Tak mi się wydaje ;)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja wlasnie zamowilam lozeczko dla naszej malej i zastanwaiam się nad materacykiem. Macie jakieś typy albo wiecie, że materacyk z danego materiału jest najlepszy? Wcześniej myslałam, że dobre są gryczano kokosowe, ale po tym jak facet w sklepie mnie uświadomił, że od kilku lat nikt tego nie kupuje to sama nie wiem jaki zamowic.

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pakowania torby, to ja jeszcze nawet torby nie mam :P Muszę po pracy na jakieś zakupy chyba już jechać :D

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:
    Dziewczynki ja wlasnie zamowilam lozeczko dla naszej malej i zastanwaiam się nad materacykiem. Macie jakieś typy albo wiecie, że materacyk z danego materiału jest najlepszy? Wcześniej myslałam, że dobre są gryczano kokosowe, ale po tym jak facet w sklepie mnie uświadomił, że od kilku lat nikt tego nie kupuje to sama nie wiem jaki zamowic.

Gryka-kokos z tego co wiem to ludzie kupują i cieszą się powodzeniem, choć słyszałam, że uczulają.
    My kupujemy lateksowy najprawdopodobniej.

Jujka, Asiasia lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy materace kokos gryka i jeseśmy zadowoleni. U nas w rodzinie nie ma uczuleń więc zaryzykowaliśmy że naszych dzieci nie uczulą.
    poza tym to jest materac na 2,5 roku, przynajmniej u nas.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilyscie kiedys kefir samorobiony z grzybka tybetanskiego? :) przypomnialo mi sie ze mam w zamrazarceni chyba dzis rozpoczne na nowo produkcje :)) ma mnostwo witamin i wartosci odzywczych no i jest pyszny :)...

paola89 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Kaarolaa mi tez imie Kaja za bardzo nie lezy ale kurde no maz jest nieugiety, wszystkie moje propozycje od razu odrzuca i kazdemu szybko mowi, ze Kaja jak ktos pyta o imie i nawet nie zniecheca go to jak ludzie sie krxywia jak to slysza... No coz, ja sie przezwyczaje a w razie pretensji corki w przyszlosci odesle ja do tatusia :-/

Dziewczyny ale to nie może tak być że wy chcecie jedno a mąż drugie, musicie wypracować kompromis. Ja mojego z ledwością nakłoniłam w ogóle do wyboru imienia , ale razie w końcu przysiedliśmy i wybraliśmy Maja, jeszcze nam się Inga podoba, to najwyżej będzie następna ;)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Kiedy urodzil sie brat mojej mamy to dziadkowie mieli zgryz co do imienia, babcia chciala Mariusz, dziadek Dariusz. Stanelo na tym ze Mariusz ale dziadek podal w urzedzie Dariusz.... i wiecie co cale zycie wszyscy mowia mu Mariusz tylko i wylacznie. Jak go prosilismy na wesele to na zaproszeniu oczywiscie bylo Mariusz... jaka on mi awanture zrobil ze nie wiem jak ma na imie. W dowodzie ma Dariusz.... glupio tak.

Ja mam znajomą która w papierach pisze się Jola a wszyscy wołają na nią Kasia.
    Kiedyś zobaczyłam ją w pracy i wołam Jola a ona nie zareagowała... także no.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:

Moja siostra właśnie ten kokosowo gryczany kupowała, ponoć najlepszy, nie uczula itd. , może jest tańszy i sprzedawca chce namówić na droższy i dlatego tak gada.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Pilyscie kiedys kefir samorobiony z grzybka tybetanskiego? :) przypomnialo mi sie ze mam w zamrazarceni chyba dzis rozpoczne na nowo produkcje :)) ma mnostwo witamin i wartosci odzywczych no i jest pyszny :)...

ja nie próbowałam, ale siostra kiedyś produkowała i mówiła że super. Nie boisz się tak w ciąży?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz kupiony gryka kokos. Slyszalam dovre opinie, chociaz jak do kazdego produktu znajda sie i przeciwnicy.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

Nie wiem czemu ale grzybek tybetanski to mi sie kojarzy z jakims zakazanym hehe. Puerwsze slysze Ci powiem :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ