X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penelope no wlasnie ja mu tlumacze zeby podal po porodzie Kornel Ksawery, na to sie zgodze ale odwrotnie to juz nie za bardzo...no ten Ksawery to mo nie lezy i tyle.

• karkam83 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    penelope no wlasnie ja mu tlumacze zeby podal po porodzie Kornel Ksawery, na to sie zgodze ale odwrotnie to juz nie za bardzo...no ten Ksawery to mo nie lezy i tyle.

U mnie jest task ze ja mowie do corki Laura a moj maz Dominika.... Ciekawa jestem co zrobi po porodzie czy szybko pojedzie zarejestrowac dziecko ze swoim imieniem ;-)

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa mi tez imie Kaja za bardzo nie lezy ale kurde no maz jest nieugiety, wszystkie moje propozycje od razu odrzuca i kazdemu szybko mowi, ze Kaja jak ktos pyta o imie i nawet nie zniecheca go to jak ludzie sie krxywia jak to slysza... No coz, ja sie przezwyczaje a w razie pretensji corki w przyszlosci odesle ja do tatusia :-/

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    dzięki amanina za tą fotkę teraz jeszczę bardziej nie mogę doczekać się soboty aż będę miała na żywo.
    33Karola33 mi też właśnie dopiero w 33tyg gin będzie robił takie główniejsze USG a teraz od połówkowych nic nie wiem o wadzę Kornela,
    Karola jak mąż chcę to możecie dać na drugie Ksawery, albo no pierwsze a Kornel na drugie,
    Ania bebe te dziś mam rocznicę ślubu drugą ;)

Haha no to niezle :) bo u nas to tez druga rocznica! :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy urodzil sie brat mojej mamy to dziadkowie mieli zgryz co do imienia, babcia chciala Mariusz, dziadek Dariusz. Stanelo na tym ze Mariusz ale dziadek podal w urzedzie Dariusz.... i wiecie co cale zycie wszyscy mowia mu Mariusz tylko i wylacznie. Jak go prosilismy na wesele to na zaproszeniu oczywiscie bylo Mariusz... jaka on mi awanture zrobil ze nie wiem jak ma na imie. W dowodzie ma Dariusz.... glupio tak.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszła dzisiaj kołyska!!! Złożyliśmy i nawet się przy składaniu nie pozabijalismy :-D
    Oczywiście się poryczalam ♥♥♥

Dagmara, karkam83, kata89, aniab91, Ninka0111, nick nieaktualny, hella, nick nieaktualny, _cherryLady, pigułka, SyHa85, Nelk, Ania_1986, Penelope30, paola89, Friend, malika89 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna polecila dzwonic po 27 tyg wiec na czwartek jestem umowiona☺
    Dziewczyny moje plecy one nie bola one napieprzaja!!!a gdzie tu do sierpnia ☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba podjęłam decyzję życia :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe6af8fc983d.jpg

nick nieaktualny, SyHa85, hella, nick nieaktualny, 33Karola33, Nelk, _cherryLady, Ania_1986, Ninka0111, malika89 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Dziewczyny w ktorym tc planujecie pakowac torbe? Dla mnie to jeszcze za wczesnie ale bede duzo spokojnoejsza jak to zrobie. Przyszlo mi zamowienie z allegro z rzeczami do szpitala, czesc kupuje w rossmanie pomalu i tak pomyslalam, ze jak to ma sie walac to chyba niedlugo wyjme torbe i zaczne tam ukladac juz te podklady, pampersy i takie rzeczy. A tak kolo 35 tc dopakuje jedzonko, wode, dokumenty, itp.

Ja chce najpóźniej do końca czerwca mieć wszystko ogarnięte, tym bardziej że w ostatnim tygodniu czerwca wyjeżdżamy na tydzień to potem już moment zleci. Tak mi się wydaje ;)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja wlasnie zamowilam lozeczko dla naszej malej i zastanwaiam się nad materacykiem. Macie jakieś typy albo wiecie, że materacyk z danego materiału jest najlepszy? Wcześniej myslałam, że dobre są gryczano kokosowe, ale po tym jak facet w sklepie mnie uświadomił, że od kilku lat nikt tego nie kupuje to sama nie wiem jaki zamowic.

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pakowania torby, to ja jeszcze nawet torby nie mam :P Muszę po pracy na jakieś zakupy chyba już jechać :D

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:
    Dziewczynki ja wlasnie zamowilam lozeczko dla naszej malej i zastanwaiam się nad materacykiem. Macie jakieś typy albo wiecie, że materacyk z danego materiału jest najlepszy? Wcześniej myslałam, że dobre są gryczano kokosowe, ale po tym jak facet w sklepie mnie uświadomił, że od kilku lat nikt tego nie kupuje to sama nie wiem jaki zamowic.

Gryka-kokos z tego co wiem to ludzie kupują i cieszą się powodzeniem, choć słyszałam, że uczulają.
    My kupujemy lateksowy najprawdopodobniej.

Jujka, Asiasia lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy materace kokos gryka i jeseśmy zadowoleni. U nas w rodzinie nie ma uczuleń więc zaryzykowaliśmy że naszych dzieci nie uczulą.
    poza tym to jest materac na 2,5 roku, przynajmniej u nas.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilyscie kiedys kefir samorobiony z grzybka tybetanskiego? :) przypomnialo mi sie ze mam w zamrazarceni chyba dzis rozpoczne na nowo produkcje :)) ma mnostwo witamin i wartosci odzywczych no i jest pyszny :)...

paola89 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Kaarolaa mi tez imie Kaja za bardzo nie lezy ale kurde no maz jest nieugiety, wszystkie moje propozycje od razu odrzuca i kazdemu szybko mowi, ze Kaja jak ktos pyta o imie i nawet nie zniecheca go to jak ludzie sie krxywia jak to slysza... No coz, ja sie przezwyczaje a w razie pretensji corki w przyszlosci odesle ja do tatusia :-/

Dziewczyny ale to nie może tak być że wy chcecie jedno a mąż drugie, musicie wypracować kompromis. Ja mojego z ledwością nakłoniłam w ogóle do wyboru imienia , ale razie w końcu przysiedliśmy i wybraliśmy Maja, jeszcze nam się Inga podoba, to najwyżej będzie następna ;)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Kiedy urodzil sie brat mojej mamy to dziadkowie mieli zgryz co do imienia, babcia chciala Mariusz, dziadek Dariusz. Stanelo na tym ze Mariusz ale dziadek podal w urzedzie Dariusz.... i wiecie co cale zycie wszyscy mowia mu Mariusz tylko i wylacznie. Jak go prosilismy na wesele to na zaproszeniu oczywiscie bylo Mariusz... jaka on mi awanture zrobil ze nie wiem jak ma na imie. W dowodzie ma Dariusz.... glupio tak.

Ja mam znajomą która w papierach pisze się Jola a wszyscy wołają na nią Kasia.
    Kiedyś zobaczyłam ją w pracy i wołam Jola a ona nie zareagowała... także no.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:

Moja siostra właśnie ten kokosowo gryczany kupowała, ponoć najlepszy, nie uczula itd. , może jest tańszy i sprzedawca chce namówić na droższy i dlatego tak gada.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Pilyscie kiedys kefir samorobiony z grzybka tybetanskiego? :) przypomnialo mi sie ze mam w zamrazarceni chyba dzis rozpoczne na nowo produkcje :)) ma mnostwo witamin i wartosci odzywczych no i jest pyszny :)...

ja nie próbowałam, ale siostra kiedyś produkowała i mówiła że super. Nie boisz się tak w ciąży?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz kupiony gryka kokos. Slyszalam dovre opinie, chociaz jak do kazdego produktu znajda sie i przeciwnicy.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

Nie wiem czemu ale grzybek tybetanski to mi sie kojarzy z jakims zakazanym hehe. Puerwsze slysze Ci powiem :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ