Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelk koniecznie daj znac co i jak???
Ja wlazłam dopiero do domu ... ufffff
Siostra o 16 przyjechała z dziewczynkami wypiłysmy kawkę i poszłyśmy na plac zabawOne o 18.30 wróciły do domu a my pojechalismy kupić dziewczynkom prezenty na dzień dziecka. Szukaliśmy też garnituru dla Ł na wesele, ale dziś coś nie mieliśmy weny na mierzenie.
Teraz robię domowe zapiekanki i zaraz mi język do tyłka ucieknie, bo jeszcze z 10 minut a mi burczy w brzuchu.... -
nick nieaktualny
-
laven81 wrote:
Ja też byłam dzisiaj u ginekologa, spojenie łonowe mi się rozchodzi. Boli. Do tego mam skurcze, lekarz zbadał szyjkę, ma aż 6 cm, dlatego nie kazał jechać do szpitala, tylko leżeć w domu, magnez i oszczędny tryb. W poniedziałek pójdę po pas podtrzymujący brzuch, podobno pomaga na to spojenie.
a jak to się objawia? To rozchodzenie spojenia łonowego? Jakiś ból odczuwasz? -
Bardzo dziękuje za kciuki jesteście Kochane i pomogły . Szyjka zamknięta chodź sie skrucila 10 mm te skurcze sie nie rejestrują mam brać magnez i odstawić euthyrox . Z młodym wszystko oki przybrał 200 g przez tydzień ???? Serce tez ok. Zapytałam czy na Usg widać czy dziecko jest owinięte pępowina a on mi na to ze takich rzeczy sie nie mówi i całe szczęście .
SyHa85, paola89, mmalibu, pigułka, _cherryLady, Kw14tuszek, kaarolaa, amanina, Benus, MiMK, Ania_1986, opóźniona, hella, Aśka_gdańsk, Betty Boop lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Neeelk, no jesteś w końcu! Porozmawiaj ze swym dzieckiem, że ma siedzieć grzecznie jeszcze przez minimum 10 tygodni
Czemu masz odstawić euthyrox?Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
opóźniona wrote:Truskaweczka a Alugastrin bierzesz na zgagę? Bo mi się Gaviscon skończył i kupiłam Alugastrin w płynie i trochę się boję go pić, bo z neta mam sprzeczne informacje.
Tez czytalam ale biore nalogowo mallox alugastrin tabletki mallox tabletki renne i sie nie przejmuje. Np dzis mi sie cofala tresc pokarmowa z zoladka a ze komunia to wzielam polprazol nawet on mi 14h pomoze i od jutra znow masakra. Zgaga mnie chce wykonczyc.
Nelk cale szczescie ze jest ok.
Na komuni po ok 4h siedzenia zebro i o dziwo rwa daly o sobie znac ze apap poszedl i musialam jechac do domu. A w domu brzuch kamien caly i taki mam co wieczor przez 5h pytalam mojej gin to niby normalne jest...
Sama juz nie wiem.
Ale przez te 7 mcy mialam ok 18 wizyt lekarskich i mam juz dosc i tak mi nic nie pomagaja w sumie. Podejscie jest ze ciaza ma sie sama utrzymac...
Ide sie polozyc moze brzuch odpusci.opóźniona lubi tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:a jak to się objawia? To rozchodzenie spojenia łonowego? Jakiś ból odczuwasz?
Ania, zaczęło się od bólu na wzgórku łonowym, taki lekki ból, jakbym miała tam siniaka. Teraz jest gorzej. Jak lekarz badał mnie od środka, uciekając od wewnątrz, to myślałam, że zeskoczę z fotela. Boki przy chodzeniu, leżeniu. -
Nelk wrote:Bardzo dziękuje za kciuki jesteście Kochane i pomogły . Szyjka zamknięta chodź sie skrucila 10 mm te skurcze sie nie rejestrują mam brać magnez i odstawić euthyrox . Z młodym wszystko oki przybrał 200 g przez tydzień ???? Serce tez ok. Zapytałam czy na Usg widać czy dziecko jest owinięte pępowina a on mi na to ze takich rzeczy sie nie mówi i całe szczęście .
a czemu masz odstawić euthyrox? -
laven81 wrote:Ania, zaczęło się od bólu na wzgórku łonowym, taki lekki ból, jakbym miała tam siniaka. Teraz jest gorzej. Jak lekarz badał mnie od środka, uciekając od wewnątrz, to myślałam, że zeskoczę z fotela. Boki przy chodzeniu, leżeniu.
ja tak pytam bo jak wstaje rano z pozycji leżącej to muszę mieć nogi razem złączone bo jak je rozkładam to tam boli jak cholera i się zastanawiam czy to nie to, muszę ginekolog zapytać.