WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    w ogole moja mama dzis zamowila dla Grubego wszystkie ksiazeczki "Oczami maluszka", te takie kontrastowe dla kurdupli, fajnie to wyglada, ciekawe czy Gruby bedzie zainteresowany :P

moja zdecydowanie wolała te "zwykłe". kontrastowych mamy chyba 3 i wszystkie niewiele używane...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Dziś obudził mnie... skurcz łydki. Co za ból aż się boję ruszyć. Na szczęście mąż był w pobliżu i rozmasował ale teraz się boję ruszyć żeby dziadostwo znów nie złapało.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zaczynam 30 tydzień. (29+0) :D

Ninka0111, paola89, kaarolaa, Nelk, Betty Boop, hella, Penelope30, Gilis, Dominique88, amanina lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co za okropna noc goraczka katar do tego kaszel i najwiekszy bol miedzy piersiami w dodatku stracilam glos i dzwonilam do przedszkola 5 razy i pani mnie nie slyszy i nie rozumie ehh...mam w planie dzis nie wstawac a najgorsze ze nie ma kto mi nawet herbaty podac a w aptece sprzedano mi tylko jeden syrop ktory jest dostepny dla ciezarnych na bazie czosku malin itd wiec srednio pomaga przepraszam za marudzenie...

hchyw1d370r6axb9.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie znow piekny sloneczny dzien sie zapowiada.
    Wczoraj bylam na tej komunii, pojadlam pysznosci i ogolnie fajnie ale to byl pierwszy dzien od bardzo dawna zebym choc chwili nie spedzila na lezaco i wieczorem to odczulam niestety, dzidzia kopala jak oszalala i mialam bole miesiaczkowe z lewej strony, nie wiem co to bylo ale na szczescie juz jest ok.

Ja dzis nie mam pojecia co bede robic, moj godziny temu wyszedl bo pojechal do szpitala na kilka dni :-( a ja z mlodym sama do srody albo do konca tygodnia, wiec dolaczam do grona slomianych wdow sierpniowek.

_cherryLady, amanina lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak masz skurcz lydki to przyciagnij palce do siebie, boli ale pusci od razu.

Zdrowka Ninko dla Ciebie :-*

Ninka0111, Ania_1986 lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Hej co za okropna noc goraczka katar do tego kaszel i najwiekszy bol miedzy piersiami w dodatku stracilam glos i dzwonilam do przedszkola 5 razy i pani mnie nie slyszy i nie rozumie ehh...mam w planie dzis nie wstawac a najgorsze ze nie ma kto mi nawet herbaty podac a w aptece sprzedano mi tylko jeden syrop ktory jest dostepny dla ciezarnych na bazie czosku malin itd wiec srednio pomaga przepraszam za marudzenie...

A nie masz w domu miodu? Miód dobry na wszystko i do mleka i herbaty. Tylko nie zalewaj wrzątkiem bo straci swoje właściwości.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Aniu jak masz skurcz lydki to przyciagnij palce do siebie, boli ale pusci od razu.

Zdrowka Ninko dla Ciebie :-*

Tak mąż juz mnie poinstruował. Ale dzięki :)

aniab91 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    A nie masz w domu miodu? Miód dobry na wszystko i do mleka i herbaty. Tylko nie zalewaj wrzątkiem bo straci swoje właściwości.
    Mam slonko i napewno pojdzie w ruch☺
    Najbardziej boje sie ze od tego kaszlu dzidzi sie cos nie stalo a nie mam sily isc do lekarza nie dzis

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my.
    Noc spoko. Grzecznie spalam na lewym boku, aż dziwne że się na plecach nie budzilam. Może dlatego, że dużo miejsca miałam bo K był w robocie. Wiki już dokazuje. :-)
    Dziś w planach mam pocztę, warzywniak i piekarnie. Później obiad zrobię. Na szczęście K dziś jeszcze tylko na nocke i już długi weekend :-D mamy zoo w planach jeśli podołam ;-)

Jak K łapał w nocy skurcz łydki to stawał na piecie na jednej nodze i przechodziło.
    Ninka a standard: miód, czosnek i gorąca herbata malinowa nie dadzą rady? Mi q dzieciństwie podawali napar z majeranku z miodem i cytryna. Nie wiem czy działało ale może warto spróbować jeśli nie boisz się nowych smaków ? :-)

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje wszystkiego dziekuje wam☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Karkam ja mam taka komode z ikei w ktorej czesc przewijakowa jest skladana na pol i wtedy wyglada jak zwykla szafka i nie zajmuje miejsca
    Dzieki, a nie wiesz czy takie sa jeszcze w ikei czy masz po kims?bo przegladalam strone ikei ale nie kojarze takiej

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Idz do lekarza, ja ostatnio mialam antybiotyk amotaks i ginekolog powiedzial ze w ciazy mozna ten. Co prawda meczaca mnie od dwoch tygodni klucha w gardle nie minela ale kaszel tak

Dziewczyny mialyscie moze taka kluche w gardle ?mam wrazenie jaskby tam
    byl kawalek jedzenia, meczy mnie to strasznie a lekarz nie znas odp co to.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 08:09

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Idz do lekarza, ja ostatnio mialam antybiotyk amotaks i ginekolog powiedzial ze w ciazy mozna ten. Co prawda meczaca mnie od dwoch tygodni klucha w gardle nie minela ale kaszel tak

A byłaś u zwykłego internisty tylko? Może to na tle alergicznym coś się tam dzieje?

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

U nas nocka taka sobie, bo tatuś uraczył nas chrapaniem przez większość nocy. Poza tym jakieś skurcze dziwne mnie łapały, ale na szczęście to jakieś trawienne problemy a nie macica.
    Wciągam sniadanko i zabieram się za pranie bujaczka-leżaczka i maty edukacyjnej :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka spróbuj kochana ISLE- na chrypkę pomaga i nawilża dobrze gardło, może nie będziesz tak kaszlała. No i surop z cebuli polecam (o ile nie masz cukru wysokiego :) ) i spróbuj może siemię lniane- też nawilża gardło i tak nie męczy. JA smarowałam też klatę vicskem. Aaaaaa i syrop z buraka, ewentualnie sok- przy okazji na żelazo będzie :) Zdrówka!!!

Ninka0111 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U internisty a w ich niestety teorie watpie od jakiegos czasu....
    Mialam tez kaszel ale goraczki nie. Sama nie wiem czy do laryngologa nie powinnasm isc z tym albo tak jak moweisz alergologa.... Niby bylo lepiej ale dzisiaj czuje sie jak zdechlak bo spalam z dwie godziny bo maz ma zawalone zatoki chrapal mi i sdmarkasl az go wygnalam do salonu... Oj ciezki bedzie ten dzien. Ciekawe co jemu powie internista bo jask jeszcze onmnie zarazi czyms teraz to zalamie sie.....

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Musik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:59

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    W gardle to możesz refluks czuć. W ciąży to powszechne zjawisko.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaa pierdziu... obudzilam sie dzis tak spuchnieta ze jskbym miala zalozone pierscionki to chyba byly by paluchy do amputacji o.O

U nas dzis lato!! Cieplo jak rano w lipcu :)) kocham taka pogode. Zabieram mamke i brata (10l) ze soba na wies do tesciow na jakiegos grilla :))

Milego dnia!

paola89 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ