Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja. Piękny, słoneczny dzień lecz nie dla mnie
Noc fatalna. Na zgagę Alugastrin pomógł tylko na godzinę. Musiałam dołożyć mój ekstra syropek i dzięki niemu zasnęłam o 2 w nocy. Wstałam o 6.30. Alergia do mnie zawitała. A już miałam nadzieję, że mi odpuści. Kicham jak oszalała. Trzeba sięgnąć po Zyrtec. Po za tym od rana boli mnie brzuch. I mam już dosyć tego remontu! Zapowiada się do końca tygodnia
Ani posprzątać, ani się wyspać, wszędzie pełno tynku, kurzu. Koczowniczy tryb życia normalnie. Ech.....
Miłego dnia dla Was
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnydzien dobry, pogoda rewelka, az sie boje troche tych cieplejszych dni...
mlody dal mi dzisiaj poleniuchowac w lozku do prawie 8normalnie to jak swieto...
dzisiaj mam tez wizyte, trzymajcie kciuki po 17...sabanek, Betty Boop, hella, SyHa85, Dominique88, Gilis lubią tę wiadomość
-
Powodzenia Karola
U mnie też dziś piękna pogoda. Zaczynam więc pranie ubranek:-)
Mam też w planach rozgryzienie jaki chcemy fotelik, czy chcemy bazę i czy jeśli kupuję bazę to czy musze przykładać fotelik albo bazę do auta i sprawdzać czy pasuje.
Czyli zagdka trochę trudna -
Witamy sie i my w ten słoneczny i mega ciepły poranek
byliśmy wczoraj na komuni(400km w jedna stronę) wiec podróży samochodem mam na najbliższy czas dosyć. Sama Komunia ok, mnostwo smakołyków i brzuch pełen ale z kościoła po ok 10minutach musiałam wyjsc bo słabo sie robiło
.
Czy któraś z Was miała obecność bilirubiny w moczu? Co Wam lekarz powiedział? Ja jutro mam wizytę i juz sie denerwuje bo czytałam ze to nie sa najlepsze wieści
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Friend my jak kupowaliśmy bazę do zamontowaliśmy ja do auta, nic Was to nie kosztuje a mysle ze warto dla swojego spokoju to zrobic. Jesli sam fotelik bez bazy to juz na pewno powinno si od go przymierzyć do auta.
Friend lubi tę wiadomość
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Witam sie z Wami
Wiecie co mi sie wczoraj przytrafiło? Leze sobie na lezaczku na dzialeczce, gadam z mamą a tu nagle centralnie na środek brzucha nas...ł mi ptak!!! Fuuuuj, oczywiscie wszyscy bili mi brawo i sie cieszyli ze to na szczescie. No zobaczymy
Dzis z rana do labo polecialam na upuszczenie krwi bo na 14:30 mam wizyte u swojego gina i kupilam po raz pierwszy polskie truskawki. 12,50 zł/kg ale warte kazdej złotówki-pyszne. Juz 1/3 wciagnęłam.
Amanina my termin mamy podobnie oszacowany ale ja tez z checia sie rozpakuje z Toba na poczatku sierpnia. bedzie sex, mycie podłóg na kolanachm, lykanie wiesiołka i co sie tam da aby wyszła w sierpniu a nie np we wrzesniu
A powiedz mi kochana dlaczego zdecydowalas sie na ten materac? Bo ja cały czas szukam odpowiedniego do łózeczka i znalazlam ten o ktorym mówiłas ale nie moge jakos opinii o nim znaleźć
http://www.pinkorblue.pl/zoellner-materac-dr-luebbe-air-plus-70-x-140-cm-a007323.html?adword=Google/PLA_BabyRoom&RefID=SEM_PL0000_PLA&c=aw&gclid=CLCmlK7c78wCFcfPcgodc_kPQAFriend, pigułka, makota, kaarolaa, Dominique88, Gilis, malika89, amanina lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Aśka_gdańsk wrote:Witamy sie i my w ten słoneczny i mega ciepły poranek
byliśmy wczoraj na komuni(400km w jedna stronę) wiec podróży samochodem mam na najbliższy czas dosyć. Sama Komunia ok, mnostwo smakołyków i brzuch pełen ale z kościoła po ok 10minutach musiałam wyjsc bo słabo sie robiło
.
Czy któraś z Was miała obecność bilirubiny w moczu? Co Wam lekarz powiedział? Ja jutro mam wizytę i juz sie denerwuje bo czytałam ze to nie sa najlepsze wieści
Ja miałam ale mój lekarz mi powiedział żeby sie tym nie przejmować i na następna wizytę jak zrobiłam mocz to już jej nie było .
Może powtórz badanie na wszelki wypadek . Mi teraz wyszedł w moczu slad krwi i tez powiedział ze nic sie nie dzieje .
Ja tez chce kupić bazę ale niestety nie mam doświadczeń .
Zle sie czuje , gardło nawala i jakoś tak mi dzisiaj słabo .
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Betty Boop wrote:Witam sie z Wami
Amanina my termin mamy podobnie oszacowany ale ja tez z checia sie rozpakuje z Toba na poczatku sierpnia. bedzie sex, mycie podłóg na kolanachm, lykanie wiesiołka i co sie tam da aby wyszła w sierpniu a nie np we wrzesniu
A
niezłe z tym ptakiem
wyobraziłam sobie właśnie seks w czasie mycia podłogi na kolanach... Betty ciekawa wizjaja chyba jednak wolę bardziej romantyczne klimaty - a w każdym razie bez mopa i ścierek
Opóźniona, ja na szczęscie nie mam zgagi (odpukać), ale wiem, że moja Mamam używa olejku cedrowego - jest drogi, ale skuteczny, no i nie jest to kolejna dawka chemii. Spróbuj, może przyniesie Ci ulgę -
makota wrote:niezłe z tym ptakiem
wyobraziłam sobie właśnie seks w czasie mycia podłogi na kolanach... Betty ciekawa wizjaja chyba jednak wolę bardziej romantyczne klimaty - a w każdym razie bez mopa i ścierek
hahah no nie, spokojnie, to nie jednoczesnieZ tym myciem podłóg to połozna na szkole rodzenia mowila, ze jakm juz mamy termin a dzidzia nie wychodzi to jak myjemy mopem podłoge to mąz ma zabrac mopa i dac sciere i na kolanach z ta ściera jedziemy-im wiecej aktywnosci tym szybciej poród mozna wywołać
Dlatego o tym wspomnialam
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Dziewczyny zdrówka, obyście jak najszybciej przegoniły te przeziębienia.
Karola powodzenia na wizycie
Dzisiaj i jutro mam zajęcia w szkole rodzenia. Jak się uda to może dzisiaj będę miała też już fronty w kuchniBetty Boop, Ninka0111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karola spokojnie, bez stresu, na pewno bedzie dobrze, wszystkie tu trzymamy kciuki
Ja w wknd ogarnełam gemini i złozylam zamowienie. Wyszło 240 zl, nie wiem czy wszystko kupilam, wyjdzie w praniu
Ja sie stresuje moja wizyta ale dlatego, ze musze stanąc na wage a moj lekarz ma pier...ca na punkcie wagi. jeszcze wczoraj wazylam tylko 0,5 kg wiecej niz mi kazał a dzis cały kilogram-nosz kurka a juz sie cieszylam... Ubiore sie w cienka sukienke to moze bede lżejszakarkam83, Nelk lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Betty ja kiedyś szlam sobie Starówką i ptak mi narobił na ramię, a miałam na sobie nową , zamszową kurtkę
moja siostra płakała że śmiechu. Ale fakt jest taki, że w następnym tygodniu egzaminy zdałam z palcem w nosie
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
A ja codziennie zastanawiam sie nad tym imieniem dla Młodej. Wiem, że ostateczna decyzje ja podejme i cos mi sie wydaje, ze chyba jak zobacze ja na żywo to mi sie rozjaśni
Mężowi podoba sie i marcelina i Blanka ale jakby mial sam wybrac to wybierze Blanke. Ja znowu sklaniam sie ku Mercyście no i mam zagwozdke
Dobrze, ze mamy jeszcze 3 mies na dumanie hehe
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Hej dziewczyny, ja już po wizycie, wstępnie dowiedziałam się, że będzie cc. Ale skierowanie dostanę dopierow lipcu. Waga skoczyła o kilogram w 2 tyg. i gin mówi, że nie ma tragedii.
Skarżyłam się, że mało czuję ruchy. Jakbym chciała ich z dziesięć się doliczyć to czasem pół dnia by brakło. I okazało się, że młody teraz jest ułożony pośladkowo i mogę słabo czuć. Pokazał mi, że ma jeszcze sporo wolnej przestrzeni. Szkoda tylko, że nie mierzy jaki jest już duży.
Ostatnio któraś z was wystraszyła się bo dziecko robiło akrobacje w nocy w brzuchu i nagle przestało. W podobny sposób opisał mi, że będę czuć jak znów będzie się obracało główką na dół. Pokazał mi też buziaka na usg a ja myślałam, że znów od jajek zaczynamy jak na poprzednich wizytach, także jakość dzisiejszego była fatalna. Zostaje czekanie na to usg trzeciego trymestru, żeby się dowiedzieć wagi i zobaczyć realistycznego buziola.
sabanek, Friend, kaarolaa, JRY1984, Nelk, Rudi88, Dominique88, hella, pigułka, amanina, paola89, Penelope30, Betty Boop, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGilis wrote:Hej dziewczyny, ja już po wizycie, wstępnie dowiedziałam się, że będzie cc. Ale skierowanie dostanę dopierow lipcu. Waga skoczyła o kilogram w 2 tyg. i gin mówi, że nie ma tragedii.
Skarżyłam się, że mało czuję ruchy. Jakbym chciała ich z dziesięć się doliczyć to czasem pół dnia by brakło. I okazało się, że młody teraz jest ułożony pośladkowo i mogę słabo czuć. Pokazał mi, że ma jeszcze sporo wolnej przestrzeni. Szkoda tylko, że nie mierzy jaki jest już duży.
Ostatnio któraś z was wystraszyła się bo dziecko robiło akrobacje w nocy w brzuchu i nagle przestało. W podobny sposób opisał mi, że będę czuć jak znów będzie się obracało główką na dół. Pokazał mi też buziaka na usg a ja myślałam, że znów od jajek zaczynamy jak na poprzednich wizytach, także jakość dzisiejszego była fatalna. Zostaje czekanie na to usg trzeciego trymestru, żeby się dowiedzieć wagi i zobaczyć realistycznego buziola.
Czyli dobre ogólnie info
Moja gin w ogóle mi nic nie mówi na temat mojej wagi, a jest 13kg na plus hihi
A dlaczego dopiero w lipcu skierowanie na cc dostaniesz? Żeby to ciśnienie się bardziej rozbujało?
Ja też mam nadzieję, że mi ładnie pomierzy Maleńką, bo na połówkowych się nie dało. Kazała mi pić słodką herbatę, łazić, ale Młoda uparcie z głową wciśniętą przy pęcherzu... No i może 3d załączy jak ostatnio, to też zobaczę Pyszczek