WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musik wrote:
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/90256727/

Ja kiedys napodkalam taki stol w ikea i wiem też są dostępne na sklepie.
    O dokladnie o ten mi chodzilo :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Piękny, słoneczny dzień lecz nie dla mnie :( Noc fatalna. Na zgagę Alugastrin pomógł tylko na godzinę. Musiałam dołożyć mój ekstra syropek i dzięki niemu zasnęłam o 2 w nocy. Wstałam o 6.30. Alergia do mnie zawitała. A już miałam nadzieję, że mi odpuści. Kicham jak oszalała. Trzeba sięgnąć po Zyrtec. Po za tym od rana boli mnie brzuch. I mam już dosyć tego remontu! Zapowiada się do końca tygodnia :( Ani posprzątać, ani się wyspać, wszędzie pełno tynku, kurzu. Koczowniczy tryb życia normalnie. Ech.....

Miłego dnia dla Was <3

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, pogoda rewelka, az sie boje troche tych cieplejszych dni...

mlody dal mi dzisiaj poleniuchowac w lozku do prawie 8 :) normalnie to jak swieto...

dzisiaj mam tez wizyte, trzymajcie kciuki po 17...

sabanek, Betty Boop, hella, SyHa85, Dominique88, Gilis lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Karola :-)

U mnie też dziś piękna pogoda. Zaczynam więc pranie ubranek:-)

Mam też w planach rozgryzienie jaki chcemy fotelik, czy chcemy bazę i czy jeśli kupuję bazę to czy musze przykładać fotelik albo bazę do auta i sprawdzać czy pasuje.

Czyli zagdka trochę trudna :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my w ten słoneczny i mega ciepły poranek :) byliśmy wczoraj na komuni(400km w jedna stronę) wiec podróży samochodem mam na najbliższy czas dosyć. Sama Komunia ok, mnostwo smakołyków i brzuch pełen ale z kościoła po ok 10minutach musiałam wyjsc bo słabo sie robiło :/.

Czy któraś z Was miała obecność bilirubiny w moczu? Co Wam lekarz powiedział? Ja jutro mam wizytę i juz sie denerwuje bo czytałam ze to nie sa najlepsze wieści :(

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend my jak kupowaliśmy bazę do zamontowaliśmy ja do auta, nic Was to nie kosztuje a mysle ze warto dla swojego spokoju to zrobic. Jesli sam fotelik bez bazy to juz na pewno powinno si od go przymierzyć do auta. :)

Friend lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka daj znać koniecznie po wizycie!

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami :)

Wiecie co mi sie wczoraj przytrafiło? Leze sobie na lezaczku na dzialeczce, gadam z mamą a tu nagle centralnie na środek brzucha nas...ł mi ptak!!! Fuuuuj, oczywiscie wszyscy bili mi brawo i sie cieszyli ze to na szczescie. No zobaczymy ;)

Dzis z rana do labo polecialam na upuszczenie krwi bo na 14:30 mam wizyte u swojego gina i kupilam po raz pierwszy polskie truskawki. 12,50 zł/kg ale warte kazdej złotówki-pyszne. Juz 1/3 wciagnęłam.

Amanina my termin mamy podobnie oszacowany ale ja tez z checia sie rozpakuje z Toba na poczatku sierpnia. bedzie sex, mycie podłóg na kolanachm, lykanie wiesiołka i co sie tam da aby wyszła w sierpniu a nie np we wrzesniu ;)
    A powiedz mi kochana dlaczego zdecydowalas sie na ten materac? Bo ja cały czas szukam odpowiedniego do łózeczka i znalazlam ten o ktorym mówiłas ale nie moge jakos opinii o nim znaleźć :/
    http://www.pinkorblue.pl/zoellner-materac-dr-luebbe-air-plus-70-x-140-cm-a007323.html?adword=Google/PLA_BabyRoom&RefID=SEM_PL0000_PLA&c=aw&gclid=CLCmlK7c78wCFcfPcgodc_kPQA

Friend, pigułka, makota, kaarolaa, Dominique88, Gilis, malika89, amanina lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    Witamy sie i my w ten słoneczny i mega ciepły poranek :) byliśmy wczoraj na komuni(400km w jedna stronę) wiec podróży samochodem mam na najbliższy czas dosyć. Sama Komunia ok, mnostwo smakołyków i brzuch pełen ale z kościoła po ok 10minutach musiałam wyjsc bo słabo sie robiło :/.

Czy któraś z Was miała obecność bilirubiny w moczu? Co Wam lekarz powiedział? Ja jutro mam wizytę i juz sie denerwuje bo czytałam ze to nie sa najlepsze wieści :(

Ja miałam ale mój lekarz mi powiedział żeby sie tym nie przejmować i na następna wizytę jak zrobiłam mocz to już jej nie było .
    Może powtórz badanie na wszelki wypadek . Mi teraz wyszedł w moczu slad krwi i tez powiedział ze nic sie nie dzieje .

Ja tez chce kupić bazę ale niestety nie mam doświadczeń .

Zle sie czuje , gardło nawala i jakoś tak mi dzisiaj słabo .

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • makota Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Witam sie z Wami :)

Amanina my termin mamy podobnie oszacowany ale ja tez z checia sie rozpakuje z Toba na poczatku sierpnia. bedzie sex, mycie podłóg na kolanachm, lykanie wiesiołka i co sie tam da aby wyszła w sierpniu a nie np we wrzesniu ;)
    A

niezłe z tym ptakiem :D

wyobraziłam sobie właśnie seks w czasie mycia podłogi na kolanach... Betty ciekawa wizja ;) ja chyba jednak wolę bardziej romantyczne klimaty - a w każdym razie bez mopa i ścierek ;)

Opóźniona, ja na szczęscie nie mam zgagi (odpukać), ale wiem, że moja Mamam używa olejku cedrowego - jest drogi, ale skuteczny, no i nie jest to kolejna dawka chemii. Spróbuj, może przyniesie Ci ulgę

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    niezłe z tym ptakiem :D

wyobraziłam sobie właśnie seks w czasie mycia podłogi na kolanach... Betty ciekawa wizja ;) ja chyba jednak wolę bardziej romantyczne klimaty - a w każdym razie bez mopa i ścierek ;)

hahah no nie, spokojnie, to nie jednoczesnie ;) Z tym myciem podłóg to połozna na szkole rodzenia mowila, ze jakm juz mamy termin a dzidzia nie wychodzi to jak myjemy mopem podłoge to mąz ma zabrac mopa i dac sciere i na kolanach z ta ściera jedziemy-im wiecej aktywnosci tym szybciej poród mozna wywołać ;) Dlatego o tym wspomnialam ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nelk :) oby i u mnie tak samo sie skończyło ze w następnym badaniu tego świństwa nie bedzie.

Nelk lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• hella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka, obyście jak najszybciej przegoniły te przeziębienia.

Karola powodzenia na wizycie :)

Dzisiaj i jutro mam zajęcia w szkole rodzenia. Jak się uda to może dzisiaj będę miała też już fronty w kuchni :)

Betty Boop, Ninka0111 lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na miescie, mam dosc, przez to ze malo sie ruszam kazdy dluzszy spacer to dla mnie spory wysilek i jeszcze wsluchuje sie w organizm czy cos zjego sie nie dzieje... a do tej 17 to zwariuje bo to mega stresujace dla mnie jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty nie ma co, ptak the best, wiedzial gdzie celowac

Betty Boop lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola spokojnie, bez stresu, na pewno bedzie dobrze, wszystkie tu trzymamy kciuki :)

Ja w wknd ogarnełam gemini i złozylam zamowienie. Wyszło 240 zl, nie wiem czy wszystko kupilam, wyjdzie w praniu ;)

Ja sie stresuje moja wizyta ale dlatego, ze musze stanąc na wage a moj lekarz ma pier...ca na punkcie wagi. jeszcze wczoraj wazylam tylko 0,5 kg wiecej niz mi kazał a dzis cały kilogram-nosz kurka a juz sie cieszylam... Ubiore sie w cienka sukienke to moze bede lżejsza ;)

karkam83, Nelk lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty ja kiedyś szlam sobie Starówką i ptak mi narobił na ramię, a miałam na sobie nową , zamszową kurtkę :-\ moja siostra płakała że śmiechu. Ale fakt jest taki, że w następnym tygodniu egzaminy zdałam z palcem w nosie :-)

Betty Boop lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja codziennie zastanawiam sie nad tym imieniem dla Młodej. Wiem, że ostateczna decyzje ja podejme i cos mi sie wydaje, ze chyba jak zobacze ja na żywo to mi sie rozjaśni ;) Mężowi podoba sie i marcelina i Blanka ale jakby mial sam wybrac to wybierze Blanke. Ja znowu sklaniam sie ku Mercyście no i mam zagwozdke :P Dobrze, ze mamy jeszcze 3 mies na dumanie hehe

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie, wstępnie dowiedziałam się, że będzie cc. Ale skierowanie dostanę dopierow lipcu. Waga skoczyła o kilogram w 2 tyg. i gin mówi, że nie ma tragedii.
    Skarżyłam się, że mało czuję ruchy. Jakbym chciała ich z dziesięć się doliczyć to czasem pół dnia by brakło. I okazało się, że młody teraz jest ułożony pośladkowo i mogę słabo czuć. Pokazał mi, że ma jeszcze sporo wolnej przestrzeni. Szkoda tylko, że nie mierzy jaki jest już duży.
    Ostatnio któraś z was wystraszyła się bo dziecko robiło akrobacje w nocy w brzuchu i nagle przestało. W podobny sposób opisał mi, że będę czuć jak znów będzie się obracało główką na dół. Pokazał mi też buziaka na usg a ja myślałam, że znów od jajek zaczynamy jak na poprzednich wizytach :), także jakość dzisiejszego była fatalna. Zostaje czekanie na to usg trzeciego trymestru, żeby się dowiedzieć wagi i zobaczyć realistycznego buziola.

sabanek, Friend, kaarolaa, JRY1984, Nelk, Rudi88, Dominique88, hella, pigułka, amanina, paola89, Penelope30, Betty Boop, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie, wstępnie dowiedziałam się, że będzie cc. Ale skierowanie dostanę dopierow lipcu. Waga skoczyła o kilogram w 2 tyg. i gin mówi, że nie ma tragedii.
    Skarżyłam się, że mało czuję ruchy. Jakbym chciała ich z dziesięć się doliczyć to czasem pół dnia by brakło. I okazało się, że młody teraz jest ułożony pośladkowo i mogę słabo czuć. Pokazał mi, że ma jeszcze sporo wolnej przestrzeni. Szkoda tylko, że nie mierzy jaki jest już duży.
    Ostatnio któraś z was wystraszyła się bo dziecko robiło akrobacje w nocy w brzuchu i nagle przestało. W podobny sposób opisał mi, że będę czuć jak znów będzie się obracało główką na dół. Pokazał mi też buziaka na usg a ja myślałam, że znów od jajek zaczynamy jak na poprzednich wizytach :), także jakość dzisiejszego była fatalna. Zostaje czekanie na to usg trzeciego trymestru, żeby się dowiedzieć wagi i zobaczyć realistycznego buziola.

Czyli dobre ogólnie info :)
    Moja gin w ogóle mi nic nie mówi na temat mojej wagi, a jest 13kg na plus hihi ;)
    A dlaczego dopiero w lipcu skierowanie na cc dostaniesz? Żeby to ciśnienie się bardziej rozbujało?
    Ja też mam nadzieję, że mi ładnie pomierzy Maleńką, bo na połówkowych się nie dało. Kazała mi pić słodką herbatę, łazić, ale Młoda uparcie z głową wciśniętą przy pęcherzu... No i może 3d załączy jak ostatnio, to też zobaczę Pyszczek :D

‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ